Šta, treba izlaziti iz kuće pod pratnjom?
Gdje je njemu psihijatrijska procjena kad je vadio dozvolu za oružje?
Te psiho ocjene su formalnost.banjaluka078 wrote: ↑16/11/2025 21:43 Gdje je njemu psihijatrijska procjena kad je vadio dozvolu za oružje?
Pa ne radi policija psiho testove.last mohicans wrote: ↑16/11/2025 21:47 Pa ide policija i po komsiluku, ide ti poslodavcu, ne znam koji je procenat dobijanja dozvole u odnosu na podnesene zahtjeve. To bi trebalo znati i objaviti.
Pa nisam ni rekao da radi, ti si potencirao za psihotest, pa obrazloži ko, kako i gdje ga sprovodi? Opet policija donosi odluku, je li tako?Haris.ba wrote: ↑16/11/2025 21:56Pa ne radi policija psiho testove.last mohicans wrote: ↑16/11/2025 21:47 Pa ide policija i po komsiluku, ide ti poslodavcu, ne znam koji je procenat dobijanja dozvole u odnosu na podnesene zahtjeve. To bi trebalo znati i objaviti.
Ide da vidi hoce li ko reci da je problematican od komsija npr.
Radi doktor specijalista. Barem bi trebalo.
Rade, vidim kako rade, i u mom slučaju su traljav posao uradili, da se zna jesam mentalno obolio i bolestan sam i bio i prije možda ali ovo šta oni misle moguče da nemam, nego imam moguče Asperger ili HFA i Bipolarni poremečaj i što šta od fizičkih bolesti koje ignorišu.Haris.ba wrote: ↑16/11/2025 21:56Pa ne radi policija psiho testove.last mohicans wrote: ↑16/11/2025 21:47 Pa ide policija i po komsiluku, ide ti poslodavcu, ne znam koji je procenat dobijanja dozvole u odnosu na podnesene zahtjeve. To bi trebalo znati i objaviti.
last mohicans wrote: ↑16/11/2025 22:04Pa nisam ni rekao da radi, ti si potencirao za psihotest, pa obrazloži ko, kako i gdje ga sprovodi? Opet policija donosi odluku, je li tako?Haris.ba wrote: ↑16/11/2025 21:56Pa ne radi policija psiho testove.last mohicans wrote: ↑16/11/2025 21:47 Pa ide policija i po komsiluku, ide ti poslodavcu, ne znam koji je procenat dobijanja dozvole u odnosu na podnesene zahtjeve. To bi trebalo znati i objaviti.
(1) Zdravstvena ustanova, kao i svako lice koje ima saznanja o promjeni zdravstvenog stanja imaoca oružja, a koje može uticati na sposobnost za držanje i nošenje oružja, dužni su odmah po saznanju za takvu promjenu obavijestiti nadležnu policijsku upravu ili najbližu policijsku stanicu.
(2) Nadležna policijska uprava rješenjem upućuje imaoca oružja za kojeg se opravdano sumnja da više nije zdravstveno sposoban za držanje i nošenje oružja na vanredni zdravstveni pregled kod ovlaštene zdravstvene ustanove.
(3) Imalac oružja iz stava (2) ovog člana obavezan je da u roku od 15 dana od dana prijema rješenja o upućivanju na vanredni zdravstveni pregled, dostavi nadležnoj policijskoj upravi uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti.
(4) Troškove zdravstvenog pregleda imaoca oružja iz stava (2) ovog člana koji je proglašen zdravstveno sposobnim za držanje i nošenje oružja snosi Uprava policije, a postupak provodi nadležna policijska uprava, nakon podnesenog zahtjeva za nadoknadu troškova imaoca oružja.
(5) Troškove zdravstvenog pregleda imaoca oružja iz stava (2) ovog člana koji je proglašen zdravstveno nesposobnim za držanje i nošenje oružja snosi imalac oružja.

Hoce ako se utvrdi odgovornost doktora koji je izdao dozvolu da moze imati oruzje.
Znas da kod nas slika ide odmah,od prve objave nisam upamtio naziv grupe na fejsbuku,sad sam vidio i press ima objava s slikom.
Uredu je nasao sam.Optimus09 wrote: ↑16/11/2025 22:19Znas da kod nas slika ide odmah,od prve objave nisam upamtio naziv grupe na fejsbuku,sad sam vidio i press ima objava s slikom.
Pise htio sebe takodje ubiti ali pistolj zatajio,nadam se barem 40 godina hladnjenja u Zenici.
Ljudi se skoluju da mogu prepoznati, ako ne zna - neka se makne.
Gdje to ima skola da se prepozna da ce neko izvrsiti ubistvo?Haris.ba wrote: ↑16/11/2025 22:41Ljudi se skoluju da mogu prepoznati, ako ne zna - neka se makne.
Zato nam i jeste sve ovako u drustvu.
Da ti nakon 100 metara nakon odlaska od vulkanizera otpadne tocak sa auta, bi li rekao da nema vulkanizer kristalnu kuglu? Ili pomislio gluho bilo da nisu sarafi dotegnuti?
Da se kladim da i nema jarana. Ovo su oni sto love sami.mk ultra wrote: ↑16/11/2025 22:48 Pola ovih navijaca i ovo fudbalercici i tako, prikriveni gejevi i nadobudni idioti
Sta nije smio od gej jarana da prizna da ga je djevojka ostavila?
A ne znam samo ko ga je naucio da prisili djevojku da bude sa njim? Sumnjam da je doslo do.oruzja odmah, da nije bilo svega ostalog prije toga.