John Cleese wrote: ↑23/10/2025 18:49NijeBobi wrote: ↑23/10/2025 12:01laž.John Cleese wrote: ↑22/10/2025 18:19
Kad ti dosadi, imaj u vidu da se Hajdi iznenadjujuce cesto raspituje o tebi![]()
![]()
![]()
Dokazni materijalShow
JC
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
John Cleese wrote: ↑23/10/2025 18:49NijeBobi wrote: ↑23/10/2025 12:01laž.John Cleese wrote: ↑22/10/2025 18:19
Kad ti dosadi, imaj u vidu da se Hajdi iznenadjujuce cesto raspituje o tebi![]()
![]()
![]()
Dokazni materijalShow
Pa valjda bi u BiH trebao tražiti Bosanku, a ne u Skandinaviji?Duality_78 wrote: ↑15/11/2025 20:24 Eh, zivot samca......zavisi kako se gleda. Mnogi mi zavide na zivotu, misle da mi je sve med i mlijeko na osnovu mog stava, reputacije, drzanja....a unutra me izjeda lomaca samoce i zelje da upoznam tu neku djevojku, nasu, Bosanku, jer se samo sa nasom i vidim u buducnosti ovdje u Skandinaviji.....![]()
![]()
![]()
A ko je rekao da nisam trazio/ne trazim u BiH?Ozimician wrote: ↑16/11/2025 00:27Pa valjda bi u BiH trebao tražiti Bosanku, a ne u Skandinaviji?Duality_78 wrote: ↑15/11/2025 20:24 Eh, zivot samca......zavisi kako se gleda. Mnogi mi zavide na zivotu, misle da mi je sve med i mlijeko na osnovu mog stava, reputacije, drzanja....a unutra me izjeda lomaca samoce i zelje da upoznam tu neku djevojku, nasu, Bosanku, jer se samo sa nasom i vidim u buducnosti ovdje u Skandinaviji.....![]()
![]()
![]()
![]()
Hocu reci, da bi trazio nekoga u BiH - moras biti u BiH, nema online nista to. Brak ne spominji uopste, to su ti minus poeni kod svake.Duality_78 wrote: ↑16/11/2025 11:21A ko je rekao da nisam trazio/ne trazim u BiH?Ozimician wrote: ↑16/11/2025 00:27Pa valjda bi u BiH trebao tražiti Bosanku, a ne u Skandinaviji?Duality_78 wrote: ↑15/11/2025 20:24 Eh, zivot samca......zavisi kako se gleda. Mnogi mi zavide na zivotu, misle da mi je sve med i mlijeko na osnovu mog stava, reputacije, drzanja....a unutra me izjeda lomaca samoce i zelje da upoznam tu neku djevojku, nasu, Bosanku, jer se samo sa nasom i vidim u buducnosti ovdje u Skandinaviji.....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Trazim prijatelju, ali valjda i sam znas kako je tesko naci srodnu dusu za brak. Za neobavezno vidjanje i "vezice" nisam, vec iskljucivo za brak.
![]()
Ozimician wrote: ↑16/11/2025 15:22Hocu reci, da bi trazio nekoga u BiH - moras biti u BiH, nema online nista to. Brak ne spominji uopste, to su ti minus poeni kod svake.Duality_78 wrote: ↑16/11/2025 11:21A ko je rekao da nisam trazio/ne trazim u BiH?![]()
Trazim prijatelju, ali valjda i sam znas kako je tesko naci srodnu dusu za brak. Za neobavezno vidjanje i "vezice" nisam, vec iskljucivo za brak.
![]()
Ako ces da ti budem maksimalno iskren, ja ti sad mogu naci tuce takvih kakve ti zelis, ali tvoj problem je sto zivis u Skandinaviji druze, svaka koja po tvom opisu odgovara - ima odlican zivot i bez tebe, dobar posao, u 80% slucajeva i vlastiti stan; nece ona to ostaviti sve da ide s tobom u taj mrak gore.Duality_78 wrote: ↑16/11/2025 16:47Ozimician wrote: ↑16/11/2025 15:22Hocu reci, da bi trazio nekoga u BiH - moras biti u BiH, nema online nista to. Brak ne spominji uopste, to su ti minus poeni kod svake.Duality_78 wrote: ↑16/11/2025 11:21
A ko je rekao da nisam trazio/ne trazim u BiH?![]()
![]()
Ok, fair enough. Medjutim, prirodom posla bio dole (Sarajevo, Mostar) 4 mjeseca ljetos, i opet nista. Masa neobaveznih i nadasve neozbiljnih kontakata......pazi, zagazio sam u srednje 40te i zaista mi ne treba jos jedna avantura-veza....Ne znam gdje izaci, koje mjesto u Sarajevu da sretnem iskrenu, prirodnu i emocionalnu zrelu zenu.....?? U kafane ne zalazim, "elitna" mjesta izbjegavam, turbo-folk koride nisu ni na mapi.... Obrazovanje manje-vise, mada naravno da bi covjek volio da mu neko parira i na tom polju, dakle VSS.....Ako imas neko mjesto preporuciti - moze PM.
P.S. Ima nasih kol´ko hoces u Skandinaviji, tako eto.....nije BiH jedina po tom pitanju.![]()
Ponovo ti majstore ucitavas u moje postove sto nigdje nisam napisao....Ozimician wrote: ↑16/11/2025 19:25Ako ces da ti budem maksimalno iskren, ja ti sad mogu naci tuce takvih kakve ti zelis, ali tvoj problem je sto zivis u Skandinaviji druze, svaka koja po tvom opisu odgovara - ima odlican zivot i bez tebe, dobar posao, u 80% slucajeva i vlastiti stan; nece ona to ostaviti sve da ide s tobom u taj mrak gore.Duality_78 wrote: ↑16/11/2025 16:47
Ok, fair enough. Medjutim, prirodom posla bio dole (Sarajevo, Mostar) 4 mjeseca ljetos, i opet nista. Masa neobaveznih i nadasve neozbiljnih kontakata......pazi, zagazio sam u srednje 40te i zaista mi ne treba jos jedna avantura-veza....Ne znam gdje izaci, koje mjesto u Sarajevu da sretnem iskrenu, prirodnu i emocionalnu zrelu zenu.....?? U kafane ne zalazim, "elitna" mjesta izbjegavam, turbo-folk koride nisu ni na mapi.... Obrazovanje manje-vise, mada naravno da bi covjek volio da mu neko parira i na tom polju, dakle VSS.....Ako imas neko mjesto preporuciti - moze PM.
P.S. Ima nasih kol´ko hoces u Skandinaviji, tako eto.....nije BiH jedina po tom pitanju.![]()
Ljudi u tim godinama jako tesko mijenjaju navike. Trazi mladje.
Ozimician wrote: ↑16/11/2025 20:06 Ocito se ne razumijemo nikako![]()
Ti pod mladje smatras srednje i kasne tridesete, ja pod mladje smatram srednje dvadesete.![]()
U srednjim tridesetim svako, ko iole drzi do sebe, je vec situiran - na ovaj ili onaj nacin.
Sto se tice mraka, za nekog ko je odrastao u BiH je i Njemacka previse mracna zemlja, a kamoli Svedska.
Hocu reci, to sto zivis u Svedskoj i sto su zrak, voda, hrana, standard zivota, da ne pricam o kulturnoj, gastronomskoj i svakoj drugoj ponudi na neuporedivo vecem nivou... nece nikome biti prelomna stvar za jednu takvu odluku.
Da ne pricam da to sve pada u vodu kad ti je sve na stranom, nepoznatom jeziku. Ti si mozda odrastao gore, pa ti je OK i mrak i hrana i jezik i kultura, nekome iz BiH, ko treba na to sve da se navikava (uz doze Vitamina D), a ima vec 35 god. nije nimalo jednostavno.
Pozdrav!banjaluka078 wrote: ↑16/11/2025 20:19 Ne zezajte. Ja da sam mlađa i slobodna bih se javila na oglas.Čovjek pismen, živi u civilizaciji, voli putovati, ne voli koride i traži srodnu dušu za stabilnu vezu. Raritet na tržištu!
Hajde sada, šalu na stranu. Zašto isključivo Bosanka, šta fali Šveđankama ili ostalima kojih se ima za naći gore? Stvarno me zanima.
Da nisam bio u Stockholmu u novembru, mogao bih ti povjerovati. Ne kazem ja da vama fali suncanih sati - nego da su lose rasporedjeni, preko ljeta imate i viska, a zimi nema nikako. + u Stockholmu je vlaga zimi tolika kakvu nikad prije nisam nigdje dozivio. Da barem ima snijega, nego neka izmaglica konstantno i vjetar.Duality_78 wrote: ↑16/11/2025 20:22Ozimician wrote: ↑16/11/2025 20:06 Ocito se ne razumijemo nikako![]()
Ti pod mladje smatras srednje i kasne tridesete, ja pod mladje smatram srednje dvadesete.![]()
U srednjim tridesetim svako, ko iole drzi do sebe, je vec situiran - na ovaj ili onaj nacin.
Sto se tice mraka, za nekog ko je odrastao u BiH je i Njemacka previse mracna zemlja, a kamoli Svedska.
Hocu reci, to sto zivis u Svedskoj i sto su zrak, voda, hrana, standard zivota, da ne pricam o kulturnoj, gastronomskoj i svakoj drugoj ponudi na neuporedivo vecem nivou... nece nikome biti prelomna stvar za jednu takvu odluku.
Da ne pricam da to sve pada u vodu kad ti je sve na stranom, nepoznatom jeziku. Ti si mozda odrastao gore, pa ti je OK i mrak i hrana i jezik i kultura, nekome iz BiH, ko treba na to sve da se navikava (uz doze Vitamina D), a ima vec 35 god. nije nimalo jednostavno.
Vidi, citiras selektivno. Izostavio si dio gdje jasno pisem da "mrak" - kakvog ga ti definises - je brat bratu skoro pa isti gdje sam ja i dole u BiH.
Druga stvar, zena razvedenih ili neudatih u 30im je puna BiH. Druga je stvar sto ja (jos) nisam nasao pravu.![]()
Na koncu, jasno sam napisao na kraju posta da bih bio spreman i preseliti se u Sa, ako je osoba prava.
Sve kristalno jasno.
Pozz![]()
Ok, sve jasno!Ozimician wrote: ↑16/11/2025 20:43Da nisam bio u Stockholmu u novembru, mogao bih ti povjerovati. Ne kazem ja da vama fali suncanih sati - nego da su lose rasporedjeni, preko ljeta imate i viska, a zimi nema nikako. + u Stockholmu je vlaga zimi tolika kakvu nikad prije nisam nigdje dozivio. Da barem ima snijega, nego neka izmaglica konstantno i vjetar.Duality_78 wrote: ↑16/11/2025 20:22Ozimician wrote: ↑16/11/2025 20:06 Ocito se ne razumijemo nikako![]()
Vidi, citiras selektivno. Izostavio si dio gdje jasno pisem da "mrak" - kakvog ga ti definises - je brat bratu skoro pa isti gdje sam ja i dole u BiH.
Druga stvar, zena razvedenih ili neudatih u 30im je puna BiH. Druga je stvar sto ja (jos) nisam nasao pravu.![]()
Na koncu, jasno sam napisao na kraju posta da bih bio spreman i preseliti se u Sa, ako je osoba prava.
Sve kristalno jasno.
Pozz![]()
Po statistici u Mostaru padne vise kise nego u Londonu, pa ti vidi gdje si ako se toga drzis![]()
Pritisak koji sebi stavljaš te može natjerati da se upustiš u ozbiljnu priču s osobom s kojom možda to i nije baš to. Nemoj. Bolje solo, nego na silu ili ako nije 100%. Da si ne komplikuješ život za kasnije. A i kako kiwi napisa, kad se opustiš i to ti nije primarni cilj, možda baš tad naiđe. Sretno, u svakom slučaju.Duality_78 wrote: ↑16/11/2025 20:30
Pozdrav!![]()
Svedjankama ne fali nista, samo nisu moja "soljica caja".Uzgred, ne znam niti jednog Bosanca koji je ostao u braku sa Svedjankom, ali znam pregrst primjera gdje su Bosanke bukvalno "preporodile", uopsteno govoreci, ustogljene i "zaledjene" Svedjane. Ponavljam - uopsteno i uprosteno govoreci, jer ustogljenost nije nacionalna karakteristika...bar ne jos
![]()
![]()
Nase Bosanke u Svedskoj, bar one koje ja znam, malo mladje ili u mojim godinama, su vecinom vec poudate. Sto, normalno, ne znaci da necu sresti pravu ovdje, ali vrijeme mi polako curi.....E to je to!![]()
Upoznao sam dosta strankinja,ne znam da bih mogao zivjeti ni sa jednom osim Bosankom.Ne kazem da su lose osobe,ali je mentalitet znatno drugaciji.banjaluka078 wrote: ↑16/11/2025 20:19 Ne zezajte. Ja da sam mlađa i slobodna bih se javila na oglas.Čovjek pismen, živi u civilizaciji, voli putovati, ne voli koride i traži srodnu dušu za stabilnu vezu. Raritet na tržištu!
Hajde sada, šalu na stranu. Zašto isključivo Bosanka, šta fali Šveđankama ili ostalima kojih se ima za naći gore? Stvarno me zanima.
Jednom sam oko toga ovdje imao raspravu, pa me napadošeIsner wrote: ↑17/11/2025 11:25 Nevezano za sve plus i minus objave, al ja kad cujem floskulu tipa "nema cure za mene u Sarajevu/Tuzli/Banjoj Luci/Oslu/Helsinkiju itd ja bi ga majzlom udarao po glavi.....
Isto tako za ove "mlade" cure od po 37 godina, nema momka za nju, eto lampom da ga traži al nema...
Kupi pašče i šetaj, važi i za nju i za njega....
isto i za zene sto ja mogu vidjeti... neke bi zeljele neki hollywood-dream story iz bajke uopste ne davajuci mogucnost da su veze nesto sto se gradiyoda82 wrote: ↑17/11/2025 12:13
Jednom sam oko toga ovdje imao raspravu, pa me napadoše![]()
Moje mišljenje je da ljudi imaju od početka prevelika i nerealna očekivanja i zato ne mogu da nađu partnera/partnericu. Da se razumijemo, ja sam prvi stava da je bolje biti sam nego sa svakim, i sasvim je ok biti sam ako to osoba želi, ali ovdje pričamo o ljudima koji žarko žele partnera/icu ali ih ne mogu naći zbog "previsokih kriterija". Kad kažem previsokih i nerealnih, mislim upravo to.
Znači, ako sebi zacrtaš "plavku", visoku 1.80, sa bujnim poprsjem, prelijepih crta lica, nevinu, ali da sve zna u spavaćoj, da govori tri jezika, da kuha k'o tvoja nana, da je dobra sa djecom, da je natprosječno inteligentna, da sluša muziku kao i ti, da odlično zarađuje, ali malo manje od tebe, da te pušta da ideš u kafanu, ali da ona ne izlazi, da je divna prema tvojoj majci, da joj ne smeta što ti ideš na tekme i vikendom mjesto da sa njom izađeš gledaš EPL ili igraš igrice....e jbg, onda su ogromne šanse da ćeš se razočarati i reći da nema pravih djevojaka/momaka. I ne, ovo ne podpada pod ono bolje biti sam nego sa svakim, nego su ovo nerealna očakivanja.
Moj stav je da treba dati priliku i osobama koje djeluju "nesavšeno" i koje se ne uklapaju sasvim u našu neku zamišljenu sliku druge osobe. Često se desi da vremenom kad upoznaš osobu neke stvari koje si zamislio i ne budu toliko važne...