Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Novak20

#49751 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

dr_Evil wrote: 14/11/2025 10:46
Novak20 wrote: 14/11/2025 10:38
dr_Evil wrote: 14/11/2025 10:20

To rade svi, koliko je mjesta u skupstini HNK ili u GV Mostar uzeo HDZ, a koji pripadaju onima iz reda srpskog naroda? Da li je to majorizacija, i zasto se to nikad ne dovodi u pitanje. Isto mogu da upitam na razini federacije?

Ili je to OK, ono demokratski kapacitet povratnika vs slika na terenu? Konstitutivnost i legitimno predstavljanje, ma caooo.

Helem, razumijem ja tvoju problematiku, ali ne postujem jer se onda uzima kao sa svedskog stola, jer onda ona zaista je samo predstava.

Eh sad, svedski stol je svedski stol samo u Slavena :D
Načelno se mogu složiti sa tvojim stavom i principima ali ne znam da li si uzeo dobar primjer za GV Mostar.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/hdz-ost ... /250206115

Porediti funkciju i važnost općinskog ili gradskog vijećnika (bilo gdje) sa funkcijom i značajem člana Predsjedništva BiH je degutantno.

Nešto malo manje degutantno je poređenje županijskih/kantonalnih zastupnika koji ulaze u DN F BiH. Ganjaju li se na ovom nivou principi ili je ovdje poželjan švedski stol ?
Dobar sam primjer uzeo, jer sam zapoceo sa "to rade svi". Ali ovdje je rijec o tome da se neko kune u neko legitimno predstavljanje.

Znaci uredu je biti malo trudan na opstinskoj razini, ali nije ok biti u trecem mjesecu na Predsjednistvu?

Sve se svodi samo na to da se moze raditi sta se pozeli tamo gdje si apsolutna vecina, a gdje ne onda se gonjaju neki principi i vice "drz lopova".

Nama je svedski stol svugdje i na svemu, a sve u svrhu cementiranja etnickog ciscenja(ovo zele sve tri strane), te konacne disolucije(za ovo nisam siguran da li zele sve tri strane, ali ponekad mi se cini tako).

Ali kako god okreni, legitimno predstavljanje je nepostojeci problem - ili ta jedna funkcija sto bi rekao moj susjed Dragan, dok sve ostale su demokratkske, pa evo vidimo kako jesu :D

Nije problem sto su Srbi iz HDZ/SDA kad se mi bratski dogovorimo da su to nasi Srbi ;)
Nemam namjeru da se upuštam u dužu diskusiju, naduravanje i ponavljanje svega što se godinama piše.

Mogu dati svoje viđenje da je sistem truo i nakaradan, stranke uglavnom nacionalne, političari neprincipijalni, neposteni i pokvareni ali slika i prilika naroda koji ih bira(ju), država nefunkcionalna i na duge staze neodrživa bez pritiska vanjskih sila koje je drže ova nacionalno-vjerska društva na okupu i kuhaju žabe u pretis loncu.

Ako se ne bude mijenjao Ustav i Izborni zakon, ako se ne otkoči pristup EU, sve će ovo ostati ovakvo kako jeste već trideset godina samo je pitanje do kada jer u ovoj situaciji u kakvoj jesmo nema prilagodbe vremenu i prostoru u kojemu se sve mijenja.

:run:
kakabanja213

#49752 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

A_A_AKCIJA wrote: 14/11/2025 11:09
moon_walker_90 wrote: 13/11/2025 23:13 Ja isto ne vidim nekog benefita od tog povecanja duga. Ja sam samo htio da kazem da dug nije nesto sto je lose ako se planski i razvojno zaduzujes.

A da se treba svaka marka zaduzenja predstaviti javnosti, apsolutno se slazem. I to jasno i detaljno: koliko, kod koga, zbog cega, kamatna stopa i rok otplate.
Budžeti svih državnih nivoa su javno dostupni.
Od prijedloga, nacrta, budžeta pa do izvršenja.

Svake godine imaš javne rasprave kojima možeš pristupiti i tražiti informacije o prijedlozima, nacrtima i budžetu.
Također, možeš podnijeti svoje amandmane na budžet preko zastupnika u parlamentu svakog nivoa vlasti.

Ne postoje tajni ugovori po zakonu o javnim nabavkama.
Postoje baze tendera u kojima se može provjeriti svaki ugovor.

Budžet uvijek sadržava zaduživanje, ali i izmirenje odnosno servisiranje duga. Ovi likovi ti nikada neće pričati o tome.

Najbitnije, na šta se troši budžet. Sveti Fadil je imao katastrofalno izvršenje kapitalnih investicija od 20%. I normalno da će ostati neiskorištenih sredstava u budžetu jer nije urađen posao. Potpuno je druga priča što glupani budžet gledaju kao kasu u granatu, gdje je dobro da ostane novca.
A investicije su aktivnost koja najviše gura ekonomski rast. Ne možeš glupanima to objasniti.

Ovo što ovaj suverenista i konzument ruske propagande iz srpskih izvora priča je gomila fraza i gluposti za ultimativne glupane koji trebaju da izgube povjerenje u sistem demokracije.
Izvori informacija poput Mario zna, slavenski medvjed, podcast Velebit, Domagoj Lošo...

Da širiš ovu priču moraš biti totalno nepismen ili zlonamjeran.
Tako je. Takodjer se zna kakve karakteristike bi trebao imati ministar u Vladi, pa ipak tvoj sef se je slozii da Ramo Isak posjeduje te karakteristike.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#49753 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

_BataZiv_0809 wrote: 14/11/2025 11:13 Dunovic je imao par kvalitetnih apelacija kao potpredsjednik FBiH.

Mislim da je po njegovoj apelaciji dozvoljeno da penzioneri primaju penziju i rade regularno.
Bezocna pljacka koja je bila mlako/nikako popracena. Ne daj boze da ova vlada takvo nesto predlozi. Sve bi gorilo, ali ovaj put s pravom.
Chmoljo

#49754 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

Novak20 wrote: 14/11/2025 11:13
Novak20 wrote: 14/11/2025 10:38

Načelno se mogu složiti sa tvojim stavom i principima ali ne znam da li si uzeo dobar primjer za GV Mostar.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/hdz-ost ... /250206115

Porediti funkciju i važnost općinskog ili gradskog vijećnika (bilo gdje) sa funkcijom i značajem člana Predsjedništva BiH je degutantno.

Nešto malo manje degutantno je poređenje županijskih/kantonalnih zastupnika koji ulaze u DN F BiH. Ganjaju li se na ovom nivou principi ili je ovdje poželjan švedski stol ?
Dobar sam primjer uzeo, jer sam zapoceo sa "to rade svi". Ali ovdje je rijec o tome da se neko kune u neko legitimno predstavljanje.

Znaci uredu je biti malo trudan na opstinskoj razini, ali nije ok biti u trecem mjesecu na Predsjednistvu?

Sve se svodi samo na to da se moze raditi sta se pozeli tamo gdje si apsolutna vecina, a gdje ne onda se gonjaju neki principi i vice "drz lopova".

Nama je svedski stol svugdje i na svemu, a sve u svrhu cementiranja etnickog ciscenja(ovo zele sve tri strane), te konacne disolucije(za ovo nisam siguran da li zele sve tri strane, ali ponekad mi se cini tako).

Ali kako god okreni, legitimno predstavljanje je nepostojeci problem - ili ta jedna funkcija sto bi rekao moj susjed Dragan, dok sve ostale su demokratkske, pa evo vidimo kako jesu :D

Nije problem sto su Srbi iz HDZ/SDA kad se mi bratski dogovorimo da su to nasi Srbi ;)
Nemam namjeru da se upuštam u dužu diskusiju, naduravanje i ponavljanje svega što se godinama piše.

Mogu dati svoje viđenje da je sistem truo i nakaradan, stranke uglavnom nacionalne, političari neprincipijalni, neposteni i pokvareni ali slika i prilika naroda koji ih bira(ju), država nefunkcionalna i na duge staze neodrživa bez pritiska vanjskih sila koje je drže ova nacionalno-vjerska društva na okupu i kuhaju žabe u pretis loncu.

Ako se ne bude mijenjao Ustav i Izborni zakon, ako se ne otkoči pristup EU, sve će ovo ostati ovakvo kako jeste već trideset godina samo je pitanje do kada jer u ovoj situaciji u kakvoj jesmo nema prilagodbe vremenu i prostoru u kojemu se sve mijenja.

Sistem je truo i nakaradan jer se moze blokirati apsolutno sve osim da je napravljeno da je blokada moguca jedino u pitanjima od istinskog nacionalnog/etnickog interesa.

Nije to bas neka nauka, ko zeli biti posten prema sebi naravno.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#49755 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

_BataZiv_0809 wrote: 14/11/2025 11:13 Dunovic je imao par kvalitetnih apelacija kao potpredsjednik FBiH.

Mislim da je po njegovoj apelaciji dozvoljeno da penzioneri primaju penziju i rade regularno.
wow :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kakabanja213

#49756 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

Chmoljo wrote: 14/11/2025 11:19
Novak20 wrote: 14/11/2025 11:13

Sistem je truo i nakaradan jer se moze blokirati apsolutno sve osim da je napravljeno da je blokada moguca jedino u pitanjima od istinskog nacionalnog/etnickog interesa.

Nije to bas neka nauka, ko zeli biti posten prema sebi naravno.
On nas ubjedjuje da se ne bi nista blokiralo, da u predsjednistvu ne sjedi ljiljan i da postoji treci entitet. Jesmo budale ali tolike sigurno nismo.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#49757 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote: 14/11/2025 11:17

Bezocna pljacka koja je bila mlako/nikako popracena. Ne daj boze da ova vlada takvo nesto predlozi. Sve bi gorilo, ali ovaj put s pravom.
Nisam te skonto :-?
Novak20

#49758 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

Chmoljo wrote: 14/11/2025 11:05
kakabanja213 wrote: 14/11/2025 10:51
Novak20 wrote: 14/11/2025 10:04

Čudna ti je i nakaradna logika da miješaš UZP u sve živo.

Prije će biti da je UZP što Bošnjaci izbornim inženjeringom organizirano ili ne biraju dva člana Predsjedništva, a Hrvati niti jednog.
To je tvoje misljenje i zelja, naravmo nepotkrijepljeno presudama releventnih nezavisnih sudova.
Neko ko brani politiku i rezultate UZPa se ibreti sto se UZP spominje.

I generalno mi smeta prica sto se spominje rat u ovim medjuetnickim odnosima, jer eto je bilo prije 30 godina.

Samo se bezobrazno presucuje da 90% problema proizilazi upravo iz cinjenice sto se rat nije zavrsio i sto se jos uvijek guraju ratni ciljevi.

I dodje onda novak i pametuje.

A svakako nabijem ljubica i eu. Uci cemo kad o njenoj sudbini ne budu odlucivali orbani i fice. Tada nece ni milanovici ni plenkovici, a posebno ne pickasti ljubic kojeg je hdz ponizavao, al se uvijek redovno vracao da im udara navoje na spolovilu.
:lol:

Pa ako je nečija politika danas "UZP" ili "genocidna" onda se pred relevantnim i nezavisnim sudom može tražiti zabrana djelovanja te politike ili stranke.

Rahmetli Alija je imao priliku da ukine zločinački SDS pa to nije uradio, ne znam što onda pametujete i moralizirate.

U EU će doći gori od orbana, fica, milanovića i plenkovića samo što nije problem hoće li BiH ući u EU koliki je problem što BiH sve više kaska za okruženjem, a omladina bježi iz nje u potrazi za boljim životom.
LSD

#49759 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

Novak20 wrote: 14/11/2025 11:40

Pa ako je nečija politika danas "UZP" ili "genocidna" onda se pred relevantnim i nezavisnim sudom može tražiti zabrana djelovanja te politike ili stranke.

Rahmetli Alija je imao priliku da ukine zločinački SDS pa to nije uradio, ne znam što onda pametujete i moralizirate.

U EU će doći gori od orbana, fica, milanovića i plenkovića samo što nije problem hoće li BiH ući u EU koliki je problem što BiH sve više kaska za okruženjem, a omladina bježi iz nje u potrazi za boljim životom.
:lol: :lol:

Novak briljira :-)
Haris.ba

#49760 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

Novak20 wrote: 14/11/2025 11:40 U EU će doći gori od orbana, fica, milanovića i plenkovića samo što nije problem hoće li BiH ući u EU koliki je problem što BiH sve više kaska za okruženjem, a omladina bježi iz nje u potrazi za boljim životom.
Pa bjezala bi omladina i brze da udjemo u EU. :mrgreen:

Bosna ce uvijek kaskati za regionom. I to samo zbog svoje komplikovane politicke strukture. Treba se sa tim pomiriti.
Da ne kazem da u entitetu RS ne zele u EU. I da je u sustini hdzu svejedno jer vecina Hrvata sa putovnicama je sustinski vec u EU.
"Apsurdno je da Dom naroda Parlamenta BiH ne može da radi nakon tri pokušaja održavanja sjednice ovog visokog doma u proteklih mjesec dana. Apsurdno je da delegati SNSD-a i HDZ-a u dva navrata naizmjenično, a sada njihova po tri člana, nisu uspjeli da se dogovore i da ne dođu na ovakvu sjednicu na kojoj nema smjena niti ministara u Vijeću ministara, niti zamjenika ministara u Vijeću ministara BiH, niti nekog od članova kolegijuma Doma naroda BiH", poručio je Nešković.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zelimir ... /251114089

Nama nikada nisu bili problem ni Fico ni Orban.

Samo hdzovka koja ne zeli da radi svoj posao.
Podsjetimo, državni delegati su danas trebali raspravljati o Prijedlogu zakona o službi u Oružanim snagama BiH, zakonima koji su usvojeni u Vijeću ministara BiH, kao i o zakonu kojim bi se moglo deblokirati imenovanje ministara kada predsjedavajući Vijeća ministara odbija poslati prijedlog u Predstavnički dom.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/nastavl ... /251114068

P.S.
I naravno. Nista nisi napisao na snimak Covica koji otvoreno govori da zeli treci entitet preko price o izbornom.

Pa gdje ti je cojstvo. De, probaj jednom biti iskren i napisi sta stvarno zelis. Hajde. Nece boljeti. Rastereti se.
LSD

#49761 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

Nastavlja se blokada SNSD-a i HDZ-a, ponovo srušen kvorum na sjednici Doma naroda
https://www.klix.ba/vijesti/bih/nastavl ... /251114068

I sta vele trojkaski botovi - Amerika napravila deal sa Dodikom da odblokira i vrati sve drzavne institucije :lol: :lol:

A on nikad jace udara blokade drzave, zajedno sa UZP-ovcima. Naravno da ce i ovaj drzavni udar proci nekaznjeno, jer su Neka i Dino njezne gejše svog fakera Covketa.
dr_Evil

#49763 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Želimir Nešković o blokadi HDZ-a i SNSD-a: Ja više nemam riječi, osjećam se jadno
Covjek se osjeca jadno.

A ja se osjecam jadno ko vidim ko nas predstavlja :S

Cuj on se osjeca jadno. Gdje je imalo samopostovanja, prkosa. Osjecao ljutnje bih razumio, ali on se osjeca jadno. Sta bi to trebalo da kaze o nama?
DonieBrasco

#49764 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

Upamtite pore svih ovih blokada sranja sto rade dodik i covic, opet ce biti nagrađeni na kraju i ostvariti svoje.

To je nasa realnost da stranci to nagrađuju, a bosnje su svrha sebi - samo pare, fotelje, tenderi.
Last edited by DonieBrasco on 14/11/2025 12:48, edited 2 times in total.
Novak20

#49765 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

Haris.ba wrote: 14/11/2025 11:45
Pa bjezala bi omladina i brze da udjemo u EU. :mrgreen:
U prvo vrijeme da ali čini mi se da je upravo ovo strah političara koji bi ostajali bez baze.
Nakon prijema u EU nema vrdanja sa zakonima i poštivanjem istih. Pristupni fondovi su za naše uvjete ogromni, infrastruktura bi se poboljšala kao i mnoge druge stvari ako imamo želju pošteno raditi. I susjedna Hrvatska ima stotine problema poput kriminala i zlorabe fondova ali ih rješava.
Haris.ba wrote: 14/11/2025 11:45Bosna ce uvijek kaskati za regionom. I to samo zbog svoje komplikovane politicke strukture. Treba se sa tim pomiriti.
Da ne kazem da u entitetu RS ne zele u EU. I da je u sustini hdzu svejedno jer vecina Hrvata sa putovnicama je sustinski vec u EU.
BiH će kaskati ne samo zbog komplikovane političke strukture već i zbog mentaliteta ljudi u njoj kao i strahova koji su im usađeni. Sve to zajedno čini otpor prema promjenama. Članstvo u EU bi barem dobar dio toga jednostavno razbilo.
Haris.ba wrote: 14/11/2025 11:45"Apsurdno je da Dom naroda Parlamenta BiH ne može da radi nakon tri pokušaja održavanja sjednice ovog visokog doma u proteklih mjesec dana. Apsurdno je da delegati SNSD-a i HDZ-a u dva navrata naizmjenično, a sada njihova po tri člana, nisu uspjeli da se dogovore i da ne dođu na ovakvu sjednicu na kojoj nema smjena niti ministara u Vijeću ministara, niti zamjenika ministara u Vijeću ministara BiH, niti nekog od članova kolegijuma Doma naroda BiH", poručio je Nešković.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/zelimir ... /251114089

Nama nikada nisu bili problem ni Fico ni Orban.

Samo hdzovka koja ne zeli da radi svoj posao.
Nešto se valja iza brda kada HDZ i SNSD otvoreno prkose zajedničkom blokadom. Što je to, vidjeti ćemo ako ne reagira herr Schmidt.
Haris.ba wrote: 14/11/2025 11:45Podsjetimo, državni delegati su danas trebali raspravljati o Prijedlogu zakona o službi u Oružanim snagama BiH, zakonima koji su usvojeni u Vijeću ministara BiH, kao i o zakonu kojim bi se moglo deblokirati imenovanje ministara kada predsjedavajući Vijeća ministara odbija poslati prijedlog u Predstavnički dom.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/nastavl ... /251114068[/quote]

Boldirano i jeste uzrok blokade u DN BiH.
Haris.ba wrote: 14/11/2025 11:45 P.S.
I naravno. Nista nisi napisao na snimak Covica koji otvoreno govori da zeli treci entitet preko price o izbornom.

Pa gdje ti je cojstvo. De, probaj jednom biti iskren i napisi sta stvarno zelis. Hajde. Nece boljeti. Rastereti se.
Snimak Čovića na kojem priča o trećem entitetu je nastao 2011. ako dobro pamtim ali ne znam gdje. Da li je u pitanju bio sastanak HDZ sa nekom općinskom organizacijom ili dijasporom, ne sjećam se. Ovo je bila reakcija na ponovljeni mandat Komšića, koaliciju SDP i SDA, izbacivanje iz vlasti SNSD te pokušaj izbacivanja iz vlasti HDZ.
Poslije toga se nije dugo vremena čulo za treći entitet niti su ga hrvatske stranke tražile. Do danas.

Ono što ja želim je da se izmjene Ustav BiH i Izborni zakon, da se ispoštuju presude poput one SF, da uđemo u EU i NATO kao decentrilizirana država ali bez figa u džepovima po kojima bi opet jedni drugima birali predstavnike koji odlučuju o bitnim stvarima.

Ako se to ne dogodi, onda želim da prestane ovo mrcvarenje ljudi zvano rahat patnja.
dr_Evil

#49766 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

DonieBrasco wrote: 14/11/2025 12:29 Upamtite pore svih ovih blokada sranja sto rade dodik i covic, opet ce biti nagrađeni na kraju i ostvariti svoje.

To je nasa realnost da stranci to nagrađuju, a bosnje su svrha sebi - samo pare, fotelje, tenderi.
:thumbup: :thumbup:

Dodao bih da to rade uz blagoslov MZ, stvaranje alibija da se kaze da je BiH nemoguca drzava, samo je potrebno vrijeme da se BiH izbrise iz kolektivnog sjecanja i osjecanja. Kad procitas po klixu komentar da ce neko ratovati za Njemacku jer mu je eto sve dala, a nece za BiH jer mu je sve uzela, to se jednostavno pise u smislu stvaranja masovne hipnoze.

Prosli smo kroz sve to za Jugoslaviju, ili sto bi nas forumas rekao "Hrvatu je petokraka ko Zidovu svastika" :D masovna hipnoza
farenhajt983

#49767 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by farenhajt983 »

vrsit ce blokadu dok im ne prode imenovanje pregovaaraca u Vijecu ministara, to je svima jasno sada
Chmoljo

#49768 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

_BataZiv_0809 wrote: 14/11/2025 11:30
Chmoljo wrote: 14/11/2025 11:17

Nisam te skonto :-?
Zakon koji je uskracivao isplatu penzija ljudima koji su je zaradili. Vrh bezobrazluka da ti uskrati isplatu para koje si ti odvajao 40 godina jer eto radis jos negdje i opet uplacujes doprinose...
Chmoljo

#49769 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

Mozda je Franjo kod vas, ali Alija nije mjerna jedinica moje pameti. A posebno morala.

Vrati se i procitaj sta si napisao: naguzite se jer od nas ima gorih. Zaista mislis da su vicevi o bosancima cista istina?

Ima gorih i vec su bili, dolazili, ali nismo se naguzili ni tada, necemo ni sada.
bejzik

#49770 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by bejzik »

Image

Bivša zastupnica državnog parlamenta

Mladenka sva u crnini prošetala Sarajevom: Umjetnica, reklama ili nečiji glas? / današnja vijest klix - sponzorirani članak

Image
Novak20

#49771 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

Chmoljo wrote: 14/11/2025 13:22

Mozda je Franjo kod vas, ali Alija nije mjerna jedinica moje pameti. A posebno morala.

Vrati se i procitaj sta si napisao: naguzite se jer od nas ima gorih. Zaista mislis da su vicevi o bosancima cista istina?

Ima gorih i vec su bili, dolazili, ali nismo se naguzili ni tada, necemo ni sada.
Nije ni meni Franjo jedinica pameti i morala mada ne tvrdim da to nije većini u Hrvata.

Nemam potrebu biti vulgaran ali možda si u pravu.

Problem je što bi ovdje svi .ebali ali nitko neće da bude .eban. Ne samo Bošnjaci.

Nije ni čudo što do tog čina dolazi samo na silu i u mrklom mraku.
Last edited by Novak20 on 14/11/2025 13:50, edited 1 time in total.
Tvrtko II Kotromanić

#49772 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Bosnjaci su jebani vise puta u zadnjih 30 i kusur godina
dosta je bilo
Chmoljo

#49773 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

Novak20 wrote: 14/11/2025 13:45 Nije ni meni Franjo jedinica pameti i morala mada ne tvrdim da nije većini u Hrvata.

Nemam potrebu biti vulgaran ali možda si u pravu.

Problem je što bi ovdje svi .ebali ali nitko neće da bude .eban. Ne samo Bošnjaci.

Nije ni čudo što do tog čina dolazi samo na silu i u mrklom mraku.
kada se hrvati odreknu secesionizma i politike gušenja manjine na svojim područjima, onda možemo pričati o nekim izbornim zakonima koji će odgovorati i strankama koje se biraju po zapadnoj hercegovini.

no, 30 godina je prošlo, a HDZ se nikada nije odrekao secesionizma niti je ikada pokazao volju za zajedničkom državom. deklarativne Draganove tirade su tariguz, a svakako je iskreniji za govornicom NSRS.

ako hoćeš nešto da dobiješ moraš nešto i dati. no davati na lijepe oči, ili davati nešto što će praviti dodatne podjele i blokade... prosto ne može.

pa ko zadnji ode nek ugasi svjetlo.
Haris.ba

#49774 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

Novak20 wrote: 14/11/2025 12:48 Ako se to ne dogodi, onda želim da prestane ovo mrcvarenje ljudi zvano rahat patnja.
Ostace ti na zeljama. Ako do sada se nije skontalo da nema voljnih za potpisati - dzaba.

I da sda opet dodje na vlast, opet ce Bake prevariti Covjeta.
Jednostavno nemate sagovornika za svoje zelje.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#49775 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Truba »

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/10 ... slobodjeni

oslobodjen kaplan

kad je osuđen rekao je da je to hdz sud
a sada? :D
Post Reply