Ne pricam o mom drustvu, nego o BiH generalno.dr_Evil wrote: ↑13/11/2025 14:36Mogu li ja postaviti tezu, molit cu lEpo?detroit-mercy wrote: ↑13/11/2025 14:31BiH je iz godine u godinu konzervativnija. Nema tu sta da se polemise, kada ne zivis tu svaki dan vidis te promjene.dr_Evil wrote: ↑13/11/2025 13:16
da bas je konzervativno, vise se saspe bijelog u kanalizaciju kao visak u Sarajevu nego u svim ostalim gradovima sto se posmrce za citav vikend
![]()
Kakve su to glupe price tita ti, ko da nikad nisi proveo vikend u Capajebu. Kao student sam rado dolazio u Capajebo da ruzim![]()
Ne mozes porediti Sarajevo sa malim sredinama tipa Bihac gdje se svi iole znaju u generaciji. Nocni zivot svojevremeno u Mostaru je bio odlican, 2 univerziteta, a studenata iz citave BiH i Hrvatske, ali opet je Sarajevo veca sredina i to se osjetilo. Mostar je grad sa veliko G, jednostavno urbana tradicija, Sarajlijice obicno su uvijek nastupale sa visine i sa pomisli da su metropola prema svima i brzo bi promijenili misljenje kad bi upoznali grad, ali infrastrukturno je smijesno poredit grad(carsija) sa 80.000 i 250.000 stanovnika.
Nisam nikad u tim svojim odlascima tamo pomislio da su konzervativni, jedino sta sam osjetio je gadjenje prema djeci od nekih imucnijih roditelja sa carsije sa kojima sam po prirodi studentske funkcije morao sjedit za istim stolom. Totalni odrod od realnosti, droga i brodovi.
Ovi koji su tu ne primjete, jednostavno sindrom skuhane zabe.
Da li je BiH konzervativnija ili ti druze staris? Da li se tvoje drustvo jednostavno kanilo zena, alkohola, trave i nocnih provoda? Kuca, zena, djeca, posao i dzamija? Dozvali se tobe, nakon sto su prosli Bunu i Bunicu?
Razlika se vidi ali ako ti vise odgovara, eto kao drustvo smo svake godine sve progresivniji i otvoreniji. Zadovoljan