Bajramska Baklava koalicija kod reisa

detroit-mercy

#51 Re: Bajramska Baklava koalicija kod reisa

Post by detroit-mercy »

dr_Evil wrote: 13/11/2025 14:36
detroit-mercy wrote: 13/11/2025 14:31
dr_Evil wrote: 13/11/2025 13:16

:D da bas je konzervativno, vise se saspe bijelog u kanalizaciju kao visak u Sarajevu nego u svim ostalim gradovima sto se posmrce za citav vikend :D

Kakve su to glupe price tita ti, ko da nikad nisi proveo vikend u Capajebu. Kao student sam rado dolazio u Capajebo da ruzim :D

Ne mozes porediti Sarajevo sa malim sredinama tipa Bihac gdje se svi iole znaju u generaciji. Nocni zivot svojevremeno u Mostaru je bio odlican, 2 univerziteta, a studenata iz citave BiH i Hrvatske, ali opet je Sarajevo veca sredina i to se osjetilo. Mostar je grad sa veliko G, jednostavno urbana tradicija, Sarajlijice obicno su uvijek nastupale sa visine i sa pomisli da su metropola prema svima i brzo bi promijenili misljenje kad bi upoznali grad, ali infrastrukturno je smijesno poredit grad(carsija) sa 80.000 i 250.000 stanovnika.

Nisam nikad u tim svojim odlascima tamo pomislio da su konzervativni, jedino sta sam osjetio je gadjenje prema djeci od nekih imucnijih roditelja sa carsije sa kojima sam po prirodi studentske funkcije morao sjedit za istim stolom. Totalni odrod od realnosti, droga i brodovi.
BiH je iz godine u godinu konzervativnija. Nema tu sta da se polemise, kada ne zivis tu svaki dan vidis te promjene.
Ovi koji su tu ne primjete, jednostavno sindrom skuhane zabe.
Mogu li ja postaviti tezu, molit cu lEpo?

Da li je BiH konzervativnija ili ti druze staris? Da li se tvoje drustvo jednostavno kanilo zena, alkohola, trave i nocnih provoda? Kuca, zena, djeca, posao i dzamija? Dozvali se tobe, nakon sto su prosli Bunu i Bunicu?
Ne pricam o mom drustvu, nego o BiH generalno.
Razlika se vidi ali ako ti vise odgovara, eto kao drustvo smo svake godine sve progresivniji i otvoreniji. Zadovoljan :skoljka:.
dr_Evil

#52 Re: Bajramska Baklava koalicija kod reisa

Post by dr_Evil »

detroit-mercy wrote: 13/11/2025 14:39
dr_Evil wrote: 13/11/2025 14:36
detroit-mercy wrote: 13/11/2025 14:31
BiH je iz godine u godinu konzervativnija. Nema tu sta da se polemise, kada ne zivis tu svaki dan vidis te promjene.
Ovi koji su tu ne primjete, jednostavno sindrom skuhane zabe.
Mogu li ja postaviti tezu, molit cu lEpo?

Da li je BiH konzervativnija ili ti druze staris? Da li se tvoje drustvo jednostavno kanilo zena, alkohola, trave i nocnih provoda? Kuca, zena, djeca, posao i dzamija? Dozvali se tobe, nakon sto su prosli Bunu i Bunicu?
Ne pricam o mom drustvu, nego o BiH generalno.
Razlika se vidi ali ako ti vise odgovara, eto kao drustvo smo svake godine sve progresivniji i otvoreniji. Zadovoljan :skoljka:.
Ja ti samo kazem da ne znam koliko smo ja i ti vise kompetentni da procijenimo. Niti cu otici u klub da se opijam do zore i hvatam mlade dame za straznjicu, niti mi je tamo mjesto vise. Odem na promociju knjige, pa onda na japrak, punjenu pljeskavicu, prosetam po gradu i povucem se u svoje odaje, ujutru ustanem klince za ruku park vamo, park tamo, kupaliste, bacim kakav pogled na guzate dame u kupacem dok ova moja ne gleda, i kako da ja znam onda da li klinci jos uvijek motaju vutru i zalijevaju vinom od 3.5 KM boca kao sto smo mi radili?

Ali eto ako ti kazes da nisu, i imas informaciju iz prve ruke, onda cu se sloziti s tobom, jer ja neku drugu nemam. Jedino sta sam primjetio da raja sve vise ide po planinama, vozaju se SUV-ovi, i zdravije se zivi nego prije 10-15 godina.
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#53 Re: Bajramska Baklava koalicija kod reisa

Post by enko 1964 »

Društvo postaje onakvo kakvim ga žele ljudi koji ga čine. Tako i mi.
Kažu ovi što su vidjeli svijeta i što se razumiju u strana, naročito u zapadna društva, da i taj zapad postaje sve konzervativniji.
Ako je to tačno onda smo ga i mi, u neku ruku, u korak sa svijetom.
dr_Evil

#54 Re: Bajramska Baklava koalicija kod reisa

Post by dr_Evil »

enko 1964 wrote: 13/11/2025 14:47 Društvo postaje onakvo kakvim ga žele ljudi koji ga čine. Tako i mi.
Kažu ovi što su vidjeli svijeta i što se razumiju u strana, naročito u zapadna društva, da i taj zapad postaje sve konzervativniji.
Svaki dan citamo da generacija Z evo ne pije, ne pusi, ne izlazi, imaju neke cudne veze kao zajedno su ali nisu ?!?, s druge strane citamo da sve vise mladih muskaraca prilazi radikalno/tradicionalno krscanskim strankama pa se onda na prvom rucku kod njeznih svadja sa punicom jer punica kao stari liberal i socijalista ne moze podnijet da joj je zet konzerva(citiram naslov iz novina od prije 3-4 sedmice).

Tako da, ima tu istine. Ali mene sve to zaobilazi, usao sam u onu fazu kao u onoj pjesmi iz Hladnog piva - Rostilj. "Mi znamo vec sve o zivotu, i sta ti meni imas pricati, koliko trosim benzina u zimskim uvjetima i koji je autolimar najjeftiniji" :D
NediM17

#55 Re: Bajramska Baklava koalicija kod reisa

Post by NediM17 »

Vjecita_zavrzlama wrote: 13/11/2025 14:09
NediM17 wrote: 13/11/2025 14:06 Progresivni zavrzlama "doljegnu" iz svoje vukojebine u Sarajevo, jok u Bihac jal Tuzlu koja mu je bliza zavicaju.
Lazu te nisam u Sarajevu
I nisi, u Vogosci si.
enko 1964

#56 Re: Bajramska Baklava koalicija kod reisa

Post by enko 1964 »

dr_Evil wrote: 13/11/2025 14:50
enko 1964 wrote: 13/11/2025 14:47 Društvo postaje onakvo kakvim ga žele ljudi koji ga čine. Tako i mi.
Svaki dan citamo da generacija Z evo ne pije, ne pusi, ne izlazi, imaju neke cudne veze kao zajedno su ali nisu ?!?, s druge strane citamo da sve vise mladih muskaraca prilazi radikalno/tradicionalno krscanskim strankama pa se onda na prvom rucku kod njeznih svadja sa punicom jer punica kao stari liberal i socijalista ne moze podnijet da joj je zet konzerva(citiram naslov iz novina od prije 3-4 sedmice).

Tako da, ima tu istine. Ali mene sve to zaobilazi, usao sam u onu fazu kao u onoj pjesmi iz Hladnog piva - Rostilj. "Mi znamo vec sve o zivotu, i sta ti meni imas pricati, koliko trosim benzina u zimskim uvjetima i koji je autolimar najjeftiniji" :D
Svoja jeftina vina smo plaćali u dinarima. Bogumil, Car Lazar i Carica Milica i tako ta sranja.
Osamdesetih smo znali pripiti dolaziti na časove u srednjoj školi.
Danas, moja djeca jedva da konzumiraju alkohol. I ja sve rjeđe. Nemam više motiva.
NediM17

#57 Re: Bajramska Baklava koalicija kod reisa

Post by NediM17 »

Ne zaboravi Bepa dvoguzog. :mrgreen:
enko 1964

#58 Re: Bajramska Baklava koalicija kod reisa

Post by enko 1964 »

NediM17 wrote: 13/11/2025 14:54
NediM17 wrote: 13/11/2025 14:06 Progresivni zavrzlama "doljegnu" iz svoje vukojebine u Sarajevo, jok u Bihac jal Tuzlu koja mu je bliza zavicaju.
Lazu te nisam u Sarajevu
I nisi, u Vogosci si.
Nogama bi ga išutali iz Vogošće.
enko 1964

#59 Re: Bajramska Baklava koalicija kod reisa

Post by enko 1964 »

NediM17 wrote: 13/11/2025 15:03 Ne zaboravi Bepa dvoguzog. :mrgreen:
Ma bilo je sigurno još tih sranja. :lol:
Vjecita_zavrzlama

#60 Re: Bajramska Baklava koalicija kod reisa

Post by Vjecita_zavrzlama »

enko 1964 wrote: 13/11/2025 15:04
NediM17 wrote: 13/11/2025 14:54

Lazu te nisam u Sarajevu
I nisi, u Vogosci si.
Nogama bi ga išutali iz Vogošće.
Da cafir otpadnik :D
dr_Evil

#61 Re: Bajramska Baklava koalicija kod reisa

Post by dr_Evil »

enko 1964 wrote: 13/11/2025 15:01

Svoja jeftina vina smo plaćali u dinarima. Bogumil, Car Lazar i Carica Milica i tako ta sranja.
Danas, moja djeca jedva da konzumiraju alkohol. I ja sve rjeđe. Nemam više motiva.
Onda si ti za mene cika enko_1964, ali slozit cu se, sva jeftina vina i nama su bila iz Srbije samo smo ih placali u KM :D
enko 1964

#62 Re: Bajramska Baklava koalicija kod reisa

Post by enko 1964 »

dr_Evil wrote: 13/11/2025 15:13
enko 1964 wrote: 13/11/2025 15:01

Onda si ti za mene cika enko_1964, ali slozit cu se, sva jeftina vina i nama su bila iz Srbije samo smo ih placali u KM :D
Imali ste i vi priliku da pijete ono sranje Viško ili tako nekako, što se iza rata po granapima prodavalo u kanisterima.
To se nisam usudio ni probati.
Point.

#63 Re: Bajramska Baklava koalicija kod reisa

Post by Point. »

Vjecita_zavrzlama wrote: 13/11/2025 13:33
dr_Evil wrote: 13/11/2025 13:31
Vjecita_zavrzlama wrote: 13/11/2025 13:24
Bijelo veze s tim nema

Pa o cemu onda pricamo? Sta za tebe znaci biti konzervativan?
Npr jel za tebe konzervstivnost ako ti je big no da ti kcerka useli sa deckom prije braka? Da hoda u mini suknji? Da se uda za drugu vjeru?

Stav o lgbt populaciji

Nekako je vjera jaca u SA u odnosu na npr Bihac, gdje znam osobe koje su otvoreno gay..selo sprem glavnog grada a opet narod nekako blizi zapadu
Sarajevo puno treba u minjaku, lgtb pride parada održavana, SFF , razih nekih manifestacija.
pemanapemani

#64 Re: Bajramska Baklava koalicija kod reisa

Post by pemanapemani »

Visko, Ružica, Banatski rizling... Rakija iz Gradačca i trava iz Cazina i Travnika. To je bio život. :)
Post Reply