Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Chloe
Photo mod

#49651 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chloe »

A_A_AKCIJA wrote: 13/11/2025 09:43
Chloe wrote: 13/11/2025 09:28 Ako je tako, to je pošteno.

Nije se Memija prepucavao, svađao, nego na sud ...

Čovjek oštećen Avdićevim objavama, Avdić mora platiti,
drugi put će paziti.

Dok god se pravno neke stvari ne budu rješavale, imat ćemo cirkus.
Čekaj, ti tek sada saznala za ovo?

Ne, neće paziti.
Samo će raditi za keš na Hayatu, jer bi mu sa računa skidali novac za odštetu.
Nisam. To je ovo ...

https://n1info.ba/vijesti/gordan-memija ... i-i-poslu/

... da bi Memija 2024. bio uhapšen u međunarodnoj akciji u vezi sa SkY prepskama i povezanosti sa Titom :?
Styling

#49652 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

Haris.ba wrote: 13/11/2025 09:44
dr_Evil wrote: 13/11/2025 09:35
https://mksmtk.gov.ba/file/zakon-o-javn ... anju-tk/34

Pogledaj pod IX clanovi 64 pa nadalje. Ovaj je tuzlanski ali svi ostali kantoni moraju prilagodi federalnom pa je isto.
A, koji je federalni? I kazem ti, u Sarajevu status sarajevskog kantonalnog zakona je nejasan.
A, i Dino i Avdo su u Sarajevu, nisu u Tuzli.

I ovaj zakon u Tuzli je zastario.
JAVNA GLASILA su štampa, programi radija i televizije, novinske agencije i ostala javna glasila.

Član 65. Javno glasilo dužno je da objavi odgovor na objavljenu informaciju, ako se tim odgovorom bitno
dopunjuju činjenice iz objavljene informacije u pogledu istinitosti i objektivnosti. Odgovor se objavljuje u istom dijelu javnog glasila i na isti način, na koji je objavljena i informacija na
koju se daje odgovor, i to u prvom, a najkasnije u drugom narednom broju, odnosno emisiji javnog glasila, po prijemu odgovora. .....
Pitanje je da li ovo obuhvata internet stranice.
Naravno da su internet stranice i portali javna glasila. Zbog cega inace pisu clanke, i bore se za reklame nego da ih gradjani citaju.
Styling

#49653 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

Chloe wrote: 13/11/2025 10:10
Chloe wrote: 13/11/2025 09:28 Ako je tako, to je pošteno.

Nije se Memija prepucavao, svađao, nego na sud ...

Čovjek oštećen Avdićevim objavama, Avdić mora platiti,
drugi put će paziti.

Dok god se pravno neke stvari ne budu rješavale, imat ćemo cirkus.

Ne, neće paziti.
Nisam. To je ovo ...

... da bi Memija 2024. bio uhapšen u međunarodnoj akciji u vezi sa SkY prepskama i povezanosti sa Titom :?
I pusten na slobodu da se brani, umanjenje mjere zabrane, a sve su prilike da ce im predmet propasti jer je sva akcija bila na ho-ruk bez konkretnih dokaza. To sto se necije ime spominje u nekoj prepisci ne znaci da je ta osoba kriminalac. A, nase Tuzilastvo poletilo da spektakularno pohapsi ljude koje sada moraju pustati.
Haris.ba

#49654 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

Styling wrote: 13/11/2025 10:34 Naravno da su internet stranice i portali javna glasila. Zbog cega inace pisu clanke, i bore se za reklame nego da ih gradjani citaju.
Komplikovano je. Trazio sam vlasnistvo jedne poznate novinarske veb stranice. "Urednik" tog portala se vodi u drustvu kao "poznati novinar". Bilo je lakse dok nisu ukinuli pretragu whois preko utica.ba. Sada je i to mnogo teze.

Kad tamo, vodi se na udruzenju. Udruzenje registrovano za promociju medijskih sloboda u privatnoj kuci.

Je li "novinar" tog portala zaposlenik udruzenja? Naravno da nije. On je samo osnivac tog udruzenja.
Iskren da budem, mislim da je tada bio na birou.

Koji ce stav zauzeti sud u Tuzli ne znam. Znam da ne znam da li ima uopce zakon u Sarajevu koji uredjuje medije.
Po svemu sudeci veoma neuredjena oblast.
Zato i imamo kaubojstine kakve imamo.
Styling

#49655 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

Haris.ba wrote: 13/11/2025 10:43
Styling wrote: 13/11/2025 10:34 Naravno da su internet stranice i portali javna glasila. Zbog cega inace pisu clanke, i bore se za reklame nego da ih gradjani citaju.
Komplikovano je. Trazio sam vlasnistvo jedne poznate novinarske veb stranice. "Urednik" tog portala se vodi u drustvu kao "poznati novinar". Bilo je lakse dok nisu ukinuli pretragu whois preko utica.ba. Sada je i to mnogo teze.

Kad tamo, vodi se na udruzenju. Udruzenje registrovano za promociju medijskih sloboda u privatnoj kuci.

Je li "novinar" tog portala zaposlenik udruzenja? Naravno da nije. On je samo osnivac tog udruzenja.

Koji ce stav zauzeti sud u Tuzli ne znam. Znam da ne znam da li ima uopce zakon u Sarajevu koji uredjuje medije.
Slazem se. A, odgovornost nikakva. Pisu sta im padne na pamet, a kada im se neko suprotstavi onda je to napad na slobodu medija. A niko ne kontrolise sta ko pise.
talijan97

#49656 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by talijan97 »

Nije samo Avdo na listi, ima tu jos bosnjaka.
Styling

#49657 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

Ovo je gore od svake spanske saFunice "soy tu madre" :lol:

https://raport..ba/ponovo-pala-vlada-bpk-treci-put-u-mjesec-dana
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#49658 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

dr_Evil wrote: 13/11/2025 09:11
JoseMujica wrote: 13/11/2025 08:41

ne bi me čudilo :lol:
E ovo su vec misaone vratolomije :D
mene čudi što me ne optužuju dežurni sendvičari što postavljam SDP botove :lol:
Chloe
Photo mod

#49659 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chloe »

Styling wrote: 13/11/2025 10:35

Ne, neće paziti.
Nisam. To je ovo ...

I pusten na slobodu da se brani, umanjenje mjere zabrane, a sve su prilike da ce im predmet propasti jer je sva akcija bila na ho-ruk bez konkretnih dokaza. To sto se necije ime spominje u nekoj prepisci ne znaci da je ta osoba kriminalac. A, nase Tuzilastvo poletilo da spektakularno pohapsi ljude koje sada moraju pustati.
Znam da njemu nije bio određen pritvor, samo mjere zabrane,
ako su umanjene ništa ne znači, nakon godinu i više,
ako sarađuje i ne pokazuje namjeru napuštanja države i sl.
što bi moglo također značiti da bi se Tužilastvo moglo oglasiti sa optužnicama uskoro.

Međunarodna je akcija u pitanju, da je bilo do nas, nikad ne bi došlo do nje,
i ne možemo govoriti da su nebitne stvari izašle na vidjelo.
Zakoni i istrage diktiraju da li će neko biti pritvoren, i koliko dugo,
ako su neki pušteni iz pritvora, ne znači da neće imati optužnice,
kao što ne znači da će svi tad privedeni biti optuženi.

Na osnovu SKY aplikacije su mnoge države osudile krminalce i dilere.
Međunarodne siguronosne agencije će sigurno pratiti razvoj situacije u BiH u vezi SKY prepiski,
jer Tito je i dalje itekako aktualan a ništa manje nije ni Cezar.
Iskreno se nadam da će tužilaštvo odraditi profesionalno posao, kao i sud.

Pravosuđe itekako može otvoriti/zatvoriti vrata BiH za ulazak u EU.
Chloe
Photo mod

#49660 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chloe »

Skoro je Forto najavio Zakon o elektronskim medijima,
nisam sve čitala ali znam da će imressum biti obavezan :thumbup:
što je trebalo davno regulisati.
Styling

#49661 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

Chloe wrote: 13/11/2025 12:16
Styling wrote: 13/11/2025 10:35

Nisam. To je ovo ...

Znam da njemu nije bio određen pritvor, samo mjere zabrane,
ako su umanjene ništa ne znači, nakon godinu i više,
ako sarađuje i ne pokazuje namjeru napuštanja države i sl.
što bi moglo također značiti da bi se Tužilastvo moglo oglasiti sa optužnicama uskoro.

Međunarodna je akcija u pitanju, da je bilo do nas, nikad ne bi došlo do nje,
i ne možemo govoriti da su nebitne stvari izašle na vidjelo.
Zakoni i istrage diktiraju da li će neko biti pritvoren, i koliko dugo,
ako su neki pušteni iz pritvora, ne znači da neće imati optužnice,
kao što ne znači da će svi tad privedeni biti optuženi.

Na osnovu SKY aplikacije su mnoge države osudile krminalce i dilere.
Međunarodne siguronosne agencije će sigurno pratiti razvoj situacije u BiH u vezi SKY prepiski,
jer Tito je i dalje itekako aktualan a ništa manje nije ni Cezar.
Iskreno se nadam da će tužilaštvo odraditi profesionalno posao, kao i sud.

Pravosuđe itekako može otvoriti/zatvoriti vrata BiH za ulazak u EU.
Slazem se.
A_A_AKCIJA

#49662 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by A_A_AKCIJA »

Chloe wrote: 13/11/2025 12:16 Tužilastvo moglo oglasiti
Moglo bi svašta nešto, ali realno nema šanse.

Iz te akcije su već podignute optužnice protiv kriminalaca koji su i bili dio te međunarodne istrage.

Druga je stvar što je dio korumpiranog tužilaštva pokušao da prisloni nepostojeći kriminal Memije i policajaca i time izvrši napad na Konakovića.

Protiv policajaca je prekinuta istraga jer nema dokaza o postojanju krivice.

Cijena afere je da je naše tužilaštvo, Avdo i SDA koristilo državnu instituciju da reketari političke protivnike, uz urušavanje tih istih institucija.

Jer, da bi SDA imala svoje tužioce, to je moglo samo ako SNSD ima Kajganića. Cijenu Kajganića plaćamo svaki dan prijavama protiv Dodika koje su u ladici.

Od svega je ostala Avdina priča za budale, bez i jednog dokaza i dramatično narušen ugled tužilaštva
JovicSA

#49663 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

QSuzi wrote: 13/11/2025 02:16
JovicSA wrote: 12/11/2025 19:13
tokio25 wrote:12/11/2025 19:10

to je mozda izgovor za zabranu
mi sada mozemo samo nagadjati sta je razlog
Ma zna se već. da se ja pitam ja bih iašo na opšte zaoštavanje odnosa sa HR. onemogućiti ulazak državljanima sa HR putovnicama u BiH. Kvar an sistemu. Oni bi isto nama ali bi se stvar digla na najviši nivo.
wtf :shock:
ybte većina žitelja BiH ima CRO pasoš
od vrha Živkovića pa na niže
pa grohotom :lol: :lol:
Svi koji imaju dvojno mogu nesmetano koristi BH pasoše.
JovicSA

#49664 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

Styling wrote: 13/11/2025 10:50

Slazem se. A, odgovornost nikakva. Pisu sta im padne na pamet, a kada im se neko suprotstavi onda je to napad na slobodu medija. A niko ne kontrolise sta ko pise.
To je jedna stvar ali ovo sa Avdom nema veze sa tim benignim "piše šta hoće". Čovjek je imao predavanje o IZ u svojoj zemlji i zbog toga je dobio zabranu jer se njegovi stavovi nisu svidjeli "eliti" u Zagrebu.
Haris.ba

#49665 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

JovicSA wrote: 13/11/2025 13:32 Čovjek je imao predavanje o IZ u svojoj zemlji i zbog toga je dobio zabranu jer se njegovi stavovi nisu svidjeli "eliti" u Zagrebu.
Je li potvrdjeno da je zbog predavanja?

A, svaka drzava moze zabraniti strancu bez diplomatskog statusa (cak na kraju i njima) ulazak na njenu teritoriju pa i zbog izrecenih stavova.
JovicSA

#49666 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

Haris.ba wrote: 13/11/2025 13:38
JovicSA wrote: 13/11/2025 13:32 Čovjek je imao predavanje o IZ u svojoj zemlji i zbog toga je dobio zabranu jer se njegovi stavovi nisu svidjeli "eliti" u Zagrebu.

A, svaka drzava moze zabraniti strancu bez diplomatskog statusa (cak na kraju i njima) ulazak na njenu teritoriju pa i zbog izrecenih stavova.
Pa HR se pravi luda, ima onaj papir da je prijetnaj po unutrašnju sigurnost HR. Sigurno nije zagovarao da se Istra pripoji BiH. :shock: Dakle da sumiramo. Ja kažem da je IZ BiH po principima HDZ-a loš i zabrane mi ulazak u HR zato što komentarišem politiku u sovjoj domovini. :-) Ludlo, još veće ludilo vi koji pasivno podržavate te stvari.
Haris.ba

#49667 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

JovicSA wrote: 13/11/2025 13:43 Dakle da sumiramo. Ja kažem da je IZ BiH po principima HDZ-a loš i zabrane mi ulazak u HR zato što komentarišem politiku u sovjoj domovini. Ludlo, još veće ludilo vi koji pasivno podržavate te stvari.
Ne podrzavam ja nista.

To sto ne mozes da shvatis sta drzava moze kada hoce nije moj problem.
Chloe
Photo mod

#49668 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chloe »

A_A_AKCIJA wrote: 13/11/2025 13:23

Iz te akcije su već podignute optužnice protiv kriminalaca koji su i bili dio te međunarodne istrage.

Druga je stvar što je dio korumpiranog tužilaštva pokušao da prisloni nepostojeći kriminal Memije i policajaca i time izvrši napad na Konakovića.

Cijena afere je da je naše tužilaštvo, Avdo i SDA koristilo državnu instituciju da reketari političke protivnike, uz urušavanje tih istih institucija.

Jer, da bi SDA imala svoje tužioce, to je moglo samo ako SNSD ima Kajganića. Cijenu Kajganića plaćamo svaki dan prijavama protiv Dodika koje su u ladici.

Od svega je ostala Avdina priča za budale, bez i jednog dokaza i dramatično narušen ugled tužilaštva
https://www.tuzilastvobih.gov.ba/index. ... ie&jezik=b

https://www.tuzilastvobih.gov.ba/index. ... 06&jezik=b

Evidencija tužilaštva ne potvrđuje tvoju priču.
Nijedne informacije nema nakon same akcije.
Nije podignuta nijedna optužnica na osnovu akcije kodnog naziva "Black tie".
Dok su podignute za neke druge akcije koje su bile kasnije,
a povezane sa SKY aplikacijom.
Hakiz

#49669 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

Haris.ba wrote: 13/11/2025 13:38

Svaka država to može.

Ako to uradi bez obrazloženja, država državljanina kojem je zabranjen ulaz u tu državu, pogotovo ako je taj državljanin javna ličnost pa je taj čin i simbolički, može to shvatiti kao čin agresije te države prema sebi.

Ako Hrvatska ovo napravi Avdiću, šta će nama svima raditi kada jednog dana budemo trebali biti primljeni u EU?
Haris.ba

#49670 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

Hakiz wrote: 13/11/2025 13:59 Ako Hrvatska ovo napravi Avdiću, šta će nama svima raditi kada jednog dana budemo trebali biti primljeni u EU?
Nama ce raditi isto sto je Slovenija radila njima.

Jaci tlaci.

Sjecam se kada je Zlaja bio mvp da su Hrvati samostalno bez konsultacija odredili preko kojih ce granicnih ici neka roba, a to nama nije odgovaralo.
Zlaja odmah promjenio sa nase strane pravila tako da njihova ta ista vrsta robe moze samo na kontra ulaze od onih sto su oni odredili. Dodje kamion sa tom robom na hrvatski prelaz jer tu mora, ali ne moze na bosanski uci jer je dopusten prelaz gdje ne moze na hrvatski. Genijalan potez.
U roku od 24 sata su Hrvati to vratili na staro.

Samo retorzija.
Chloe
Photo mod

#49671 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chloe »

Chloe wrote: 13/11/2025 13:59
A_A_AKCIJA wrote: 13/11/2025 13:23

https://www.tuzilastvobih.gov.ba/index. ... 06&jezik=b

Evidencija tužilaštva ne potvrđuje tvoju priču.
Nijedne informacije nema nakon same akcije.
Nije podignuta nijedna optužnica na osnovu akcije kodnog naziva "Black tie".
Dok su podignute za neke druge akcije koje su bile kasnije,
a povezane sa SKY aplikacijom.
https://www.slobodnaevropa.org/a/munjic ... 88466.html
Prepiske na osnovu kojih su otvorene istrage potječu iz tri mobitela koji su Munjiću oduzeti kad je uhapšen u predmetu Black Tie 2, koji se odnosi na još uvijek otvorenu istragu državnog tužiteljstva o grupi koja je surađivala s narkobosom Edinom Gačaninom, koji, prema EUROPOL-u, kontrolira veliki dio europskog tržišta kokainom
Skijaš

#49672 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Skijaš »

A_A_AKCIJA wrote: 12/11/2025 23:24 Ne vjerujem da je Avdo banovan zbog priče protiv Hrvatske.

Ima dosta novinara koji su pisali i pišu na tu temu i nisu dobili zabrane.

Ja tipujem da je dobio rampu zbog saradnje sa obavještajnim službama. To je već ozbiljan prestup
Da, Hrvatska je ozbiljna drzava a ti ces im biti glavni za podjelu sapuna po Sarajevu :thumbup:
Hakiz

#49673 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

Haris.ba wrote: 13/11/2025 14:05
Hakiz wrote: 13/11/2025 13:59 Ako Hrvatska ovo napravi Avdiću, šta će nama svima raditi kada jednog dana budemo trebali biti primljeni u EU?
Nama ce raditi isto sto je Slovenija radila njima.

Jaci tlaci.

Sjecam se kada je Zlaja bio mvp da su Hrvati samostalno bez konsultacija odredili preko kojih ce granicnih ici neka roba, a to nama nije odgovaralo.
Zlaja odmah promjenio sa nase strane pravila tako da njihova ta ista vrsta robe moze samo na kontra ulaze od onih sto su oni odredili. Dodje kamion sa tom robom na hrvatski prelaz jer tu mora, ali ne moze na bosanski uci jer je dopusten prelaz gdje ne moze na hrvatski. Genijalan potez.
U roku od 24 sata su Hrvati to vratili na staro.

Samo retorzija.
A, neće. Slovenija nije imala velike pretenzije na Hrvatsku. Malo teritorijalnih, ali nije imala 20 % Slovenaca koji traže legitimno predstavljanje.

Mi smo u puno goroj situaciji.

I da, samo retorzija.
JovicSA

#49674 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

Haris.ba wrote: 13/11/2025 13:45
JovicSA wrote: 13/11/2025 13:43 Dakle da sumiramo. Ja kažem da je IZ BiH po principima HDZ-a loš i zabrane mi ulazak u HR zato što komentarišem politiku u sovjoj domovini. Ludlo, još veće ludilo vi koji pasivno podržavate te stvari.
Ne podrzavam ja nista.

To sto ne mozes da shvatis sta drzava moze kada hoce nije moj problem.
Ti ne kontaš prostu stvar da svaka država ako se drži nekih demokratskih principa i standarda onda ne bi trebala raditi to što ti olako prihvatiš i kažeš može im se. To tako rade samo rigidni režimi, rade kada i šta hoće bez obrazloženja. Konraš? Kontaš ti kurac moj, moram ti jednostavne stvari nacrtati. :-)
Haris.ba

#49675 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

JovicSA wrote: 13/11/2025 15:39 Ti ne kontaš prostu stvar da svaka država ako se drži nekih demokratskih principa i standarda onda ne bi trebala raditi to što ti olako prihvatiš i kažeš može im se. To tako rade samo rigidni režimi, rade kada i šta hoće bez obrazloženja. Konraš? Kontaš ti kurac moj, moram ti jednostavne stvari nacrtati.
Ma ja. Sve ti znas.

Kao da je samo po sebi demokratija nesto pozitivno?

Hrvatska je drzava gdje neoustasa na koncertu skupi cetvrt miliona. Kako bi to ti nazvao? Rigidno drustvo?

Nista ja olako ne prihvatam osim realnosti.

Mogu da rade sta zele bez obrazlozenja. Tvoje nije da vices kalimero, jer od toga imas jedno veliko nista.

Nista mi nemoj ni crtati. Ne vidis kakve su nam komsije. Ali, eto ko razumijes se u medjunarodne odnose.

Samo retorzija.
Post Reply