nemoj nikad vise da pljujes na vlast bilo koju u bih kad tako razmisljasSanjarko wrote: ↑12/11/2025 21:48tokio25 wrote: ↑12/11/2025 21:37europljani licemjeri?neraaaa wrote: ↑12/11/2025 21:20
Pa upravo to. Prste u ovome ima i EU jer je Hrvatska članica EU i Šengena.
Komšić je trebao Sorecu pozvati na razgovor i njemu uručiti protestnu notu, a ne hrvatskom ambasadoru. Ovo je prije svega krivica EU. Hrvatska nema ni nezavisnost ni suverenitet da bilo šta odlučuje onog momenta kada je postala samo jedna od 28 pokrajina države zvane EU.
Isto tako su trebali uraditi kada je Szjatro laprdao da će se RS odcijepiti.
Naš problem je prije svega što u EU gledamo kao u neki uzvišeni entitet, pognuti smo pred njima umjesto da im saspemo sve u brk kada rade ovakve stvari. Nismo mi ničiji skrbnici i nedonošćad da nas gledaju sa visine i rade ovakve stvari.
Preko 30 godina nas mrcvare sa ulaskom u EU, svake godine pooštravaju uslove, traže dlaku u jajetu, dok kod njih stanje gore nego kod nas. Mađarska je dva koplja ispod nas po svemu, posebno kada je u pitanju vladavina prava, pluralizam, a nama spočitavaju upravo to i izmišljaju izgovore.
Ovo što su uradili je strašno. Baljezgaju svako malo o slobodi medija, a novinaru ne dozvoljavaju ulazak na teritoriju EU samo zato što je kritički pisao o bjeloglavom i njegovim pudlicama. Čak nije pisao ni o Hrvatskoj, a ni o EU.
Licemjeri.
mi smo najveci licemjeri u vasioni
ja da sam tamo neki birokrata u europi i da znam kakvi smo kao sto znam sada ne da bih poostravao uslove nego bi vratio vize i to da vadis kao sto moras za usa vaditi tako rigorozno
nama su svi drugi krivi samo ne vidimo kakvi smo mi uhljupi i kakvi smo prevaranti
ps. oko novinara
je li ti znas vise nego hrvatska o avdi?
upravo ovo je nas problem sto odmah sudimo na osnovu onoga sto vidimo a ne sta je pravi razlog
a ovdje je razlog sigurno dublji koji je mozda i neka tajna drzavna ili koja vec al mi znamo po forumima fejsbucima i sl sve![]()
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
tokio25
#49601 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
QSuzi
#49602 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tvoj Čović je rekao što je rekao oko koaliranja s SDA i mijenjanja sadašnjih aktera.Novak20 wrote: ↑11/11/2025 13:25Trojka je ostala bez aduta i ako se bude oslanjala na ovaj propala je.Bosanski_kralj wrote: ↑11/11/2025 13:19 Bakir misli pričom kako su sigurni pobjdednici izbora, dobiti glasove.
Polako jarane, ne prirpremaj ražanj a zec u šumi.
Nije ni svjestan koliko on i njegova hanuma svojim pojavljivanjem i komentarisanjem odbijaju raju od SDA.
Mislim da su upravo njih dvoje najjači adut trojke.
Osim toga, SDA će ponuditi predizbornu ili postizbornu koaliciju barem jednoj stranci Trojke tako da je u ovom obliku (NiP, SDP, NS) više nema nakon 2026.
Možda da malo baciš pogled na izjave koje su na indeksu!
Ne samo po tvojim portalima
- Sanjarko
#49603 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
AI odgovor:

**Da, X – postoje brojni primjeri iz sudske prakse EU i Europskog suda za ljudska prava (ESLJP) gdje je osporeno pravo države da zabrani ulazak strancima. Sudovi su u tim slučajevima balansirali između suverenog prava država da kontroliraju granice i zaštite ljudska prava pojedinaca.**
---
###Ključni primjeri iz prakse
1. **Case C‑33/07 – Jipa (Sud EU)**
- Rumunjski državljanin je osporio zabranu izlaska iz zemlje jer je bio označen kao prijetnja javnom poretku.
- Sud EU je presudio da **države članice mogu ograničiti slobodu kretanja**, ali samo ako postoji **stvarna i ozbiljna prijetnja** javnom poretku. Sama pretpostavka nije dovoljna.
2. **Case C‑82/16 – K.A. i dr. (Sud EU)**
- Radilo se o odbijanju ulaska članovima obitelji državljana EU zbog sigurnosnih razloga.
- Sud je naglasio da **odbijanje mora biti proporcionalno** i da se mora uzeti u obzir pravo na obiteljski život.
3. **ESLJP – Hirsi Jamaa i drugi protiv Italije (2012)**
- Italija je vratila migrante na more bez razmatranja njihovih zahtjeva za azil.
- Sud je presudio da je to kršenje **prava na zabranu kolektivnog protjerivanja** i **prava na azil**.
- Poruka: država može kontrolirati granice, ali ne smije ignorirati međunarodne obaveze prema izbjeglicama.
4. **ESLJP – Čonka protiv Belgije (2002)**
- Belgija je kolektivno protjerala romske tražitelje azila.
- Sud je utvrdio da je to kršenje **člana 4. Protokola br. 4 EKLJP** (zabrana kolektivnog protjerivanja).
5. **Case C‑300/11 – ZZ (Sud EU)**
- Britanija je odbila ulazak francuskom državljaninu iz sigurnosnih razloga, ali nije dala detaljno obrazloženje.
- Sud EU je presudio da **osoba mora dobiti barem osnovne informacije** o razlozima odbijanja, kako bi mogla ostvariti pravo na pravnu zaštitu.
---
###Šta se iz ovoga vidi
- **Države imaju pravo** zabraniti ulazak strancima.
- **Sudovi traže proporcionalnost** – zabrana mora biti zasnovana na stvarnim i ozbiljnim razlozima.
- **Pravo na obitelj i azil** često ograničava apsolutnu slobodu države.
- **Transparentnost**: iako država ne mora dati detaljno obrazloženje, mora dati minimalne informacije da bi osoba mogla osporiti odluku.
---
###Zaključak
Tvoja misao da “vidjet ćemo šta će sudovi reći” je potpuno na mjestu. **Sudovi EU i ESLJP stalno balansiraju između suvereniteta država i zaštite ljudskih prava.** Dakle, iako država može zabraniti ulazak, ta odluka nije izvan kontrole – sudovi mogu ocijeniti da li je bila zakonita, proporcionalna i u skladu s konvencijama.
-
JovicSA
#49604 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Znamo da je ovo ne zbog lošeg pisanja o HR već zbog pisanja o izbornom zakonu BiH i očito da se to pisanje nekome u Zagrebu nije svijedlo, to je problem. Da je Avdo srao na Hrvatskuja bih prvi rekao ko ga *ebe. Nije HR toliko demokratska koliko se čini, najbolje tome svjedoče zadnja dešavanja. Rekao bih da je u tom smislu precjenjena jer još nije raščistila sa duhovima prošlostiHelaS wrote: ↑12/11/2025 20:51O Hrvatskoj su loše pisali mnogi novinari, zašto baš Avdi zabrana kretanja Hrvatskom. Gdje ima dima, ima i vatre. Nije mu niko zabranio ulazak u HR zbog njegove podle retorike, da jeste na spisku bi bilo bezbroj novinara i drugih ljudi. Hrvatska nije naivna država da jeftino prodaje svoj demokratski status.JovicSA wrote: ↑12/11/2025 19:05To što je novinar to mu je prednost a nikako mana. Jer ako HR koja je dio porodice EU zabranjuje ulazak novinaru samo zato jer je ovaj rekao nešto protivno interesu Hrvatske po meni to nije razlog onemogućiti mu ulazak. Siguran sam da je Avdo pričao u vezi BiH a nikako Hrvatske ili EU. To što ne podnosim Avdu nema veze i ovdje je u interesu da pravo i demokratija budu na prvom mjestu. Nije Avdo pozivao na rušenje Hrvatske već je iznio neke stavove o svojoj drži koji ne idu pod ruku zvanične HR politike. A je li to dovoljno da se nekome onemogući kretanje? Jeste? OK, ali to je vraćanje na verbalni delikt i doba socijalizma i komunizma kojeg se posebno Hrvati gnušaju. Dakle HR nije demokratsko društvo, ma koliko oni trubili da jesu. Eno imali su problem i sa Jergovićem...njihov, u sred Zagreba. Sva ova dešavanj u HR govore da HR klizi debelo u rigidni režim koji pokazuje svoje pravo lice. Još malo pa će biti bare-bare sa Hrvatskom.
-
JovicSA
#49605 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A jeko Gudelj? Po čemu je on relevantan za BiH? Šta nama znači ustaško piskaralo? Takvih na hiljade ima.tramvajtrojka wrote: ↑12/11/2025 20:46Sto se uopšte pridaje paznja ustaskim kvazi novinarima i njihovim mokrim snovima![]()
cuj hrvatska ce uvesti posebnu proceduru na granicama ovo samo priglupim kamenjarima sa poskoka moze doc na pamet
ovakvom retardu davati i promil paznje je blasfemija
- Sanjarko
#49606 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovo je ključno, a ko kaže da ne smiješ prozvati neku državu za nešto i neki državni režim za nešto, primjerice i HR i EU? Onda HR i EU nisu bolji ništa od Rusije i sličnih država i režima.- **Transparentnost**: iako država ne mora dati detaljno obrazloženje, mora dati minimalne informacije da bi osoba mogla osporiti odluku.
Licjemjerni su onda.
-
Novak20
#49607 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Moj Čović, moji portali...??? Pa jbt nije me briga za izjave jednog političara ako pratim sve "tvoje" portale, izjave "tvojih" političara i izvlačim svoje zaključke.QSuzi wrote: ↑12/11/2025 21:56Tvoj Čović je rekao što je rekao oko koaliranja s SDA i mijenjanja sadašnjih aktera.Novak20 wrote: ↑11/11/2025 13:25Trojka je ostala bez aduta i ako se bude oslanjala na ovaj propala je.Bosanski_kralj wrote: ↑11/11/2025 13:19 Bakir misli pričom kako su sigurni pobjdednici izbora, dobiti glasove.
Polako jarane, ne prirpremaj ražanj a zec u šumi.
Nije ni svjestan koliko on i njegova hanuma svojim pojavljivanjem i komentarisanjem odbijaju raju od SDA.
Mislim da su upravo njih dvoje najjači adut trojke.
Osim toga, SDA će ponuditi predizbornu ili postizbornu koaliciju barem jednoj stranci Trojke tako da je u ovom obliku (NiP, SDP, NS) više nema nakon 2026.
Možda da malo baciš pogled na izjave koje su na indeksu!
Ne samo po tvojim portalima![]()
Do novih izbora, HDZ/HNS i SDA sigurno neće zajedno. Fotelje su podijeljene između "partnera" na vlasti i nitko pametan neće godinu pred izbore u "vruću" fotelju taman se "partneri" slagali kao rogovi u vreći. Ovo stanje savršeno odgovara oporbi jer pozicija do kraja mandata neće uraditi ništa. Posljedično, ovo najviše šteti Trojci koja ima jaču konkurenciju od one koju ima SNSD i HDZ.
Druga stvar, "tvoji" Bakir i Džaferović kažu otvoreno da žele probošnjačku koaliciju koju zovu probosanskom i nuditi će mjesta svima da probaju srušiti HDZ u domovima naroda zajedno sa bošnjačkim strankama koje će na listama imati podobne Hrvate i Srbe kao i sa hrvatskom oporbom ako osvoji dovoljan broj glasova. Tek ako ne uspiju u tome okrenuti će se HDZ kao "partneru" nakon 2026.
-
A_A_AKCIJA
#49608 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne vjerujem da je Avdo banovan zbog priče protiv Hrvatske.
Ima dosta novinara koji su pisali i pišu na tu temu i nisu dobili zabrane.
Ja tipujem da je dobio rampu zbog saradnje sa obavještajnim službama. To je već ozbiljan prestup.
Javna je tajna da je to njegov osnovni izvor informacija.
Još veći problem je jesu li to obavještajne ili paraobavještajne službe.
Veza sa Osmicom je odavno poznata.
Hayat, BiA, SDA...
Sve više vjerujem u ovu vezu, pogotovo ako se uzme u obzir koliko SDA ulaže u kreiranje laži protiv svojih protivnika i da se u svemu vidi pomoć i potpis struktura izvan države.
Na kraju, samo mu je zabranjen ulaz.
Nije uhapšen niti je teatralno loše tretiran.
On sam je zapravo sve objavio i obznanio.
Da se htjela poslati poruka da ga se disciplinuje, bilo bi kao sa hapšenjem i kaznama za četnike po Hrvatskoj, gdje svaki put dobro medijski poprate slučajeve.
Ja tipujem da je dobio rampu zbog saradnje sa obavještajnim službama. To je već ozbiljan prestup.
Hayat, BiA, SDA...
Sve više vjerujem u ovu vezu, pogotovo ako se uzme u obzir koliko SDA ulaže u kreiranje laži protiv svojih protivnika i da se u svemu vidi pomoć i potpis struktura izvan države.
Da se htjela poslati poruka da ga se disciplinuje, bilo bi kao sa hapšenjem i kaznama za četnike po Hrvatskoj, gdje svaki put dobro medijski poprate slučajeve.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#49609 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Reci nesto smisleno, ne budi salko zildzic.
-
QSuzi
#49610 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
AhaNovak20 wrote: ↑12/11/2025 23:17Moj Čović, moji portali...??? Pa jbt nije me briga za izjave jednog političara ako pratim sve "tvoje" portale, izjave "tvojih" političara i izvlačim svoje zaključke.
Do novih izbora, HDZ/HNS i SDA sigurno neće zajedno. Fotelje su podijeljene između "partnera" na vlasti i nitko pametan neće godinu pred izbore u "vruću" fotelju taman se "partneri" slagali kao rogovi u vreći. Ovo stanje savršeno odgovara oporbi jer pozicija do kraja mandata neće uraditi ništa. Posljedično, ovo najviše šteti Trojci koja ima jaču konkurenciju od one koju ima SNSD i HDZ.
Druga stvar, "tvoji" Bakir i Džaferović kažu otvoreno da žele probošnjačku koaliciju koju zovu probosanskom i nuditi će mjesta svima da probaju srušiti HDZ u domovima naroda zajedno sa bošnjačkim strankama koje će na listama imati podobne Hrvate i Srbe kao i sa hrvatskom oporbom ako osvoji dovoljan broj glasova. Tek ako ne uspiju u tome okrenuti će se HDZ kao "partneru" nakon 2026.
lijepo
pročitao si objavu na indeksu
i sam sebe pobio da će Čović ići sa SDA ma tko god im se došlepao u stranku
Ja nemam moje, nego one koji vrijede i koji su put EU bez obzira na naciju i vjeru, svi drugi zadojeni nacionalističkim strankama ste mi oduzeli MOJE pravo kao pripadnika ostalih
zbljuv ste
posebno likovi kao ti ili evili, koji su ko fol ateiste ili pošteni vjernici, kao vole BiH, dok verglaju svaki na svoju stranu.
- Sanjarko
#49611 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vjerujemo ti da je @Novak20 isti kao i @Dr. Evil.QSuzi wrote: ↑12/11/2025 23:53AhaNovak20 wrote: ↑12/11/2025 23:17Moj Čović, moji portali...??? Pa jbt nije me briga za izjave jednog političara ako pratim sve "tvoje" portale, izjave "tvojih" političara i izvlačim svoje zaključke.
lijepo
Ja nemam moje, nego one koji vrijede i koji su put EU bez obzira na naciju i vjeru, svi drugi zadojeni nacionalističkim strankama ste mi oduzeli MOJE pravo kao pripadnika ostalih
zbljuv ste
posebno likovi kao ti ili evili, koji su ko fol ateiste ili pošteni vjernici, kao vole BiH, dok verglaju svaki na svoju stranu.
-
QSuzi
#49612 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Evo kako to izgleda u praksiDanguba wrote: ↑11/11/2025 14:52Eto, jos jedna poBeda.Novak20 wrote: ↑11/11/2025 14:16 Jednoglasno usvojen SNSD prijedlog ili nacrt budžeta.
Netko je klepio ušima ?
https://avaz.ba/vijesti/bih/1006032/pre ... -proceduru
Na današnjoj sjednici Predsjedništva BiH jednoglasno je usvojen budžet institucija BiH za 2025. godinu, saznaje portal "Avaza".
Riječ je o prijedlogu koji je uputilo Ministarstvo finansija i trezora, a koji je došao na dnevni red nakon što nije prošao prijedlog Predsjedništva BiH. Odmah na početku sjednice zatražena je pauza, vjerovatno radi dodatnih konsultacija, no na kraju je odlučeno da se ipak glasa za njega.
Predloženi budžet iznosi 1,5 milijardi KM, a u odnosu na prijedlog Predsjedništva BiH razlikuje se u tome da nema povećanja sredstava za Oružane snage BiH, finansiranje sedam institucija od kulturnog značaja i sredstava za vraćanje dugova BHRT-a.
Ako ne bude amandmana za ove institucije ovdje ocekujem kolektivni trans kako su opet pobijedili Dodika.
početak koalicije hdz sdfa
-
QSuzi
#49613 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da!Sanjarko wrote: ↑13/11/2025 00:12Vjerujemo ti da je @Novak20 isti kao i @Dr. Evil.QSuzi wrote: ↑12/11/2025 23:53AhaNovak20 wrote: ↑12/11/2025 23:17
Moj Čović, moji portali...??? Pa jbt nije me briga za izjave jednog političara ako pratim sve "tvoje" portale, izjave "tvojih" političara i izvlačim svoje zaključke.
lijepo
zbljuv ste
Ne znam zašto za sebe govoriš u množini, strange, I ne trebaš ( ti/vi) vjerovati, jer sam baš to napisala, stoga nije vjerovanje nego činjenica.
Tebi nisu isti, jer ti Evil, fol komunjara i ateist, navodi vodu na tvoj mlin
sutra da baci malo na kontra stranu bio bi ti isti kao Novak
stoga me poštedi patetike i šuplje
poyy
- Sanjarko
#49614 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
QSuzi wrote: ↑13/11/2025 00:21Da!Sanjarko wrote: ↑13/11/2025 00:12Vjerujemo ti da je @Novak20 isti kao i @Dr. Evil.QSuzi wrote: ↑12/11/2025 23:53
Aha
lijepo
zbljuv ste
Ne znam zašto za sebe govoriš u množini, strange, I ne trebaš ( ti/vi) vjerovati, jer sam baš to napisala, stoga nije vjerovanje nego činjenica.
Tebi nisu isti, jer ti Evil, fol komunjara i ateist, navodi vodu na tvoj mlin
sutra da baci malo na kontra stranu bio bi ti isti kao Novak
stoga me poštedi patetike i šuplje
poyy
-
palermo
#49615 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A.ciji je bio spijun ? Srpski, BIA ? Bosanskohetcegovacki ? Iranski? Ruski? Turski?A_A_AKCIJA wrote: ↑12/11/2025 23:24 Ne vjerujem da je Avdo banovan zbog priče protiv Hrvatske.
Hayat, BiA, SDA...
Jedan od najsramotnijih upisa u historiji ovog foruma.Braniti stranku ,haj covjek moze I razumjeti. Mora se zivjeti od neceg.
Btaniti nasilje nad bosanskohercegovackim covjekom od strane druge drzave I druge obavjestajne sluzbe je jedan drugi nivo.
Gdje li vam je granica? Postoji li uopce ?
- Ozimician
#49616 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne vjerujem ni ja, čovjek i ne priča protiv Hrvatske uopšte niti su mu tema dešavanja unutar te zemlje.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#49617 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Trojkom je baš obrisan pod na državnom nivou.
-
QSuzi
#49618 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tipa
svi su oni isti, ali...............,........
nabroji kriminalne trojke u ovih par godina
a onda dodaj 20+god kriminala ostalih
zazivaš nam desničare i diktaturu, dok živiš u demokratiji
kažu da si star i da te pustimo u miru, neki od nas su isto stari i ovdje su bili u ratu i ostarili, stoga nas vi dijaspora zabrinuti pustite na miru! Hvala
-
LSD
#49619 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne postoji granica...pogledaj samo sta se pise...ovako ni SOA ne pise o bh drzavljanima, kad im montira price da su "islamisti i dzihadisti".palermo wrote: ↑13/11/2025 00:35A.ciji je bio spijun ? Srpski, BIA ? Bosanskohetcegovacki ? Iranski? Ruski? Turski?A_A_AKCIJA wrote: ↑12/11/2025 23:24 Ne vjerujem da je Avdo banovan zbog priče protiv Hrvatske.
Hayat, BiA, SDA...
Jedan od najsramotnijih upisa u historiji ovog foruma.Braniti stranku ,haj covjek moze I razumjeti. Mora se zivjeti od neceg.
Btaniti nasilje nad bosanskohercegovackim covjekom od strane druge drzave I druge obavjestajne sluzbe je jedan drugi nivo.
Gdje li vam je granica? Postoji li uopce ?
Trojkaski botovi rade za svoje gazde i vise nego sto oni to traze od njih
Koliko god da ih trojkaska banda placa, malo je.
-
QSuzi
#49620 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
posebno svašta za dayslerpera! ono lik piše bez da ikog vrijeđa
eto komentiram rad glavnih
nije ok da jedan vrijeđa, a drugi samo nastavi pisati o temi i oboje dobiju istu kaznu
dok likovi koji Bosnu i Hercegovinu zovu tzv i entitet zovu susjedna država rs I ne dobiju ništa
baš svašta...
-
QSuzi
-
QSuzi
#49622 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ustavni ... /251112073peca777 wrote: ↑12/11/2025 12:04 Zupanija u ovoj drzavi ne bi bila problem da smo normalni.
Standardni .hr jeszik koristi zupaniju za naziv samoupravne jedinice.
Prema tome, da nema konotaciju za zlocinackim tvorevinama i slicno, taj naziv ne bi trebao biti sporan.
Da li zamjeris meni kada kazem općina, ili mi neko zamjeri kada kazem opština?
Mozda je samo kuhanje zabe, ko ce znati. Dosta nasih politicara iz centra sarajva je pocelo da koristi termin "Zajednicke institucije"
Ustavni sud FBiH je prije više od 20 godina utvrdio da je termin "županija" neustavan, kao i grb i zastava Zapadnohercegovačkog kantona. Isto je potvrdio i Ustavni sud BiH, međutim u tom kantonu i još nekoliko njih u kojima živi većinsko hrvatsko stanovništvo se ove odluke ustavnih sudova ne poštuju.
Zbog toga je zastupnik u federalnom parlamentu Sanel Kajan još jednom zatražio od Ustavnog suda FBiH da pojasni činjenice.
-
QSuzi
#49623 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
wtf
ybte većina žitelja BiH ima CRO pasoš
od vrha Živkovića pa na niže
pa grohotom
-
archi_a
#49624 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Valjda u Bihaću nema.kantonalnog tužilaštva pa.tužilaštvo BiH mora samo i promptno da reaguje, dok u istočnom ljudi rade po ps-u.
-
archi_a
#49625 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Hoće, evo sad će, samo da kajganić nađe odgovarajuću fasciklu da da službeniku sipa-e da ponese kad krene do kapije.