Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Point.
#49576 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
HDZ Hrvatska i dalje prijatelj BiH?
- Point.
- Janjicar
- tramvajtrojka
-
HelaS
#49580 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
O Hrvatskoj su loše pisali mnogi novinari, zašto baš Avdi zabrana kretanja Hrvatskom. Gdje ima dima, ima i vatre. Nije mu niko zabranio ulazak u HR zbog njegove podle retorike, da jeste na spisku bi bilo bezbroj novinara i drugih ljudi. Hrvatska nije naivna država da jeftino prodaje svoj demokratski status.JovicSA wrote: ↑12/11/2025 19:05To što je novinar to mu je prednost a nikako mana. Jer ako HR koja je dio porodice EU zabranjuje ulazak novinaru samo zato jer je ovaj rekao nešto protivno interesu Hrvatske po meni to nije razlog onemogućiti mu ulazak. Siguran sam da je Avdo pričao u vezi BiH a nikako Hrvatske ili EU. To što ne podnosim Avdu nema veze i ovdje je u interesu da pravo i demokratija budu na prvom mjestu. Nije Avdo pozivao na rušenje Hrvatske već je iznio neke stavove o svojoj drži koji ne idu pod ruku zvanične HR politike. A je li to dovoljno da se nekome onemogući kretanje? Jeste? OK, ali to je vraćanje na verbalni delikt i doba socijalizma i komunizma kojeg se posebno Hrvati gnušaju. Dakle HR nije demokratsko društvo, ma koliko oni trubili da jesu. Eno imali su problem i sa Jergovićem...njihov, u sred Zagreba. Sva ova dešavanj u HR govore da HR klizi debelo u rigidni režim koji pokazuje svoje pravo lice. Još malo pa će biti bare-bare sa Hrvatskom.
-
HelaS
#49581 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
....
Last edited by HelaS on 12/11/2025 21:12, edited 1 time in total.
- Chloe
- Photo mod
#49582 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zanimljivo
Ne sumnjam, sigurna sam da su nepravilnosti odnosno bilo je pogodovanje Dodiku, kao i ekipi.
Samo ne znam šta se čekalo do sad?
Da prođu karavane?
Hajd', da vidimo kako će proći ovo.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zamjeni ... /251112167Sumnja na nepravilnosti
Zamjenik glavnog tužioca BiH podnio krivičnu prijavu protiv svog šefa zbog slučaja Dodik
Ne sumnjam, sigurna sam da su nepravilnosti odnosno bilo je pogodovanje Dodiku, kao i ekipi.
Samo ne znam šta se čekalo do sad?
Da prođu karavane?
Hajd', da vidimo kako će proći ovo.
- eltroxin
#49583 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- dječak sa šibicama
#49584 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Avdin daljnji problem je Etias, ako ti jedna zemlja zabrani ulaz, ides u racunare na svim EU granicama.
Sto bi reko Bajazit za Lazara, ova glava puno prica.
-
Glanzer
#49585 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Sanjarko
#49586 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kako nemaju možeš uputiti žalbu svakome od HR sudova pa nadalje, čak i graničnoj službi i ministarstvu u čijoj je nadležnosti ona, pa ja sam jednom jedan sajt Američki prijavio njihovoj nekoj komori zbog rasizma i vjerske i slične netolerancije i mržnje itd.• Suverenitet države daje joj pravo da kontrolira granice.
• Sudovi (nacionalni i europski) imaju ulogu da provjere da li se to pravo provodi u skladu s ustavom, zakonima i međunarodnim konvencijama.
• Europski sud pravde (CJEU) i Europski sud za ljudska prava (ECHR) često donose presude koje balansiraju između državnog suvereniteta i prava pojedinaca (npr. sloboda kretanja, pravo na azil, zabrana diskriminacije).
Drugim riječima: država može zabraniti ulazak, ali sudovi mogu ocijeniti da li je ta zabrana bila zakonita, proporcionalna i u skladu s ljudskim pravima.
Istina nisu ništa rekli oni, i vjerojatno je sve to obrisano, sva prepiska i na sjatu i kod te komore Američke.
-
HelaS
#49587 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
...
Last edited by HelaS on 12/11/2025 21:13, edited 1 time in total.
- Chloe
- Photo mod
#49588 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://bosna.hr/avdo-avdic-u-islamskom ... -bosnjaka/
Pa dobro, Avdo nije ni prvi ni posljednji predavač u IZ Zagreb koji je iznio politički status Bošnjaka u BiH, samo je možda jasnije i otvorenije objasnio, drugi to upakuju u celofan.
Pa dobro, Avdo nije ni prvi ni posljednji predavač u IZ Zagreb koji je iznio politički status Bošnjaka u BiH, samo je možda jasnije i otvorenije objasnio, drugi to upakuju u celofan.
-
Glanzer
#49589 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
HelaS
- Sanjarko
#49591 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nek si objasnio i pojasnio.
- Sanjarko
-
neraaaa
#49593 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa upravo to. Prste u ovome ima i EU jer je Hrvatska članica EU i Šengena.dječak sa šibicama wrote: ↑12/11/2025 20:56 Avdin daljnji problem je Etias, ako ti jedna zemlja zabrani ulaz, ides u racunare na svim EU granicama.
Komšić je trebao Sorecu pozvati na razgovor i njemu uručiti protestnu notu, a ne hrvatskom ambasadoru. Ovo je prije svega krivica EU. Hrvatska nema ni nezavisnost ni suverenitet da bilo šta odlučuje onog momenta kada je postala samo jedna od 28 pokrajina države zvane EU.
Isto tako su trebali uraditi kada je Szjatro laprdao da će se RS odcijepiti.
Naš problem je prije svega što u EU gledamo kao u neki uzvišeni entitet, pognuti smo pred njima umjesto da im saspemo sve u brk kada rade ovakve stvari. Nismo mi ničiji skrbnici i nedonošćad da nas gledaju sa visine i rade ovakve stvari.
Preko 30 godina nas mrcvare sa ulaskom u EU, svake godine pooštravaju uslove, traže dlaku u jajetu, dok kod njih stanje gore nego kod nas. Mađarska je dva koplja ispod nas po svemu, posebno kada je u pitanju vladavina prava, pluralizam, a nama spočitavaju upravo to i izmišljaju izgovore.
Ovo što su uradili je strašno. Baljezgaju svako malo o slobodi medija, a novinaru ne dozvoljavaju ulazak na teritoriju EU samo zato što je kritički pisao o bjeloglavom i njegovim pudlicama. Čak nije pisao ni o Hrvatskoj, a ni o EU.
Licemjeri.
-
QSuzi
-
tokio25
#49595 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
europljani licemjeri?neraaaa wrote: ↑12/11/2025 21:20Pa upravo to. Prste u ovome ima i EU jer je Hrvatska članica EU i Šengena.dječak sa šibicama wrote: ↑12/11/2025 20:56 Avdin daljnji problem je Etias, ako ti jedna zemlja zabrani ulaz, ides u racunare na svim EU granicama.
Komšić je trebao Sorecu pozvati na razgovor i njemu uručiti protestnu notu, a ne hrvatskom ambasadoru. Ovo je prije svega krivica EU. Hrvatska nema ni nezavisnost ni suverenitet da bilo šta odlučuje onog momenta kada je postala samo jedna od 28 pokrajina države zvane EU.
Naš problem je prije svega što u EU gledamo kao u neki uzvišeni entitet, pognuti smo pred njima umjesto da im saspemo sve u brk kada rade ovakve stvari. Nismo mi ničiji skrbnici i nedonošćad da nas gledaju sa visine i rade ovakve stvari.
Preko 30 godina nas mrcvare sa ulaskom u EU, svake godine pooštravaju uslove, traže dlaku u jajetu, dok kod njih stanje gore nego kod nas. Mađarska je dva koplja ispod nas po svemu, posebno kada je u pitanju vladavina prava, pluralizam, a nama spočitavaju upravo to i izmišljaju izgovore.
Ovo što su uradili je strašno. Baljezgaju svako malo o slobodi medija, a novinaru ne dozvoljavaju ulazak na teritoriju EU samo zato što je kritički pisao o bjeloglavom i njegovim pudlicama. Čak nije pisao ni o Hrvatskoj, a ni o EU.
Licemjeri.
mi smo najveci licemjeri u vasioni
ja da sam tamo neki birokrata u europi i da znam kakvi smo kao sto znam sada ne da bih poostravao uslove nego bi vratio vize i to da vadis kao sto moras za usa vaditi tako rigorozno
nama su svi drugi krivi samo ne vidimo kakvi smo mi uhljupi i kakvi smo prevaranti
ps. oko novinara
je li ti znas vise nego hrvatska o avdi?
upravo ovo je nas problem sto odmah sudimo na osnovu onoga sto vidimo a ne sta je pravi razlog
a ovdje je razlog sigurno dublji koji je mozda i neka tajna drzavna ili koja vec al mi znamo po forumima fejsbucima i sl sve
-
HelaS
#49596 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zar je objavljen razlog zabrane ulaska Avdiću u Hrvatsku
-
LSD
#49597 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Doslo je vrijeme da se deklarisemo jesmo li ljudi ili smo mishevi.
Svi smo mi Avdo Avdic !!!
Svi smo mi Avdo Avdic !!!
- Sanjarko
#49598 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
tokio25 wrote: ↑12/11/2025 21:37europljani licemjeri?neraaaa wrote: ↑12/11/2025 21:20Pa upravo to. Prste u ovome ima i EU jer je Hrvatska članica EU i Šengena.dječak sa šibicama wrote: ↑12/11/2025 20:56 Avdin daljnji problem je Etias, ako ti jedna zemlja zabrani ulaz, ides u racunare na svim EU granicama.
Licemjeri.
mi smo najveci licemjeri u vasioni
ja da sam tamo neki birokrata u europi i da znam kakvi smo kao sto znam sada ne da bih poostravao uslove nego bi vratio vize i to da vadis kao sto moras za usa vaditi tako rigorozno
nama su svi drugi krivi samo ne vidimo kakvi smo mi uhljupi i kakvi smo prevaranti
ps. oko novinara
je li ti znas vise nego hrvatska o avdi?
upravo ovo je nas problem sto odmah sudimo na osnovu onoga sto vidimo a ne sta je pravi razlog
a ovdje je razlog sigurno dublji koji je mozda i neka tajna drzavna ili koja vec al mi znamo po forumima fejsbucima i sl sve
-
QSuzi
#49599 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Upravo ovo!DaysleepeR wrote: ↑11/11/2025 11:59 Ne date Dodiku da ode sa scene.
Od Istrage i ostalih SDFA medija do poklonika.
Ignore čuda čini.
Daju mu se krila, valjda lik lobira i s portalima.
Posebna pažnja mu se daje i ovdje, jer je još uvijek otvorena tema o njemu, običnom građaninu BiH, kojeg djeca zovu đes lopov.
- Sanjarko