ma ok ne shvati ovo moje pisanje kao napad ili neku kritikukonami666 wrote: ↑08/11/2025 11:08Pa i napisao sam, licno mi ne odgovara još u prvom postu.tokio25 wrote: ↑08/11/2025 10:27cekajkonami666 wrote: ↑08/11/2025 10:12
Kada sam napisao izolirana mislio sam prvenstveno na progres članstvu EU, ne da bude izolirana u smislu iz nadrealista gdje bi bio zid![]()
Pa vidi, sve zemlje EU vode istu politiku koja se uglavnom donosi na nivou iste. Sa državljanstvom drugih zemalja otvaraju ti se druge mogućnosti. Poznajem par ljudi koji imaju USA, EU i Australsko državljanstvo, sa ta tri pod rukom otvaraju im se brojne mogućnosti. Ako imaš pet EU pasoša opet nemaš iste mogućnosti kao neko sa ova tri iznad navedena jer ovih pet ti daju istu stvar.
I zato mi nije u interesu da BiH bude članica EU jer nikad ne znaš šta donosi sutra. Mislim da tako razmišlja većina ljudi koji imaju vise od jednog državljanstva.
ok razumijem tebi licno ne odgovara
uzmimo da imas njemacki pasos da sada ne otkrivamo jel licne stvari
ako bih udje u eu zar ne bi dobili isto sto i nijemci pa da isto imas
naravno ne odmah al kroz nekih par godina bi imao isto
opet ako bi usla bih u eu ne gubis njemacki pasos tako da opet imas isto
ne znam sta bih ima sto svabe nemaju
necu pokretati pricu kako si sebican i zbog licnog ne bi volio da 2 miliona ljudi nema eu pasose privilegije i sl
mozda rusija kuba i jos poneka zemlja da ne treba viza i sl i to je mozda jedina prednost bh pasosa u odnosu na eu pasose
“ako bih udje u eu zar ne bi dobili isto sto i nijemci pa da isto imas“ - pa to ti govorim, dva puta da imam isto mi nije u licnom interesu.
“ necu pokretati pricu kako si sebican i zbog licnog ne bi volio da 2 miliona ljudi nema eu pasose privilegije i sl” - naravno da ću gledati licni interes, svako živ gleda licni interes.
bar si posten
2 puta imas isto vs prednost rusija kuba iran oman i azerbejdzan ne vidim da tu nesto profitiras
da je to ono istocni zapadni blok pa s jednim mozes jedan s drugim drugi blok to bi mi bilo razumljivo i ja bih isto tako kao ti razmisljao
sto se tice ovog licnog naravno da svako gleda licni interes nego govorim upravo o ovome gore da je to neka drasticna prednost i razlika ok al ovako ono 2 miliona ljudi nema mogucnost mnogih stvari a ti sve to imas nije li malo licemjerno? al evo necemo to jer si ti posteno rekao licno mi ne odgovara i to je ok i postujem to vise nego ovi sto to pakuju kao neku zavjeru protiv bih a ustvari samo licna korist