Treba li nama EU

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1 Treba li nama EU

Post by mk ultra »

Da poslozimo stvari:
1. Hrane nas lažima godinama, al eto lažu i drugi pa jebiga
2. Komforno rečeno 50% stanovništva živi u EU, odlepršali, ok.
3. Uveli su nam opet doslovno vizni režim gdje te očitavaju, evo mene jebeni 3ći put, ulaz izlaz, bez obzira sto sam vec jednom i drugi put bio na rengenu.
4. Proizvodi su im kineski sa EU pečatom, pa 70% toga.
5. Loš utjecaj dijaspore je taj da Austrijanci, Njemci i ovi gdje ima dosta naših imaju precepciju da je ovdje prćija neviđena, pa se tako i odnose.

Mi smo realno mala državica po svim parametrima, naš utjecaj slab, ali ono što 200% znam jeste da naši ljudi nisu pravili probleme koje im sada nove skupne pridošlica prave.

Uglavnom, žalosno je šta nam rade
Pretpostavljam da većina još nije probala ući u EU sa ovim EESom, ja jesam i kolima i avionom, i ovo je odron nad odronima.

Ako bi se i kojim slučajem okrenuli nekuda drugo, Kini npr... neke stvari bi se lakše i jednostavnije posložile.
Ovo je bogami kriminal, ko da iz brazilske favele dolazimo.

Pride što nema ni naznake da bismo nešto mogli promijeniti. Većina robe dolazi kamionima, a ljudi truhnu na granicama čekajući.

Kina bi imala svoje uslove da se ne lažemo, ali daleko su manje perfidni i pokvareni kao ova bagra.

Sve ovo što se gradi i čeka da se gradi, finansirali bi glat.

Volio bih da cujem vasa misljenja, jer su mi se zgadili. :bih:
Leopard_SA

#2 Re: Treba li nama EU

Post by Leopard_SA »

EU kakva god da je, a dobra je i pored svega bolja je od svake alternative koju imamo. EU je nas glavni trgovinski partner i najbolja opcija koju imamo su EU i NATO integracije.

Ja ne vidim kako sa Kinom uopste mozemo izgraditi bolje odnose osim blagog jacanja ekonomskih odnosa izmedju Bosne i Kine. Razloga je vise, izmedju ostalog:

1. Kina generalno nema percepciju medjunarodnih prijateljstava, vec samo saradnje iz koristi. Sta mi mozemo ponuditi Kini, a da to vec nemaju u Srbiji?

2. Lokacija. Mi smo u Europi, Kina u istocnoj Aziji. Bosna je okruzena EU/EU kandidatima. EU ti je u dvoristu, Kina na drugom kraju svijeta. Na koji nacin mozes imati jace veze sa nekim na drugom kraju svijeta u odnosu na svoje okruzenje. Naravno, uvijek mozes navesti Albaniju kao primjer, ali Albanija je bila neophodna Kini i predstavljala glavnig kineskog partnera u medjunarodnoj politici.

3. Politicki odnosi. Kina vec godinama podriva bosansku drzavnost i daje podrsku bosanskim separatistima. Generalno, Kina ima puno bolje odnose sa Srbima i Srbijom nego sa Bosnjacima i Bosnom. Na koji nacin mislis da ce se to promjeniti?
Danguba

#3 Re: Treba li nama EU

Post by Danguba »

Hajmo od repa, najveca glupost da vas dijaspora lose predstavlja br.5, NEGO naprotiv, pravi ambasadori a to sto ste vi takvi(da ne kazem sta lose) je drugi par opanaka.

U AT parlamentu ministrica i u mnogim firmama gdje se prica sve najbolje o BiH ali...

Govorimo na svakom mjestu da je to najljepsa zemlja i poceli ljudi u zadnje vrijeme dolaziti ali...

Sta vi cinite da vas neko dozivljava ozbiljno? Mislim na sve u drzavi.
Svadjate se oko vremenske prognoze.
Da, to nam je neko nametnuo i oni koji ne zele BiH kao drzavu(oni koji su se borili protiv nje) koriste sve instrumente da ona ne zavivi.

I na kraju, ne treba nama EU nego njihovi zakoni, pravila i propisi kako bi zemlja profunkcionisala.
Ako nekada i udjemo u EU, uredjeno drustvo, opet nece biti svi zadovoljni.
Nema kazana, nema na crno nista pa ni uzgoja stoke. Strogi propisi koji se moraju postovati...

...haj ti to reci ovima u parlamentu koji sve rade samo da ne udjemo u EU.

p.s. ne tusi tebi EU kinesku robu nego razni mesetari. Jos uvijek ima kvalitetne robe u EU ali se to mora platiti. Lakse je sa Kinezima, jeftiniji i pristupacniji. Odlicno, koliko para toliko muzike pa biraj.
Danguba

#4 Re: Treba li nama EU

Post by Danguba »

Danas u bolnici, sestra fali BiH kao novu destinaciju za posjetiti.
Sta mislis da sam joj rekao?

Izmedju ostalog spomenula je i Albaniju ali sam joj objasnio neke stvari da je navedem da posjeti BiH.

...svi krivi osim vas. :-) :mrgreen:
mk ultra

#5 Re: Treba li nama EU

Post by mk ultra »

Tema je za ljude iz BiH.
Nisamsdaali

#6 Re: Treba li nama EU

Post by Nisamsdaali »

Ukoliko postanemo globalni sef poput Švicarske(mada bi i tu nam trebao Šengen) ili 51. članica USA onda ne.

U suprotnom da.
moon_walker_90

#7 Re: Treba li nama EU

Post by moon_walker_90 »

Ja znam da smo prije 20tak godina bili isti ili cak bolji od Hrvatske na putu EU. Sta se desilo u medjuvremenu ne zelim da govorim(jel nasa krivica,tudja,EU nas nece, nije vise ni bitno) al nisam ni ja vise neka pristalica ulaska u EU. Mozda su u UK vidjeli nesto sto cemo mi tek vidjeti pa su izasli iz EU prije par godina. Ja sam za ulazak u NATO cisto zbog ekonomije, a svakako cemo opet sami sebe braniti ako nas ko napadne.
mk ultra

#8 Re: Treba li nama EU

Post by mk ultra »

:
Leopard_SA wrote: 07/11/2025 21:35 EU kakva god da je, a dobra je i pored svega bolja je od svake alternative koju imamo. EU je nas glavni trgovinski partner i najbolja opcija koju imamo su EU i NATO integracije.

Ja ne vidim kako sa Kinom uopste mozemo izgraditi bolje odnose osim blagog jacanja ekonomskih odnosa izmedju Bosne i Kine. Razloga je vise, izmedju ostalog:

1. Kina generalno nema percepciju medjunarodnih prijateljstava, vec samo saradnje iz koristi. Sta mi mozemo ponuditi Kini, a da to vec nemaju u Srbiji?

2. Lokacija. Mi smo u Europi, Kina u istocnoj Aziji. Bosna je okruzena EU/EU kandidatima. EU ti je u dvoristu, Kina na drugom kraju svijeta. Na koji nacin mozes imati jace veze sa nekim na drugom kraju svijeta u odnosu na svoje okruzenje. Naravno, uvijek mozes navesti Albaniju kao primjer, ali Albanija je bila neophodna Kini i predstavljala glavnig kineskog partnera u medjunarodnoj politici.

3. Politicki odnosi. Kina vec godinama podriva bosansku drzavnost i daje podrsku bosanskim separatistima. Generalno, Kina ima puno bolje odnose sa Srbima i Srbijom nego sa Bosnjacima i Bosnom. Na koji nacin mislis da ce se to promjeniti?
Moze itekako...

Mađarska, Srbija, Crna Gora, na kraju krajeva Hrvatima je Pelješki most gradila Kina....

Ne bi vjerovao koliko su involvirani, i kad ima posla dolaze odmah...
Zamisli okreneš ploču ko CG i ukineš carine na sve proizvode iz Kine.

Razumijem i to da je nama to pod nosom, ali ti prva EU to ne razumije već nas sistematski guzi 30g.
Što nam to treba?

Sve su ti ovdje servirali, novac je sav njihov, sav! Finansiraju na kapaljku sve, robu da uvezeš/izvezeš usiriš se na granici, čemu bogati?

Da se dodvorim švabi i tamo nekom hansu

Hoću kurac...

Zvuči ko da dodik piše, ali fkt posloži i vidi, jebada neviđenih razmjera.
mk ultra

#9 Re: Treba li nama EU

Post by mk ultra »

moon_walker_90 wrote: 07/11/2025 21:47 Ja znam da smo prije 20tak godina bili isti ili cak bolji od Hrvatske na putu EU. Sta se desilo u medjuvremenu ne zelim da govorim(jel nasa krivica,tudja,EU nas nece, nije vise ni bitno) al nisam ni ja vise neka pristalica ulaska u EU. Mozda su u UK vidjeli nesto sto cemo mi tek vidjeti pa su izasli iz EU prije par godina. Ja sam za ulazak u NATO cisto zbog ekonomije, a svakako cemo opet sami sebe braniti ako nas ko napadne.
Nema ekonomije kad ti kamion čeka 2 dana na ulazak u državu.

Kina, Turska
konami666

#10 Re: Treba li nama EU

Post by konami666 »

mk ultra wrote: 07/11/2025 21:21 Ovo je bogami kriminal, ko da iz brazilske favele dolazimo.
Pa Bosna i jeste brazilska favela u poređenju sa EU, zato i ne žele da Bosna postane dio zajednice.

Licno ne bi volio da EU ikada dopusti članstvo Bosni jer mi nije u licnom interesu.
moon_walker_90

#11 Re: Treba li nama EU

Post by moon_walker_90 »

mk ultra wrote: 07/11/2025 21:50
moon_walker_90 wrote: 07/11/2025 21:47 Ja znam da smo prije 20tak godina bili isti ili cak bolji od Hrvatske na putu EU. Sta se desilo u medjuvremenu ne zelim da govorim(jel nasa krivica,tudja,EU nas nece, nije vise ni bitno) al nisam ni ja vise neka pristalica ulaska u EU. Mozda su u UK vidjeli nesto sto cemo mi tek vidjeti pa su izasli iz EU prije par godina. Ja sam za ulazak u NATO cisto zbog ekonomije, a svakako cemo opet sami sebe braniti ako nas ko napadne.
Nema ekonomije kad ti kamion čeka 2 dana na ulazak u državu.
Onda prekopirati sta su Norvezani uradili pa nam nece kamioni stajati na granici 2 dana... oni nisu EU a ne stoje im kamioni na granicama.
tramvajtrojka

#12 Re: Treba li nama EU

Post by tramvajtrojka »

konami666 wrote: 07/11/2025 21:55
mk ultra wrote: 07/11/2025 21:21 Ovo je bogami kriminal, ko da iz brazilske favele dolazimo.
Pa Bosna i jeste brazilska favela u poređenju sa EU, zato i ne žele da Bosna postane dio zajednice.

Licno ne bi volio da EU ikada dopusti članstvo Bosni jer mi nije u licnom interesu.
Tvoji licni strahovi i paranoje nas apsolutno ne zanimaju, logicno da ti nije u interesu jer gdje bi onda tvoja duša bila kad ne bi mogao prosipati liricke dijareje kako je Bosna ovakva ili onakva :oops:
tramvajtrojka

#13 Re: Treba li nama EU

Post by tramvajtrojka »

mk ultra wrote: 07/11/2025 21:49 :
Leopard_SA wrote: 07/11/2025 21:35 EU kakva god da je, a dobra je i pored svega bolja je od svake alternative koju imamo. EU je nas glavni trgovinski partner i najbolja opcija koju imamo su EU i NATO integracije.

Moze itekako...

Mađarska, Srbija, Crna Gora, na kraju krajeva Hrvatima je Pelješki most gradila Kina....

Ne bi vjerovao koliko su involvirani, i kad ima posla dolaze odmah...
Zamisli okreneš ploču ko CG i ukineš carine na sve proizvode iz Kine.

Razumijem i to da je nama to pod nosom, ali ti prva EU to ne razumije već nas sistematski guzi 30g.
Što nam to treba?

Sve su ti ovdje servirali, novac je sav njihov, sav! Finansiraju na kapaljku sve, robu da uvezeš/izvezeš usiriš se na granici, čemu bogati?

Da se dodvorim švabi i tamo nekom hansu

Hoću kurac...

Zvuči ko da dodik piše, ali fkt posloži i vidi, jebada neviđenih razmjera.
Problem sa EU je što se sama uvukla u sranje uvlačenjem rumunije i bugarske koje su i tada bile gore od 70% BiH otidjes dns u te dvije drzave van glavnog grada i vidis jad i cemer

A tek licemjerje EU za zemlje zapadnog Balkana gdje se pucaju ublehe za ublehom dok preko reda guraju Moldaviju i Ukrajinu, dok nad nama silje na najvecim glupostima kao sto je roaming onu stvar, najveca greska zemalja zapadnog Balkana je sto im nikada nismo uvodili reciprocitet nego smo im davali sve i jednu olakšicu od brzeg ulaska u drzavu bez pasosa, do mali milion drugih stvari
Danguba

#14 Re: Treba li nama EU

Post by Danguba »

mk ultra wrote: 07/11/2025 21:41 Tema je za ljude iz BiH.
Pod 5. lazes a vi nastavite dalje.
Ne mozes iznositi neistine ili provizorne zakljucke i ocekivati da se niko ne ukljucuje u raspravu.
Ovo je forum a ne blog.
HelaS

#15 Re: Treba li nama EU

Post by HelaS »

mk ultra wrote: 07/11/2025 21:21 Da poslozimo stvari:
Spoiler
Show
1. Hrane nas lažima godinama, al eto lažu i drugi pa jebiga
2. Komforno rečeno 50% stanovništva živi u EU, odlepršali, ok.
3. Uveli su nam opet doslovno vizni režim gdje te očitavaju, evo mene jebeni 3ći put, ulaz izlaz, bez obzira sto sam vec jednom i drugi put bio na rengenu.
4. Proizvodi su im kineski sa EU pečatom, pa 70% toga.
5. Loš utjecaj dijaspore je taj da Austrijanci, Njemci i ovi gdje ima dosta naših imaju precepciju da je ovdje prćija neviđena, pa se tako i odnose.

Mi smo realno mala državica po svim parametrima, naš utjecaj slab, ali ono što 200% znam jeste da naši ljudi nisu pravili probleme koje im sada nove skupne pridošlica prave.

Uglavnom, žalosno je šta nam rade
Pretpostavljam da većina još nije probala ući u EU sa ovim EESom, ja jesam i kolima i avionom, i ovo je odron nad odronima.
Ako bi se i kojim slučajem okrenuli nekuda drugo, Kini npr... neke stvari bi se lakše i jednostavnije posložile.
Spoiler
Show
Ovo je bogami kriminal, ko da iz brazilske favele dolazimo.

Pride što nema ni naznake da bismo nešto mogli promijeniti. Većina robe dolazi kamionima, a ljudi truhnu na granicama čekajući.

Kina bi imala svoje uslove da se ne lažemo, ali daleko su manje perfidni i pokvareni kao ova bagra.

Sve ovo što se gradi i čeka da se gradi, finansirali bi glat.

Volio bih da cujem vasa misljenja, jer su mi se zgadili. :bih:
Sve dok mi razmišljamo da se nekom podamo, bit ćemo takvi, zavisni i moneta za potkusurivanje. Mi kao država nemamo strategiju razvoja, ni privrede, ni industrije, ni demografije, ničega. Postoje lokalni planovi, opet opterećeni odlukama viših nivoa. U našoj državi sve je liberalno, slobodno, pa tako i razvoj. Zašto ovo pišem: Jer razvijenu državu i društvo, njenu privredu, žele svi. Jad i bijedu koja se stalno svađa neće niko. Onog trenutka kad prestanemo jedni druge, i treće, posmatrati preko oka, kad prestanemo opstrukcije svak' svakom, kad ujedinimo resurse i krenemo naprijed, tad će i EU i Kina i USA i svi će tada stajati nam ispred vrata sa ključem svojih vrata.
mk ultra

#16 Re: Treba li nama EU

Post by mk ultra »

Danguba wrote: 07/11/2025 23:18
mk ultra wrote: 07/11/2025 21:41 Tema je za ljude iz BiH.
Pod 5. lazes a vi nastavite dalje.
Ne mozes iznositi neistine ili provizorne zakljucke i ocekivati da se niko ne ukljucuje u raspravu.
Ovo je forum a ne blog.
Naveo bih ti 10 primjera, od toga jedan pozitivan sa nasim likom u NL.

Sve ostalo je bilo u fazonu, napisat cu ti racun na maramici

Vjerujem da se promovise dolce vita, ćevapi, i ostalo
Ali se promovise i nerad, kako "dole" moze SVE

A na kraju samo ispadnu priglupi pa od tog "može sve" ja imam problem. Zamisli da sam jednom 10 puta vraća fakturu, svaki dan po jednu dok nije utrefio oblik izjave za preferencijalno porijeklo... jer mu je neko rekao, moze to tamo..

Pa evo kad moze, vratite se i probajte. A ja cu nastaviti da lazem po forumu.

+ sto mi domicijelni kazu da im je tako otprilike receno...

Kaka' bosna
BiBi911

#17 Re: Treba li nama EU

Post by BiBi911 »

1. EU je dala neke uslove za ulazak koliko smo ispunili
2. Kada je kamion sa robom ispravan prodje granicu za 5min kada nesto fali a uvijek nesto je zabrljano onda se ceka i krivi se EU jer te nece da puste
3. Jel ona 2012 dosla i rekla da mozemo ubrzano uletit u EU ako provedemo onih par zakona, jesmo li ih proveli nismo
4. Zasto je 50% stanovnistva odleprsalo jel zbog ljubavi za EU ili nas je neko handrio sto ne krademo, ne dajemo policiji na kafu,
5. Taj rezim slikanje, otisci prsta vazi i za EU gradjanje (ja podizao pasos i na podnosenju zahtjeva i podizanju paososa morao sve to)
6. Upalis vjesti o Bosni a tamo dodik, bakir i onaj iz Hercegovine ko je kriv sto ne smijete bakira,dodika i Hercegovca uhapsit ko stvara losu sliku o sebi.
7. Jel neki dan bacene bomba na dobrinji, policija podvodi djecu, Minister iz zatvora komanduje drzavom, onaj nake mijatovic tendere namjesta ... jel taj problem napravili EU ili Nude rijesenje
8. Nasi jesu krali al danas svi nasi koji su vani brane ove teroriste sto prave sranja po EU pa tako ide krivica
9. Jesmo li mi sta ucinili da zaustavini one lose sto su kroz nasu drzavu isli prema EU nismo cak ohrabrivali ih da idu za EU.
10. Ti bi gujicu da das zapadnom Tajvanu sta bi ti i kako bi ti reagovao da ti komsija nesto tako slicno uradi.
11. Koliko se Evropskih kriminalaca krije kod nas i kako bi ti reagovao na mjestu EU.
12. Koliko smo dobili novca za razne Projekte i 90% smo ga ukrali i na pitanje gdje su pare uvijek je bilo sta vi pitate sta hocete.
13. Eto okrenemo se zapadnom Tajvanu ko sto kazes i oni posalju 1500000 kontejnera sa robom sta da radis sa time sigurno ce ti bit plan da to prodasu u EU
14. Zapadni Tajvan gotivi serve ti bi da Bosna nestane i da nas servi okupiraju.
15. Kazes gura se Ukraina i Moldavija sve sto su trazili od nas traze i od njih Ukraina je za dan sve zakone provela i dala EU sva prava, mi jos onu presudu da ostali mogu sjedit u precjednistvu nismo proveli, moldavija uz sve vatnike gura naprijed i mjenja zakone al mi nista.

EU trazila da uvedemo zakon da se posjeduju neki novci u slucaju nezgode gdje se pare sa svih strana mogu brzo uplatit i roba za te slucajeve da moze preci granicu bez zaustavljanja. 10 godina se nije pomaklo razlog ne mozemo krasti sa tog racuna jer ce tamo neko sigurno to gledat i haps

16. Od 2007 zakon od zastiti zivotne sredine nismo proveli jer jbga ti lozis boga oca a Filter skup pa krivis EU jer je los zrak u Sarajevu.
17. 5c koliko je EU gurala da se to zavrsi mi tek nesto malo oko Sarajeva zavrsili

18. Da si u EU imao bi prava na xy fondove i pare za sve ne bi ti onaj zahiragic jahao za trajvane vec bi ti neko ko zna rekao sine su 0.2% krive kupite ovaj model ne bi morao kod zahiragicevog tetka kupovat
19. Zivis u Evropi i ti bi se prodao nekome sa druge strane planete jer eto Hans ti se ne djasvi a Hans ti prvi skoci u pomoc kada poplavi.

Ti i takvi ko ti gledate evropu kroz oci nekog propalog pijanice hodze kome smeta neka crkva u Esenu.

Sory za gramatiku

Evo primjer firme gdje radim, nekako uguram da dodje Aluminium iz Bosne . Prvi kamion sve ok, drugi, treci, deseti sve super zove neki broj iz Bosne, vec se znojim nesto bilo starci ovo ono. Kad jok ovaj bi da nesto smanji kvalitetu al da ja to sakrijem, reze krace, on ce meni nesto ostavit kada dodjem u SA ono jesu ovi moji prevaranti al
konami666

#18 Re: Treba li nama EU

Post by konami666 »

tramvajtrojka wrote: 07/11/2025 23:10

Tvoji licni strahovi i paranoje nas apsolutno ne zanimaju, logicno da ti nije u interesu jer gdje bi onda tvoja duša bila kad ne bi mogao prosipati liricke dijareje kako je Bosna ovakva ili onakva :oops:
Nije nikakav strah ili paranoja u pitanju,nije mi u licnom interesu posjedovati vise EU pasoša, vise mi odgovara da Bosna nije u EU. Ja se nadam da će ostati izolirana od strane EU kao i do sad.
tokio25

#19 Re: Treba li nama EU

Post by tokio25 »

konami666 wrote: 08/11/2025 09:03

Nije nikakav strah ili paranoja u pitanju,nije mi u licnom interesu posjedovati vise EU pasoša, vise mi odgovara da Bosna nije u EU. Ja se nadam da će ostati izolirana od strane EU kao i do sad.
ako nije tajna zasto ti nije u interesu i zasto zelis da bude izolirana?
moimoi

#20 Re: Treba li nama EU

Post by moimoi »

Kakva crna kina?? Cuj kina??

De pogledak kartu gdje si ti, a gdje je kina.

Vela havle.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#21 Re: Treba li nama EU

Post by izvrsni direktor »

Bolje pitanje je: da li EU uopce zasluzuje Bosnu u svom clanstvu!
Sta EU cini da bosni privoli u svoje clanstvo?
tokio25

#22 Re: Treba li nama EU

Post by tokio25 »

mi smo krivi jer nam je sve hocemo uredjenu drzavu al nemoj da meni mijenjas navike zahtjeve i odgovornosti

banalan primjer kad smo raspravljali o razvrstavanju smeca u njemackoj
i kaze onaj ako ne razvrstas kazna
znas kad bi "bosnjo" (tu mislim na sve konfesije) prvo razvrstao smece a onda da plati kaznu?
pa on ne placa vodu a da placa kazne za sortiranje smeca
Haris.ba

#23 Re: Treba li nama EU

Post by Haris.ba »

2/3 granice nam sa EU, u EU izvozimo vecinu sta proizvedemo, za sta putovat idemo u EU vecinom, sva energija ide preko EU...

Mi smo fakticki vec u EU bez clanstva i prava.
I Bugare i Rumune su drzali bez sengena, a jos bili clanovi.
Ne vidim sta je cudno sta nama rade i sta ce jos da rade.

Alternative nema. I da ima, nismo sposobni da je iskoristimo.

P.S.
Imamo primjer Hrvatske, ne treba nigdje dalje gledati. Gdje je strateski donesena odluka o ulasku i EU, u ozbiljnom ispunjavanju svih uslova.
I kod njih se isto krade, isto javasluka, isto svega. Ali, kad je EU put u pitanju - sve se ispunjava bez u sustini ikakvih zastoja.

Mi sebi ne zeli o priznati da mi stvarno ne zelimo u EU. Mi zelimo u EU, ali da mozemo putovati, zaposliti se gdje hocemo i da dobijamo EU pare dzabane.
E, takvu EU mi zelimo. Ali, to nije EU.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#24 Re: Treba li nama EU

Post by _BataZiv_0809 »

Bar je iskren.
Mnogi to isto ili gore misle, ali pakuju u raznorazne oblande

Inace vec 2x sam isao i nije me kacio taj EES, ali vidim da ce biti ogromno sranje.
EU jeste dosta supacka i licemjerna, ali nam je to bukvalno jedina sansa da drzavu uredimo najbolje sto ona moze.
Pare iz EU fondova bi nam legle ko budali samar. To se najbolje vidi cim dodjes u Hrvatsku.
QSuzi

#25 Re: Treba li nama EU

Post by QSuzi »

Da.
Post Reply