Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nepass1 wrote: ↑07/11/2025 11:09
Koliko je skoda prodaa u njemackoj ili zapadnoj europi?
Imaju svoje trziste i tu rasturaju. Ne mozes reci da su mali jer onda su svi iza njih mali. Skoda nor proda 3x manje vozila
ali skoda 2x vise zaradi .
Suzuki consistently reports a higher overall net profit than Škoda due to its larger global operations, particularly through its highly profitable subsidiary Maruti Suzuki India. However, Škoda maintains a very strong profitability margin within the European market as a volume brand.
Evo sta kaze internet
Mislim nikakvog hajra nemam ali bezveze mi reci suzuki je mali a ono globalna kompanija
Nekad prije 2018 sam citao da samo bmw vise profita ima od suzukija. Tj uzimaju nas lopatom
drug_profi wrote: ↑07/11/2025 11:24
Tržište nije samo broj kupaca već i kupovna moć tih kupaca.
A Europa ipak dominira u prosjeku iznad Kine, i svakako Nigerije.
Vjeruj ti meni, imaju i Kinezi kupovnu moć. Toliko ih ima, da kako sam napisao gore, mi to ne možemo shvatiti...
drug_profi wrote: ↑07/11/2025 11:24
Tržište nije samo broj kupaca već i kupovna moć tih kupaca.
A Europa ipak dominira u prosjeku iznad Kine, i svakako Nigerije.
Vjeruj ti meni, imaju i Kinezi kupovnu moć. Toliko ih ima, da kako sam napisao gore, mi to ne možemo shvatiti...
Vjerujem naravno. Veliki brojevi mijenjaju sve.
Ali recimu EU imaš 10 miliona ljudi koji svake godine kupe novo auto.
U Kini ih je 28 miliona takvih.
Zasto bi nekom bilo nebitno da poveca trziste za 40%?
zato jer za to trziste mora ispuniti milion normi koje za ovih 28 ne mora uopste
zasto bi on sirio na 40% ako ce morati dodati jos 10 zracnih jatuka asr bmg szj hdz sda i ko zna kakve jos skracenice da bi uopste prodavao a onda jos mora i cijenu sniziti da bi bio konkurentan
nepass1 wrote: ↑07/11/2025 11:09
Koliko je skoda prodaa u njemackoj ili zapadnoj europi?
Imaju svoje trziste i tu rasturaju. Ne mozes reci da su mali jer onda su svi iza njih mali. Skoda nor proda 3x manje vozila
ali skoda 2x vise zaradi .
Suzuki consistently reports a higher overall net profit than Škoda due to its larger global operations, particularly through its highly profitable subsidiary Maruti Suzuki India. However, Škoda maintains a very strong profitability margin within the European market as a volume brand.
Evo sta kaze internet
Mislim nikakvog hajra nemam ali bezveze mi reci suzuki je mali a ono globalna kompanija
Nekad prije 2018 sam citao da samo bmw vise profita ima od suzukija. Tj uzimaju nas lopatom
StrucLjak sve zna, kakav internet kakve statistike, jaci i od Ai-a
Qler wrote: ↑07/11/2025 11:21
Priča mi jaran, jo prije par godina, on živi i radi u Shenzhen, kaže dnevno nastaje i nestaje stotine milionera.. samo u tom gradu. Ne možemo kaže mi da pojmimo te cifra koje se vrte u Kini. Tako da što reče Tokio, ne moraju oni kifle prodati u EU, to nije ni jedan ozbiljniji grad u Kini... Imaju oni gdje da prodaju.
Zenin rodjak je vec 10 godina u Shenzhen. U krugu od 100km zivi 100mil ljudi karikiram
Tabakmalac wrote: ↑07/11/2025 09:21
Dodao bih Suzuki na tu listu jer drže se i dalje (bezlični jesu ali nešto ne vidim u tome problem lično), a kad smo već kod Toyote i Mazde doduše malo starija vijest ali:
Evo sta kaze internet
Evo sta kaze internet
Malo se kUrveta vozala. Zajebano auto Velika razlika u odnosu na sve starije generacije (c6 sam vozao). Valjda skontali nista od super auta bez motora iza ledja (od šure auto. Muljator zesci )
B6Redhell wrote: ↑10/11/2025 18:59
Malo se kUrveta vozala. Zajebano auto Velika razlika u odnosu na sve starije generacije (c6 sam vozao). Valjda skontali nista od super auta bez motora iza ledja (od šure auto. Muljator zesci )