Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

dr_Evil

#47726 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Dugarry wrote: 30/10/2025 11:14

U ratu u BiH su bile dvije strane. Jedna je ona koja se borila protiv BiH i druga koja je branila BiH.
Tako je na politickoj sceni u Mostaru i danas.

Biralo se izmedju dva kandidata koja su dobila najvecu podrsku, jednog koji dolazi iz HDZ-a i drugog iz proBiH tabora.
Trojka je podrzala HDZ.

To je istina. Prica o Irmi Baraliji kao gradonacelinu je smijesna i samo se tom pricom zele zamazati oci ljudima.
Aha, znaci ako nisi iz SDA onda nisi Bosnjak, i stranka je vaznija od drzave?

Imali ste izbor da bude Irma, Bosnjakinja, mlada, obrazovana, pametna, patriJota, odabrali ste vaseg prirodnog partnera HDZ. Ne razumijem zasto se perete. Na kraju kad ste dosli u zadnji krug dobili ste 3 od 4 glasa za Guzina, SDA kandidata, a HDZ je dobio glas Boske.

Imali ste mogucnost da sa 17:16 Irma uzme izbore glat!

Drugi put ste imali 17:16 za Maria, bravo Podvelesci!
Mario Kordić (HDZ BiH) u prvom krugu dobio je 14 glasova, i to od vijećnika HDZ-a BiH i Koalicije “Ostajte ovdje”, Zlatko Guzin osvojio je 11 glasova (sve vijećnici Koalicije za Mostar), dok je Irmu Baraliju podržalo pet vijećnika BH bloka.

Vijećnici PMP-a i HRS-a bili su suzdržani (ukupno pet vijećnika).
Baralija otpala u prvom krugu

Nijedan od kandidata nije dobio potrebna 23 glasa, nakon čega se trebalo pristupiti drugom krugu u koji su prošli Kordić i Guzin, s obzirom na to da je Baralija s najmanjim brojem osvojenih glasova otpala u prvom krugu.

Vijećnik Koalicije za Mostar Adil Šuta zatražio je potom prekid sjednice, s ciljem da se do drugog kruga, odnosno nastavka sjednice, “dogovori bolja većina” za prvog čovjeka grada, te da se on izabere “hladnih glava”. Suprostavili su se Slaven Bevanda (HRS) i Miroslav Grubišić (HDZ BiH), a nakon glasanja, s obzirom na to da je 14 vijećnika bilo “za”, 11 suzdržanih i 10 “protiv”, odlučeno je da se sjednica ipak nastavi (potrebna je bila dvotrećinska većina od 23 glasa).

Nakon toga, vijećnici Koalicije za Mostar napustili su sjednicu te je zatražena petominutna pauza.

Potom je za govornicu izašao Arman Zalihić (BH blok) kazavši da ne postoji kvorum, te da se sjednica mora prekinuti.

Naveo je i da je sve igrokaz, uz prijedlog da se sjednica nastavi 10. februara u 13 sati, što je većinom glasova prihvaćeno.

U pauzi se novinarima obratila Irma Barallija koja smatra da je sve izrežirano.
Za Kordića je u trećem krugu glasalo 17 vijećnika, a za kandidata bošnjačke Koalicije za Mostar koju predvodi SDA Zlatka Guzina 16 nazočnih.
A_A_AKCIJA

#47727 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by A_A_AKCIJA »

Chloe wrote: 30/10/2025 11:06 Amidžić je dio vaše Vlade, zar ne?
Odlučite se, da li ste stabilna vlada ili ne?
Vjerovati vašim ministrima ili ne?
Odmah emotivna skretanja, kada nema argumenata.

Čiji ti je ovo tefsir ugovora u qoteu, prvo nam to objasni pa da pričamo dalje.

Ugovor je jasan ko suza.
Nije ugovor o lobiranju nego o konsultantskim uslugama.

Avdo slagao, ti se primila i sada ego ne da nazad da priznaš grešku. I gulićeš tako uprkos šteti koju nanosiš sebi, državi, nema veze, nema povlačenja.
JovicSA

#47728 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

Znate šta sam ja naučio? Da se tereba znati odmoriti od ovog foruma jer uglavnom bude sve fula. :) Odmor! :run:
Dugarry

#47729 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dugarry »

dr_Evil wrote: 30/10/2025 11:22

U ratu u BiH su bile dvije strane. Jedna je ona koja se borila protiv BiH i druga koja je branila BiH.

Biralo se izmedju dva kandidata koja su dobila najvecu podrsku, jednog koji dolazi iz HDZ-a i drugog iz proBiH tabora.
Trojka je podrzala HDZ.

To je istina. Prica o Irmi Baraliji kao gradonacelinu je smijesna i samo se tom pricom zele zamazati oci ljudima.

Imali ste izbor da bude Irma, Bosnjakinja, mlada, obrazovana, pametna, patriJota, odabrali ste vaseg prirodnog partnera HDZ. Ne razumijem zasto se perete. Na kraju kad ste dosli u zadnji krug dobili ste 3 od 4 glasa za Guzina, SDA kandidata, a HDZ je dobio glas Boske.

Mario Kordić (HDZ BiH) u prvom krugu dobio je 14 glasova, i to od vijećnika HDZ-a BiH i Koalicije “Ostajte ovdje”, Zlatko Guzin osvojio je 11 glasova (sve vijećnici Koalicije za Mostar), dok je Irmu Baraliju podržalo pet vijećnika BH bloka.

Nijedan od kandidata nije dobio potrebna 23 glasa, nakon čega se trebalo pristupiti drugom krugu u koji su prošli Kordić i Guzin, s obzirom na to da je Baralija s najmanjim brojem osvojenih glasova otpala u prvom krugu.

Vijećnik Koalicije za Mostar Adil Šuta zatražio je potom prekid sjednice, s ciljem da se do drugog kruga, odnosno nastavka sjednice, “dogovori bolja većina” za prvog čovjeka grada, te da se on izabere “hladnih glava”. Suprostavili su se Slaven Bevanda (HRS) i Miroslav Grubišić (HDZ BiH), a nakon glasanja, s obzirom na to da je 14 vijećnika bilo “za”, 11 suzdržanih i 10 “protiv”, odlučeno je da se sjednica ipak nastavi (potrebna je bila dvotrećinska većina od 23 glasa).

Nakon toga, vijećnici Koalicije za Mostar napustili su sjednicu te je zatražena petominutna pauza.

Potom je za govornicu izašao Arman Zalihić (BH blok) kazavši da ne postoji kvorum, te da se sjednica mora prekinuti.

Naveo je i da je sve igrokaz, uz prijedlog da se sjednica nastavi 10. februara u 13 sati, što je većinom glasova prihvaćeno.

Za Kordića je u trećem krugu glasalo 17 vijećnika, a za kandidata bošnjačke Koalicije za Mostar koju predvodi SDA Zlatka Guzina 16 nazočnih.

Haj tu seljacku pricu prodaji i pricaj svojoj raji ili u svojoj kuci, a nemoj meni.

Vozdra
Sanjarko

#47730 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Sanjarko »

BAK-eV wrote: 30/10/2025 08:36 Ljudi ide novi svjetski poredak.

Sta god da bude, bice to kratkog daha sa aspekta historije.
Ne baš. Po meni.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#47731 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

dr_Evil wrote: 30/10/2025 11:13
JoseMujica wrote: 30/10/2025 11:12
Rejhana wrote: 30/10/2025 11:04

Osam godina nisam izlazila na izbore, znači propustila sam dva ciklusa 2018. i 2022. niti namjeravam više izlaziti. Izuzetak su bili lokalni izbori u Mostaru 2020. godine kada je Irma bila favorit, i što smatram da se barem na lokalnim izborima koliko toliko može nešto promijeniti, međutim nakon svega ostala sam i po tom pitanju razočarana.
pa jebemu zar baš nemate nikakvu, barem lokalnu alternativu?
Nemamo :D

A i da imamo ja opet ne bih glasao :D
što bi onaj zadranin reko, znači kurčina...urnebesna tragedija
dr_Evil

#47732 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Dugarry wrote: 30/10/2025 11:25
dr_Evil wrote: 30/10/2025 11:22

Trojka je podrzala HDZ.

Haj tu seljacku pricu prodaji i pricaj svojoj raji ili u svojoj kuci, a nemoj meni.

Vozdra
:D Maksuz selam od djecaka sa mostarskog asfalta, i dodji opet da ti objasnim seljacku pricu kad se pozelis istine. Cmoka.
Sanjarko

#47733 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Sanjarko »

manuchao91 wrote: 30/10/2025 09:10 ne vjerujem bas da se sve ovo odigralo bez nekog obećanja.Dobro nije mozdaNATO put ali je nesto obećano.
Nisu valjda sve ove sakncije skinute zbog lobiranje Blagojevica kriminalca i nekih milioncica
Kakvih milionćiča, Dodik dao samo jedne godine 10 miliona na lobiranje, gdje je što su se sada poklopilo što šta sa radikalima kod Krščana i Jevreja dok Islamski svijet šuti, nejak i ne može baš nešto pretjerano.

Kulminirati će ovo samo kako pitanje je. Ne mislim samo u Bosni nego u svijetu.
skupljac_zeljeza

#47734 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skupljac_zeljeza »

Pričat će kako imaju problema sa Hamasom u Sarajevu...ali ovo zvuči da učestvuju tamo kao suverena država u UN-u.

Image
A_A_AKCIJA

#47735 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by A_A_AKCIJA »

skupljac_zeljeza wrote: 30/10/2025 11:15
A_A_AKCIJA wrote: 30/10/2025 11:07

Ovo što si napisao nema veze sa životom.
To neka drugi prosude, ne mora tvoje biti relevantno. OHR se sveo na poštara Kvinte jer OHR bez Kvinte nema političku snagu. Najbolja ilustracija mandat Inzka i Shmidta.
Samo potvrđuješ što sam rekao.
I ovo nije moje nego činjenice.

Pa to i jeste posao OHRa, da bude izvršilac radova PiCa.
Nikada nije ni zamišljen kao nezavisno tijelo, nego kao institucija država koje su preuzele obavezu da brinu o stanju u BiH putem te institucije.
Te države su u PiCu, u tu su sve članice islamske konferencije koje predstavlja Turska. Dakle, nije samo Kvinta.

Očito ne barataš materijom a nešto bi ukidao.

Shvataš li razliku između ad hoc tijela, i institucije koja je osnova funkcionalnosti tvoje države?

Shvataš li koliko je puta OHR otkočio procese u ovoj državi?
Pitaš šta je uradio Šmit?
Šta misliš ko je poništio sve odluke i zakone rs?
Ko je donio zakon o negiranju genocida.
Kako bi država izgledala da to nije urađeno i da li bi je bilo uopće?

Molim te odgovori, kako zamišljaš državu dan nakon ukidanja OHR?

Samo me to zanima da čujem.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#47736 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sime_cipol »

JoseMujica wrote: 30/10/2025 10:53 i dok se Prošnjaci kolju oko zk izvadaka u našoj maloj Kasabi, kampanja po tviteru je krenula

Image
Jesu li sta rekli kako to misle podijeliti. Npr Bošnjaci bi mogli tražiti dio RS, od Zvornika do Gacka npr. mislim da bi to bilo posteno :D
vee-jay

#47737 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

Dugarry wrote: 30/10/2025 10:45
ljubijankic wrote: 30/10/2025 10:33
Dugarry wrote: 30/10/2025 10:32 Trojka je kriva za ovu situaciju, ili bolje receno Trojka je najveci krivac zastoovako lose stojimo!

Da bi se mogli odyprijeti ovoj diplomatskoj agresiji Zagreba i Beograda koji traje zadnjih godina, morali smo imati konzensus i jasan stav proBiH strane. Toga nije bilo, jer je Trojka konstantno odbijala saradnju sa SDA i DF, ili kako kazu SDFA.

Od SDFA su napravili neprijatelja i konstatno se prema tim strankama odnosili kao o pravom neprijatelju, a suprotan odnos je bio prema HDZ-u i SNSD-u. Znaci za Trojku pravi neprijatelji nisu bili HDZ i SNSD, nego SDFA.

Mogu se zalagati za jednu probiH opciju, a neko drugi za neku drugu, ali kako da mi HDZ i SNSD budu blizi od opcija koje su za BiH? Politke koje su izvrsile agresiju i genocid da mi budu blize? Nikad!

Ne zelim pricati o svim promasajima Trojke, a bilo ih je milion, kao sto je uvodjenje u vlast najveceg sljama BH politicke scene, PDA, Kasumovica, Rame Isaka, Hadzibajrica itd... Ali odbijanje saradnje sa SDA kada je rijec o BiH, to je najveci promasaj i za nene izdaja drzave.

Boli me neka stvar mrzis li Bakira ili ne, SDA je na izvborima dobila ogromnu podrsku glasackog tijela i ima da to postujes!
SDFA i jeste najveci neprijatelj BiH.
Vecina glasaca Trojke tako ne razmislja, ali kao sto sam rekao vrh stranke to tako vidi i zato smo ovdje.

Najveci neprijatelj BiH je ova trenutna vlast, HDZ-TROJKA-SNSD.
Prije izbora u Mostaru sam sa porodicom diskutovao na ovu temu, i pokusavao sam ih ubjediti da ce Trojka isporuciti mjesto gradonacelinika Mostara HDZ-u. Ljudi to nisu mogli vjerovati, ali se to desilo. To je bio prvo konkretan dokaz kakvu nam politiku Trojka sprema.

Kao sto rekoh, vase misljenje ne dijeli vecina glasackog tijela Trojke, a to cete da vidite na sljedecim izborima.
to se nije desilo
Vjecita_zavrzlama

#47738 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

skupljac_zeljeza wrote: 30/10/2025 11:31 Pričat će kako imaju problema sa Hamasom u Sarajevu...ali ovo zvuči da učestvuju tamo kao suverena država u UN-u.

Image
Sad sam ubjedjen da srpske sluzbe svjesno i jacaju mnoge ”islamske ideje” po Sarajevu, demonstracije za Palestinu, anti-americki sentiment
JoseMujica

#47739 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

ljubijankic wrote: 30/10/2025 11:18
dr_Evil wrote: 30/10/2025 11:08

Kako bolan nije bilo tako :D Prvo Guzin je sve osim nestranacki, SDA direktor, i to direktor koji je pokazao samo lose rezultate. Sramota je kako ona bolnica izgleda,a jos je gore kako se osoblje ponasa prema pacijentima. To je kao reci da Mario nije bio HDZ nego nestranacki kandidat.

Eh sad, SDA nije pricala o nestranackom kandidatu, nego je govorila mi imamo najvise glasova, mi predstavljamo Bosnjake, Irma i Boska "glasajte za nas, mi jedini smo spas".

Trojka je glasala po nacionalnom kljucu(u zadnjem krugu, nakon par krugova), Irma je dala podrsku Guzinu, SDP je isto dao podrsku Guzinu, a Boska je glasla za HDZ. To ne mijenja izbor da Irma jeste bila kandidat, da ste mogli je izabrati kao gradonacelnicu. Logika je jednostavna, imali ste mogucnost Bosnjakinje, prvo je i Lovac bio za to dok ga Safa nije posavjetovao, a onda je Lovac koju pedagosku objasnio Zalihicu. Znate matematiku, ako ne znate mogao vam je Safa objasnit, i ovo je jednostavno uradjeno jer Trojka nije mogla dobiti jos jednog nacelnika niti ojacati u Mostaru.

Sto je najgore od svega bio je uvod u jednu stranku koja bi mogla imati kandidate na dvije obale, a jedan Mostar to je tek nedopustivo.

Posrali ste se u sve ono za sta se Armija borila, jedan jedinstveni grad, i jos ste opstine vratili.

Trojka je podrzala HDZ.

Jeste smijesna zato sto SDA nije htjela podrzati Irmu. Ali naravno ko SDA nije ni Bošnjak :bih:

koliko ko tamo ima vijećnika i realnu političku snagu?

logika politike je da se manjina prilagođava većini, a ne obratno

manite se više tog licemjerstva i laži...tih šupljih priča "nećemo s nacionalistima" a sa onim najgorim ste uredno u koaliciji...od svih nacionalnih sranaka niste u koaliciji jedino s onom s kojom se borite za iste birače i kontrolu nad istim talovima

Esso a.s. je apostol poštenja i transparentnosti za mlatimudane i šupljikatore poput vas...kod njega se barem znalo koliko šta i ko košta
Chloe
Photo mod

#47740 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chloe »

A_A_AKCIJA wrote: 30/10/2025 11:22

Ugovor je jasan ko suza.

Avdo slagao, ti se primila i sada ego ne da nazad da priznaš grešku. I gulićeš tako uprkos šteti koju nanosiš sebi, državi, nema veze, nema povlačenja.
Hahahahaahaaa....

Glasnogovornik MVP-a na klix forumu ... Vjeruj meni šta pišem a ne svojim očima... :D
JoseMujica

#47741 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

sime_cipol wrote: 30/10/2025 11:34
JoseMujica wrote: 30/10/2025 10:53 i dok se Prošnjaci kolju oko zk izvadaka u našoj maloj Kasabi, kampanja po tviteru je krenula

Image
Jesu li sta rekli kako to misle podijeliti. Npr Bošnjaci bi mogli tražiti dio RS, od Zvornika do Gacka npr. mislim da bi to bilo posteno :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nije Guardian lud...on podržava samo podjelu Pederacije pod parolom Stop gey brakovima među ustašama :lol:
Dugarry

#47742 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dugarry »

JoseMujica wrote: 30/10/2025 11:39

Trojka je podrzala HDZ.

Jeste smijesna zato sto SDA nije htjela podrzati Irmu. Ali naravno ko SDA nije ni Bošnjak :bih:

manite se više tog licemjerstva i laži...tih šupljih priča "nećemo s nacionalistima" a sa onim najgorim ste uredno u koaliciji...od svih nacionalnih sranaka niste u koaliciji jedino s onom s kojom se borite za iste birače i kontrolu nad istim talovima

Esso a.s. je apostol poštenja i transparentnosti za mlatimudane i šupljikatore poput vas...kod njega se barem znalo koliko šta i ko košta
SDFA i ostali partneri 16.000 glasova
Trojka 3000 glasova

I kaze, Irma Baralija treba biti gradonacelnik. Ako ne bude, mi cemo podrzati HDZ :-)
LSD

#47743 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

JoseMujica wrote: 30/10/2025 10:44
ljubijankic wrote: 30/10/2025 10:33
Dugarry wrote: 30/10/2025 10:32 Trojka je kriva za ovu situaciju, ili bolje receno Trojka je najveci krivac zastoovako lose stojimo!

Da bi se mogli odyprijeti ovoj diplomatskoj agresiji Zagreba i Beograda koji traje zadnjih godina, morali smo imati konzensus i jasan stav proBiH strane. Toga nije bilo, jer je Trojka konstantno odbijala saradnju sa SDA i DF, ili kako kazu SDFA.

Od SDFA su napravili neprijatelja i konstatno se prema tim strankama odnosili kao o pravom neprijatelju, a suprotan odnos je bio prema HDZ-u i SNSD-u. Znaci za Trojku pravi neprijatelji nisu bili HDZ i SNSD, nego SDFA.

Mogu se zalagati za jednu probiH opciju, a neko drugi za neku drugu, ali kako da mi HDZ i SNSD budu blizi od opcija koje su za BiH? Politke koje su izvrsile agresiju i genocid da mi budu blize? Nikad!

Ne zelim pricati o svim promasajima Trojke, a bilo ih je milion, kao sto je uvodjenje u vlast najveceg sljama BH politicke scene, PDA, Kasumovica, Rame Isaka, Hadzibajrica itd... Ali odbijanje saradnje sa SDA kada je rijec o BiH, to je najveci promasaj i za nene izdaja drzave.

Boli me neka stvar mrzis li Bakira ili ne, SDA je na izvborima dobila ogromnu podrsku glasackog tijela i ima da to postujes!
SDFA i jeste najveci neprijatelj BiH.
vama jesu najveći neprijatelji u borbi za fotelje...trenerkove porukice su pokazale i zašto...smetate jedni drugima u rastaljivanju

a svima nama su najveći neprijatelji likovi koji tako misle unutar Trojke, a i likovi koji isto tako misle za Trojku unutar bloka SDFA

sve dok se vi koljete do zadnje kapi krvi ko će šta hapit u našoj maloj Kasabi, ovom zemljom će vladati HDZ i SNSD, te određivati našu budućnost

ako to ne vidite, maloumnici ste i jedni i drugi
:thumbup:

Treba istaci da su forumski botovi Trojke duplo gori od SDFA botova.
Bucniji, nevaspitaniji, nekulturniji, tvrdoglaviji itd....zeleni botovi znaju bar kad treba povuci rucnu i skloniti se, kad je uzaludno botovati... ovi pokusavaju probiti glavom zid :-)
ljubijankic

#47744 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

Trojka je podrzala HDZ.

:lol: :lol: Znaci hoces Bošnjačkog gradonačelnika, ali ga nećeš ako nije iz tvoje stranke :bih:
A_A_AKCIJA

#47745 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by A_A_AKCIJA »

Chloe wrote: 30/10/2025 11:40 Glasnogovornik MVP-a na klix forumu ... Vjeruj meni šta pišem a ne svojim očima...
Pokušaj da racionalno komuniciraš

Mene nije stid da promijenim mišljenje.

Samo trebaš dobre argumente.

Šta piše u ugovoru?
Čiji je komentar?

Jel to teško da odgovriš, ili te toliko stid da ne budeš upravu?
JoseMujica

#47746 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

Dugarry wrote: 30/10/2025 11:42

Trojka 3000 glasova

I kaze, Irma Baralija treba biti gradonacelnik. Ako ne bude, mi cemo podrzati HDZ :-)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: duše drage, prepoštene i prepametne :kiss:

realno, pa svak bi ih odjebao

jedini slučaj kada se takvo što desilo je kada su Guardiana doveli sa tenkovima i transporterima...ako to nemaš iza sebe, onda su ti zahtjevi suludi
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#47747 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Chloe wrote: 30/10/2025 11:40
A_A_AKCIJA wrote: 30/10/2025 11:22

Ugovor je jasan ko suza.

Hahahahaahaaa....

Glasnogovornik MVP-a na klix forumu ... Vjeruj meni šta pišem a ne svojim očima... :D
Pa dobro ti je rekao.
Ugovor o konsultantskim uslugama se od strane dijela medija uporno potura kao ugovor o lobiranju.
mali_balon

#47748 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mali_balon »

benki2 wrote: 30/10/2025 11:11
mali_balon wrote: 30/10/2025 11:01 Pa valjda je do sada svima postalo jasno da se mi a ni nasi politicari ne pitamo nista....bit ce onako kako Trump odluci.....dakle bosnjacima dugo prizeljkivani sda fildzan tj palestina na jugu evrope.....a srbija i rvatska ce dobiti nove teritorije....
Nadam se da su drug prpa u hose sretni napokon ce dobiti fildzancic
A da SDA fildzan, koja nije na vlasti, mislim da ce to biti prije trojkin nametnuti fildzan
A tebi, ko i svakom sda sendvjcaru, pamcenje otkako je trojka na valsti, prije, Trojan, nekih 30g unazad je bio neki vakum
ljubijankic

#47749 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

JoseMujica wrote: 30/10/2025 11:46
Dugarry wrote: 30/10/2025 11:42

Trojka 3000 glasova

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: duše drage, prepoštene i prepametne :kiss:

realno, pa svak bi ih odjebao

jedini slučaj kada se takvo što desilo je kada su Guardiana doveli sa tenkovima i transporterima...ako to nemaš iza sebe, onda su ti zahtjevi suludi
A posteni su oni koji hoce gradonačelnika Bošnjaka ali samo iz svoje stranke. Može i ujko samo da nije Bošnjak koji nije zelen :lol:
Ozimician

#47750 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ozimician »

Gdje god neka "manjinska vlada" vodi nesto - nema tu stabilnosti. Nije BIH izuzetak.
Post Reply