Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

dr_Evil

#47601 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

drug_profi wrote: 30/10/2025 09:35
dr_Evil wrote: 30/10/2025 09:30
drug_profi wrote: 30/10/2025 09:25

Paranoja je to. Niti smo svi muslimani.
A za mnogo toga smo sami krivi jer su nam Iran i Palestina važniji od BiH.
:D oh da, tu smo sad znaci :D A kad odbijamo ruske ambasadore zbog Ukrajine, a Rusi nam o glavi rade onda smo good guys :D

Povrsno od tebe druze Profi
Kako je jebote površno? Izaberi stranu.
Izabrali mi stranu po pitanju Ukrajine (jer nam je istinski bitan ishod tog rata) i onda radi našeg bipolarnog poremećaja na drugoj tački svijeta biramo stranu ruskih saveznika. Jer nam je Iran slao oružje prije 30 godina i svoje agente da rovare.
A Palestina nikad nije bila na našoj strani, mada eto ne mogu da ne suosjećam sa njima radi zla koje im o glavi radi.
Međutim, trebalo je znati šta su nacionalni interesi, a mi to izgleda nismo poredali nikad.
Pa i nismo poredali, da jesmo vidjeli bi da se nasa sudbina i sudbina Palestine odlucuju za istim stolom i obicno jednako. Mi smo imali srece, znanja, i borbe da smo imali titove partizane tih 40ih, inace bi bio macji kasalj ovo sta se desava Palestincima danas. Jedan dan evo kazu primirje u Gazi ali nastavite ih ubijati, a drugi dan skidamo sankcije komplet SNSD rukovodstvu i firmama.

Izabrao sam ja davno stranu NATO i Amerika, cak sto vise nisam ni birao bilo je prirodno, ali to ne znaci da ne trebam imati empatiju, sto je moja odgovornost kao pripadnika naroda koji je prezivio vise genocida, progona, stradanja, i kome jos uvijek nad glavom visi mogucnost deportacije iz domovine - sta je miliona Bosnjaka, sutra ih u Istanbul prebacit - sve po uzoru na Palestinu.

Niko ovdje nije odabrao nikad ni RUsiju ni ruskog saveznika, samo izgovaranje toga vodi ka lazi i projektu koje neke sluzbe zagovaraju. Jedini ko je ovdje izabrao Rusiju su oni koji su prihvatili ruski novac, a to su Dragan i Dodik, a taj ruski novac je povezan i sa cionistickim novcem u Aluminiju.

Sve odluke i politika je uskladjena sa Amerikom, a ako su neke stopirane onda su stopirane od Dragana i Dodika. 10.000 naoruzanih islamista sta se bore za Iran, rece Kolinda i onda dodje da se slika na Starom mostu bez pratnje i lijepo sredjena, niti jedan da je baci sa mosta. Cak sto vise.
skupljac_zeljeza

#47602 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skupljac_zeljeza »

zavrzlama wrote: 29/10/2025 23:35

Mnogi govore o trecem entitetu..hmmm...mogli bi srbi biti gori protivnici trecem entitetu nego I sami bosnjaci...pametnim dosta 8)
Srbi bilo da je pozicija ili opozicija nemaju ništa protiv trećeg, ALI da se to riješi unutar federacije i da se ne čopa ništa od RS-a.

Dok mi trunimo iza scene se svašta radi. Samo da opet ne bude vojska generala poslije bitke kako su pogriješili Alija pa Haris i sve bi bilo puno bolje da su drugačije. Trenutno je ozbiljan proces promjena u kojima će se ugađati pomalo sve tri strane samo što Dodiku i Čoviću više jer su udruženi i kršćani i ići će prema raznim organizacijama narednih mjeseci koje okružuju Trumpa. Dvije uticajne američke organizacije izazivaju sve veći strah u političkom Sarajevu

Naša diplomatija mora ići prema ambasadorima Kvinte i Turskoj jer su članice Upravnog odbora PIC-a, ali i prema Saudijii jer imaju uticaja na Trumpa. Iskoristiti svakog prijatelja jer što nam se sada skuha, jest nam je opet narednih 30 godina.
Chloe
Photo mod

#47603 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chloe »

tramvajtrojka wrote: 29/10/2025 21:00
Kiki_Musampa wrote: 29/10/2025 20:55 Priča li se šta iz koje su stranke ovi što su djecu bez roditelja seksualno iskoristavali i sprovodili drugima?
Image

pa sta mislis ciji je bio dugogodišnji i uvazeni član, sjecas se koliko se trojka cerecila od strane nekih forumasa da cuva pedofile, pa sogan dolme i ostali smijehotresi od strane sdf forumaša pa sada maca pojela jezik :mrgreen: :mrgreen:
Tip bio u SDA kao i Konaković.

Ako Konaković završi na sudu zbog nekih svojih postupaka,
obavezno nek' se brani da je on SDA i da je ona kriva za sve. :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#47604 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pici »

dr_Evil wrote: 30/10/2025 09:25

Nije Dodo skinuo sankciji sebi, nego komplet svojoj zlocinackoj organizaciji, fizickim i pravnim licima, valjda bi trebao to da provaris.
a ti bi trebao da provariš da se je zbog toga komplet entitetsko tijelo sagnulo i vratilo na fabričke postavke.
Last edited by pici on 30/10/2025 09:45, edited 1 time in total.
dr_Evil

#47605 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

skupljac_zeljeza wrote: 30/10/2025 09:43
zavrzlama wrote: 29/10/2025 23:35

Mnogi govore o trecem entitetu..hmmm...mogli bi srbi biti gori protivnici trecem entitetu nego I sami bosnjaci...pametnim dosta 8)
Srbi bilo da je pozicija ili opozicija nemaju ništa protiv trećeg, ALI da se to riješi unutar federacije i da se ne čopa ništa od RS-a.

Dok mi trunimo iza scene se svašta radi. Samo da opet ne bude vojska generala poslije bitke kako su pogriješili Alija pa Haris i sve bi bilo puno bolje da su drugačije. Trenutno je ozbiljan proces promjena u kojima će se ugađati pomalo sve tri strane samo što Dodiku i Čoviću više jer su udruženi i kršćani i ići će prema raznim organizacijama narednih mjeseci koje okružuju Trumpa. Dvije uticajne američke organizacije izazivaju sve veći strah u političkom Sarajevu

Naša diplomatija mora ići prema ambasadorima Kvinte i Turskoj jer su članice Upravnog odbora PIC-a, ali i prema Saudijii jer imaju uticaja na Trumpa. Iskoristiti svakog prijatelja jer što nam se sada skuha, jest nam je opet narednih 30 godina.
:thumbup:
dr_Evil

#47606 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

pici wrote: 30/10/2025 09:44

Nije Dodo skinuo sankciji sebi, nego komplet svojoj zlocinackoj organizaciji, fizickim i pravnim licima, valjda bi trebao to da provaris.
a ti bi trebao da provariš da se je zbog toga komplet entitetsko tijelo sagnulo i vratilo na fabričke postavke.
Na koje ih je sud vec bio vratio! Poznato da se trgovalo sa nevazecim zakonima :D Dakle to je dimna bomba za one koji ne gledaju situaciju iz zraka.
Rothmans

#47607 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rothmans »

A_A_AKCIJA wrote: 30/10/2025 09:39 Poznajem ljude koji Dinu ne mogu očima jer je visok, crn, zgodna žena
Ahahahaahahah. Jeste to vi gospodine Dino ?
JovicSA

#47608 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

izvrsni direktor wrote: 30/10/2025 09:33
Haris.ba wrote: 30/10/2025 09:16
izvrsni direktor wrote: 30/10/2025 09:06

i ponovo u istoj recenici pohvale dodiku za lobiranje, kritike konakovicu za lobiranje.
sreca pa je sda bila dovoljno jaka da zaustavi konakovica za lobiranje, da nisu, ko zna sta bi sada bilo
Sda je nebitna. To Dino gleda sta sda prica?

Ako se prihvatio lobiranja neka ga odradi kako treba. Pa ima valjda savjetnike sta i kako.

Ne moze se za svoje neuspjehe odmah pravdati sa sda rekla. Sta fali sta je rekla? Radi po zakonu i posao za drzavu.
Imas isto pravo da odgovoris, sazovi presicu pa opleti.
Ali, zavrsi posao.
Sva sreca pa je sda-ovcima jako bitno da bude sve po zakonu. Njima je to bio osnovni interes borbe ürotiv tog lobiranja..

Ja vjerujem da se trazilo da se u drzavni budzet uvrste pare za lobiranje da bi budzet davno bio usvojen, jer bi svi iz hdz snsd i sda vidjeti kolika je hitnost i interes drzave da lobira protiv snsd i dodikove politike..
Ja sam bio u nevjerici kada sam neki dan čuo Bakira da to govori kako se trebalo uraditi. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A_A_AKCIJA

#47609 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by A_A_AKCIJA »

Chloe wrote: 30/10/2025 09:34 Toksični odnosi političara Sarajeva, i same politike, je dovoljno koštala BiH.
Mržnja identična onoj nekad u Krajini, sreća pa nema krvi.
Haj se ti probaj oduprijeti toj mržnji.

Za početak pohvataj sve činjenice pa donesi zaključak.

Nije bilo nikakvog ugovora o lobiranju.
Bio je ugovor o konsultantskim uslugama.
Jel ti jasno da to nije isto?
Jel ti jasno da te Avdo slagao s ti se primila?

Pričaš o mržnji, a uzimaš istinitim izjave Amidžića, koje se sasvim slučajno poklapaju sa Avdinim?

Nije ti to sumnjivo ni malo?
geoxx

#47610 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by geoxx »

Ne znam u kojem pravcu treba ici lobiranje.

Znam samo da je placanje nekom da lobira kod Trumpa bacanje para. Nije ni Dodik lobiro kod Demokrata. Nece stvari ne idu zajedno.

Nije zapravo ni Dodik platio nekom da promijeni misljenje i stav o njemu. On je platio da se cuje za njega i da se njegov problem predstavi Americi. Tu je sav posao zavrsen. Ova nova Amerika obozava ovakve ko Dodik.

Nasi muslimanski, libtard, radical left, gaylover i israel hater politicari nemaju sta traziti kod Trumpa.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#47611 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pici »

dr_Evil wrote: 30/10/2025 09:46

Na koje ih je sud vec bio vratio! Poznato da se trgovalo sa nevazecim zakonima :D Dakle to je dimna bomba za one koji ne gledaju situaciju iz zraka.
usko gledas... nije problem u sudskim odlukama, vec koje su nametnute sudske odluke kako vole manje entitelije kasti... sada one zvanicno ne postoje i tu je kvaka.

Vratimo se na dejtonski mirovni sporazum, koji tvrdokorni srbski nacionalisti osporavaju a zasto. Zato sto vele da je nametnut i nije potpisan od zvanicnih predstavnika bosanskih srba vec srbije i milosevica. Koljevic se je rokno zbog toga, pa ti sad vidi.
denis.istok

#47612 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by denis.istok »

A_A_AKCIJA wrote: 30/10/2025 09:49
Chloe wrote: 30/10/2025 09:34 Toksični odnosi političara Sarajeva, i same politike, je dovoljno koštala BiH.
Mržnja identična onoj nekad u Krajini, sreća pa nema krvi.
Haj se ti probaj oduprijeti toj mržnji.

Za početak pohvataj sve činjenice pa donesi zaključak.

Nije bilo nikakvog ugovora o lobiranju.
Bio je ugovor o konsultantskim uslugama.
Jel ti jasno da to nije isto?
Jel ti jasno da te Avdo slagao s ti se primila?

Pričaš o mržnji, a uzimaš istinitim izjave Amidžića, koje se sasvim slučajno poklapaju sa Avdinim?

Nije ti to sumnjivo ni malo?
Edine ziv bio odvadi malo. Ne znam cemu tolika borba za nesto neodbranjivo.
Point.

#47613 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

Dijaspora je unijela ove godine haman ca 3 milijarde maraka, neka se od tih para uzima i milion mjesečno i tura u lobiranje, jer očigledno živimo u svijetu gdje se to jako isplati, mislim da se niko neće buniti.
benki2

#47614 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by benki2 »

sumirprimus wrote: 30/10/2025 09:38
benki2 wrote: 30/10/2025 09:27
sumirprimus wrote: 30/10/2025 09:20 Kritiziramjem kifle i u ovom slucaju i trenutku, sdfaovci samo pokazuju da im je stranka i lični jnteres ispred drzave opet.
Ponoviću, korisne budale za dusmanluk bih.
Nikad nismo znali prepoznati trenutak, i imati neku promotivnu akciji. Samo reqkcijemi očekivanje da nam.neko drugi nesto dužan zarad, pa sad rata, morala, ispravnosti, prava. Nikad tobe doci.
Madnere vrati se, sve ti je oprosteno( btw najjaci lik ovde sa komentarima, analizama i prognozama). Takvi kod nas nemaju šansi. Nazalost
Kakvi god da su SDA kriminalci, nista od ovoga se nije desavalo dok su oni bili na vlasti. Pogotovo ne ovako veliki zaokreti u politici sa izvana. Sve je krenulo nizbrdo sa nametnutim
Lol.
Lolololz. Jednstavno vratite madnera sa ovim ne vrijedi trosit.energiju
Kad Dinu popisa jedna hohstaplerka kakva je Bisera Turkovic izjavama, ne pomaze ni madner. Ali eto na kraju ispade ona upravu :izet:
duh_sa_sjekirom

#47615 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by duh_sa_sjekirom »

Pa šta bi na kraju:
Je li Dino trebao platiti lobiranje ili ne?
benki2

#47616 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by benki2 »

pici wrote: 30/10/2025 09:52
dr_Evil wrote: 30/10/2025 09:46

usko gledas... nije problem u sudskim odlukama, vec koje su nametnute sudske odluke kako vole manje entitelije kasti... sada one zvanicno ne postoje i tu je kvaka.

Vratimo se na dejtonski mirovni sporazum, koji tvrdokorni srbski nacionalisti osporavaju a zasto. Zato sto vele da je nametnut i nije potpisan od zvanicnih predstavnika bosanskih srba vec srbije i milosevica. Koljevic se je rokno zbog toga, pa ti sad vidi.
Dejton je jedan od uspjesnijih projekata/rijesenja u istoriji americke politike. Oni nece ici ispod toga.
sumirprimus

#47617 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

Rjesenja.
I nema dalje
JovicSA

#47618 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

Po meni da se pitam prvo šta bih uradio je napisao pismo onom Blagojeviću u kojem bi ga na kulturan način ispreskakao te pozvao da ne dolazi u BiH jer je nepoželjan bez obzira što to možda i nema neku težinu. I Dodik decenijama tako radi i proglašava nepoželjnim svakog ko mu ne miriše.

Drugo, valjda je ostalo nekih konekcija od stare garde, ako ništa upregao bih svu staru gardu od Sacirbey-a do ne znam koga da pokušaju sve da ublaže štetu. Obavezno sastanak sa ovim otpravnikom poslova ambsadae gdje bih otvoreno rekao da sve što će ići ka urušavanju BiH i njenih nadležnosti će biti apriori odbijeno bez obzira na cijenu. Upregao bih sve u Turskoj, Saudiji, Katru i na Zapadu ako ima još koji prijatelj da se šteta ublaži ali i da se da jasan stav da sve što ide ka urušavanju BiH će biti odbijeno te da državni organi kakvi god da su će raditi najbolje što mogu da se ovo spriječi. Odbacio bih apriori tu priču kršćani ugroženi od muslimana kao toksičnu i zlonamjernu da se muslimanima ponovo napravi genocid.

Pa hoćemo li imati stav ili ne? Ili ćemo šutiti k'o pičke i čekati da nam donesu "rješenje" a mi samo klimati glavom?
Last edited by JovicSA on 30/10/2025 10:02, edited 1 time in total.
manuchao91

#47619 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by manuchao91 »

mozda jednostavno nije nista obecano.Mozda su jednostavno dali bruku para lobirali,okreno se kurs USA prema BIH
Dodiku skunite sankcije i ide po starom.
Mozda nas USA vise ne jebe ni 2 %
Kakav NATO put i entiteti hahah
skupljac_zeljeza

#47620 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skupljac_zeljeza »

geoxx wrote: 30/10/2025 09:51
Nasi muslimanski, libtard, radical left, gaylover i israel hater politicari nemaju sta traziti kod Trumpa.
I ne trebaju oni ni ići niti se njihova išta tamo prima. Teško mogu stići i do hoklice u Ovalnom. Imamo evropske prijatelje još. Arnaut neka sa Ahmetovićem i ostalima animira Njemačku. Trump sluša još Britaniju. Srdačan je sa Erdoganom, Saudijom i Katarom sa kojima imamo dobre odnose. Jučer Komšić sa Macronom je nešto šaputao na mnogo slika. Postoje oni koji su nama naklonjeni, a Trump ih sluša. Dodik ima Putina....istina. Ako nije šta zabrljao ovih dana da bi mu se ukinule sankcije. Kod Trumpa se i to pika.
talijan97

#47621 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by talijan97 »

JovicSA wrote: 30/10/2025 10:00 Po meni da se pitam prvo šta bih uradio je napisao pismo onom Blagojeviću u kojem bi ga na kulturan način ispreskakao te pozvao da ne dolazi u BiH jer je nepoželjan bez obziro što to nema neku težinu. I Dodik decenijama tako radi i proglašava nepoželjnim svakog ko mu ne miriše.

Drugo, valjda je ostalo nekih konekcija od stare garde, ako ništa upregao bih svu staru gardu od Sacirbey-a do ne znam koga da pokušaju sve da ublaže štetu. Obavezno sastanak sa ovim otpravnikom poslova gdje bih otvoreno rekao da sve što će ići ka urušavanju BiH i nejnih nadležnosti će biti apriori odbijeno bez obzira na cijenu. Upregao bih sve u Turskoj, Saudiji, Katru i na Zapadu ako ima još ko da se šteta ublaži ali i dase da jasan stav da sve što ide ka urušavanju BiH će biti odbijeno te da državni organi kakvi god da su će raditi najbolje što mogu da se ovo spriječi. Odbacio bih apriori tu priču o kršćani ugroženi od muslimana kao toksičnu i zlonamjernu da se muslimanima ponovo napravi genocid. Pa hoćemo li imati stav ili ne ili ćemo šutiti k'o pičke i čelati da nam donesu "rješenje" a mi samo klimati glavom?
Ko ce mu zabraniti da dodje u Banja Luku?
JovicSA

#47622 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

talijan97 wrote: 30/10/2025 10:02
JovicSA wrote: 30/10/2025 10:00 Po meni da se pitam prvo šta bih uradio je napisao pismo onom Blagojeviću u kojem bi ga na kulturan način ispreskakao te pozvao da ne dolazi u BiH jer je nepoželjan bez obziro što to nema neku težinu. I Dodik decenijama tako radi i proglašava nepoželjnim svakog ko mu ne miriše.

Drugo, valjda je ostalo nekih konekcija od stare garde, ako ništa upregao bih svu staru gardu od Sacirbey-a do ne znam koga da pokušaju sve da ublaže štetu. Obavezno sastanak sa ovim otpravnikom poslova gdje bih otvoreno rekao da sve što će ići ka urušavanju BiH i nejnih nadležnosti će biti apriori odbijeno bez obzira na cijenu. Upregao bih sve u Turskoj, Saudiji, Katru i na Zapadu ako ima još ko da se šteta ublaži ali i dase da jasan stav da sve što ide ka urušavanju BiH će biti odbijeno te da državni organi kakvi god da su će raditi najbolje što mogu da se ovo spriječi. Odbacio bih apriori tu priču o kršćani ugroženi od muslimana kao toksičnu i zlonamjernu da se muslimanima ponovo napravi genocid. Pa hoćemo li imati stav ili ne ili ćemo šutiti k'o pičke i čelati da nam donesu "rješenje" a mi samo klimati glavom?
Ko ce mu zabraniti da dodje u Banja Luku?
Nebitno, ni Dodik nije mogao zabraniti onima koje je on proglašavao nepoželjnim dolazak u Saraejvo. Bitno je imati stav i pokazati namjeru. Niko ne voli bezmude pičke bez stava koji se povuku čim neko povisi ton. Jebem mu mater jel tako il nije?
Last edited by JovicSA on 30/10/2025 10:04, edited 1 time in total.
vee-jay

#47623 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

drug_profi wrote: 30/10/2025 09:24 Ali kolika je zluradost kod patriota i taj defetizam... :-)

Niti znaju niti osjećaju šta je domovina.
Raduješ se nečem što slabi tvoju domovinu, jer će to nanijeti političku štetu opciji koja nije tvoja.
Bukvalno se vidi da bi klali vola radi kile mesa.
da, ovo je prosto nevjerovatno
talijan97

#47624 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by talijan97 »

manuchao91 wrote: 30/10/2025 10:01 mozda jednostavno nije nista obecano.Mozda su jednostavno dali bruku para lobirali,okreno se kurs USA prema BIH
Dodiku skunite sankcije i ide po starom.
Mozda nas USA vise ne jebe ni 2 %
Kakav NATO put i entiteti hahah
Pa to je to, amerikanci povukli na pocetno i ne zele vise da se bave nama.

I ovo sklanjanje ohra oni guraju
last mohicans

#47625 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by last mohicans »

Mislim da se precijenjuje snaga tog lobiranja, vjerovatno jeste imalo efekta, ali da je ključno, nije. Brlog je pojeo govna koja je izasrao, ponizio sebe i sve koji tamo žive a vjerovali su da Baja govori istinu i da radi za njihov boljitak, a u suštini on se izborio samo da se odrzi njegovo carstvo, prvenstveno. Opet, to ne amnestira nesposobnu bh komponentu koja misli da je dovoljno sastati se s nekim, malo eglenisati i popiti kafu da bi nesto izlobirao.
Post Reply