Pa i nismo poredali, da jesmo vidjeli bi da se nasa sudbina i sudbina Palestine odlucuju za istim stolom i obicno jednako. Mi smo imali srece, znanja, i borbe da smo imali titove partizane tih 40ih, inace bi bio macji kasalj ovo sta se desava Palestincima danas. Jedan dan evo kazu primirje u Gazi ali nastavite ih ubijati, a drugi dan skidamo sankcije komplet SNSD rukovodstvu i firmama.drug_profi wrote: ↑30/10/2025 09:35Kako je jebote površno? Izaberi stranu.dr_Evil wrote: ↑30/10/2025 09:30drug_profi wrote: ↑30/10/2025 09:25
Paranoja je to. Niti smo svi muslimani.
A za mnogo toga smo sami krivi jer su nam Iran i Palestina važniji od BiH.oh da, tu smo sad znaci
A kad odbijamo ruske ambasadore zbog Ukrajine, a Rusi nam o glavi rade onda smo good guys
![]()
Povrsno od tebe druze Profi
Izabrali mi stranu po pitanju Ukrajine (jer nam je istinski bitan ishod tog rata) i onda radi našeg bipolarnog poremećaja na drugoj tački svijeta biramo stranu ruskih saveznika. Jer nam je Iran slao oružje prije 30 godina i svoje agente da rovare.
A Palestina nikad nije bila na našoj strani, mada eto ne mogu da ne suosjećam sa njima radi zla koje im o glavi radi.
Međutim, trebalo je znati šta su nacionalni interesi, a mi to izgleda nismo poredali nikad.
Izabrao sam ja davno stranu NATO i Amerika, cak sto vise nisam ni birao bilo je prirodno, ali to ne znaci da ne trebam imati empatiju, sto je moja odgovornost kao pripadnika naroda koji je prezivio vise genocida, progona, stradanja, i kome jos uvijek nad glavom visi mogucnost deportacije iz domovine - sta je miliona Bosnjaka, sutra ih u Istanbul prebacit - sve po uzoru na Palestinu.
Niko ovdje nije odabrao nikad ni RUsiju ni ruskog saveznika, samo izgovaranje toga vodi ka lazi i projektu koje neke sluzbe zagovaraju. Jedini ko je ovdje izabrao Rusiju su oni koji su prihvatili ruski novac, a to su Dragan i Dodik, a taj ruski novac je povezan i sa cionistickim novcem u Aluminiju.
Sve odluke i politika je uskladjena sa Amerikom, a ako su neke stopirane onda su stopirane od Dragana i Dodika. 10.000 naoruzanih islamista sta se bore za Iran, rece Kolinda i onda dodje da se slika na Starom mostu bez pratnje i lijepo sredjena, niti jedan da je baci sa mosta. Cak sto vise.