Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#47401 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sime_cipol »

JoseMujica wrote: 29/10/2025 20:44 kakvo je ovo, jebačko, loženje sirotinje bilo u protekle dvije godine :jbt:

Sumir i ja smo amateri u loženju botova, šta gazde od njih rade...i to bez lubrikanta :gunjastajl:
:lol:
Najtragicnije je da su ovim zatezanjem i nadjebavanjem otjerali jedno 50k ljudi iz države :roll:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#47402 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

sime_cipol wrote: 29/10/2025 20:46
JoseMujica wrote: 29/10/2025 20:44 kakvo je ovo, jebačko, loženje sirotinje bilo u protekle dvije godine :jbt:

Sumir i ja smo amateri u loženju botova, šta gazde od njih rade...i to bez lubrikanta :gunjastajl:
:lol:
Najtragicnije je da su ovim zatezanjem i nadjebavanjem otjerali jedno 50k ljudi iz države :roll:
de ne laži SDAovac....meni u sranci rekli da se duplo toliko vratilo potaknuto duhom promjena :lol:
Prpa.ba

#47403 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

palermo wrote: 29/10/2025 20:46
GandalfSivi wrote: 29/10/2025 20:36 Sa ovom budalom ne znam hoce li mi sutra vojska pred kucom osvanuti a kamoli sta ce uraditi po pitanju BiH. Zvati Katar, moljakati ih da nas spomenu, oni su mu raja i puno bitnije, zbiti vlastite redove.

Da se vratim na originalnu recenicu, ne znam ko mi je smjesniji, SDA, mediji ili forumasi. Zapravo znam, najjadniji su raznorazni kurtoncici po X-u, ali pretpostavljam da X za to i sluzi…
Moram te ovo upitati, sta znaci "zbiti vlastite redove " ko je u tim redovima?

Inace se slazem da trebamo zvati Katar I Brku (Tursku)....
Kad se ne talasa, postane atraktivna prica o europskom putu, europskom narodu, partnerstvima, civilizaciji i emancipaciji, vizama za Tursku i ostale "istocne mracnjake", ali Bogme kad zagusti, ipak se sve nade usmjere samo i iskljucivo adrese na istoku. :mrgreen:
Kiki_Musampa

#47404 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Kiki_Musampa »

Priča li se šta iz koje su stranke ovi što su djecu bez roditelja seksualno iskoristavali i sprovodili drugima?
drug_profi

#47405 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Kiki_Musampa wrote: 29/10/2025 20:55 Priča li se šta iz koje su stranke ovi što su djecu bez roditelja seksualno iskoristavali i sprovodili drugima?
SDA ekipa
tramvajtrojka

#47406 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

Kiki_Musampa wrote: 29/10/2025 20:55 Priča li se šta iz koje su stranke ovi što su djecu bez roditelja seksualno iskoristavali i sprovodili drugima?
Image

pa sta mislis ciji je bio dugogodišnji i uvazeni član, sjecas se koliko se trojka cerecila od strane nekih forumasa da cuva pedofile, pa sogan dolme i ostali smijehotresi od strane sdf forumaša pa sada maca pojela jezik :mrgreen: :mrgreen:
dale cooper

#47407 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dale cooper »

Da su Turci htjeli pomoći mogli su kod nas pokrenuti izgradnju fabrike za dronove umjesto u Albaniji. Ovako ćemo dobiti samo rahat lokuma i thoughts and prayers od njih. Od Katara možda hurmi. :mrgreen: Ali nije ni to toliko do njih koliko do nas, jer se tako dobro lobiralo i po tim zemljama kao
i po zapadu.
JoseMujica

#47408 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

čisto da se podsjetimo kakvi debili paratiziraju na našim leđima i pametuju

ovaj ludi forum, sa svim našim sranjima i frustracijama, je ozbiljan think tank za ove seoske varalice
JoseMujica

#47409 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

dale cooper wrote: 29/10/2025 21:01 Da su Turci htjeli pomoći mogli su kod nas pokrenuti izgradnju fabrike za dronove umjesto u Albaniji. Ovako ćemo dobiti samo rahat lokuma i thoughts and prayers od njih. Od Katara možda hurmi. :mrgreen: Ali nije ni to toliko do njih koliko do nas, jer se tako dobro lobiralo i po tim zemljama kao
i po zapadu.
ne u Albaniji, već na Kosovu...u Albaniju ide NATO pomorska baza
palermo

#47410 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

dale cooper wrote: 29/10/2025 21:01 Da su Turci htjeli pomoći mogli su kod nas pokrenuti izgradnju fabrike za dronove umjesto u Albaniji. Ovako ćemo dobiti samo rahat lokuma i thoughts and prayers od njih. Od Katara možda hurmi. :mrgreen: Ali nije ni to toliko do njih koliko do nas, jer se tako dobro lobiralo i po tim zemljama kao
i po zapadu.
Kakvi Turci samo.nas EU moze spasiti.
video

#47411 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by video »

Ostadose metuzalem i konjsko zubalo pod sankcijama :-)
Jesu li Nikola Špirić i Milan Tegeltija jedini Dodikovi bliski saradnici koji su ostali pod sankcijama SAD?
https://rap.ort.ba/jesu-li-nikola-spiri ... cijama-sad
dale cooper

#47412 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dale cooper »

JoseMujica wrote: 29/10/2025 21:04
i po zapadu.
ne u Albaniji, već na Kosovu...u Albaniju ide NATO pomorska baza
Da, da, na Kosovu.
Vjecita_zavrzlama

#47413 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

i po zapadu.
Kakvi turci? Nauci da su nas izdavali i kad je sjecanje na zajednicku drzavu bilo frisko(osmanlije) a gdje ne bi sad? Stranci smo im
video

#47414 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by video »

A ovi @donie piste ko vlazna drva
gradonačelnik bijeljine
Petrović: Nije Dodik jak, koliko smo mi zapravo jadni. Čiji je on agent na kraju, američki, hrvats
https://rap.ort.ba/petrovic-nije-dodik- ... i-hrvatski
neon-x

#47415 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by neon-x »

dale cooper wrote: 29/10/2025 20:41
Chmoljo wrote: 29/10/2025 20:10
sime_cipol wrote: 29/10/2025 19:47

Potpis
Da. Najrealnije.
Ako razmišljaš trezveno i sa informacijama sa kojima trenutno raspolažemo onda je to otprilike tako. Ja ne znam, niti mogu da pretpostavljam
šta su interesi trenutne američke administracije ovdje. To niko ne može znati. Međutim stvarno ne znam, šta im to Dodik, čovjek koji je evo
gotovo godinu dana u totalnoj defanzivi, sa sve manjim manevarskim prostorom i gotovo stjeran u kut ima ponuditi da mu daju sve što traži?
Nije on ovdje u poziciji da pravi zahtjeve. Da je izazvao kakav sukob i sranje i imao ključeve tog sukoba u svojim rukama to bi bila druga
stvar. Ali nije. I kakva ba imovina RS-a, litijum i pičke materne. Zanimljivost i stvarni potencijali RS-a pa i ostatka BiH u tom smislu su smješni za potrebe Amerike. Najjednostavniji i ujedno najlogičniji odgovor je da se, u zamjenu za ukidanje sankcija sebi i svojim saradnicima (što je posebno
bitno finansijski), obavezao na odlazak sa funkcije i ukidanje neustavnih zakona koje je donio kroz NSRS. Je li to idealno? Naravno da nije, ali
je u skladu sa dosadašnjim djelovanjem MZ-a i održavanja status quoa u BiH. Nažalost niko nema volje za bilo šta više.
Dodik jeste bio de jure od slabasne drzave stjeran u kut ali su ga ameri natjerali da prizna poraz i de facto, uz ustupke koje je izvukao za sebe. Pozvali su Cvijanovicku, angazovali Dzuvu, poslali otpravnika i zavrsili posao. Deeskalacija je sve sto trenutnu americku administraciju zanima u BiH i strasna zelja da se ne moraju baviti nama.

Ovo sto je dobio nije malo (nezvanicnu nagodbu sa sudom i ukinute sankcije) i dobio je to jakim lobiranjem, tako da se bojim da ce sada osokoljen i bez sankcija se zestoko nameraciti na Ameriku jer vidi da je tamo sve na prodaju. Bojim se da dio americke administracije (mimo Rubia i njegove struje) bio mogao postati sada dokuciv za Dodika i da se treba mobilizariti prema normalnijem dijelu republikanaca da ga se osujeti. Ne treba shvatati bezazleno ove akcije i lobiranja jer po prvi put dodikovski narativi mogu pronaci plodno tlo u americkoj politici.
dale cooper

#47416 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dale cooper »

palermo wrote: 29/10/2025 21:05
i po zapadu.
Kakvi Turci samo.nas EU moze spasiti.
Nema nama spasa jer se prvenstveno ne možemo spasiti sami od sebe.
palermo

#47417 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

tramvajtrojka wrote: 29/10/2025 21:00
Image

pa sta mislis ciji je bio dugogodišnji i uvazeni član, sjecas se koliko se trojka cerecila od strane nekih forumasa da cuva pedofile, pa sogan dolme i ostali smijehotresi od strane sdf forumaša pa sada maca pojela jezik :mrgreen: :mrgreen:
Apropo.ove slike.moram primijetiti da.je.na.slici omiljeni trojkaski SDA-ovac Sulejman Tihic. Za koga ja odavno tvrdim da je jedan od najstetnijih likova koji su bivstvovali na politickoj sceni BiH. I ciji su kadrovski izbori nanijeli golem stetu ovoj drzavi. Dovoljno je da se sjetimo Sadika Ahmetovica, pa I cuveni Asim je izasao ispod njegove kape a evo.vidimo I ovaj profa.
Last edited by palermo on 29/10/2025 21:15, edited 1 time in total.
JovicSA

#47418 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

ovaj ludi forum, sa svim našim sranjima i frustracijama, je ozbiljan think tank za ove seoske varalice
Ovdje je u pravu za obojicu ali je problem što je takva cijela Trump administracija.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#47419 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

palermo wrote: 29/10/2025 21:13
Image

Apropo.ove slike.moram primijetiti da.je.na.sloci omiljeni trojkaski SDA-ovac Sulejman Tihic. Za koga ja odavno yvrdim da je jedan od najsyeynijih likova koji su bivsyvovali na politickoj sceni BiH. I ciji su kadrovski izbori nanijeli golem stetu ocoj drzavi. Dovoljno je da se sjetimo Sadika Ahmetovica, pa I cuveni Asim je izasao ispod njegove kape a evo.vidimo I ovaj profa.
Jesi to pijan
GandalfSivi

#47420 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by GandalfSivi »

Realno sam ja relevantniji (a nisam sekunde relevantan) da pisem o americkim lobistima od ove ublehe. Lik 30 godina zna u ciju se guzicu u stranci uvuci da ostane pri vlasti..,
Danguba

#47421 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

neon-x wrote: 29/10/2025 19:37 Cirkus od teme.

Ovo je najavljeno vec prosle sedmice kad je Dodik polizao sve sto je pokakio. Da se Ameri slazu sa Dodikom ne bi trazili da se povuce s cela RS i prizna Drzavu.

Ovaj sav proces iz dogovora o deeskalaciji je zapoceo jos kad je Dzuvo vozao Dodika po Sarajevu da se dodje pokloniti Sudu. Dzuvo je istureno odjeljenje CIA-e u BiH i operativno je provodio sav ovaj plan koji se jos realizira.

Upitnik je sada sta ce se dalje desavati kada je Dodik sada postao sugovornik Amerima i s obzirom da dokazao da je uspio dobiti nesto za sebe (ukidanje sankcija) sta moze izlobirati u buducnosti protiv BiH.

Glavni nauk kao i svaki put je da bosnjacka politika mora biti 90% vanjska politika, Amerika, EU i UK.
Sta je Dodik polizao prosle sedmice?
Ono samo sto je izmislio da stvori problem kako bi mu se popustilo. To se odnosi samo na proslu godinu.
Covjek stvara probleme 20 god. i sada je povukao sve ono sto su izmislili i stvorili da bi napravili problem i umjesto da ga se stisne jos vise oni ga mole ''dajte povucite ovo sto ste izglasali pa da vam skinemo sankcije''.
Zaboravljamo da je to sve US BiH ponistio.

Na stranu sto se sve moze kupiti kod Amera.
Nije valjda da su zaboravili ponizavanje Cormakove, rasisticko vrijedjanje Marfija i svih drugih americkih sluzbenika.

Ova Amerika se meni gadi i ja dok sam ziv necu im vjerovati da su nam prijatelji nego iz svojih nekih sitnih interesa trguju sa nama.

Ako smo do sada spavali sa jednim okom otvorenim sada moramo i drugo oko otvoriti jer nam rade o glavi(drzavi).

20 godina covjek samo stvara probleme i sada bude nagradjen za sve to.
Kod nas to zovu korupcija a kod njih lobiranje.

Postavlja se pitanje, zasto bi drugi imali americke sankcije kada su pomilovani najgori?
palermo

#47422 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

_BataZiv_0809 wrote: 29/10/2025 21:15
palermo wrote: 29/10/2025 21:13

Image

Apropo.ove slike.moram primijetiti da.je.na.sloci omiljeni trojkaski SDA-ovac Sulejman Tihic. Za koga ja odavno yvrdim da je jedan od najsyeynijih likova koji su bivsyvovali na politickoj sceni BiH. I ciji su kadrovski izbori nanijeli golem stetu ocoj drzavi. Dovoljno je da se sjetimo Sadika Ahmetovica, pa I cuveni Asim je izasao ispod njegove kape a evo.vidimo I ovaj profa.
Jesi to pijan
Jok, prehladjen. Valjda ti smetaju greske u tipkanju, evo ispravio sam.
Nije zar da ti tekst smeta ?
dale cooper

#47423 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dale cooper »

neon-x wrote: 29/10/2025 21:12

Da. Najrealnije.
Ako razmišljaš trezveno i sa informacijama sa kojima trenutno raspolažemo onda je to otprilike tako. Ja ne znam, niti mogu da pretpostavljam
šta su interesi trenutne američke administracije ovdje. To niko ne može znati. Međutim stvarno ne znam, šta im to Dodik, čovjek koji je evo
gotovo godinu dana u totalnoj defanzivi, sa sve manjim manevarskim prostorom i gotovo stjeran u kut ima ponuditi da mu daju sve što traži?
Nije on ovdje u poziciji da pravi zahtjeve. Da je izazvao kakav sukob i sranje i imao ključeve tog sukoba u svojim rukama to bi bila druga
stvar. Ali nije. I kakva ba imovina RS-a, litijum i pičke materne. Zanimljivost i stvarni potencijali RS-a pa i ostatka BiH u tom smislu su smješni za potrebe Amerike. Najjednostavniji i ujedno najlogičniji odgovor je da se, u zamjenu za ukidanje sankcija sebi i svojim saradnicima (što je posebno
bitno finansijski), obavezao na odlazak sa funkcije i ukidanje neustavnih zakona koje je donio kroz NSRS. Je li to idealno? Naravno da nije, ali
je u skladu sa dosadašnjim djelovanjem MZ-a i održavanja status quoa u BiH. Nažalost niko nema volje za bilo šta više.
Dodik jeste bio de jure od slabasne drzave stjeran u kut ali su ga ameri natjerali da prizna poraz i de facto, uz ustupke koje je izvukao za sebe. Pozvali su Cvijanovicku, angazovali Dzuvu, poslali otpravnika i zavrsili posao. Deeskalacija je sve sto trenutnu americku administraciju zanima u BiH i strasna zelja da se ne moraju baviti nama.

Ovo sto je dobio nije malo (nezvanicnu nagodbu sa sudom i ukinute sankcije) i dobio je to jakim lobiranjem, tako da se bojim da ce sada osokoljen i bez sankcija se zestoko nameraciti na Ameriku jer vidi da je tamo sve na prodaju. Bojim se da dio americke administracije (mimo Rubia i njegove struje) bio mogao postati sada dokuciv za Dodika i da se treba mobilizariti prema normalnijem dijelu republikanaca da ga se osujeti. Ne treba shvatati bezazleno ove akcije i lobiranja jer po prvi put dodikovski narativi mogu pronaci plodno tlo u americkoj politici.
Slažem se, ali za nešto više u smislu lobiranja kontra BiH i njemu će biti potrebno da mnogo više da. Ali bez obzira na to, mi moramo shvatiti
stvari mnogo ozbiljnjije i unajmiti za lobiranje ljude koji znaju svoj posao.
GandalfSivi

#47424 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by GandalfSivi »

Prpa.ba wrote: 29/10/2025 20:52
palermo wrote: 29/10/2025 20:46
GandalfSivi wrote: 29/10/2025 20:36 Sa ovom budalom ne znam hoce li mi sutra vojska pred kucom osvanuti a kamoli sta ce uraditi po pitanju BiH. Zvati Katar, moljakati ih da nas spomenu, oni su mu raja i puno bitnije, zbiti vlastite redove.

Da se vratim na originalnu recenicu, ne znam ko mi je smjesniji, SDA, mediji ili forumasi. Zapravo znam, najjadniji su raznorazni kurtoncici po X-u, ali pretpostavljam da X za to i sluzi…
Moram te ovo upitati, sta znaci "zbiti vlastite redove " ko je u tim redovima?

Inace se slazem da trebamo zvati Katar I Brku (Tursku)....
Kad se ne talasa, postane atraktivna prica o europskom putu, europskom narodu, partnerstvima, civilizaciji i emancipaciji, vizama za Tursku i ostale "istocne mracnjake", ali Bogme kad zagusti, ipak se sve nade usmjere samo i iskljucivo adrese na istoku. :mrgreen:
Moj komentar o Kataru nema veze sa njihovom pozicijom istocno ili zapadno, nego sa uticajem koji je dovoljno jak i da potopi jednog Netenjahua, a kamoli ove lokalne budale.

I da odgovorim Palermu, gluho bilo da se ovo iskoristi kao razlog da se sjedne i napravi nacionalna strategija po pitanjima o kojima ne bi trebalo biti razlike. Jebote, pogledaj Kosovare, kolju se i svadjaju gore od nas, ali kad dodje do odredjenih pitanja, svi su k’o jedan.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#47425 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

neon-x wrote: 29/10/2025 21:12

Da. Najrealnije.

I ovaj je jak
Post Reply