Hoćeš da kažeš, nije radioaktivan, samo je malo radioaktivan?made_in_sarajevo wrote: ↑28/10/2025 06:50 Oet ste mi slatki pa ste kao sokirani. Reko sam vec nama sistem ne valja, nemamo drzave, nemamo svijesti i pameti pa da ovo niksicevo stvarno bude skandal. Sta kazu za snimak i sta ti hanuma ima od skole, pa nista i trebak biti sokiran za ovo. Od 10 ljudi 8 ce 100% traziti stele, poznanstva za bilo sta. Eh to kad nam se promjeni onda mozemo biti sokirani. Kad se tuzilastvo bih promjeni, a ne da namjestaju sudske procese pa kriju dokaze, lazu i razvlace na sudu izmisliajuci istrage i najbitnije kad tuzioc ili onaj im istrazitelj prestane koristiti mobitel da slika poruke i salje nekome. Avdo zna sta radi da hrakne trojku i to je to. Ako istraga nije odbacena onda je usrao sve zivo kao i taj neko sto mu je proslijedio poruke. Sta imam biti sokiran svim ovim, opet kazem procitajte malo Natasu i njen podcast. Veci mi je sok da postoji tuzioc koji sad bez skrivanja radi sa kriminalcima, krije dokaze po ladicama, koristi bez naloga suda telefone koji su oduzeti i koji bi se trebali nalaziti u vrecici za dokaze koja je zaljepljena i tako dalje.
Ovo je u biti jos jedan dokaz da mi nemamo pameti u politici i nakon toliko godina su toliko bahati da rade sta hoce. Ko ce sad raditi niksica i ostale kad taj tuzioc i tuzilastvo je 2x gore i znaju odlicno da ovi to sve znaju. Nego jedino mozes ovako politicki igrati da saperes asima i razne asime i to je to.
Konkurs od prije koju godinu u granicnoj policiji, uhapse jednog clana komisije sa parama. Znala se tacna tarifa 5000 za policajca, 10 000 za mladjeg inspektora ako se dobro sjecam. Na kraju svega toga samo taj jedan clan komisije je u dobio zatvor jer je priznao. Hocete da se sokirate sad. Niko drugi nije osudjen niti procesuiran na bilo koji nacin, ni zamjenici granicne policije ni tad galic kao direktor. Konkurs nije ponisten nego svi ti koji su dali pare radi cega je ovaj pao, su primljeni i danas rade sasvim normalno.
Majke mi dzabe se brinete, ni prvi ni zadnji, sistema nemamo, drzave nemamo, entiteta nemamo. Kanton se bori koliko toliko i to je to. Imas ovu saku ministara i direktora sto se trude raditi jer vjeruju da mogu uraditi, ali i oni osjete licno sta je politika ustvari.
Nisu svi isti iz milion razloga, dzaba se hakize nadas, ali ove neke stvari ce i 90% vas sa foruma isto raditi. Dzaba to je u nama daj papir preko reda, daj se parkiraj na sred ulice jer mi jaran radi u policiji i u smjeni je, daj mi zavrsi mesa nekog guzovace i slicno. Samo zavisi od pozicije gdje se nalazimo
Jeste zlo, ali oni su veće, pa nema veze?
Nisi jedini koji kaže da treba progledati kroz prste jer su drugi gori.
Ako stvarno vjerujete da to može biti izgovor, ne znam šta reći. Konsterniran sam
Znam ja da u to ne vjerujete, nego mali i siromašni sendviči, pa se ni oko izgovora puno ne trudite