Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

talijan97

#46701 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by talijan97 »

Avdo je najbolji bh novinar
Prpa.ba

#46702 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Komican je bio inace "brzi" portal Raport, cijeli dan kolazne teme i malo Dodika dok Neka Njiva nije napisao status. I turski faktor u stavu mirno, ipak ugovori na autoputu moraju da idu dalje bez obzira ko bio vlast.. :lol:
Vjecita_zavrzlama

#46703 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

talijan97 wrote: 27/10/2025 23:22 Avdo je najbolji bh novinar
Kupljen
Isner

#46704 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Isner »

Jebi ti to, dobro su ovo mediji amortizovali... Nit ko piše, nit u medijima govore, tek poneko, stidljivo, biranim rijecima i pro forme...
Vjecita_zavrzlama

#46705 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

moonco wrote: 27/10/2025 23:18 Jašta je očajna. Ovi na vlasti hapse za izgovorene riječi i uveli verbalni delikt.
Ocajni i ne znaju kud udaraju, pogledaj im izjave, od onog debelog zahiragica do bakira
Prpa.ba

#46706 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Isner wrote: 27/10/2025 23:25 Jebi ti to, dobro su ovo mediji amortizovali... Nit ko piše, nit u medijima govore, tek poneko, stidljivo, biranim rijecima i pro forme...
Svi nezavisni analiticari natopljeni lojem po nadzornim, upravnim i inim odborima, neko je dobio i mustuluke i zvao na slatke za clanove famelije, a i forumski amortizeri rade punom parom.

Vidi samo ovog "vakifa" sto amortizuje iz svedske, ofirni magnet za kazne pokusava opet nekoga navuci ne bi li se okliznuo do Banovica :lol:
vee-jay

#46707 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

moonco wrote: 27/10/2025 23:18 Jašta je očajna. Ovi na vlasti hapse za izgovorene riječi i uveli verbalni delikt.
slika i prilika
tupo
a okruglo
last mohicans

#46708 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by last mohicans »

Prpa.ba wrote: 27/10/2025 22:06 Avdo je poznati lazov koji mora raditi na Hayatu za kes, kaze forumski pobocnik osobe za koju je danas objavljena informacija da je presudjeni klevetnik kojem se ovih dana navodno plijeni iz plate u Ministarstvu vanjskih poslova. :?
Ta informacija je promakla gajgerima i satelitima. Ja to pročitah na avazu.
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#46709 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moonco »

Ono kad o mrskom Danijalu čovjek ima pozitivno mišljenje. :D

Image

https://www.avaz.ba/vijesti/bih/1003391 ... se-pokajao
made_in_sarajevo

#46710 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by made_in_sarajevo »

Oet ste mi slatki pa ste kao sokirani. Reko sam vec nama sistem ne valja, nemamo drzave, nemamo svijesti i pameti pa da ovo niksicevo stvarno bude skandal. Sta kazu za snimak i sta ti hanuma ima od skole, pa nista i trebak biti sokiran za ovo. Od 10 ljudi 8 ce 100% traziti stele, poznanstva za bilo sta. Eh to kad nam se promjeni onda mozemo biti sokirani. Kad se tuzilastvo bih promjeni, a ne da namjestaju sudske procese pa kriju dokaze, lazu i razvlace na sudu izmisliajuci istrage i najbitnije kad tuzioc ili onaj im istrazitelj prestane koristiti mobitel da slika poruke i salje nekome. Avdo zna sta radi da hrakne trojku i to je to. Ako istraga nije odbacena onda je usrao sve zivo kao i taj neko sto mu je proslijedio poruke. Sta imam biti sokiran svim ovim, opet kazem procitajte malo Natasu i njen podcast. Veci mi je sok da postoji tuzioc koji sad bez skrivanja radi sa kriminalcima, krije dokaze po ladicama, koristi bez naloga suda telefone koji su oduzeti i koji bi se trebali nalaziti u vrecici za dokaze koja je zaljepljena i tako dalje.

Ovo je u biti jos jedan dokaz da mi nemamo pameti u politici i nakon toliko godina su toliko bahati da rade sta hoce. Ko ce sad raditi niksica i ostale kad taj tuzioc i tuzilastvo je 2x gore i znaju odlicno da ovi to sve znaju. Nego jedino mozes ovako politicki igrati da saperes asima i razne asime i to je to.

Konkurs od prije koju godinu u granicnoj policiji, uhapse jednog clana komisije sa parama. Znala se tacna tarifa 5000 za policajca, 10 000 za mladjeg inspektora ako se dobro sjecam. Na kraju svega toga samo taj jedan clan komisije je u dobio zatvor jer je priznao. Hocete da se sokirate sad. Niko drugi nije osudjen niti procesuiran na bilo koji nacin, ni zamjenici granicne policije ni tad galic kao direktor. Konkurs nije ponisten nego svi ti koji su dali pare radi cega je ovaj pao, su primljeni i danas rade sasvim normalno.

Majke mi dzabe se brinete, ni prvi ni zadnji, sistema nemamo, drzave nemamo, entiteta nemamo. Kanton se bori koliko toliko i to je to. Imas ovu saku ministara i direktora sto se trude raditi jer vjeruju da mogu uraditi, ali i oni osjete licno sta je politika ustvari.

Nisu svi isti iz milion razloga, dzaba se hakize nadas, ali ove neke stvari ce i 90% vas sa foruma isto raditi. Dzaba to je u nama daj papir preko reda, daj se parkiraj na sred ulice jer mi jaran radi u policiji i u smjeni je, daj mi zavrsi mesa nekog guzovace i slicno. Samo zavisi od pozicije gdje se nalazimo
Haris.ba

#46711 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

made_in_sarajevo wrote: 28/10/2025 06:50 Nisu svi isti iz milion razloga, dzaba se hakize nadas, ali ove neke stvari ce i 90% vas sa foruma isto raditi. Dzaba to je u nama daj papir preko reda, daj se parkiraj na sred ulice jer mi jaran radi u policiji i u smjeni je, daj mi zavrsi mesa nekog guzovace i slicno. Samo zavisi od pozicije gdje se nalazimo
Tako je. Samo, daj da izbrisemo onda razna koruptivna djela iz zakona.

Pa da rahat sve to radimo.

Jer, sam si napisao - koga uhvate taj i bude kaznjen. Nije idealno, ali ne moze se bas sta se hoce.

To sto 100 ljudi prodje na crveno na pjesake nista ne znaci sto se tice krivice oniga jednog sto ga policija uhvati.
Styling

#46712 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

Haris.ba wrote: 28/10/2025 07:05
made_in_sarajevo wrote: 28/10/2025 06:50 Nisu svi isti iz milion razloga, dzaba se hakize nadas, ali ove neke stvari ce i 90% vas sa foruma isto raditi. Dzaba to je u nama daj papir preko reda, daj se parkiraj na sred ulice jer mi jaran radi u policiji i u smjeni je, daj mi zavrsi mesa nekog guzovace i slicno. Samo zavisi od pozicije gdje se nalazimo

Jer, sam si napisao - koga uhvate taj i bude kaznjen. Nije idealno, ali ne moze se bas sta se hoce.

To sto 100 ljudi prodje na crveno na pjesake nista ne znaci sto se tice krivice oniga jednog sto ga policija uhvati.
Za vrijemw trojke se jošnešto i radi pa neko bude i presuđen. Za vrijeme SDA svi bili fini i pošteni :run:
Point.

#46713 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

Da ima imalo obraza, njuška Nerko bi već juče podnio ostavku. Al kad vidiš da ni stolicu predsjednika SDP ne da koju je uzurpirao, onda se vidi o kakvom karakteru je riječ.

Nije kriv Nerko što je uhvaćen, kriva je kamera što ga je snimala. Pajel.
Vjecita_zavrzlama

#46714 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Styling wrote: 28/10/2025 07:08
Haris.ba wrote: 28/10/2025 07:05

Za vrijemw trojke se jošnešto i radi pa neko bude i presuđen. Za vrijeme SDA svi bili fini i pošteni :run:
Pa da sto bi rekla moja tetka … ma kradu i oni zna se,ali neka bar malo drugi dodje na red da krade kad je vec tako .Neka sda ne zabetonira svoju vlast :D
Vjecita_zavrzlama

#46715 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Point. wrote: 28/10/2025 07:18 Da ima imalo obraza, njuška Nerko bi već juče podnio ostavku. Al kad vidiš da ni stolicu predsjednika SDP ne da koju je uzurpirao, onda se vidi o kakvom karakteru je riječ.

Sda-ovci su deset puta vece skandale pretrpili i niko nikada nije dao ostavku.Njih jedino u zatvor strpat moze

Eee ko daje savjete u ostavkama kurva o postenju :D
Vjecita_zavrzlama

#46716 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Sto su se vehabije aktivirale u SDA :D

Image
jasko_ba

#46717 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by jasko_ba »

Vjecita_zavrzlama wrote: 28/10/2025 07:39 Sto su se vehabije aktivirale u SDA :D
Image
Najjaca botovska scena u drzavi - Zenica i Zavidovici :roll:
Haris.ba

#46718 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

Styling wrote: 28/10/2025 07:08
Pohvalno je to. A, kakve to veze sa Nerkom?

Nego, de pohvali se. Daj imena presudjenih.
Vjecita_zavrzlama wrote: 28/10/2025 07:33

Eee ko daje savjete u ostavkama kurva o postenju :D
Ako ti kurva dezi ogledalo i ti vidis da radis isto so i ona, sta si onda ti?

Ali, sve je ok. I ona je isto radila.
Last edited by Haris.ba on 28/10/2025 08:15, edited 1 time in total.
Better Man

#46719 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Better Man »

A_A_AKCIJA wrote: 27/10/2025 16:11
Haris.ba wrote: 27/10/2025 16:08 Direktor se potvrdjuje u parlamentu.
De ne provaljuj se.

Parlament nije politička potvrda?

Parlament potvrđuje, Predsjednik potpisuje dekret, vrlo konkretno.

Nema potpisa, nema direktora.
Isto tako ako nema potvrde Parlamenta, nema direktora, jer predsjednik Francuske ne može potisati nešto što nije potvrdio Parlament. I da se razumijemo, Nikšić se ne razlikuje puno od SDA i treba odmah da podnese ostavku i na mjesto premijera i na mjesto predsjednika partije, kao i njegova šefica Kabineta.
Last edited by Better Man on 28/10/2025 08:48, edited 1 time in total.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#46720 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

made_in_sarajevo wrote: 28/10/2025 06:50 Oet ste mi slatki pa ste kao sokirani. Reko sam vec nama sistem ne valja, nemamo drzave, nemamo svijesti i pameti pa da ovo niksicevo stvarno bude skandal. Sta kazu za snimak i sta ti hanuma ima od skole, pa nista i trebak biti sokiran za ovo. Od 10 ljudi 8 ce 100% traziti stele, poznanstva za bilo sta. Eh to kad nam se promjeni onda mozemo biti sokirani. Kad se tuzilastvo bih promjeni, a ne da namjestaju sudske procese pa kriju dokaze, lazu i razvlace na sudu izmisliajuci istrage i najbitnije kad tuzioc ili onaj im istrazitelj prestane koristiti mobitel da slika poruke i salje nekome. Avdo zna sta radi da hrakne trojku i to je to. Ako istraga nije odbacena onda je usrao sve zivo kao i taj neko sto mu je proslijedio poruke. Sta imam biti sokiran svim ovim, opet kazem procitajte malo Natasu i njen podcast. Veci mi je sok da postoji tuzioc koji sad bez skrivanja radi sa kriminalcima, krije dokaze po ladicama, koristi bez naloga suda telefone koji su oduzeti i koji bi se trebali nalaziti u vrecici za dokaze koja je zaljepljena i tako dalje.

Ovo je u biti jos jedan dokaz da mi nemamo pameti u politici i nakon toliko godina su toliko bahati da rade sta hoce. Ko ce sad raditi niksica i ostale kad taj tuzioc i tuzilastvo je 2x gore i znaju odlicno da ovi to sve znaju. Nego jedino mozes ovako politicki igrati da saperes asima i razne asime i to je to.

Konkurs od prije koju godinu u granicnoj policiji, uhapse jednog clana komisije sa parama. Znala se tacna tarifa 5000 za policajca, 10 000 za mladjeg inspektora ako se dobro sjecam. Na kraju svega toga samo taj jedan clan komisije je u dobio zatvor jer je priznao. Hocete da se sokirate sad. Niko drugi nije osudjen niti procesuiran na bilo koji nacin, ni zamjenici granicne policije ni tad galic kao direktor. Konkurs nije ponisten nego svi ti koji su dali pare radi cega je ovaj pao, su primljeni i danas rade sasvim normalno.

Majke mi dzabe se brinete, ni prvi ni zadnji, sistema nemamo, drzave nemamo, entiteta nemamo. Kanton se bori koliko toliko i to je to. Imas ovu saku ministara i direktora sto se trude raditi jer vjeruju da mogu uraditi, ali i oni osjete licno sta je politika ustvari.

Nisu svi isti iz milion razloga, dzaba se hakize nadas, ali ove neke stvari ce i 90% vas sa foruma isto raditi. Dzaba to je u nama daj papir preko reda, daj se parkiraj na sred ulice jer mi jaran radi u policiji i u smjeni je, daj mi zavrsi mesa nekog guzovace i slicno. Samo zavisi od pozicije gdje se nalazimo
:thumbup:

da ima ikakve svijesti treNerko bi bio nabijen nogom u guzicu još kad je Munjiću produžio vd status nakon hapšenja i mimo zakona
GungodessMissFortune

#46721 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by GungodessMissFortune »

made_in_sarajevo wrote: 28/10/2025 06:50 Oet ste mi slatki pa ste kao sokirani. Reko sam vec nama sistem ne valja, nemamo drzave, nemamo svijesti i pameti pa da ovo niksicevo stvarno bude skandal.
Pogrešno: sistem imamo, ne sprovodi se iz raznoraznih razloga.

Države ima, de ti napravi kakav prekršaj ili skandal pa ćeš vidjeti kako države ima, znači ima je ali se ponaša ko maćeha, selektivno kažnjava za prijestupe hence: naziv maćeha.

Da države nema sad bi bio bjesomučno bombardovan kao palestinci.
Sanjarko

#46722 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Sanjarko »

GungodessMissFortune wrote: 28/10/2025 08:35
made_in_sarajevo wrote: 28/10/2025 06:50 Oet ste mi slatki pa ste kao sokirani. Reko sam vec nama sistem ne valja, nemamo drzave, nemamo svijesti i pameti pa da ovo niksicevo stvarno bude skandal.
Pogrešno: sistem imamo, ne sprovodi se iz raznoraznih razloga.

Države ima, de ti napravi kakav prekršaj ili skandal pa ćeš vidjeti kako države ima, znači ima je ali se ponaša ko maćeha, selektivno kažnjava za prijestupe hence: naziv maćeha.

Da države nema sad bi bio bjesomučno bombardovan kao palestinci.
Tačno. Država za kako koga. Nekom je majka, nekom je maćeha.
dr_Evil

#46723 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Point. wrote: 28/10/2025 07:18 Da ima imalo obraza, njuška Nerko bi već juče podnio ostavku. Al kad vidiš da ni stolicu predsjednika SDP ne da koju je uzurpirao, onda se vidi o kakvom karakteru je riječ.

Trebao bi podnijeti ostavku na mjestu predsjednika SDP-a, a SDP bi ga trebao iskljuciti iz clanstva.

Kao premijer, ne mislim da bi trebao iz razloga jer se ne moze izabrati nova vlada, a nemamo instituciju prijevremenih izbora. S druge strane, ako ce biti spengan za pogodovanje onda svakako ostajemo bez premijera.

Ne znam sta moze uraditi da popravi sliku o sebi i vladi do kraja mandata, vjerovatno pricamo o tome da mora spengati makar 50 vrhuske kriminalaca, i makar pomesti bivsu i sadasnju upravu autocesta. S druge strane je dozvolio sebi da dirne u drzavnu imovinu, e to mu tek ne mogu halaliti - idiotizam bez premca.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#46724 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

po svemu sudeći šefica kabineta će biti kurban...malo da se trenutno zamažu oči i možemo očekivati uskoro njeno uhljebljenje, neđe đe se ne vidi :lol:
Prpa.ba

#46725 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

dr_Evil wrote: 28/10/2025 08:43 Kao premijer, ne mislim da bi trebao iz razloga jer se ne moze izabrati nova vlada,
Kako ne moze, ja mislio HDZ i manje stranke okupljene oko HDZ-a usli u ovo sa demokratskim kapacitetom.. :lol:
Post Reply