Da li je FBiH vratila verbalni delikt i cenzuru iz vremena komunizma ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#101 Re: Da li je FBiH vratila verbalni delikt i cenzuru iz vremena komunizma ?

Post by konektovan »

moonco wrote: 27/10/2025 18:01 Pa tužakali su ga. Na parnicama i svašta nešto. Međutim lik je socijala teška. Bez ikakvih redovnih primanja. Tako da mu ne mogu ništa naplatiti. :mrgreen: Socijalno ugrožen. Biro, demobilisani borac. Vjerovatno i medicinski nalazi. I šta će mu.

Nego eno Konakoviću od plate čopaju naknadu štete. :lol:
iskljucis mu pristup internetu...i posaljes ga u penziju.
Edin H.

#102 Re: Da li je FBiH vratila verbalni delikt i cenzuru iz vremena komunizma ?

Post by Edin H. »

konektovan wrote: 27/10/2025 18:11
moonco wrote: 27/10/2025 18:01 Pa tužakali su ga. Na parnicama i svašta nešto. Međutim lik je socijala teška. Bez ikakvih redovnih primanja. Tako da mu ne mogu ništa naplatiti. :mrgreen: Socijalno ugrožen. Biro, demobilisani borac. Vjerovatno i medicinski nalazi. I šta će mu.

Nego eno Konakoviću od plate čopaju naknadu štete. :lol:
iskljucis mu pristup internetu...i posaljes ga u penziju.
Je li ide radni staž na tiktoku? :D
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#103 Re: Da li je FBiH vratila verbalni delikt i cenzuru iz vremena komunizma ?

Post by moonco »

54 godine. On je '71. godište. Ima ratnog staža. Za minimalnu treba 15 godina. Ili da babu kakvu oženi pa da od nje naslijedi kad baba umre :lol: još kakvu kuću ili stan da ostavi. :D
HelaS

#104 Re: Da li je FBiH vratila verbalni delikt i cenzuru iz vremena komunizma ?

Post by HelaS »

JoseMujica wrote: 27/10/2025 13:31 po meni Faću mogu i trebaju tužiti, al privatno, svi oni kojima kočijaški psuje i vrijeđa ih...i to je nešto za domena građanskih parnica
ovo što sada rade je pogrešno i samo mu daju na popularnosti
Uvijek postoje javni radovi
moonco

#105 Re: Da li je FBiH vratila verbalni delikt i cenzuru iz vremena komunizma ?

Post by moonco »

HelaS wrote: 27/10/2025 18:46
JoseMujica wrote: 27/10/2025 13:31 po meni Faću mogu i trebaju tužiti, al privatno, svi oni kojima kočijaški psuje i vrijeđa ih...i to je nešto za domena građanskih parnica
Ne može kao invalid. PTSP kao borac, pa poslije ranjavanje poslijeratnih. Tako da nema ništa od toga. Niko od sudija neće da se uvaljuje u kršenja međunarodnih konvencija.
Edin H.

#106 Re: Da li je FBiH vratila verbalni delikt i cenzuru iz vremena komunizma ?

Post by Edin H. »

moonco wrote: 27/10/2025 19:01
Ne može kao invalid. PTSP kao borac, pa poslije ranjavanje poslijeratnih. Tako da nema ništa od toga. Niko od sudija neće da se uvaljuje u kršenja međunarodnih konvencija.
Zato i jeste važno da osnuje stranku psovača, osvoji izbore i bude u mogućnosti da plaća
moonco

#107 Re: Da li je FBiH vratila verbalni delikt i cenzuru iz vremena komunizma ?

Post by moonco »

Edin H. wrote: 27/10/2025 19:10
moonco wrote: 27/10/2025 19:01

Zato i jeste važno da osnuje stranku psovača, osvoji izbore i bude u mogućnosti da plaća
Ništa on nije gori od ostalih školovanijih.
Hakiz

#108 Re: Da li je FBiH vratila verbalni delikt i cenzuru iz vremena komunizma ?

Post by Hakiz »

Ako pogledate novi skandal oko zapošljavanja premijera Vlade FBiH, bit će vam jasno zbog čega se ovakav zakon donosi.
moonco

#109 Re: Da li je FBiH vratila verbalni delikt i cenzuru iz vremena komunizma ?

Post by moonco »

Hakiz wrote: 27/10/2025 19:36 Ako pogledate novi skandal oko zapošljavanja premijera Vlade FBiH, bit će vam jasno zbog čega se ovakav zakon donosi.
Znači prvi je Faćo.

Pa će sad na novinare udariti.

Pa onda na sitnu buraniju.

Dok ih narod ne popali kao 2014.te
Hakiz

#110 Re: Da li je FBiH vratila verbalni delikt i cenzuru iz vremena komunizma ?

Post by Hakiz »

moonco wrote: 27/10/2025 19:45
Hakiz wrote: 27/10/2025 19:36 Ako pogledate novi skandal oko zapošljavanja premijera Vlade FBiH, bit će vam jasno zbog čega se ovakav zakon donosi.
Znači prvi je Faćo.

Ma vidi, neka takve kao Faćo zaustave.

Samo, Faćo je usput, "kolateralna šteta" zakona.

Zakon se donosi zbog Avdića, Hayata i sličnih. Onih kojima će povjerovati i ljudi kojima se vulgarni likovi poput Faće gade.

Dakle, novinari, analitičari suprotnog mišljenja, ljudi na mrežama koji uvjerljivo kritikuju itd. Oni su cilj zakona.

A usput nas takvi zakoni približavaju EU, jer i u EU je slobode govora sve manje.

Dvije muhe jednim udarcem. Tri, ako računamo Faću.

Koliko je onaj obućar iz priče muha odjednom ubio, sedam?

:lol:
moonco

#111 Re: Da li je FBiH vratila verbalni delikt i cenzuru iz vremena komunizma ?

Post by moonco »

Hakiz wrote: 27/10/2025 19:51
moonco wrote: 27/10/2025 19:45
Znači prvi je Faćo.

Ma vidi, neka takve kao Faćo zaustave.

Samo, Faćo je usput, "kolateralna šteta" zakona.

Zakon se donosi zbog Avdića, Hayata i sličnih. Onih kojima će povjerovati i ljudi kojima se vulgarni likovi poput Faće gade.

Dakle, novinari, analitičari suprotnog mišljenja, ljudi na mrežama koji uvjerljivo kritikuju itd. Oni su cilj zakona.

A usput nas takvi zakoni približavaju EU, jer i u EU je slobode govora sve manje.

Dvije muhe jednim udarcem. Tri, ako računamo Faću.

Koliko je onaj obućar iz priče muha odjednom ubio, sedam?

:lol:
Malo će biti sedam. :lol:

To je znači hunta. Doduše nije vojna, ali je hunta.
Još ih narod nije ni izabrao.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#112 Re: Da li je FBiH vratila verbalni delikt i cenzuru iz vremena komunizma ?

Post by JoseMujica »

Edin H. wrote: 27/10/2025 18:06

Kod nas je narod na izborima uvijek znao nagraditi bivše zatvorenike - Fikreta Abdića, nesuđenog predsjednika, Aliju Izetbegovića, predsjednika, Josipa Broza Tita, predsjednika….
doduše...nisi bio u zatvoru, nisi ni za politike....a svi pričaju o nakom poštenju :lol:
Hakiz

#115 Re: Da li je FBiH vratila verbalni delikt i cenzuru iz vremena komunizma ?

Post by Hakiz »

Ovo je OK kao okvir, zavisit će od provedbe. Jedan sastsav RAK-a neki sadržaj može smatrati štetnim, drugi nemati problem.

U svakom slučaju, obaveza impresuma je dobra stvar.

Samo je problem što će RAK, kao Agencija za bankarstvo itd, postati države u državi, za njih zakoni neće vrijediti. Jedini dodir sa državom će imati kada uzimaju novac od države. Zaboga, samostalni su i nezavisni. Agencija za lijekove, bljak.

Draže mi je da agencije direktno zavise od vlasti. Barem znamo na čemu smo. Ili da nema agencija, da i mediji i banke itd odgovaraju direktno državi.
HelaS

#116 Re: Da li je FBiH vratila verbalni delikt i cenzuru iz vremena komunizma ?

Post by HelaS »

Tek sam stigao, nisam bio na času, zakasnio... Reci mi šta je tako smiješno ovdje?
Isner

#117 Re: Da li je FBiH vratila verbalni delikt i cenzuru iz vremena komunizma ?

Post by Isner »

Smijali se Dodiku kad je ovo isto ozakonio... Grohotom se smijali...
JovicSA

#118 Re: Da li je FBiH vratila verbalni delikt i cenzuru iz vremena komunizma ?

Post by JovicSA »

Zar nije Faćo pritvoren radi prijetnji novinarki a ne radi psovki, tako sam ja pročitao i shvatio. Drugo, čitam da je Kina uvela zakon da ti sada recimo ne možeš palamuditi na podcastima o recimo poljoprivredi ako nemaš stečeno zvanje i obrazovanje iz te oblasti. Po meni to je sasvim OK jer ovako imaš poplavu nekakvih nadri i kvazi stručnjaka koji vaze od medicine do bilogije, genetike i istorije i dezavujišu narod bez znanja i zvanja.
elcaliente

#119 Re: Da li je FBiH vratila verbalni delikt i cenzuru iz vremena komunizma ?

Post by elcaliente »

JovicSA wrote: 28/10/2025 21:31 Zar nije Faćo pritvoren radi prijetnji novinarki a ne radi psovki, tako sam ja pročitao i shvatio. Drugo, čitam da je Kina uvela zakon da ti sada recimo ne možeš palamuditi na podcastima o recimo poljoprivredi ako nemaš stečeno zvanje i obrazovanje iz te oblasti. Po meni to je sasvim OK jer ovako imaš poplavu nekakvih nadri i kvazi stručnjaka koji vaze od medicine do bilogije, genetike i istorije i dezavujišu narod bez znanja i zvanja.
U BiH kada bi to bilo sve bi one sportske podkastove zatvorili.
U BiH svi razumiju u fudbal i svi bi nesto da kazu.
HelaS

#120 Re: Da li je FBiH vratila verbalni delikt i cenzuru iz vremena komunizma ?

Post by HelaS »

JovicSA wrote: 28/10/2025 21:31 Zar nije Faćo pritvoren radi prijetnji novinarki a ne radi psovki, tako sam ja pročitao i shvatio. Drugo, čitam da je Kina uvela zakon da ti sada recimo ne možeš palamuditi na podcastima o recimo poljoprivredi ako nemaš stečeno zvanje i obrazovanje iz te oblasti. Po meni to je sasvim OK jer ovako imaš poplavu nekakvih nadri i kvazi stručnjaka koji vaze od medicine do bilogije, genetike i istorije i dezavujišu narod bez znanja i zvanja.
Pašić se sumnjiči da je koristeći psovke, uvrede i vrijeđanja putem društvenih mreža TikTok i YouTube, vrijeđao dostojanstvo tri novinarke i zamjenice ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, čime je narušio njihov psihički integritet i počinio krivično djelo psihičko nasilje u težem obliku učinjeno putem informaciono-komunikacijske tehnologije.

Tužilac je na saslušanju naveo da su ovom slučaju oštećene četiri žene: tri novinarke i zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice te da se radi o psihičkom nasilju iz člana 181. Krivičnog zakona FBiH.
JovicSA

#121 Re: Da li je FBiH vratila verbalni delikt i cenzuru iz vremena komunizma ?

Post by JovicSA »

elcaliente wrote: 28/10/2025 22:39
:lol: Istina :thumbup:
Edin H.

#122 Re: Da li je FBiH vratila verbalni delikt i cenzuru iz vremena komunizma ?

Post by Edin H. »

JovicSA wrote: 28/10/2025 23:00
A kako u tom slučaju da saznaš alternativne percepcije i zaustaviš diktaturu jednoumlja :D
JovicSA

#123 Re: Da li je FBiH vratila verbalni delikt i cenzuru iz vremena komunizma ?

Post by JovicSA »

Edin H. wrote: 28/10/2025 23:04
JovicSA wrote: 28/10/2025 23:00

A kako u tom slučaju da saznaš alternativne percepcije i zaustaviš diktaturu jednoumlja :D
Ma jebo to, bolje diktatura nego da ti Minela koja radi ekstenzije noktiju objašnjava medicinu. :-) :lol:
belfy

#124 Re: Da li je FBiH vratila verbalni delikt i cenzuru iz vremena komunizma ?

Post by belfy »

stubrijez wrote: 27/10/2025 13:26
belfy wrote: 26/10/2025 04:17
Ozimician wrote: 25/10/2025 12:14

Prosetaj malo po centru Minhena sa palestinskom zastavom, ne moras nista ni pisati ni pricati, samo prosetaj...
e, za obojicu imam jednu interesantnu informaciju koju ne znate. @elcaliente vjerovatno nikada ni trebala, a @Ozimician tek treba da je dobije ako i kada apliciras za drzavljanstvo. moras da potpises lojalnost prema jevrejima. mogu uslikati i postaviti, naravno...
Uslikaj, postavi...
no problemo

Image

paragraf 2. a), a pomalo i na drugim...
Edin H.

#125 Re: Da li je FBiH vratila verbalni delikt i cenzuru iz vremena komunizma ?

Post by Edin H. »

Bosanski tiktok je doživio još jedan udarac, nakon Real Madrida i Faće uhapšen i Patak. :shock:
Post Reply