Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Dugarry

#46501 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dugarry »

Ni jednu vlast od 1995. do danas nije krasio nepotizam i javasluk kao ovu sadasnju.

Od Rame Isaka, onog iz PDA, Kasumovica, do ovog danas. Iako kontrolisu skoro scve, od medija do tuzilastva, policije, opet isplivaju neke stvari, jer su ovi toliko bahati, da to rade bez imalo stida i bez da to previse skrivaju.

Prica da glasaci ovih stranaka nece glasati za druge stranke je smijsna. Naravno da ce glasati. Ti glasaci di odnekud dosli, i tu ce se i vratiti.

Ova vlast je gotova nakon sljedecih izbora!
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#46502 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moonco »

Šta kaže muslimani nisu nizašta.
Problem mog slučaja je da se sruši politika procesa da se uzme imovina. Muslimani to ništa ne razumiju, ja ne priznajem sud ni danas, a ni odluke
Pa što hoće zemljište kad su nizašta :pisnuo:
dječak sa šibicama

#46503 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dječak sa šibicama »

Styling wrote: 27/10/2025 11:47 Ali, Bakir moze sa SNSD-om, samo da ovaj ne bude predsjednik stranke :-)

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/44 ... china.html
Sa njim moras, jer njega Srbi biraju.

A ovaj nastupo treba gledati kao histeriju pojedinca, ocigledno ga uzdrmalo sve sto se dogodilo, sto je prisiljen dilove raditi sa Amerikancima i sad ga imaju u saci. Razumijem Milorada, sad je i sam ucijenjena kujica.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#46504 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by izvrsni direktor »

Dugarry wrote: 27/10/2025 11:49 Ni jednu vlast od 1995. do danas nije krasio nepotizam i javasluk kao ovu sadasnju.

Od Rame Isaka, onog iz PDA, Kasumovica, do ovog danas. Iako kontrolisu skoro scve, od medija do tuzilastva, policije, opet isplivaju neke stvari, jer su ovi toliko bahati, da to rade bez imalo stida i bez da to previse skrivaju.

Prica da glasaci ovih stranaka nece glasati za druge stranke je smijsna. Naravno da ce glasati. Ti glasaci di odnekud dosli, i tu ce se i vratiti.

#najgora vlast
#fadile svetije oprosteno
dječak sa šibicama

#46505 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Pa dobro, Fadil je pljackao i ubijao gradjane sa stidom, i danas kad je u zatvoru samo se srami i stidi, i on i njegovi apologeti sve do reisa.

Ako je sa stidom, onda im je sve oprosteno.
moonco

#46506 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moonco »

dječak sa šibicama wrote: 27/10/2025 11:52 Pa dobro, Fadil je pljackao i ubijao gradjane sa stidom, i danas kad je u zatvoru samo se srami i stidi, i on i njegovi apologeti sve do reisa.

Po novom krivičnom zakonu zbog ovoga napisanog ti može složiti krivičnu prijavu. Pa ti vidi šta pišeš.
Isner

#46507 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Isner »

moonco wrote: 27/10/2025 11:55
dječak sa šibicama wrote: 27/10/2025 11:52 Pa dobro, Fadil je pljackao i ubijao gradjane sa stidom, i danas kad je u zatvoru samo se srami i stidi, i on i njegovi apologeti sve do reisa.

Po novom krivičnom zakonu zbog ovoga napisanog ti može složiti krivičnu prijavu. Pa ti vidi šta pišeš.
Jel to opet doš'o komunizam?
moimoi

#46508 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moimoi »

Dugarry wrote: 27/10/2025 11:49 Ni jednu vlast od 1995. do danas nije krasio nepotizam i javasluk kao ovu sadasnju.

:lol:

Iskreno se nadam sa debelu korist imas od sdO.
Onda mogu razumjeti ovakav komentar.
Dugarry

#46509 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dugarry »

izvrsni direktor wrote: 27/10/2025 11:51

#najgora vlast
#fadile svetije oprosteno
Da li je najgora ili nije, to zahtjeva dublju analizu.

Govorim da niko nije ovako otvoreno pokazivao nepotizam i lopovluk.
dječak sa šibicama

#46510 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Izvinjavam se eks premijeru i duboko se sramim, kineski ventilatori su ubijali gradjane, ne oni sto su ih kupili.

I trojka je kriva za sve
dr_Evil

#46511 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

moimoi wrote: 27/10/2025 11:57

Kamo srece da je debelu, razumio bih i ja :D
ljubijankic

#46512 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

dr_Evil wrote: 27/10/2025 11:58
moimoi wrote: 27/10/2025 11:57

Kamo srece da je debelu, razumio bih i ja :D
Jel realno da je ovo napisao neko :lol: :lol: :lol:
Vjecita_zavrzlama

#46513 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

moonco wrote: 27/10/2025 11:25
Vjecita_zavrzlama wrote: 27/10/2025 11:10
moonco wrote: 27/10/2025 11:09 Što samo muslimane diraju? HDZ-u ne smiju ništa. A najveći lopovluk je kod njih. Možda muslimani samo puštaju HDZ da smanji broj katolika u BiH. Tako da ih ostane simboličan broj. Da im se broj smanji ispod 200 milja :-D zato je tu onaj Švabo da mijenja zakone na štetu muslimana.
Hajde ne lupaj, cuj muslimana.Niti smo svi muslimani niti ce Bosna ikada biti muslimanska cak i da katolika imamo samo jednog pravcatog :D
Štaš ti među muslimanima u BiH? Drži se HDZ katolika. Nema potrebe da se maskirate po forumu. Tako su ustaše stavljale fesove tokom drugog svjetskog rata. Ostala valjda navika.

Neka spengaju ove iz HDZ-a. Makar sve amnestirali muslimane od SDP-a, do SDA-a, NIP-a i dalje. :D
Ja sam bosnjak iz Podrinja i znam da vama u sda ne godi da se prica protiv srba ali su nas oni klali i genocidisali
Dugarry

#46514 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dugarry »

Gledaj botova :lol:

U roku od minute sa javljaju cetvorica da brane svoje gazde....jbt zivot :-)
Vjecita_zavrzlama

#46515 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

dr_Evil wrote: 27/10/2025 11:27
Vjecita_zavrzlama wrote: 27/10/2025 11:12
palermo wrote: 27/10/2025 10:38

Sta imas protiv begova ? Ono kao ti ne radis kod begova I ne slusas ih. Jedino se drugacije zovu, Johan, Arno I slicno.

Ne osudjujem, samo primjecujem razliku u tvojoj percepciji.
Bosnjake su begovi zajebali kao niko do sada, i sto najgore nastavljaju..ovi sto su evropljani to jest, jer najveci dio begova su danas arkadasi po Antaliji :D
Neka ziv bio, nemoj me branit :D
Ne branil te vec iznosim stav
moonco

#46516 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moonco »

Isner wrote: 27/10/2025 11:57
moonco wrote: 27/10/2025 11:55

Jel to opet doš'o komunizam?
Član 181b
moonco

#46517 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moonco »

Vjecita_zavrzlama wrote: 27/10/2025 12:00
Vjecita_zavrzlama wrote: 27/10/2025 11:10

Hajde ne lupaj, cuj muslimana.Niti smo svi muslimani niti ce Bosna ikada biti muslimanska cak i da katolika imamo samo jednog pravcatog :D
Štaš ti među muslimanima u BiH? Drži se HDZ katolika. Nema potrebe da se maskirate po forumu. Tako su ustaše stavljale fesove tokom drugog svjetskog rata. Ostala valjda navika.

Neka spengaju ove iz HDZ-a. Makar sve amnestirali muslimane od SDP-a, do SDA-a, NIP-a i dalje. :D
Ja sam bosnjak iz Podrinja i znam da vama u sda ne godi da se prica protiv srba ali su nas oni klali i genocidisali
Što sam ja u SDA?
Ja podržavam sve naše proBIH stranke koje su protiv Čovića i Dodika velikosrpske i velikohrvatske politike u BiH.
Tako da podržavam da se i muslimanski kriminalci amnestiraju ukoliko će štetu napraviti imigrantima iz komšiluka i susjedstva.
Vjecita_zavrzlama

#46518 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

moonco wrote: 27/10/2025 12:11

Što sam ja u SDA?
Ja podržavam sve naše proBIH stranke koje su protiv Čovića i Dodika velikosrpske i velikohrvatske politike u BiH.
Tako da podržavam da se i muslimanski kriminalci amnestiraju ukoliko će štetu napraviti imigrantima iz komšiluka i susjedstva.

Sda je sve osim probih
moonco

#46519 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moonco »

Vjecita_zavrzlama wrote: 27/10/2025 12:13

Što sam ja u SDA?

Sda je sve osim probih
Dokle smo sa HDZ kladionicama i uvoznim lobijima?
skupljac_zeljeza

#46520 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skupljac_zeljeza »

I dok se priča o Nerkinom 'trgovanju uticajem' Schmidt pripremio izvještaj Vijeću sigurnosti UN-a: Važno je da se zabrana raspolaganja državnom imovinom BiH ublaži. I uvijek kada država zapadne u krizu tamo negdje se zaposli 30-40 ljudi iz stranke.
“Bosna i Hercegovina se našla u strukturnoj krizi, koja ima geopolitičke posljedice”, stoji u izvještaju.

“Iako je državno pravosuđe odlučno reagiralo na akcije poduzete u ime entiteta Republike Srpske, funkcionalnost drugih institucija bila je ugrožena. Koalicija na državnom nivou se raspala, pri čemu su stranke Trojke napustile savez sa SNSD-om, dok su HDZ i SNSD odolijevali restrukturiranju Vijeća ministara. Koalicija formirana nakon izbora 2022. godine, koja se oslanjala na potrebu za pronalaženjem kompromisa radi napretka na putu ka EU, nije mogla preživjeti ultimatumima i prijetnjama protiv države koje je iznosio SNSD. Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine ostala je paralizirana, dok rad Vijeća ministara nije donio očekivane rezultate”, navodi Schmidt.

“Pitanje državne imovine ističe se kao pitanje koje zahtijeva našu pažnju. Trenutna situacija, u kojoj je raspolaganje tom imovinom zabranjeno zbog odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, stavlja one koji poštuju pravila u nepovoljan položaj. Zbog višeg nivoa usklađenosti s odlukom Ustavnog suda i zabranom raspolaganja, Federacija Bosne i Hercegovine je izloženija negativnim ekonomskim posljedicama koje bi mogle dovesti do potpunog zastoja. U trenutnom političkom kontekstu, nerealno je očekivati da se na državnom nivou može postići sveobuhvatno rješenje o raspodjeli državne imovine uz saglasnost vlasti Republike Srpske. Međutim, za Bosnu i Hercegovinu je važno da se zabrana raspolaganja ublaži kako bi se osiguralo da vlasti koje poštuju vladavinu prava ne budu kažnjene i spriječene u pokretanju razvojnih projekata”, kazao je Schmidt.

“Ovo je posebno slučaj u Federaciji Bosne i Hercegovine, gdje vlasti ulažu napore da poštuju takozvanu zabranu raspolaganja državnom imovinom i relevantne odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, dok vlasti Republike Srpske nastavljaju otvoreno da ih krše. Zbog toga su se povećali pozivi domaćih vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine za brzim rješavanjem ovog hitnog pitanja, uključujući uvođenje izmjena u takozvanu zabranu raspolaganja državnom imovinom. Ove izmjene bi, kako se tvrdi, mogle omogućiti realizaciju brojnih trenutno blokiranih projekata i pomoći u ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica”, navodi Schmidt.
Da li će Dodik biti nagrađen ukidanjem sankcija, lakšem pristupu državnoj imovini ili sa oboje.
Styling

#46521 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

SDA je doktorirala nepotizam, samo sto tada nismo imali drustvene mreze da saznamo i da se pise o tome. Osim toga, medije su uspjesno kontrolisali i cenzurisali informacije pa pojma nismo imali sta se desava i ko koga zaposljava i kako. Tek sada kada malo zarovis vidis koliko su familije i svojih ljudi navukli u institucije da i dan danas pokusavaju preko tih ljudi opstruirati sve sto mogu.
moonco

#46522 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moonco »

skupljac_zeljeza wrote: 27/10/2025 12:19
Spoiler
Show
I dok se priča o Nerkinom 'trgovanju uticajem' Schmidt pripremio izvještaj Vijeću sigurnosti UN-a: Važno je da se zabrana raspolaganja državnom imovinom BiH ublaži. I uvijek kada država zapadne u krizu tamo negdje se zaposli 30-40 ljudi iz stranke.
“Bosna i Hercegovina se našla u strukturnoj krizi, koja ima geopolitičke posljedice”, stoji u izvještaju.

“Iako je državno pravosuđe odlučno reagiralo na akcije poduzete u ime entiteta Republike Srpske, funkcionalnost drugih institucija bila je ugrožena. Koalicija na državnom nivou se raspala, pri čemu su stranke Trojke napustile savez sa SNSD-om, dok su HDZ i SNSD odolijevali restrukturiranju Vijeća ministara. Koalicija formirana nakon izbora 2022. godine, koja se oslanjala na potrebu za pronalaženjem kompromisa radi napretka na putu ka EU, nije mogla preživjeti ultimatumima i prijetnjama protiv države koje je iznosio SNSD. Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine ostala je paralizirana, dok rad Vijeća ministara nije donio očekivane rezultate”, navodi Schmidt.

“Pitanje državne imovine ističe se kao pitanje koje zahtijeva našu pažnju. Trenutna situacija, u kojoj je raspolaganje tom imovinom zabranjeno zbog odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, stavlja one koji poštuju pravila u nepovoljan položaj. Zbog višeg nivoa usklađenosti s odlukom Ustavnog suda i zabranom raspolaganja, Federacija Bosne i Hercegovine je izloženija negativnim ekonomskim posljedicama koje bi mogle dovesti do potpunog zastoja. U trenutnom političkom kontekstu, nerealno je očekivati da se na državnom nivou može postići sveobuhvatno rješenje o raspodjeli državne imovine uz saglasnost vlasti Republike Srpske. Međutim, za Bosnu i Hercegovinu je važno da se zabrana raspolaganja ublaži kako bi se osiguralo da vlasti koje poštuju vladavinu prava ne budu kažnjene i spriječene u pokretanju razvojnih projekata”, kazao je Schmidt.

“Ovo je posebno slučaj u Federaciji Bosne i Hercegovine, gdje vlasti ulažu napore da poštuju takozvanu zabranu raspolaganja državnom imovinom i relevantne odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, dok vlasti Republike Srpske nastavljaju otvoreno da ih krše. Zbog toga su se povećali pozivi domaćih vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine za brzim rješavanjem ovog hitnog pitanja, uključujući uvođenje izmjena u takozvanu zabranu raspolaganja državnom imovinom. Ove izmjene bi, kako se tvrdi, mogle omogućiti realizaciju brojnih trenutno blokiranih projekata i pomoći u ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica”, navodi Schmidt.
Da li će Dodik biti nagrađen ukidanjem sankcija, lakšem pristupu državnoj imovini ili sa oboje.
Neće to ići ni Srbima ni Bošnjacima, ni BiH. Sve je u službi krupnog kapitala, pljačkaša iz EU i Amerike. Kao što su uradili sa rudnicima u Varešu. A prije toga sa Elektrobosnom u Jajcu i Mrkonjić Gradu. Gdje im je HDZ davao jeftinu struju, a isto je nastavio Dodik. Dok nisu obje firme ugasili. Nedavno.
jusuf maskovic

#46523 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by jusuf maskovic »

Što sam ja u SDA?
koji su to imigranti iz komšiluka zbog kojih treba da se amnestiraju muslimanski kriminalci?

kakva veze ima vjera s kriminalom?

dal su ponovo usvojeni rasni zakoni ?

Ne kontam
4L0n3

#46524 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 4L0n3 »

klaki wrote: 26/10/2025 23:04
4L0n3 wrote: 26/10/2025 22:59 Nisam upratio sve sta se desilo, jel to vlada ogrezla u nepotizam i korupciju ? Śok u piċku maternu
otišli loši došli 100x gori gledaj čuda.

Sto bi englezi rekli: kolor mi suprajzd :D
Ne klaki :D
moonco

#46525 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moonco »

jusuf maskovic wrote: 27/10/2025 12:24

Što sam ja u SDA?
koji su to imigranti iz komšiluka zbog kojih treba da se amnestiraju muslimanski kriminalci?

kakva veze ima vjera s kriminalom?

dal su ponovo usvojeni rasni zakoni ?

Ne kontam
Moj Jusufe ja baš o njima pričam :D

E ovi što mrze BiH i većinski narod u njoj. Pa bi još i kapu da im kroje u komšiluku u susjedstvu preko svojih ispostava u BiH.
Post Reply