Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Tango556

#46476 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Tango556 »

Maliodmene wrote: 27/10/2025 10:21
Tango556 wrote: 27/10/2025 10:19
Styling wrote: 27/10/2025 10:10

Bitno je i jedno i drugo.
Da spengaju onoga koji je prijavio ? Je li zato bitno ? U normalnim državama onaj ko prijavi korupciju obično bude zaštićen.
Nije ovo prijavljivanje korupcije vec djeljenje informacija iz tuzilastva, dva razlicita pojma, a to treba biti strogo kaznjivo jer ce uticati na samu istragu.
Jedino da je tužilaštvo u posjedu ovih poruka između Nikšića i Munjica, onda razumijem , neko ih je neovlašteno proslijedio Avdi.
palermo

#46477 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 27/10/2025 10:45
palermo wrote: 27/10/2025 10:38
dr_Evil wrote: 27/10/2025 10:31

Pa znam da nisi vidio, ne citas i ne vidis nista sta licno beg ne bi odobrio, ljudski je to. :thumbup:
Sta imas protiv begova ? Ono kao ti ne radis kod begova I ne slusas ih. Jedino se drugacije zovu, Johan, Arno I slicno.

Ne osudjujem, samo primjecujem razliku u tvojoj percepciji.
Protiv begova imam sve moguce, bez obzira kako im je ime. Vjerujem da u svojim postovima koristim izraz burzuji(helem prelistaj makar ove od danas, ako ti je mrsko dalje), a ovdje je beg specijalno samo za tebe bilo jer pored ekonomske ovisnosti predstavlja i politicku ovisnost, a zatim prodaju svih vaznih interesa drzave, vjere i nacije radi osobnog poboljsanja ili zadrzavanja moci.

I da, ne radim za begove, knezove ili burzuje. Vjerujem da dalje u lancu se takvi sigurno mogu pronaci. Zaglavih na jednom od bivsih poslova tako gdje je vlasnik firme bio miljenik desnicarske burzoazije, imao sam priliku da gledam korupciju na djelu, rekoh daleko vam kuca od moje bila i odem svojim putem. Budala bio i ostao.
Ha, shvatio sam. Borac za radnicka prava I nase bolje sutra.
Ima vas danas dosta takvih.
DaysleepeR

#46478 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Haris.ba wrote: 27/10/2025 10:49
Maliodmene wrote: 27/10/2025 10:21
Tango556 wrote: 27/10/2025 10:19

Da spengaju onoga koji je prijavio ? Je li zato bitno ? U normalnim državama onaj ko prijavi korupciju obično bude zaštićen.
Nije ovo prijavljivanje korupcije vec djeljenje informacija iz tuzilastva, dva razlicita pojma, a to treba biti strogo kaznjivo jer ce uticati na samu istragu.
A kako ce uticati na istragu ako su poruke iz 2023?

Na istragu ce izgleda da utice ako da ce vjerovatnije biti optuznica nego da se nije pustilo u javnost.

Tako gledano sa javnog interesa - dobro je sto se objavilo.

Sada treba objasniti glavni tuzioc sta se cekalo ako su poruke iz 2023.
DaysleepeR wrote: 27/10/2025 10:46 Trebali su Nerku davno nogirati iz stranke.
Sad ne mogu ništa, niti smije dati ostavku na poziciju premijera (nemaju ruku da izglasaju novu vladu), niti valja da ostane tu gdje jeste.
Frajer je oduvijek prevrtljiv i pokvaren bio. Sramota za SDP.
Pa ako tuzilastvo zazmiri i ne podigne optuznicu - tako ce biti. A, sta ako bude optuznica?
Fadil je bio v.d. premijer sve do pravosnažne drugostepene.
Zakon dozvoljava...

Za Trojku bi najbolje bilo uraditi rekonstrukciju Vlade FBiH sa novim premijerom i bez Rame Isaka, ako žele selamet na izborima.
Sumnjam da imaju ruke za to.
dr_Evil

#46479 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 27/10/2025 10:51

Sta imas protiv begova ? Ono kao ti ne radis kod begova I ne slusas ih. Jedino se drugacije zovu, Johan, Arno I slicno.

Protiv begova imam sve moguce, bez obzira kako im je ime. Vjerujem da u svojim postovima koristim izraz burzuji(helem prelistaj makar ove od danas, ako ti je mrsko dalje), a ovdje je beg specijalno samo za tebe bilo jer pored ekonomske ovisnosti predstavlja i politicku ovisnost, a zatim prodaju svih vaznih interesa drzave, vjere i nacije radi osobnog poboljsanja ili zadrzavanja moci.

I da, ne radim za begove, knezove ili burzuje. Vjerujem da dalje u lancu se takvi sigurno mogu pronaci. Zaglavih na jednom od bivsih poslova tako gdje je vlasnik firme bio miljenik desnicarske burzoazije, imao sam priliku da gledam korupciju na djelu, rekoh daleko vam kuca od moje bila i odem svojim putem. Budala bio i ostao.
Nisam borac, davno sam ja odustao od svega, nema pokreta niti covjeka iza kojeg je moguce danas stati. Ili narodski receno, radite sta hocete, samo me nemojte pokusti uvjerit da je ispravno i da je to jedino moguce.
palermo

#46480 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 27/10/2025 10:56
palermo wrote: 27/10/2025 10:51

Nisam borac, davno sam ja odustao od svega, nema pokreta niti covjeka iza kojeg je moguce danas stati. Ili narodski receno, radite sta hocete, samo me nemojte pokusti uvjerit da je ispravno i da je to jedino moguce.
Bogami, uglavnom ti uvjeravas.

Eleneis, da ne idemo u off topic, I zachatavamo temu bezveze
Haris.ba

#46481 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

DaysleepeR wrote: 27/10/2025 10:53 Fadil je bio v.d. premijer sve do pravosnažne drugostepene.
Zakon dozvoljava...
Nije poenta sta zakon dozvoljava i sta je sda radila. Poenta je moze li trojka da prezivi da Nerko radi isto sto i Fadil?

Zamislimo da su one poruke tacne. Je li to dovoljno da u sdp -u samom traze ostavku Nermina?
Da se ne kalkulise ko ce biti premijer, da li moze ili ne.
Da postoji unutrasnja snaga u partiji da se obracuna sa "od glave smrdi riba".

Na jednoj drugoj temi sam postavio pitanje, jer je meni nazalost strano u zivotu da ministar podnese ostavku zbog dogadjaja. Pricam o ubistvu u Sloveniji.
Ono, nista ministar direktno nije kriv. Ali, ide ostavka.
Last edited by Haris.ba on 27/10/2025 11:03, edited 2 times in total.
DaysleepeR

#46482 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Haris.ba wrote: 27/10/2025 11:00
DaysleepeR wrote: 27/10/2025 10:53 Fadil je bio v.d. premijer sve do pravosnažne drugostepene.
Zakon dozvoljava...
Nije poenta sta zakon dozvoljava i sta je sda radila. Poenta je moze li trojka da prezivi da Nerko radi isto sto i Fadil?
Obzirom da twitter botovi ovo nazivaju navećom aferom ikad, mislim da nema šanse da prežive.
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#46483 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moonco »

Što samo muslimane diraju? HDZ-u ne smiju ništa. A najveći lopovluk je kod njih. Možda muslimani samo puštaju HDZ da smanji broj katolika u BiH. Tako da ih ostane simboličan broj. Da im se broj smanji ispod 200 milja :-D zato je tu onaj Švabo da mijenja zakone na štetu muslimana.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#46484 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by izvrsni direktor »

DaysleepeR wrote: 27/10/2025 11:01
Zakon dozvoljava...
Obzirom da twitter botovi ovo nazivaju navećom aferom ikad, mislim da nema šanse da prežive.
logicno, i svi ti sto im je ovo najveca afera ikad ce iz ljutnje preci na sljedecu ideoloski blisku opciju, tj NS :D
Vjecita_zavrzlama

#46485 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

moonco wrote: 27/10/2025 11:09 Što samo muslimane diraju? HDZ-u ne smiju ništa. A najveći lopovluk je kod njih. Možda muslimani samo puštaju HDZ da smanji broj katolika u BiH. Tako da ih ostane simboličan broj. Da im se broj smanji ispod 200 milja :-D zato je tu onaj Švabo da mijenja zakone na štetu muslimana.
Hajde ne lupaj, cuj muslimana.Niti smo svi muslimani niti ce Bosna ikada biti muslimanska cak i da katolika imamo samo jednog pravcatog :D
Vjecita_zavrzlama

#46486 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

Pa znam da nisi vidio, ne citas i ne vidis nista sta licno beg ne bi odobrio, ljudski je to. :thumbup:

Bosnjake su begovi zajebali kao niko do sada, i sto najgore nastavljaju..ovi sto su evropljani to jest, jer najveci dio begova su danas arkadasi po Antaliji :D
moonco

#46487 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moonco »

Vjecita_zavrzlama wrote: 27/10/2025 11:10
moonco wrote: 27/10/2025 11:09 Što samo muslimane diraju? HDZ-u ne smiju ništa. A najveći lopovluk je kod njih. Možda muslimani samo puštaju HDZ da smanji broj katolika u BiH. Tako da ih ostane simboličan broj. Da im se broj smanji ispod 200 milja :-D zato je tu onaj Švabo da mijenja zakone na štetu muslimana.
Hajde ne lupaj, cuj muslimana.Niti smo svi muslimani niti ce Bosna ikada biti muslimanska cak i da katolika imamo samo jednog pravcatog :D
Štaš ti među muslimanima u BiH? Drži se HDZ katolika. Nema potrebe da se maskirate po forumu. Tako su ustaše stavljale fesove tokom drugog svjetskog rata. Ostala valjda navika.

Neka spengaju ove iz HDZ-a. Makar sve amnestirali muslimane od SDP-a, do SDA-a, NIP-a i dalje. :D
skupljac_zeljeza

#46488 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skupljac_zeljeza »

Haris.ba wrote: 27/10/2025 11:00 Poenta je moze li trojka da prezivi da Nerko radi isto sto i Fadil?

Zavisi od HDZ-a. Da li je ona priča iz septembra o POSKOK-u realizovana u nekoj formi. Nerko je u problemu, ako hoće da ga HDZ vadi onda mora napraviti ustupke oko izbornog što bi mu bio 'grijeh na kvadrat' kod birača. Priča mora ići na Parlament jer izbjegavanje će izazvati još veće sumnje. Ako Avdo ima presretnute poruke, koliko ih imaju Dodik i Čović za ucjenjivanje? Teško da ovo opozicija neće maksimalno eksploatisati do izbora.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#46489 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Zakon dozvoljava...
Ako to glasaci SDP-a/Trojke tako budu smatrali, to ce biti kanafa.
Karte su tako podjeljene, jedni drugima ne kradu glasace, jedino sto SDA moze da uradi jeste da Trojkine glasace natjera u apstinenciju.
dr_Evil

#46490 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Vjecita_zavrzlama wrote: 27/10/2025 11:12

Bosnjake su begovi zajebali kao niko do sada, i sto najgore nastavljaju..ovi sto su evropljani to jest, jer najveci dio begova su danas arkadasi po Antaliji :D
Neka ziv bio, nemoj me branit :D
DaysleepeR

#46491 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

_BataZiv_0809 wrote: 27/10/2025 11:27

Karte su tako podjeljene, jedni drugima ne kradu glasace, jedino sto SDA moze da uradi jeste da Trojkine glasace natjera u apstinenciju.
Meni se nekako čini da su prerano krenuli u ofanzivu.
moonco

#46492 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moonco »

Nije stvar što ove naše stranke kradu tipa SDA, NiP, SDP itd .

Da nešto rade u interesu BiH kontra Čovića i Dodika srpske hrvatske politike pa hajde. Ja bi im ohalalio većinu stvari.
dr_Evil

#46493 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Slusam istragu Avdinu, ovakve jezicke vratolomije od nekih ljudi koji se zovu politickim analiticarima i intelektualcima :S covjece.
mishic

#46494 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mishic »

Jedino što se u ovoj napačenoj zemlji kontinuirano i sistematski razvija i napreduje od Dejtona do danas jeste kriminalno - mafijaška praksa i na njoj utemeljen uzgoj vlastodržačkih hobotnica koje ovih dana doživljavaju svoj vrhunac pod palicom Nermina Nikšića. Taj kontinuitet je prethodno odhranio i Dodikov SNSD i Čovićev HDZ koji su onda sudjelovali u dilu da se mimo Ustava i zakona i uz pomoć Šmita na vlast u Federaciji dovede u startu ucijenjeni i nezakoniti Nikšić kojim se samim tim moglo upravljati po želji toga dvojca na štetu Države, njenih interesa, institucija i marginaliziranog najbrojnijeg naroda.

Tako je započeo i nastavio na sva zvona najavljivani "novi period vladavine" u kojem je trebalo poteći med i mlijeko, biti ostvarena neviđena saradnja političkih aktera i iz vlasti biti eliminirano sve ono što je bezakonje, kriminal i kočnica za napredak i Države i njenih institucija i vlasti i privrede i integracija u NATO, EU i sve druge dugo čekane i od građana željene i sanjane procese i promjene.Tako je obečavano i tako su mediji na sva zvona trubili citirajući obečanja koja su davali novi/stari igraći dobro uhodani i uštimani u tu najkrvoločniju hobotnicu koja je uzela vlast u svoje ruke.

A rezultat?!! Pa rezultat je nikada manje države u funkciji, nikada gore i nemočnije njene institucije i nikada više napetosti, kriminala, bezakonja i nereda na svim nivoima diljem Države. I naravno, novi talasi odseljavanja iz zemlje, razočaranja, beznađa, dekadencije i nazatka u svemu što život čini sigurnim, mogućim i perspektivnim...
A kriminalno mafijaškoj hobotnici na čelu su najmoćniji ljudi te nove garniture vlasti koja nikada nije bila gora nego što je danas. Oni se time ponose, hvale, priznaju i to vide svojim najvećim uspjehom.
dječak sa šibicama

#46495 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dječak sa šibicama »

Rojf je i danas sokiran.

Gdje su ona lijepa vremena kad Bakir pred Amerikancima u Neumu potpise, dodje u Sarajevo kaze ja njih zajebo.
Onda Visoki nametne a na Hajatu kazu kriva trojka, izdala prodala :bih:

Zajebat Amerikance i okrenuti se Rusiji, kad uvedu sankcije i ostanes bez benzina i plina smrzava ti se guzica i guras auto do svercera koji prodaje benzin u plasticnim bocama, samo kazes trojka kriva izdala prodala :bih:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#46496 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

DaysleepeR wrote: 27/10/2025 11:28
_BataZiv_0809 wrote: 27/10/2025 11:27

Meni se nekako čini da su prerano krenuli u ofanzivu.
Ofanziva je otkako je imenovana Vlada u aprilu 2023. Ne znam koliko si na twitteru, ali bukvalno od svega se pravi afera, rezu se izjave, radi se fotomontaza. Par twitter naloga simultano objavljuju iste stvari (pojedini ih ovdje "slucajno" obavljuju pod firmom ne znam je li ovo istina, nisam ja ni za jedne ni za druge, ali evo nek se nadje :lol: ).

Par portala im u tome asistira- Istraga, Patria, Slobodna Bosna, sad neki Odgovor portal ima, Vox, uz par analiticara tipa Reuf, Vahidin Preljevic, Sead Numanovic, onaj brko debeli sto je sinoc bio kod Avde, to name a few.... naravno sve to dalje dijele DF-ovci i SDA-ovci na svojim nalozima. Denis Grac ti ima hashtag #najgora vlast. A savjetnik Zeljka Komsica, inace veterinar po struci, je zaduzen za seksisticke i mizogine stavove o zenskim clanovima Trojke.

Uglavnom da povratis.

P.S. Vrlo je cudno da npr. Faktor jos nista nije objavio o ovome.
Isner

#46497 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Isner »

drug_profi wrote: 27/10/2025 10:17 majku mu, kakvi smo pehovi i baksuzi...
kad nam se sve namjesti da krenemo zapadno vratice se SDA i opet baciti sidro...

Sve zato jer ova krava redovno prospe mlijeko koje je dala... pa te to iznervira.

I onda si sretniji sa onom jalovom koja nista ne daje, samo uzima. Makar to od nje ocekujes i nema iznenađenja.

I najgore od svega je sto vecina misli da je to bolje nego ono prvo.
A mozda bi bolje i lakse bilo sprijeciti kravu da sutne kantu.
Nismo mi pehovi nego međ nama, svima kolektivno, nema poštena čovjeka na funkciji, lampom da ga tražiš.... Balkanske nacije lopova i sjecikesa a puna usta Boga i vjere.. Nema direktora bez afere, jebeni predsjednik Mjesne zajednice ako ništa gleda da hajruje na drvima i ogrevu od penzionera... Za sve ove godine, upoznao sam (neke manje, neke više) ih debelo preko 50 samo u Kanton Sarajevo.. Neki udahnu mrvu nade, kontaš evo bar jednog, al kad pogledaš iza njega ili nje stil života, auta, stanove, nekretnine.. Boga hvalimo al u pare vjerujemo...

Ko da nas je gladan kurac sve odreda pravio..
dječak sa šibicama

#46498 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

a sta kaze Neka, podnosi li ostavku? jel u centrali dijele naloge botovima, ko da su u nevjerici pa se jos ne oglasavaju.

Ili ce premijer sve izignorisati :bih:
Styling

#46499 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

Ali, Bakir moze sa SNSD-om, samo da ovaj ne bude predsjednik stranke :-)

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/44 ... china.html
dječak sa šibicama

#46500 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Isner wrote: 27/10/2025 11:45
drug_profi wrote: 27/10/2025 10:17 majku mu, kakvi smo pehovi i baksuzi...
kad nam se sve namjesti da krenemo zapadno vratice se SDA i opet baciti sidro...

Sve zato jer ova krava redovno prospe mlijeko koje je dala... pa te to iznervira.

I onda si sretniji sa onom jalovom koja nista ne daje, samo uzima. Makar to od nje ocekujes i nema iznenađenja.

I najgore od svega je sto vecina misli da je to bolje nego ono prvo.
A mozda bi bolje i lakse bilo sprijeciti kravu da sutne kantu.
Nismo mi pehovi nego međ nama, svima kolektivno, nema poštena čovjeka na funkciji, lampom da ga tražiš.... Balkanske nacije lopova i sjecikesa a puna usta Boga i vjere.. Nema direktora bez afere, jebeni predsjednik Mjesne zajednice ako ništa gleda da hajruje na drvima i ogrevu od penzionera... Za sve ove godine, upoznao sam (neke manje, neke više) ih debelo preko 50 samo u Kanton Sarajevo.. Neki udahnu mrvu nade, kontaš evo bar jednog, al kad pogledaš iza njega ili nje stil života, auta, stanove, nekretnine.. Boga hvalimo al u pare vjerujemo...

Ko da nas je gladan kurac sve odreda pravio..
Meni su najjace bile one SDP djevojke, sve neke zgodjusne kofol, to se zadalo pred izbore a kad se formirala Trojka vlast, sve se uhljebile negdje nema ih vise ne agitiraju :D

Cengic je nova nada, jest da mu pukne bomba pred kucom a postenim ljudima cesto bacaju bombe na kucu, i da je falsifikovao diplomu, i da nije ponudio ostavku zbog toga vec krenuo u skolu kod jarana SDPovca u Bihac, i da trojkasi ne vide nista lose u svemu tome, ali nova nada :bih:
Post Reply