Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Maliodmene

#46451 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Maliodmene »

Direktore javnih firmi mora postavljati vlast jer za to vlast i odgovara, to se mora raditi, ali je problem ako se zaposliava na obicna radna mjesta bez konkursa.
Point.

#46452 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

Imal Neke, javlja li se
Styling

#46453 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

Haris.ba wrote: 27/10/2025 09:55
Styling wrote: 27/10/2025 09:47 Ja sam zato da se sve sto je nezakonito procesuira, ali sam i za to da se ispita odakle Avdi ove poruke. Gdje curi? Ko je korumpiran u sudstvu i tuzilastvu?
Doguracete daleko prvo se zamarajuci ko je otkrio, a ne sta se otkrilo.
Bitno je i jedno i drugo.
Styling

#46454 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

Maliodmene wrote: 27/10/2025 10:06 Direktore javnih firmi mora postavljati vlast jer za to vlast i odgovara, to se mora raditi, ali je problem ako se zaposliava na obicna radna mjesta bez konkursa.
Ne moze bez konkursa, jer bi se odmah na sva zvona trubilo. Moze na odredjeno ili po ugovoru o djelu, ali sve je to privremenog karaktera.
drug_profi

#46455 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

majku mu, kakvi smo pehovi i baksuzi...
kad nam se sve namjesti da krenemo zapadno vratice se SDA i opet baciti sidro...

Sve zato jer ova krava redovno prospe mlijeko koje je dala... pa te to iznervira.

I onda si sretniji sa onom jalovom koja nista ne daje, samo uzima. Makar to od nje ocekujes i nema iznenađenja.

I najgore od svega je sto vecina misli da je to bolje nego ono prvo.
A mozda bi bolje i lakse bilo sprijeciti kravu da sutne kantu.
PM72

#46456 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PM72 »

Konkurse raspišu sami sebi...pogledaj po sarajevskim firmama.Prvo preuzmu skupštinu i nadzorni odbor.Nema niko regularne diplome,Sokolac,Goražde,Travnik i Kiseljak.
palermo

#46457 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 27/10/2025 09:43
palermo wrote: 27/10/2025 09:34
dr_Evil wrote: 27/10/2025 09:22
Zaboravit ce raja Tuarega, samo ako bude spenganja, ali negdje zapelo. Sve u svemu meni se cini da je Mijatovic jedini koji imalo razumije sta je poenta SDP-a, a ja ga najvise napadam.
Samo ako bude spenganja I na hrvatskoj strani. U surpotnom, narod ce shvatit svako spenganje kao borbu klanova na 23% teritorije. I bit ce u pravu. I nema tu nekih posebnih bodova.

Al ovo sam ti vec jednom objasnjavao, al se tebi ne svidja prica.
Ne svidja mi se prica iz razloga jer nije povezano. Vec sam ja tebi objasnio da mogu pregovarati samo ljudi, ili ti ga Bosnjaci ako hoces, koji nemaju iza sebe afere, to jest ne mogu biti ucijenjeni, osigurati pravdu na razini kantona makar gdje su eto Bosnjaci vecina ce samo po sebi urediti sistem i napraviti Z.Njemacku. A tebi se ne svidja prica, nego guras ono begovsku da samo bogat Bosnjak moze nesto uraditi.

Evo, Vitezit se gura, ako ti ista znaci. Upratio si valjda.

Dakle, niti jedan SDA glasac nece glasati za SDP taman da mu sutra vrati odmaralista u Hrvatskoj i kaze evo salji djecu 2 sedmice sve placeno. Da se ne lazemo. Ja pricam o glasacima koji su za gradjanske opcije, kako ih volite zvati u centralni. Ako bude spenganja po osnovi kriminala, bez obzira na etniju kriminalca, bit ce glasova. Inace mrka kapa, nece u tunelu da sija zvijezda petokraka.

Nisam ja iznenadjen SDP-ovim Asimima, cim je krenuo mandat jasno je ko dan bilo da nemaju sta ponuditi po kadrovskoj, a da se okruzuju politronima i poslusnicima. Bolje bi im bilo da kanu koji milion Univerzitetima i osiguraju nezavisnost istih - ako nam je ovo buducnost onda susjed...
Oj glasaci koji su za gradjansku opciju :D .Bjez ne zasmijavaj me.

Nego nakon ovih upisa, tacno cu za Nerku poceti navijati. Mnogo brate licemjerstva. Halo, Nerko za nekog intevenisao. Zamisli, molim te. Eto, prekrsio neke norme.

Nego, meni je problem sto je Nerko nesposban kao premijer pa me to koci u ovom prevratu ( mislim, mom).

Kao sto rekoh, borba klanova, na 23 % teritorije. Jbg, morao je Nerko razmisljati vise kad je Fadila slao u zatvor. K' o se maca lacq, od njega I pogiba.
Maliodmene

#46458 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Maliodmene »

Styling wrote: 27/10/2025 10:11
Maliodmene wrote: 27/10/2025 10:06 Direktore javnih firmi mora postavljati vlast jer za to vlast i odgovara, to se mora raditi, ali je problem ako se zaposliava na obicna radna mjesta bez konkursa.
Ne moze bez konkursa, jer bi se odmah na sva zvona trubilo. Moze na odredjeno ili po ugovoru o djelu, ali sve je to privremenog karaktera.
Ja ne govorim o zakonu, ja govorim onako kako bi trebalo biti. Direktore moraju uposljavati vlasti, pa nek odgovaraju za rad/nerad.
Tango556

#46459 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Tango556 »

Styling wrote: 27/10/2025 10:10
Styling wrote: 27/10/2025 09:47 Ja sam zato da se sve sto je nezakonito procesuira, ali sam i za to da se ispita odakle Avdi ove poruke. Gdje curi? Ko je korumpiran u sudstvu i tuzilastvu?
Da spengaju onoga koji je prijavio ? Je li zato bitno ? U normalnim državama onaj ko prijavi korupciju obično bude zaštićen.
Maliodmene

#46460 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Maliodmene »

Tango556 wrote: 27/10/2025 10:19

Da spengaju onoga koji je prijavio ? Je li zato bitno ? U normalnim državama onaj ko prijavi korupciju obično bude zaštićen.
Nije ovo prijavljivanje korupcije vec djeljenje informacija iz tuzilastva, dva razlicita pojma, a to treba biti strogo kaznjivo jer ce uticati na samu istragu.
dr_Evil

#46461 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 27/10/2025 10:18
palermo wrote: 27/10/2025 09:34

Samo ako bude spenganja I na hrvatskoj strani. U surpotnom, narod ce shvatit svako spenganje kao borbu klanova na 23% teritorije. I bit ce u pravu. I nema tu nekih posebnih bodova.

Al ovo sam ti vec jednom objasnjavao, al se tebi ne svidja prica.
Ne svidja mi se prica iz razloga jer nije povezano. Vec sam ja tebi objasnio da mogu pregovarati samo ljudi, ili ti ga Bosnjaci ako hoces, koji nemaju iza sebe afere, to jest ne mogu biti ucijenjeni, osigurati pravdu na razini kantona makar gdje su eto Bosnjaci vecina ce samo po sebi urediti sistem i napraviti Z.Njemacku. A tebi se ne svidja prica, nego guras ono begovsku da samo bogat Bosnjak moze nesto uraditi.

Dakle, niti jedan SDA glasac nece glasati za SDP taman da mu sutra vrati odmaralista u Hrvatskoj i kaze evo salji djecu 2 sedmice sve placeno. Da se ne lazemo. Ja pricam o glasacima koji su za gradjanske opcije, kako ih volite zvati u centralni. Ako bude spenganja po osnovi kriminala, bez obzira na etniju kriminalca, bit ce glasova. Inace mrka kapa, nece u tunelu da sija zvijezda petokraka.

Nisam ja iznenadjen SDP-ovim Asimima, cim je krenuo mandat jasno je ko dan bilo da nemaju sta ponuditi po kadrovskoj, a da se okruzuju politronima i poslusnicima. Bolje bi im bilo da kanu koji milion Univerzitetima i osiguraju nezavisnost istih - ako nam je ovo buducnost onda susjed...

Nego nakon ovih upisa, tacno cu za Nerku poceti navijati. Mnogo brate licemjerstva. Halo, Nerko za nekog intevenisao. Zamisli, molim te. Eto, prekrsio neke norme.

Nego, meni je problem sto je Nerko nesposban kao premijer pa me to koci u ovom prevratu ( mislim, mom).

Kao sto rekoh, borba klanova, na 23 % teritorije. Jbg, morao je Nerko razmisljati vise kad je Fadila slao u zatvor. K' o se maca lacq, od njega I pogiba.
Znaci opet je krenula kampanja kao neposredno nakon izbora "sjase Murta da uzjase Kurta". Nepovezan tekst sa mojim odgovorom.
moimoi

#46462 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moimoi »

Ja se samo ibretim kako idioti i dalje nakon xy padanja raznih jer ostavljaju pisani trag.. i dalje to rade :D
dr_Evil

#46463 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

moimoi wrote: 27/10/2025 10:24 Ja se samo ibretim kako idioti i dalje nakon xy padanja raznih jer ostavljaju pisani trag.. i dalje to rade :D
Mi smo drzava gdje online usluge banke se vrse preko Vibera dok se protive elektronskom potpisu, a tebe cudi da zapisuju ovakve stvari :D
palermo

#46464 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 27/10/2025 10:23

Znaci opet je krenula kampanja kao neposredno nakon izbora "sjase Murta da uzjase Kurta". Nepovezan tekst sa mojim odgovorom.
Tvojim odgovorom ? Nikakav ja tvoj odgovor nisam vidio, osim par uobicajenih fraza. Doduse, mozes odgovorom smatrati moj siroki osmijeh na tvoju konstataciju o glasacima gradjanske opcije.

Jebalo macka, glasaci gradjanske opcije.
Styling

#46465 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

Maliodmene wrote: 27/10/2025 10:19
Styling wrote: 27/10/2025 10:11
Ja ne govorim o zakonu, ja govorim onako kako bi trebalo biti. Direktore moraju uposljavati vlasti, pa nek odgovaraju za rad/nerad.
Naravno, to radi svaka vlast na svijetu. Ne vidim sta je tu problematicno i zasto bi to bila neka "afera".
dr_Evil

#46466 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 27/10/2025 10:27
dr_Evil wrote: 27/10/2025 10:23

Tvojim odgovorom ? Nikakav ja tvoj odgovor nisam vidio, osim par uobicajenih fraza. Doduse, mozes odgovorom smatrati moj siroki osmijeh na tvoju konstataciju o glasacima gradjanske opcije.

Jebalo macka, glasaci gradjanske opcije.
Pa znam da nisi vidio, ne citas i ne vidis nista sta licno beg ne bi odobrio, ljudski je to. :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#46467 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

drug_profi wrote: 27/10/2025 10:17 majku mu, kakvi smo pehovi i baksuzi...
kad nam se sve namjesti da krenemo zapadno vratice se SDA i opet baciti sidro...
Ima jos utakmice da se igra. SDA i dalje vode kadrovi koji motivisu njihove anti-glasace. Bakir ti je kandidat za Predsjednistvo (kaze da je 51% sanse ali znas njega vazda je lazljiv i ljigav). Seka, Zahiragic, Obuca, Devic, Kapidzic, Zildzic, sve ce to predvoditi njihove liste.

Ali istovremeno i Trojka mora da se procisti iznutra i izvana i da ne vuce SDA poteze kojima je ocigledno sklona. To je jedini put ka ozdravljenju drustva.

Opet, meni je drago sto zivimo u dovoljno demokratskom sistemu da ni Senadu ni Semiri Degimirdzic nije falila dlaka sa glave kad su otkrivali aferu respiratori, niti Avdi fali dlaka sa glave sad kad objavljuje ove poruke do kojih je dosao ko zna kako. B

Znas kad bi se to moglo desiti u RS ili Srbiji? Nikad a mozda ni tad.
moimoi

#46468 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moimoi »

dr_Evil wrote: 27/10/2025 10:25
moimoi wrote: 27/10/2025 10:24 Ja se samo ibretim kako idioti i dalje nakon xy padanja raznih jer ostavljaju pisani trag.. i dalje to rade :D
Mi smo drzava gdje online usluge banke se vrse preko Vibera dok se protive elektronskom potpisu, a tebe cudi da zapisuju ovakve stvari :D
Bolje bi im bilo da brzojave opet pocnu slati :lol:
Styling

#46469 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

Ne, nego da se otkrije odakle cure ove poruke. Ko ih daje Avdi i zasto samo on ima ekskluzivno pravo da mu se djau takav materijal.
drug_profi

#46470 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

_BataZiv_0809 wrote: 27/10/2025 10:32 Opet, meni je drago sto zivimo u dovoljno demokratskom sistemu da ni Senadu ni Semiri Degimirdzic nije falila dlaka sa glave kad su otkrivali aferu respiratori, niti Avdi fali dlaka sa glave sad kad objavljuje ove poruke do kojih je dosao ko zna kako. B

Da, ovo se slažem. Ali se bojim da SDFA ima namjeru tome stati u kraj.
Ne preko noći, ali pomalo. Batine tu, paljevina ovamo, porezna ovdje, namješten skandal ondje, itsl.
palermo

#46471 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 27/10/2025 10:31

Pa znam da nisi vidio, ne citas i ne vidis nista sta licno beg ne bi odobrio, ljudski je to. :thumbup:
Sta imas protiv begova ? Ono kao ti ne radis kod begova I ne slusas ih. Jedino se drugacije zovu, Johan, Arno I slicno.

Ne osudjujem, samo primjecujem razliku u tvojoj percepciji.
Dugarry

#46472 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dugarry »

drug_profi wrote: 27/10/2025 10:36
_BataZiv_0809 wrote: 27/10/2025 10:32 Opet, meni je drago sto zivimo u dovoljno demokratskom sistemu da ni Senadu ni Semiri Degimirdzic nije falila dlaka sa glave kad su otkrivali aferu respiratori, niti Avdi fali dlaka sa glave sad kad objavljuje ove poruke do kojih je dosao ko zna kako. B

Da, ovo se slažem. Ali se bojim da SDFA ima namjeru tome stati u kraj.
Ne preko noći, ali pomalo. Batine tu, paljevina ovamo, porezna ovdje, namješten skandal ondje, itsl.
Posto nam je sad direktor policije Ramo Isak, vjerujem da do takvih stvari u vrijeme sadasnje vlast ne moze doci! :run:
dr_Evil

#46473 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 27/10/2025 10:38
dr_Evil wrote: 27/10/2025 10:31

Sta imas protiv begova ? Ono kao ti ne radis kod begova I ne slusas ih. Jedino se drugacije zovu, Johan, Arno I slicno.

Ne osudjujem, samo primjecujem razliku u tvojoj percepciji.
Protiv begova imam sve moguce, bez obzira kako im je ime. Vjerujem da u svojim postovima koristim izraz burzuji(helem prelistaj makar ove od danas, ako ti je mrsko dalje), a ovdje je beg specijalno samo za tebe bilo jer pored ekonomske ovisnosti predstavlja i politicku ovisnost, a zatim prodaju svih vaznih interesa drzave, vjere i nacije radi osobnog poboljsanja ili zadrzavanja moci.

I da, ne radim za begove, knezove ili burzuje. Vjerujem da dalje u lancu se takvi sigurno mogu pronaci. Zaglavih na jednom od bivsih poslova tako gdje je vlasnik firme bio miljenik desnicarske burzoazije, imao sam priliku da gledam korupciju na djelu, rekoh daleko vam kuca od moje bila i odem svojim putem. Budala bio i ostao.
Last edited by dr_Evil on 27/10/2025 10:47, edited 1 time in total.
DaysleepeR

#46474 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Trebali su Nerku davno nogirati iz stranke.
Sad ne mogu ništa, niti smije dati ostavku na poziciju premijera (nemaju ruku da izglasaju novu vladu), niti valja da ostane tu gdje jeste.
Frajer je oduvijek prevrtljiv i pokvaren bio. Sramota za SDP.
Haris.ba

#46475 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

Maliodmene wrote: 27/10/2025 10:21

Nije ovo prijavljivanje korupcije vec djeljenje informacija iz tuzilastva, dva razlicita pojma, a to treba biti strogo kaznjivo jer ce uticati na samu istragu.
A kako ce uticati na istragu ako su poruke iz 2023?

Na istragu ce izgleda da utice ako da ce vjerovatnije biti optuznica nego da se nije pustilo u javnost.

Tako gledano sa javnog interesa - dobro je sto se objavilo.

Sada treba objasniti glavni tuzioc sta se cekalo ako su poruke iz 2023.
DaysleepeR wrote: 27/10/2025 10:46 Trebali su Nerku davno nogirati iz stranke.
Sad ne mogu ništa, niti smije dati ostavku na poziciju premijera (nemaju ruku da izglasaju novu vladu), niti valja da ostane tu gdje jeste.
Frajer je oduvijek prevrtljiv i pokvaren bio. Sramota za SDP.
Pa ako tuzilastvo zazmiri i ne podigne optuznicu - tako ce biti. A, sta ako bude optuznica?
Last edited by Haris.ba on 27/10/2025 10:51, edited 1 time in total.
Post Reply