Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

dr_Evil

#46426 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Izetbegović traži za Bošnjake isto što je Milošević tražio za Srbe?

Bošnjačka politika ne prestaje s pokušajima pretvaranja BiH u nacionalnu državu Bošnjaka i to kroz napade na načelo konstitutivnost naroda. Ovoga puta konstitutivnost se napada na razini države BiH i to nakon što je postalo očito kako se od Federacije BiH neće moći stvoriti "građanski, bošnjački, entitet".
pezzar

#46427 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pezzar »

Od sinoćnje istrage, samo je klix objavio članak o porukama. Čak ni Faktor još nije.
Škobo Habu

#46428 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Škobo Habu »

Vjecita_zavrzlama wrote: 27/10/2025 07:34
Kurva (sda) prica o postenju
SDP nije ništa manja pilitička kurva od SDA.

Zašto?

Zato što nikada nisu ni imali namjeru da demontiraju sistem političke korupcije koji je uspostavila SDA.

Naprotiv, svaki put za vrijeme vladavine samo su ga šematski dorađivali.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#46429 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

SDP je vec jednom zestoko kaznjen od strane svojih biraca zato sto se ponasao kao SDA na steroidima kad se jednom konacno docepao vlasti.

Ovakve stvari normalne ljude tjeraju u apstinenciju ili glasanje za neke periferne stranke, a znamo kome to ide u prilog.
dr_Evil

#46430 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

_BataZiv_0809 wrote: 27/10/2025 09:10 SDP je vec jednom zestoko kaznjen od strane svojih biraca zato sto se ponasao kao SDA na steroidima kad se jednom konacno docepao vlasti.

Ovakve stvari normalne ljude tjeraju u apstinenciju ili glasanje za neke periferne stranke, a znamo kome to ide u prilog.
Neku moze izvuci samo da spenga jedno 50 komada vecih riba :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#46431 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

dr_Evil wrote: 27/10/2025 09:11
_BataZiv_0809 wrote: 27/10/2025 09:10 SDP je vec jednom zestoko kaznjen od strane svojih biraca zato sto se ponasao kao SDA na steroidima kad se jednom konacno docepao vlasti.

Pa to svakako.
Nije narodu mrsko spengavanje, ali mu je mrsko uhljebljavanje i kupovina Tuarega 5.0 V6, povecavanje sopstvene plate za iznos necije penzije itd...
Škobo Habu

#46432 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Škobo Habu »

Da li su kažnjeni ili ne, to uopšte nije relevantno.

Ono što je bitno za njihovo članstvo jeste pitanju preraspodjele plijena. Tako je ovaj Trakić 2014. godine prekomandovan iz olovske pošte u sarajevsku centralu, a evo sada na još veću poziciju.

U konkretnom slučaju, Nikšić mu je valj'o karijerno i materijalno. Od skromnog poštanskog službenika do visoke menadžerske pozicije. Nekretnina k'o u priči.
dr_Evil

#46433 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

_BataZiv_0809 wrote: 27/10/2025 09:18

Pa to svakako.
Nije narodu mrsko spengavanje, ali mu je mrsko uhljebljavanje i kupovina Tuarega 5.0 V6, povecavanje sopstvene plate za iznos necije penzije itd...
Evo druga godina kako ja govorim da su obecali mlade, obrazovane, nestranacke, a onda shvatili da nemaju takvih pa se okrenuli istrosenim i dokazanim rektalnim alpinistima :D. I da ti kazem svi smo krivi, ja prvi, pa ti, a ponajvise drug Truba(tada mlada zvijeda sarajevskog SDP-a). Umjesto da smo samarali mi smo pustili karijeristima da rade sta hoce, i sad se "satro cudimo" sto bi rekao Balas.

Zaboravit ce raja Tuarega, samo ako bude spenganja, ali negdje zapelo. Sve u svemu meni se cini da je Mijatovic jedini koji imalo razumije sta je poenta SDP-a, a ja ga najvise napadam.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#46434 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Škobo Habu wrote: 27/10/2025 09:20

Da li su kažnjeni ili ne, to uopšte nije relevantno.

Ono što je bitno za njihovo članstvo jeste pitanju preraspodjele plijena. Tako je ovaj Trakić 2014. godine prekomandovan iz olovske pošte u sarajevsku centralu, a evo sada na još veću poziciju.

U konkretnom slučaju, Nikšić mu je valj'o karijerno i materijalno. Od skromnog poštanskog službenika do visoke menadžerske pozicije. Nekretnina k'o u priči.
I puna drzava trakica.
Bez stranke bi bili govno na prtini.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#46435 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

dr_Evil wrote: 27/10/2025 09:22

Pa to svakako.
Evo druga godina kako ja govorim da su obecali mlade, obrazovane, nestranacke, a onda shvatili da nemaju takvih pa se okrenuli istrosenim i dokazanim rektalnim alpinistima :D. I da ti kazem svi smo krivi, ja prvi, pa ti, a ponajvise drug Truba(tada mlada zvijeda sarajevskog SDP-a). Umjesto da smo samarali mi smo pustili karijeristima da rade sta hoce, i sad se "satro cudimo" sto bi rekao Balas.

Zaboravit ce raja Tuarega, samo ako bude spenganja, ali negdje zapelo. Sve u svemu meni se cini da je Mijatovic jedini koji imalo razumije sta je poenta SDP-a, a ja ga najvise napadam.
Nece niko normalan u politiku. Imam dosta poznanika u skoro svim strankama (cak i u SDA, a znaju za moje stavove kad su oni u pitanju i sa dosta toga se cak i slazu bar precutno :lol: ). Sami kazu sve novo sto dolazi od zla oca od gore matere.

Nece niko iole normalan i sposoban da se bakce sa politikom, pogotovo danas kad se i ministarska plata moze zaraditi u realnom sektoru.
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#46436 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moonco »

Realno pola države je takvo.
Haris.ba

#46437 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

Ne treba se Sdp nista sekirati.

Bake ili Sebija nece moci izdrzati da u preizbornoj progovore koju.

A ne znam sta se cudite za Neku. Pa lik nece da sidje sa funkcije sefa partije. I to ocito sdpu odgovara.
Vlast ko opijum. I tu si gotov.

Zato treba skinuti kapu Nasoj stranci gdje ipak postoji odredjena demokratija u vrhu stranke.
dr_Evil

#46438 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

_BataZiv_0809 wrote: 27/10/2025 09:27

Pa to svakako.

Nece niko normalan u politiku. Imam dosta poznanika u skoro svim strankama (cak i u SDA, a znaju za moje stavove kad su oni u pitanju i sa dosta toga se cak i slazu bar precutno :lol: ). Sami kazu sve novo sto dolazi od zla oca od gore matere.

Nece niko iole normalan i sposoban da se bakce sa politikom, pogotovo danas kad se i ministarska plata moze zaraditi u realnom sektoru.
Pa normalno da nece :D prvo sto uz najbolju volju ne mozes puno uraditi. Za ozbiljne promjene potrebno je uzeti apsolutnu vlast na razini entiteta, za neke koje traju duze moze i na kantonu. Narod bira kako bira, ocito je da se mrzimo ili makar bojimo jednih drugih pa zaokruzujemo cirilicom.

Ali evo, sve to prebrodis, i ti bi ko nesto, a tamo IMT gen. Sahovska ploca, rokada, preduzeca, novac. Nece ljudi da im povecas minimalac, kazu ja zaradjivao 1300, onaj 750, sad on skoro kao i ja, umjesto da se raduje da mu i kolega moze konacno platiti struju. Nece ljudi slobodnu nedjelju kaze sad mora da gleda zenu i gleda djecu kako vise na mobitelu, do sada mislio da mu djeca citaju Alijine memoare. Spomenes da treba zabraniti mogucnost 40 radnih sati da se podijeli na 6 radnih dana, kaze jok, nece mu zena stici skuhat rucak dok on sa posla. I ti bi da se boris za radnicka prava, da otimas od lopova i da podijelis onima sta zapravo kreiraju vrijednost.

Samo suma bata druze, nema druge :D
palermo

#46439 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Samo ako bude spenganja I na hrvatskoj strani. U surpotnom, narod ce shvatit svako spenganje kao borbu klanova na 23% teritorije. I bit ce u pravu. I nema tu nekih posebnih bodova.

Al ovo sam ti vec jednom objasnjavao, al se tebi ne svidja prica.
Danguba

#46440 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

dr_Evil wrote: 27/10/2025 08:57
Izetbegović traži za Bošnjake isto što je Milošević tražio za Srbe?

Bošnjačka politika ne prestaje s pokušajima pretvaranja BiH u nacionalnu državu Bošnjaka i to kroz napade na načelo konstitutivnost naroda. Ovoga puta konstitutivnost se napada na razini države BiH i to nakon što je postalo očito kako se od Federacije BiH neće moći stvoriti "građanski, bošnjački, entitet".

Ne treba gradjanska na cijeloj teritoriji, dovoljno je u Sarajevu, Zenici, Bihacu i Tuzli. :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#46441 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

palermo wrote: 27/10/2025 09:34
Samo ako bude spenganja I na hrvatskoj strani. U surpotnom, narod ce shvatit svako spenganje kao borbu klanova na 23% teritorije. I bit ce u pravu. I nema tu nekih posebnih bodova.

Da i ovo je tacno.
dr_Evil

#46442 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 27/10/2025 09:34

Ne svidja mi se prica iz razloga jer nije povezano. Vec sam ja tebi objasnio da mogu pregovarati samo ljudi, ili ti ga Bosnjaci ako hoces, koji nemaju iza sebe afere, to jest ne mogu biti ucijenjeni, osigurati pravdu na razini kantona makar gdje su eto Bosnjaci vecina ce samo po sebi urediti sistem i napraviti Z.Njemacku. A tebi se ne svidja prica, nego guras ono begovsku da samo bogat Bosnjak moze nesto uraditi.

Evo, Vitezit se gura, ako ti ista znaci. Upratio si valjda.

Dakle, niti jedan SDA glasac nece glasati za SDP taman da mu sutra vrati odmaralista u Hrvatskoj i kaze evo salji djecu 2 sedmice sve placeno. Da se ne lazemo. Ja pricam o glasacima koji su za gradjanske opcije, kako ih volite zvati u centralni. Ako bude spenganja po osnovi kriminala, bez obzira na etniju kriminalca, bit ce glasova. Inace mrka kapa, nece u tunelu da sija zvijezda petokraka.

Nisam ja iznenadjen SDP-ovim Asimima, cim je krenuo mandat jasno je ko dan bilo da nemaju sta ponuditi po kadrovskoj, a da se okruzuju politronima i poslusnicima. Bolje bi im bilo da kanu koji milion Univerzitetima i osiguraju nezavisnost istih - ako nam je ovo buducnost onda susjed...
Styling

#46443 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

Peacean wrote: 26/10/2025 20:47
Objavljene kompromitirajuće poruke: Nikšić, Munjić i ostali će morati objasniti pravosuđu šta su sve radili
https://www.klix.ba/vijesti/bih/objavlj ... /251026097
Ja sam zato da se sve sto je nezakonito procesuira, ali sam i za to da se ispita odakle Avdi ove poruke. Gdje curi? Ko je korumpiran u sudstvu i tuzilastvu?
Dugarry

#46444 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dugarry »

Kakav narod, takvi i politicari.

Da je nas narod imalo principjelan, i da se se politicari ili stranke kaznjavaju na izborima, nakon skandala i slicnog, politiari bi se mozda i trudili da se fino ponasaju, medjutim to nije slucaj i zato rade sta im je volja.

Kad se narod opameti, i politicari ce. Nakon Jablanice i reakcije vlade FBiH, morale su biti demonstracije i odstupanje vlade. Ako im je ono proslo, onda ce im proci sve.
Dugarry

#46445 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dugarry »

Styling wrote: 27/10/2025 09:47
Peacean wrote: 26/10/2025 20:47
Objavljene kompromitirajuće poruke: Nikšić, Munjić i ostali će morati objasniti pravosuđu šta su sve radili
https://www.klix.ba/vijesti/bih/objavlj ... /251026097
Ja sam zato da se sve sto je nezakonito procesuira, ali sam i za to da se ispita odakle Avdi ove poruke. Gdje curi? Ko je korumpiran u sudstvu i tuzilastvu?
:lol:

Korumpirani su ovi sto izdaju, a? :thumbup:
Haris.ba

#46446 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

Styling wrote: 27/10/2025 09:47 Ja sam zato da se sve sto je nezakonito procesuira, ali sam i za to da se ispita odakle Avdi ove poruke. Gdje curi? Ko je korumpiran u sudstvu i tuzilastvu?
Doguracete daleko prvo se zamarajuci ko je otkrio, a ne sta se otkrilo.
talijan97

#46447 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by talijan97 »

Dugarry wrote: 27/10/2025 09:52 Kakav narod, takvi i politicari.

Da je nas narod imalo principjelan, i da se se politicari ili stranke kaznjavaju na izborima, nakon skandala i slicnog, politiari bi se mozda i trudili da se fino ponasaju, medjutim to nije slucaj i zato rade sta im je volja.

Kad se narod opameti, i politicari ce. Nakon Jablanice i reakcije vlade FBiH, morale su biti demonstracije i odstupanje vlade. Ako im je ono proslo, onda ce im proci sve.
Pa narod kaznjava, vlast se mijenja. Nije do naroda.
Thorgerson

#46448 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Thorgerson »

Cuj gdje curi. Pa jebote citav svijet je na strani whistleblowera. Ja ne mogu da vjerujem da moras biti toliki stranacki bot i da ovo pravdas i relativizujes. Jebe mi se ba. I ovo govorim kao neko ko je glasao za sdp na jednom nivou. Ne zanima me ko je otkrio.

Nije bitno gdje curi. Apsolutno nebitno. I ko daje podatke. Ako nemas oraha u dzepu, sta je problem?

Fazon je u tome sto oni misle da je ovo normalno. Sve ijedna stranka. U kampanje se ulozi hrpa novca i to treba vratiti i obogatiti se.

Javne firme se dijele sasvim javno, ili iza kulisa. Pa gdje to ima jos. Osim po kolumbiji i sl. Sjednu hej i dijele parcaju javna preduzeca kao eto to je sad njihovo. :-) dobio si vlast, ok podijeli vlast. Ali nisi dobio firme jbt. Ali ne, oni to tako ne gledaju.

Njima je normalno i podrazumijeva se da se firme dijele jer je to njihov sad kolac.
talijan97

#46449 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by talijan97 »

Najgore je sto se premijer vlade bavi nekim tamo radnim mjestima i unaprijedjivanjima. Dakle, nije stigao ni nekog podredjenog da poturi za taj posao.
dr_Evil

#46450 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Thorgerson wrote: 27/10/2025 10:00 Cuj gdje curi. Pa jebote citav svijet je na strani whistleblowera. Ja ne mogu da vjerujem da moras biti toliki stranacki bot i da ovo pravdas i relativizujes. Jebe mi se ba. I ovo govorim kao neko ko je glasao za sdp na jednom nivou. Ne zanima me ko je otkrio.

Nije bitno gdje curi. Apsolutno nebitno. I ko daje podatke. Ako nemas oraha u dzepu, sta je problem?

Fazon je u tome sto oni misle da je ovo normalno. Sve ijedna stranka. U kampanje se ulozi hrpa novca i to treba vratiti i obogatiti se.

Javne firme se dijele sasvim javno, ili iza kulisa. Pa gdje to ima jos. Osim po kolumbiji i sl. Sjednu hej i dijele parcaju javna preduzeca kao eto to je sad njihovo. :-) dobio si vlast, ok podijeli vlast. Ali nisi dobio firme jbt. Ali ne, oni to tako ne gledaju.

Njima je normalno i podrazumijeva se da se firme dijele jer je to njihov sad kolac.
Tacno taj dio Nerko je uvijek govorio javno, ako pogledas njegove intervjue kod Senada. On je vazda otvoreno govorio da su preduzeca plijen i da treba promijeniti zakon tako da to bude javno i otvoreno definisano, na nacin dolazi nova vlasta stare uprave na polje dolaze novi direktori.
Post Reply