English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#62601 Re: English Premier League
Nemate vi pojma 
- Charuga
- Globalni moderator
#62602 Re: English Premier League
Pa napisao sam ti da ideš na spavanje kada je Salah dao go ...
-
Osmi Socrates
#62603 Re: English Premier League
Ova liga je jebeno brutalna.
Stiče se utisak da Slotu posao visi na kup utakmici protiv Crystal Palace.
Stiče se utisak da Slotu posao visi na kup utakmici protiv Crystal Palace.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
-
Osmi Socrates
#62605 Re: English Premier League
Problem im je što trenera slobodnih nema. Iako ne vidim prepreku da plate odštetu za nekog trenera, kad su već ovolike pare potrošili na tim. Trebalo bi sve biti u opciji. Glasner, možda? To bi bila ironija.
Mo u januaru ide u Saudijsku Arabiju. Tako bih ja barem napravio. Zašto odugovlačiti?
Mo u januaru ide u Saudijsku Arabiju. Tako bih ja barem napravio. Zašto odugovlačiti?
- drug_profi
#62606 Re: English Premier League
Ma ostaje Slot do kraja sezone sigurno.
Ne može se tako popišati po osvajaču 20-te titule. Dok god ima šanse za prvih 5.
Ključno mu je da riješi šta će sa Salahom i kako da Wirtz i Isak počnu vraćati uloženo.
Ne može se tako popišati po osvajaču 20-te titule. Dok god ima šanse za prvih 5.
Ključno mu je da riješi šta će sa Salahom i kako da Wirtz i Isak počnu vraćati uloženo.
- insaneinthebrain
- drug_profi
#62608 Re: English Premier League
Navijamo za Arsenal ove godine jbg.
Sunderland će se možda boriti za euro ligu
Sunderland će se možda boriti za euro ligu
-
Osmi Socrates
#62609 Re: English Premier League
Kako je Chelsea ekipa bez devetke nakon što su potrošili par milijardi na tim je neobjašnjiva misterija. Ovo treba proučavati na fakultetima.
-
Osmi Socrates
#62610 Re: English Premier League
Što se tiče Liverpula, ja vidim trenera koji je u panici, a to rijetko može završiti dobro. Naznake su i da gubi igrače, prvo preko Mac Allistera, pa Moa, a ovi novi ko kokoši bez glave. Dolaskom Isaka polako gubi i Ekitikea. Plus su ga danas i navijači prozivali. Vidjećemo kako se Kop ponaša protiv Palacea.
Teško da bih ja ovo trpio duže. Njima su sljedeće dvije u prvenstvu protiv Ville i Citija. Ako ne dobije Villu, koju redovno dobijaju, to je već tim u dubokoj ne samo rezultatskoj krizi. City se onda postavlja kao jebena prepreka. I u tom je međunarodna pauza.
Dočekuju i Real u Ligi Prvaka.
Teško da bih ja ovo trpio duže. Njima su sljedeće dvije u prvenstvu protiv Ville i Citija. Ako ne dobije Villu, koju redovno dobijaju, to je već tim u dubokoj ne samo rezultatskoj krizi. City se onda postavlja kao jebena prepreka. I u tom je međunarodna pauza.
Dočekuju i Real u Ligi Prvaka.
- drug_profi
#62611 Re: English Premier League
Da, ako izgubi svlačionicu onda gazda nema šta više čekati.
A ni on. Jednostavno budi frajer pa reci ne možemo dalje zajedno.
A ni on. Jednostavno budi frajer pa reci ne možemo dalje zajedno.
- ultima_palabra
#62612 Re: English Premier League
Ma ja to ne vidim tako, Liverpool je promijenio puno igraca i stil igre, svaki trener bi imao puno muka da to sve uklopi. Sad ubaciti nekoga novog tesko da bi dobro proslo. Ali Slot isto mora shvatiti da sada ide krizni menadzment, mora stavljati igrace u koje ima povjerenja i koji su u formi, bez obzira koliko su placeni.
- drug_profi
#62613 Re: English Premier League
Naravno da bi najgluplje bilo sad ishitreno reagovati i nabiti šefa nogom.
I onda ćeš ući u spiralu slobodnog pada i završiti sa Sean Dyche-om
I onda ćeš ući u spiralu slobodnog pada i završiti sa Sean Dyche-om
- vaučer
#62614 Re: English Premier League
Razumijem zašto bi mislio da je to jako bitno, ali evo, vjeruj meni koji gleda svaku utakmicu Liverpoola, svi problemi koje sad gledamo su se počeli manifestirati dosta prije ovog ljeta i dolaska novih igrača. Kad kažem problemi, da nabrojim neke. Osipanje kvalitete i ritma u presingu, smanjenje defanzivnog pokrivanja odbrane iz veznog reda, branjenje i napad iz slobodnih udaraca (progresivno sve gori u branjenju i neučinkovitiji u napadu), prebacivanje fokusa u napadu na penetriranje kroz najgušću sredinu (a opet nekim čudom tko god igra devetku sve manje vidi loptu), rapidni raspad u brzini i metodama za iznošenju lopte (djelomično ubrzao odlazak Trenta koji je bio cheat code za iznošenje lopte) itd..ultima_palabra wrote: ↑26/10/2025 02:41 Ma ja to ne vidim tako, Liverpool je promijenio puno igraca i stil igre, svaki trener bi imao puno muka da to sve uklopi. Sad ubaciti nekoga novog tesko da bi dobro proslo. Ali Slot isto mora shvatiti da sada ide krizni menadzment, mora stavljati igrace u koje ima povjerenja i koji su u formi, bez obzira koliko su placeni.
Dakle trener je trenutno ili ušao u sezonu nespreman, ili ne razumije šta se dešava ili ne zna kako da to zaustavi. Krizni menadžment je trebao početi nakon Galatasaraya, najkasnije Chelsea. Od tad smo gledali tri utakmice i sve iste probleme - na stranu pobjeda protiv Frankfurta jer su oni među defanzivno najgorim ekipama u europskim natjecanjima.
Ne zagovaram promjenu trenera - još, ali raspored je zajeban i s ovakvom igrom bi do naredne međunarodne pauze mogli biti psihološki razmontirani kao ekipa. Nek ih izbaci Palace i nek nalete na volej Realu i Cityu - koji nisu Brentford, nego ekipe koje će ti zabiti 5+ golova s onakvom defanzivnom igrom. Tu si već u sferi 'ovo izgleda neodrživo' i vlasnici se možda neće puno misliti. Ukratko, mislim da se trenutno bori za svoju stolicu i da objektivno nema baš previše vremena.
- JohnnyS
#62615 Re: English Premier League
Gledao sam sažetke Liverpoola, vidim kleknuše prije utakmice obje ekipe, zar nije prošla ta priča ili je to bilo iz nekog razloga samo za ovu utakmicu?
- MarlboroGold
#62616 Re: English Premier League
Prije par godina je bilo stalno, ali sad to rade samo kad se desi neki slučaj rasizma ili kad krene neka nova kampanja protiv rasizma.
Ako se dobro sjećam prije sedmicu ili dvije je usvojena neka nova inicijativa protiv rasizma, pa je vjerovatno to razlog. Da li će nastaviti nemam pojma.
Ako se dobro sjećam prije sedmicu ili dvije je usvojena neka nova inicijativa protiv rasizma, pa je vjerovatno to razlog. Da li će nastaviti nemam pojma.
Last edited by MarlboroGold on 26/10/2025 09:59, edited 2 times in total.
-
Karikaturist
#62617 Re: English Premier League
Celava ubleha rekli bi neki, dajte mu jos 500 miliona.
Ali ne Pep nego Arne.
Ali ne Pep nego Arne.
-
Karikaturist
#62618 Re: English Premier League
Koliko mekan City i generano presing koji rade ko djecija kakica.
Savinho, Silva, Bobb - faula ne znaju napraviti kako treba. Fodena nisam ni vidio sa loptom.
Ako se nesto ne promijeni AV ce im ovdje uvaliti jos koji.
Savinho, Silva, Bobb - faula ne znaju napraviti kako treba. Fodena nisam ni vidio sa loptom.
Ako se nesto ne promijeni AV ce im ovdje uvaliti jos koji.
- MarlboroGold
#62619 Re: English Premier League
Nicolas Jover kad jednom napusti Arsenal mislim da će ga obasipati milionima klubovi koji ga budu htjeli dovesti.
Kakav doktor za prekide.
Kakav doktor za prekide.
- BHF_Manijak
#62620 Re: English Premier League
A i to je malo izvikano... Nije od jucer tu frajer, 4 godine je tu, tek od prosle sezone su poceli trpat iz prekida.MarlboroGold wrote: ↑26/10/2025 15:49 Nicolas Jover kad jednom napusti Arsenal mislim da će ga obasipati milionima klubovi koji ga budu htjeli dovesti.
Kakav doktor za prekide.
Misljenja sam da to dugorocno ne moze dati rezultat. Stat ce ih k'o i prosle sezone i onda pusalgin, jer su iz igre kurac.
- MarlboroGold
#62621 Re: English Premier League
Arsenal ima problem sa defanzivnim taktikama protivnika. Uvale im iz prekida, otvore se i natrpamo ih do kraja.BHF_Manijak wrote: ↑26/10/2025 15:53A i to je malo izvikano... Nije od jucer tu frajer, 4 godine je tu, tek od prosle sezone su poceli trpat iz prekida.MarlboroGold wrote: ↑26/10/2025 15:49 Nicolas Jover kad jednom napusti Arsenal mislim da će ga obasipati milionima klubovi koji ga budu htjeli dovesti.
Kakav doktor za prekide.
Misljenja sam da to dugorocno ne moze dati rezultat. Stat ce ih k'o i prosle sezone i onda pusalgin, jer su iz igre kurac.
To je trenutna igra pod Artetom. Da li će time titulu donijeti upitno je, ali za sad funkcioniše.
-
Osmi Socrates
#62622 Re: English Premier League
Emiratovci itekako mogu ovako do Sudnjeg Dana. Pogotovo u ovako brutalnoj ligi. Ne dešava se prečesto da im neko da gol, a oni će uvaliti barem jedan kako bilo. Gol po utakmici da bi čuvao ovu prednost, nije to loš posao.
-
Osmi Socrates
#62623 Re: English Premier League
Za Mickyja će neko ponuditi 250 miliona kao napadača.
-
Osmi Socrates
#62624 Re: English Premier League
Dobar im novi stadion, al' morali su jednom izgubiti po prvi put na njemu, pa je najbolje da se to desilo danas.
-
challmander
#62625 Re: English Premier League
Vidim opet kukaju zbog prekida Arsenalovih.
Sve dok se nadje nacin da se zabije prvi gol, nebitno je kako i cime. Neko probije majstorijom sa 25m, neko solo prodorom a neko golom iz prekida.
Sve dok se nadje nacin da se zabije prvi gol, nebitno je kako i cime. Neko probije majstorijom sa 25m, neko solo prodorom a neko golom iz prekida.