Ja onde ne smijem nocu
Zamisli ovo ti iskoci
Nabrojao si sve oni koji nisu nadlezni da to pokrenu.
Ovaj grad dobrim dijelom živi od turizma tako da je definitivno bitno "sta će stranci reci". Treba i zbog nas naravno.moimoi wrote: ↑24/10/2025 09:21 Kod nas vazda “sta ce stranci reci”
Iskreno, nisam prolazila, ne znam koja je dionica u pitanju, al’ mi ovako na slici uopste ne djeluje grozno… Priroda… ovo-ono.
Samo treba pijeska nasuti radi blata.
A ako mislite da takvih puteljaka nema po razvijenim, uredjenim zemljama.. grdno se varate.
Preko dobrinje, oko aerodroma, kroz butmir i eto te na ilidziCossack wrote: ↑24/10/2025 09:13 Mislim da sam pogrešno shvaćenKada sam rekao da je sramota grada nisam mislio na odgovornost za stanje. Turisti koji dođu u Sarajevo, pa svojim ili iznajmljenim biciklom hoće da obiđu Sarajevo od Starog grada do Ilidže, kada prođu kroz ono ruglo sigurno im dva puta na pamet neće pasti da urade isto. Pri tome sigurno neće razmišljati kojoj to administrativnoj jedinici pripada
Zato sam rekao da je sramota da u gradu, uz glavnu saobraćajnicu imamo onakav dio kojem biciklisti moraju proći.
Začas si tunepass1 wrote: ↑24/10/2025 09:33Preko dobrinje, oko aerodroma, kroz butmir i eto te na ilidziCossack wrote: ↑24/10/2025 09:13 Mislim da sam pogrešno shvaćenKada sam rekao da je sramota grada nisam mislio na odgovornost za stanje. Turisti koji dođu u Sarajevo, pa svojim ili iznajmljenim biciklom hoće da obiđu Sarajevo od Starog grada do Ilidže, kada prođu kroz ono ruglo sigurno im dva puta na pamet neće pasti da urade isto. Pri tome sigurno neće razmišljati kojoj to administrativnoj jedinici pripada
Zato sam rekao da je sramota da u gradu, uz glavnu saobraćajnicu imamo onakav dio kojem biciklisti moraju proći.
![]()
Ja sam znao trcati tu rutu pa do kruznog onda do nedjarica i nazad na dobrinju.Cossack wrote: ↑24/10/2025 09:39Začas si tunepass1 wrote: ↑24/10/2025 09:33Preko dobrinje, oko aerodroma, kroz butmir i eto te na ilidziCossack wrote: ↑24/10/2025 09:13 Mislim da sam pogrešno shvaćenKada sam rekao da je sramota grada nisam mislio na odgovornost za stanje. Turisti koji dođu u Sarajevo, pa svojim ili iznajmljenim biciklom hoće da obiđu Sarajevo od Starog grada do Ilidže, kada prođu kroz ono ruglo sigurno im dva puta na pamet neće pasti da urade isto. Pri tome sigurno neće razmišljati kojoj to administrativnoj jedinici pripada
![]()
![]()
![]()
Ovo nase nazovi kultivisanje je iz 1960ih…i to “soc stajl”… Pogotovo kada sade cvijece, jednogodisnje sadnice.. pa jos razmaknu kao da su gredice luka u pitanju. Umjesto da sade sikaru, grmlje, poljsko cvijece etc.Cossack wrote: ↑24/10/2025 09:26Ovaj grad dobrim dijelom živi od turizma tako da je definitivno bitno "sta će stranci reci". Treba i zbog nas naravno.moimoi wrote: ↑24/10/2025 09:21 Kod nas vazda “sta ce stranci reci”
Iskreno, nisam prolazila, ne znam koja je dionica u pitanju, al’ mi ovako na slici uopste ne djeluje grozno… Priroda… ovo-ono.
A ako mislite da takvih puteljaka nema po razvijenim, uredjenim zemljama.. grdno se varate.
A krivac je svakako Općina Ilidža kojoj ovaj dio pripada. Nisu u stanju kultivisati 100 metara.

Prije koliko je to bilo? Ja onaj dio pamtim u trenutnom stanjuTruba wrote: ↑24/10/2025 09:51 ono je sve bilo ok dok neko odjednom nije dovezao 30-ak kokuma zemlje i pijeska i hladno istresao na parking kod eenergoinvesta
možda su neka natezanja oko zemljista ili prava ko zna
ali dobrano su sjebali ono je dolje bilo milina
možda su i one trkače i slajdraše htjeli razdvojiti od kartinga
zaista ne mogu procijeniti jer tada nisam vozio bajk na posoCossack wrote: ↑24/10/2025 10:02Prije koliko je to bilo? Ja onaj dio pamtim u trenutnom stanjuTruba wrote: ↑24/10/2025 09:51 ono je sve bilo ok dok neko odjednom nije dovezao 30-ak kokuma zemlje i pijeska i hladno istresao na parking kod eenergoinvesta
možda su neka natezanja oko zemljista ili prava ko zna
ali dobrano su sjebali ono je dolje bilo milina
možda su i one trkače i slajdraše htjeli razdvojiti od kartinga![]()
Bukvalno treba ocistiti dionicu. Eto. Nista vise. Asfaltirano je vecim dijelom. Jedan dio je zemlja koju vidis na slici mozda 50m.moimoi wrote: ↑24/10/2025 09:21 Kod nas vazda “sta ce stranci reci”
E to ke druga stvar. To se na ovoj slici ne vidi.. ovo izgleda kao mali, sumski, cisti puteljakThorgerson wrote: ↑24/10/2025 17:33Bukvalno treba ocistiti dionicu. Eto. Nista vise. Asfaltirano je vecim dijelom. Jedan dio je zemlja koju vidis na slici mozda 50m.moimoi wrote: ↑24/10/2025 09:21 Kod nas vazda “sta ce stranci reci”
Problem je smece.
Tu ima svega, sprica od narkomana, kondoma, maramica, kesa punih smeca, cipsa, flasa, stakla kamara, opusaka, bog allah zna cega sve ne. Ondje postoji barem 3 do 4 izumrle bolescure.![]()
Znaci. Ne treba nikakva sad mega ultra rekonstrukcija tu da se radi.
Samo treba proci, ocistiti, oznaciti stazu. Cak i nek ostane ovaj zemljani dio, nije frka. Siblje malo srediti i najbitnije osvijetliti.
Dakle, malo to kultivisati. I eto da ponekad murija prodje tim dijelom, jer navecer bog sami zna sta se ondje desava. Mislim da niko ne trazi sad da se tu neko cudo uradi. Ali eto, valjda je lakse ovako.
Vjeruj mi. Daleko je od toga.moimoi wrote: ↑24/10/2025 17:49E to ke druga stvar. To se na ovoj slici ne vidi.. ovo izgleda kao mali, sumski, cisti puteljakThorgerson wrote: ↑24/10/2025 17:33Bukvalno treba ocistiti dionicu. Eto. Nista vise. Asfaltirano je vecim dijelom. Jedan dio je zemlja koju vidis na slici mozda 50m.moimoi wrote: ↑24/10/2025 09:21 Kod nas vazda “sta ce stranci reci”
Problem je smece.
Tu ima svega, sprica od narkomana, kondoma, maramica, kesa punih smeca, cipsa, flasa, stakla kamara, opusaka, bog allah zna cega sve ne. Ondje postoji barem 3 do 4 izumrle bolescure.![]()
Samo treba proci, ocistiti, oznaciti stazu. Cak i nek ostane ovaj zemljani dio, nije frka. Siblje malo srediti i najbitnije osvijetliti.
Dakle, malo to kultivisati. I eto da ponekad murija prodje tim dijelom, jer navecer bog sami zna sta se ondje desava. Mislim da niko ne trazi sad da se tu neko cudo uradi. Ali eto, valjda je lakse ovako.![]()
Ma jkp rad i park su mozda dvije najgore firme. Ljudi koji ne rade gotovo nista tj minimalno. Ono sto je uz glavnu cestu to odrzavaju.. ostalo-cisto zabusavanje. Bas u stilu “stranci ne zalaze tu.. nebitno”Thorgerson wrote: ↑24/10/2025 17:56Vjeruj mi. Daleko je od toga.moimoi wrote: ↑24/10/2025 17:49E to ke druga stvar. To se na ovoj slici ne vidi.. ovo izgleda kao mali, sumski, cisti puteljakThorgerson wrote: ↑24/10/2025 17:33
Bukvalno treba ocistiti dionicu. Eto. Nista vise. Asfaltirano je vecim dijelom. Jedan dio je zemlja koju vidis na slici mozda 50m.
Problem je smece.
Dakle, malo to kultivisati. I eto da ponekad murija prodje tim dijelom, jer navecer bog sami zna sta se ondje desava. Mislim da niko ne trazi sad da se tu neko cudo uradi. Ali eto, valjda je lakse ovako.![]()
al kazem, ne treba previse stvarno.
I to je kod nas problem. Ili se zapusti totalno ili se napravi da sve sija, poploca, oboji i sl. Nema izmedju.
Jer ovdje je sasvim dovoljno da se ocisti, postavi koje svjetlo, te oznaci samo bijelom bojom traka za biciklo. Ejh, al nema tu ugradnje. Nema lotova. Velikih tendera. A glupo i nacelnik da se uslika pored samo ocrtane linije i kesa sa pokupljenim smecem. Nista dok se ne utrosi 564.700, 87 KM.
K J K P, znaci odrzavaju javne povrsine, a ono u krugu bivseg energoinvesta nije javno nego privatno...samo ako je javnost ugrozena mogu dobiti nalog da saniraju na privatnoj imovini... a puteljak kroz privatnu imovinu tako da budeno sretni sto mozemo proci tuda kako tako... pritisak treba na opstinu da obezbijedi normalnu pjesacko/biciklisticku konunikaciju stup-centar ilidze!moimoi wrote: ↑24/10/2025 19:18Ma jkp rad i park su mozda dvije najgore firme. Ljudi koji ne rade gotovo nista tj minimalno. Ono sto je uz glavnu cestu to odrzavaju.. ostalo-cisto zabusavanje. Bas u stilu “stranci ne zalaze tu.. nebitno”Thorgerson wrote: ↑24/10/2025 17:56Vjeruj mi. Daleko je od toga.al kazem, ne treba previse stvarno.
I to je kod nas problem. Ili se zapusti totalno ili se napravi da sve sija, poploca, oboji i sl. Nema izmedju.
Jer ovdje je sasvim dovoljno da se ocisti, postavi koje svjetlo, te oznaci samo bijelom bojom traka za biciklo. Ejh, al nema tu ugradnje. Nema lotova. Velikih tendera. A glupo i nacelnik da se uslika pored samo ocrtane linije i kesa sa pokupljenim smecem. Nista dok se ne utrosi 564.700, 87 KM.
Problem je i sumski puteljak ako je u gradu i jedini pjesacki spoj ilidze i grada. Ni rasvjete nemamoimoi wrote: ↑24/10/2025 17:49E to ke druga stvar. To se na ovoj slici ne vidi.. ovo izgleda kao mali, sumski, cisti puteljakThorgerson wrote: ↑24/10/2025 17:33Bukvalno treba ocistiti dionicu. Eto. Nista vise. Asfaltirano je vecim dijelom. Jedan dio je zemlja koju vidis na slici mozda 50m.moimoi wrote: ↑24/10/2025 09:21 Kod nas vazda “sta ce stranci reci”
Problem je smece.