Temu.
Bilo bi zanimljivo da nam carina kaže kolika je evidnecija vrijednosti robe naručene sa Temu.
Imam kolegicu na sedmičnoj bazi joj dolazi kurir.
Moderator: anex
Danima koji su neradni za većinu jer su tad prometi najveći. To je zakon tržišta i zdrav razum.
ja sam nedavno imao isporuku M One (oni doslovno koriste Temu broj pošiljke) i trenutni broj je bio TE000002115118 što znaći da je do sada u BiH ušlo preko 2,1 miliona pošiljkidrug_profi wrote: ↑24/10/2025 14:07Temu.
Bilo bi zanimljivo da nam carina kaže kolika je evidnecija vrijednosti robe naručene sa Temu.
Imam kolegicu na sedmičnoj bazi joj dolazi kurir.
A sta se to kupovalo nedjeljom, a da se vise ne kupuje?VladaFBiH wrote: ↑24/10/2025 14:05dapače, nisu svi prešli s kupovinom u RS već jednostavno više ne trošeljubijankic wrote: ↑24/10/2025 14:02A domaća potrosnja bi bila veca da se radi nejeljom? Ovi sto idu u RS nedjeljom nisu domaci potrosaci?VladaFBiH wrote: ↑24/10/2025 14:00 https://www.klix.ba/biznis/finansije/ce ... /251024071
Projekcija rasta ekonomske aktivnosti u BiH u ovoj godini korigovana je naniže, do nivoa od dva posto, zbog slabljenja domaće i vanjske potražnje, koja se odrazila na ličnu potrošnju, investicije, uvoz i izvoz, objavila je Centralna banka BiH.![]()
Ne za vecinu, nego za nas sta sjedimo u kancelariji i seremo po forumu jer nam se moze. Samo prilagodba, kupovat cemo popodne, subotom, i online(svi jaci butici bi treblai da imaju online shop, danas je to standard po svijetu). Da smo mi ljudi, kao sto nismo, da nemamo taj ugradjeni pohlepni IMT gen, kojem zakon nista ne znaci, i da postoji pravna drzava, slozio bih se mozda s tobom. Nazalost mi smo prinudjeni zastiti radnicku klasu. Vlasnik nek izvoli radit, a drzava nek mu omoguci, slobodno nek stane u SCC i Altu i nek slaze svoju robu.drug_profi wrote: ↑24/10/2025 14:10Danima koji su neradni za većinu jer su tad prometi najveći. To je zakon tržišta i zdrav razum.
Vlasnik može zatvoriti ili treba ponuditi stimulativni dodatak u vidu fiksne nagrade ili procentualnog učešća u toj dnevnoj zaradi.
Recimo odjeća a može se nabrojati još milion stvariljubijankic wrote: ↑24/10/2025 14:13A sta se to kupovalo nedjeljom, a da se vise ne kupuje?VladaFBiH wrote: ↑24/10/2025 14:05dapače, nisu svi prešli s kupovinom u RS već jednostavno više ne trošeljubijankic wrote: ↑24/10/2025 14:02
A domaća potrosnja bi bila veca da se radi nejeljom? Ovi sto idu u RS nedjeljom nisu domaci potrosaci?![]()
zadnji komad odjece se kupio u decembru 2024
da je ovaj zakon zaštitio radnike vjerovatno ne bih bio protiv njega ovoliko koliko sam sada... radnici ostadoše bez posla a tek koliko će ih ostati biće drama ako se ništa ne promijeni, radnje se zatvaraju, neki biznisi su u potpunosti obesmišljeni a sve tobože zbog zaštite radnikadr_Evil wrote: ↑24/10/2025 14:14Ne za vecinu, nego za nas sta sjedimo u kancelariji i seremo po forumu jer nam se moze. Samo prilagodba, kupovat cemo popodne, subotom, i online(svi jaci butici bi treblai da imaju online shop, danas je to standard po svijetu). Da smo mi ljudi, kao sto nismo, da nemamo taj ugradjeni pohlepni IMT gen, kojem zakon nista ne znaci, i da postoji pravna drzava, slozio bih se mozda s tobom. Nazalost mi smo prinudjeni zastiti radnicku klasu. Vlasnik nek izvoli radit, a drzava nek mu omoguci, slobodno nek stane u SCC i Altu i nek slaze svoju robu.drug_profi wrote: ↑24/10/2025 14:10Danima koji su neradni za većinu jer su tad prometi najveći. To je zakon tržišta i zdrav razum.
Vlasnik može zatvoriti ili treba ponuditi stimulativni dodatak u vidu fiksne nagrade ili procentualnog učešća u toj dnevnoj zaradi.
ja mogu lično reći za sebe - trošio sam godišnje nekoliko kKM za odjeću a u ovoj godini sam doslovno kupio samo čarape i sa Temu naručio dvije majice kratkih rukavaizvrsni direktor wrote: ↑24/10/2025 14:25zadnji komad odjece se kupio u decembru 2024![]()
De ne pregoni tita ti, pravis dramu gdje ne postoji ista. Vjerovatno te ovo na neki nacin licno pogadja, i ljudski to razumijem, tvoje je da se boris, ali na kraju dana moramo gledati kolektivno dobro. Bit ce hljeba negdje drugo.VladaFBiH wrote: ↑24/10/2025 14:26da je ovaj zakon zaštitio radnike vjerovatno ne bih bio protiv njega ovoliko koliko sam sada... radnici ostadoše bez posla a tek koliko će ih ostati biće drama ako se ništa ne promijeni, radnje se zatvaraju, neki biznisi su u potpunosti obesmišljeni a sve tobože zbog zaštite radnikadr_Evil wrote: ↑24/10/2025 14:14Ne za vecinu, nego za nas sta sjedimo u kancelariji i seremo po forumu jer nam se moze. Samo prilagodba, kupovat cemo popodne, subotom, i online(svi jaci butici bi treblai da imaju online shop, danas je to standard po svijetu). Da smo mi ljudi, kao sto nismo, da nemamo taj ugradjeni pohlepni IMT gen, kojem zakon nista ne znaci, i da postoji pravna drzava, slozio bih se mozda s tobom. Nazalost mi smo prinudjeni zastiti radnicku klasu. Vlasnik nek izvoli radit, a drzava nek mu omoguci, slobodno nek stane u SCC i Altu i nek slaze svoju robu.drug_profi wrote: ↑24/10/2025 14:10
Danima koji su neradni za većinu jer su tad prometi najveći. To je zakon tržišta i zdrav razum.
vjerovao ili ne - ne pogađa me nimalo osim što trošim značajno manje što nije nikako dobro ali poznajem ljude koje je, na žalost, itekako pogodilo jer su ostali bez posla.dr_Evil wrote: ↑24/10/2025 14:30De ne pregoni tita ti, pravis dramu gdje ne postoji ista. Vjerovatno te ovo na neki nacin licno pogadja, i ljudski to razumijem, tvoje je da se boris, ali na kraju dana moramo gledati kolektivno dobro. Bit ce hljeba negdje drugo.VladaFBiH wrote: ↑24/10/2025 14:26da je ovaj zakon zaštitio radnike vjerovatno ne bih bio protiv njega ovoliko koliko sam sada... radnici ostadoše bez posla a tek koliko će ih ostati biće drama ako se ništa ne promijeni, radnje se zatvaraju, neki biznisi su u potpunosti obesmišljeni a sve tobože zbog zaštite radnikadr_Evil wrote: ↑24/10/2025 14:14
Ne za vecinu, nego za nas sta sjedimo u kancelariji i seremo po forumu jer nam se moze. Samo prilagodba, kupovat cemo popodne, subotom, i online(svi jaci butici bi treblai da imaju online shop, danas je to standard po svijetu). Da smo mi ljudi, kao sto nismo, da nemamo taj ugradjeni pohlepni IMT gen, kojem zakon nista ne znaci, i da postoji pravna drzava, slozio bih se mozda s tobom. Nazalost mi smo prinudjeni zastiti radnicku klasu. Vlasnik nek izvoli radit, a drzava nek mu omoguci, slobodno nek stane u SCC i Altu i nek slaze svoju robu.
Važnije je roštiljanje pored potoka sa porodicom. Promet je nebitan.drug_profi wrote: ↑24/10/2025 14:10Danima koji su neradni za većinu jer su tad prometi najveći. To je zakon tržišta i zdrav razum.
Ostali su moji babo i majka bez posla jer je neko zaokruzio DA 91-e, i nikad vise nisu vraceni iako su firme opstale i radile bez problema iza rata, doduse Bosnjacima i psima je ulaz bio zabranjen. A pricamo o vaktu kad nije bilo posla nigdje, sad cemo da se bunimo jer je ponekao izgubio posao, u trenutku kad uvozimo radnike iz Nepala jer nam nedostaje istih. Dakle da se odlucimo jel posla ima ili ne?VladaFBiH wrote: ↑24/10/2025 14:32vjerovao ili ne - ne pogađa me nimalo osim što trošim značajno manje što nije nikako dobro ali poznajem ljude koje je, na žalost, itekako pogodilo jer su ostali bez posla.dr_Evil wrote: ↑24/10/2025 14:30De ne pregoni tita ti, pravis dramu gdje ne postoji ista. Vjerovatno te ovo na neki nacin licno pogadja, i ljudski to razumijem, tvoje je da se boris, ali na kraju dana moramo gledati kolektivno dobro. Bit ce hljeba negdje drugo.VladaFBiH wrote: ↑24/10/2025 14:26
da je ovaj zakon zaštitio radnike vjerovatno ne bih bio protiv njega ovoliko koliko sam sada... radnici ostadoše bez posla a tek koliko će ih ostati biće drama ako se ništa ne promijeni, radnje se zatvaraju, neki biznisi su u potpunosti obesmišljeni a sve tobože zbog zaštite radnika
Na ovoj temi imaš čovjeka čija je sestra ostala bez posla zbog neradne nedjelje što je hladno izignorisano i drugog čija je prijateljica isto tako ostala jer nema potrebe za toliko radnika.
I sve to ne znaci aposlutno nista sto si nabrojao niti je nesto poesbno vidljivo. Od prodjae uvzonih krpica i lizala svom narodu se se slabo ekonomija razviti.xoklix wrote: ↑24/10/2025 12:16Imaš na mojim prošlim postovima, pretraži.
Ukratko:U regionu imamo najmanji rast BDPa od 2022 , najveći pad pokrivenosti uvoza izvozom(od 2022), realni fiskalni promet nam je veći u 2022 nego 2024oj godini.
Najmanji rast zaposlenih od 2022 godine...
Od 2018te do 2022 nije bilo tako![]()
Ima li kakva statistika koja pokazuje da je nedjeljom bio najveci promet po trgovinama u BiH?Cherry-Cherry wrote: ↑24/10/2025 14:33Važnije je roštiljanje pored potoka sa porodicom. Promet je nebitan.drug_profi wrote: ↑24/10/2025 14:10Danima koji su neradni za većinu jer su tad prometi najveći. To je zakon tržišta i zdrav razum.
Imas i online shopove brendova kod nas zastupljenih.maha_xy wrote: ↑24/10/2025 11:10Naravno da se sve vise online kupuje, pa svi bi voljeli da online prodaju. Nema troska radnika u prodavnici, troska zakupa, jos kad kupujes sa temu, amazon, nema ni marze nikom na domacem trzistu, posta uzme nesto sitno, ma idealno za ekonomiju nasu._BataZiv_0809 wrote: ↑23/10/2025 17:38Pa nije potrosnja samo u TC.
Sad se sve vise i online kupuje.
Sjećam se kad je firma pocinjala da raste. Nas 40 ukupno sa gazdom. Svaki mjesec oko 20.tog nam kazu kolika je realizacija i koliko jos treba za plate. I navali se, radili i subote bez pitanja. Sve sto smo prebacili plan, gazda procentualno doda na platu kao stimulaciju.Cherry-Cherry wrote: ↑24/10/2025 14:33Važnije je roštiljanje pored potoka sa porodicom. Promet je nebitan.drug_profi wrote: ↑24/10/2025 14:10Danima koji su neradni za većinu jer su tad prometi najveći. To je zakon tržišta i zdrav razum.
U takvim firmama nikad niko neće ni vrdati. I svi bi radili svakim danom.drug_profi wrote: ↑24/10/2025 16:29Sjećam se kad je firma pocinjala da raste. Nas 40 ukupno sa gazdom. Svaki mjesec oko 20.tog nam kazu kolika je realizacija i koliko jos treba za plate. I navali se, radili i subote bez pitanja. Sve sto smo prebacili plan, gazda procentualno doda na platu kao stimulaciju.Cherry-Cherry wrote: ↑24/10/2025 14:33Važnije je roštiljanje pored potoka sa porodicom. Promet je nebitan.drug_profi wrote: ↑24/10/2025 14:10
Niko, niko nije pokušao da vrda ili kaže da hoće kući da sjedi.
ok novom gazdidrug_profi wrote: ↑24/10/2025 16:43Gazda je rahmetile. Nek mu je mir vječni.
Predobar čovjek svima, loš samo sebi.
Jadan i jalov pokusaj,cak i od tebeVladaFBiH wrote: ↑24/10/2025 09:39čitajući ovo jedino što mi pada na pamet da je ovo napisao jedan botzippoo87 wrote: ↑23/10/2025 14:22 Ne u da se ponavljam. Pisao sam ovim najglasnijim ovdje,da umjesto botovanja,pikrenu nesto konkretno. Da izadju na ulicu i potpisuju peticiju,pa da peticija onda ide u Parlament i neka tamo diskutuju i debatuju,za i protiv.
Isto sam pisao galamdzijama ,da se oni prijave da rade nedjeljom.
Naravno nikome od njih ne pada na pamet da rade nedjeljom,oni bi da drugi rade za njihov cejf a da oni odmaraju
Onda dalje,ovo prebacivanje prometa u RS...opet isti ovi botovi i uhljebi to rade. Oni svjesno i namjerno idu tamo trositi,da mi nam mogli ovdje postotke postavljati.
Ja nisam ni 1 KM nedjeljom potrosio u RSu u ovoj godini dana a nije mi daleko,kao i vama u Sa,preko puta.
I meni je apsolutno nebitno to hoce li biti radna ili neradna,ali radnicima u trgovini ovo odgovara i za ovo su se borili. Ovo nijedan bot ne moze osporiti,ma koliko lagali i govorili kako "popadase" subotom.
Sve ostalo je botovanje ,sto iz centrale,sto uhljebljenih.... a nisi mi se do sada činio takav
![]()
ako si pratio temu a ne samo "vrtio" svoje vidio bi da maltene nema bota koji je na suprotnoj strani već imaš ljude koji daju argumente a strana koja brani je klasična botovska (ne svi ali par njih) a argumenti su im na nivou 3 razreda osnovne škole... kada im daš konkretne brojeve i činjenice to samo hladno preskoče i nastave po svome
ipak se prepoznao... šteta a nadao sam se da nisizippoo87 wrote: ↑24/10/2025 17:07Jadan i jalov pokusaj,cak i od tebeVladaFBiH wrote: ↑24/10/2025 09:39čitajući ovo jedino što mi pada na pamet da je ovo napisao jedan botzippoo87 wrote: ↑23/10/2025 14:22 Ne u da se ponavljam. Pisao sam ovim najglasnijim ovdje,da umjesto botovanja,pikrenu nesto konkretno. Da izadju na ulicu i potpisuju peticiju,pa da peticija onda ide u Parlament i neka tamo diskutuju i debatuju,za i protiv.
Isto sam pisao galamdzijama ,da se oni prijave da rade nedjeljom.
Naravno nikome od njih ne pada na pamet da rade nedjeljom,oni bi da drugi rade za njihov cejf a da oni odmaraju
Onda dalje,ovo prebacivanje prometa u RS...opet isti ovi botovi i uhljebi to rade. Oni svjesno i namjerno idu tamo trositi,da mi nam mogli ovdje postotke postavljati.
Ja nisam ni 1 KM nedjeljom potrosio u RSu u ovoj godini dana a nije mi daleko,kao i vama u Sa,preko puta.
I meni je apsolutno nebitno to hoce li biti radna ili neradna,ali radnicima u trgovini ovo odgovara i za ovo su se borili. Ovo nijedan bot ne moze osporiti,ma koliko lagali i govorili kako "popadase" subotom.
Sve ostalo je botovanje ,sto iz centrale,sto uhljebljenih.... a nisi mi se do sada činio takav
![]()
ako si pratio temu a ne samo "vrtio" svoje vidio bi da maltene nema bota koji je na suprotnoj strani već imaš ljude koji daju argumente a strana koja brani je klasična botovska (ne svi ali par njih) a argumenti su im na nivou 3 razreda osnovne škole... kada im daš konkretne brojeve i činjenice to samo hladno preskoče i nastave po svome![]()
![]()
Nije vrijedno komentarisanja uopste.
Nesto ne vidim da si me citirao na onaj post,gdje sam rekao da se svi ujedinimo i da svi krenu lobirati kod svojih politika da se uvedu dva neradna dana svim radnicima. Cudi me kako ti to nije "zapalo" za oko... ?
Cuj mene se proziva da sam bot buahahahaha,samo zato sto ismijavam ove jadnike po forumu,sto pisu iz kancelarija i od moje plate se finansiraju. Umjesto da imaju neka zaduzenja,njima je zaduzenje da sire lazi po FB i forumima.
I onda takvi meni napisu da sam ja bot...ej,imam vise forumskog staza,nego oni godina ukupno![]()
![]()