Tako je, nemoj slaviti rodjendan u nedjelju u igraonici, vec u ponedjeljak. Logicno.
Neradna nedjelja u FBiH
Moderator: anex
-
peca777
#10401 Re: Neradna nedjelja u FBiH
-
tokio25
#10402 Re: Neradna nedjelja u FBiH
a ono mi svi slavili rodjendan po igraonicama nikako kuci?
-
tokio25
#10403 Re: Neradna nedjelja u FBiH
-
tokio25
#10404 Re: Neradna nedjelja u FBiH
pa neka izabere drugi posao onda ako je nezadovoljankakaljin wrote: ↑23/10/2025 14:17Pa o tome stalno i ja pricam, ti zelis da odmaras i zadovoljan si sa primanjima, neko zeli da radi ali mu je zabranjeno,jer zeli da zaradi vise. Tu je najveci problem. Ostavi svima opciju da biraju pa neka svako izabere za sebe sta mu najvise odgovara.sumirprimus wrote: ↑23/10/2025 14:07Slazem se, zato i govorim u svoje ime.
Ali isto tako podrzavam i radnike koji zele odmor nedeljom.
Ja podrzavam i onoga ko zeli da odmara nedeljom ali isto tako podrzavam i onoga koji ZELI da radi nedeljom
ima uvijek potraga za konobarima
- amidzazeher
#10405 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Eno sad dođosmo i do rođendana
- drug_profi
#10406 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Keslaj se ti, ali masa igraonica propala. Vikendom, a nedeljom pogotovo najbukiraniji bili. Radnim danom ...nah. Opstale one koje su izdvojene iz TC.
Za igraonicu u Merkuru znam da je uloženo dosta sredstava žene koja je nekako uspjela da ih skupi da se samozaposli.
Propalo sve.
-
peca777
-
elcaliente
#10409 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Pa nije igraonica trgovina, ima pravo na rad nedjeljom kakve veze ima u kojem objektu se nalazi.drug_profi wrote: ↑23/10/2025 15:47Keslaj se ti, ali masa igraonica propala. Vikendom, a nedeljom pogotovo najbukiraniji bili. Radnim danom ...nah. Opstale one koje su izdvojene iz TC.
Za igraonicu u Merkuru znam da je uloženo dosta sredstava žene koja je nekako uspjela da ih skupi da se samozaposli.
Propalo sve.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#10410 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Trzni centri ne funkcionisu ko piljare u tvojoj prdimahovini. Moras za isti obezbjediti osoblje, od security do higijenicara...a vidi, tc to ne moze, jer im je zabranjeno...a igraonica sama isto tako ne moze.elcaliente wrote: ↑23/10/2025 15:59Pa nije igraonica trgovina, ima pravo na rad nedjeljom kakve veze ima u kojem objektu se nalazi.drug_profi wrote: ↑23/10/2025 15:47Keslaj se ti, ali masa igraonica propala. Vikendom, a nedeljom pogotovo najbukiraniji bili. Radnim danom ...nah. Opstale one koje su izdvojene iz TC.
Propalo sve.
-
maha_xy
#10411 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ti ne razumijes sta dovodi kad se smanji potrosnja u jednom drustvu i kakve reperkusije ima na ekonomiju.amidzazeher wrote: ↑23/10/2025 15:28Pa to je ta logika ovih uhljeba što kazu da je nekome zabranjeno raditi ako je dobio neradnu nedeljuljubijankic wrote: ↑23/10/2025 15:07
Mozda bi i oni u opcini radili nedjeljom i dobili 100% dnevnice, a ovako im je uskracenoBHPosta, Telekom i ostale javne instutucije. Pa sto ne i skole, sto nastavnicima i profesorima zabraniti sirenje znanja vikendom
![]()
Kontam isto ovi sto se busaju argumentom da je opao promet zbog neradne nedelje zar nije to u neku ruku pozitivno za potrošaca? Ako ti neka roba ne ide logicno je da joj smanjiš cijenu isto tako i za promet.
Jok njima je kriv radnik što je preko sindikata izborio fiksnu nedelju da ga gazda ne moze vise zajebavati i za taj slobodan dan.
Dogovorite se vi sa svojim šefovima da vam je utorak slobodan pa onda landarajte po TC
- amidzazeher
#10412 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Da li se ekonomija jednog drustva zasniva samo na potrošnji u TC? Na temi se najviše spominje Bingo
I ovo se smatra potrošnjom valjdaProdaja novih automobila u Bosni i Hercegovini bilježi rast, s mjesečno registriranih oko 1000 novih vozila, unatoč općem porastu cijena. Ovo se događa paralelno s povećanim uvozom i prodajom polovnih automobila, koji su dominantni na tržištu. Najveći rast u novom segmentu bilježe hibridni pogoni, koji su postali popularniji od dizelaša, a među markama se ističu Toyota i Renault.
-
elcaliente
#10413 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Hvala, posto sam ja glup ti mi mozes objansiti kako ti funcionise jer si mnogo pametan.konektovan wrote: ↑23/10/2025 16:09Ti si malo glup, a vise puta si to potvrdio. Trzni centri ne funkcionisu ko piljare u tvojoj prdimahovini. Moras za isti obezbjediti osoblje, od security do higijenicara...a vidi, tc to ne moze, jer im je zabranjeno...a igraonica sama isto tako ne moze.elcaliente wrote: ↑23/10/2025 15:59Pa nije igraonica trgovina, ima pravo na rad nedjeljom kakve veze ima u kojem objektu se nalazi.drug_profi wrote: ↑23/10/2025 15:47
Keslaj se ti, ali masa igraonica propala. Vikendom, a nedeljom pogotovo najbukiraniji bili. Radnim danom ...nah. Opstale one koje su izdvojene iz TC.
Propalo sve.
Moja prdimahovina ima 2 miliona stanovnika, npr. u trznom centru se nalazi fitnes centar u koji idem. Posto je u mojoj kako ti kazes pridimahovini od dva miliona stanovnika uvjek bila neradna nedjelja po tvojoj logici velegrada iz kojeg dolazis on bi davno propao.
Ili su ljudi u mojoj prdimahovni mozda jednostavo pamentiji od ljudi u velegradu gdje ti zivis pa jednostavno otvore sporedni ulaz i upale svjetlo u prolazu da posjetitelji mogu ici u fitnes. Osigruanje je u svakom centru svakako 24 sata tu, pa mogu odkljucati i zakljucati vrata i upaliti svjetlo.
I pazi sada cuda, fitnes centar u trznom radi od 6h-00h svaki dan iako trgovine rade pon-sub od 10h-20h. Nuklearna fizika izgleda za stanovnike tvoga grada ili teknolodzijaaa!
Last edited by elcaliente on 23/10/2025 17:26, edited 2 times in total.
-
tokio25
#10414 Re: Neradna nedjelja u FBiH
ova igraonica u merkuru iliti hepoku komotno moze raditi jer se nalazi u dijelu koji ni na koji nacin nije spojen sa bingo supermarketomkonektovan wrote: ↑23/10/2025 16:09Ti si malo glup, a vise puta si to potvrdio. Trzni centri ne funkcionisu ko piljare u tvojoj prdimahovini. Moras za isti obezbjediti osoblje, od security do higijenicara...a vidi, tc to ne moze, jer im je zabranjeno...a igraonica sama isto tako ne moze.elcaliente wrote: ↑23/10/2025 15:59Pa nije igraonica trgovina, ima pravo na rad nedjeljom kakve veze ima u kojem objektu se nalazi.drug_profi wrote: ↑23/10/2025 15:47
Propalo sve.
-
kakaljin
#10415 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Pa naravno da sam za dva dana slobodna u sedmici a ne kao sada jedan. To pricam od samog pocetkazippoo87 wrote: ↑23/10/2025 15:05 Ajmo svi lobirati za dva slobodna dana.
I uhljebljeni botovi i svi?? Jeste li za??
Ajde neka botovi odmah u svoje centrale spuste dopis,da ce SDA ako dodje na vlast,ODMAH uvesti 2 slobodna dana za sve radnike u FBiH? Izmijeniti zakon o radu.
Ima li ijedan da ce ovo zatraziti od svojih nadredjenih???
Ima li ijedan bot da bi ovo uradio,da i obicni trgovci imaju 2 slodobna dana,kao budzetlije?
Da li bi mogli preci preko svog ega i umisljenosti da su oni burzoazija???![]()
Radnik radi 5 dana, ali objekat radi 7 dana u zavisnosti od djelatnosti i potrebe za tim radom.
-
kakaljin
#10416 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ja ti radim u privatnom sektoru tako da sve tvoje pisanje pada u vodu jer vidim da niti zelis niti hoces da prihvatis da neko ima drugacije misljenje od tovg. Tako da je suludo raspravljati sa tobom kada mislis da si jedini u pravu i da je samo tvoje istina a svi ostali lazu.zippoo87 wrote: ↑23/10/2025 14:46LAZES kralju kao paskakaljin wrote: ↑23/10/2025 14:38Priacam i ja u svim prodavnicama u koje udjem i vecina ih je nezadovoljna sa ovakvim stanjem sto imaju samo nedelju slobodnu. Zele da im se vrati prije kako je bilo ali uz adekvatno place rad vikendom. Tako da treba svima dozvoliti da biraju a ne da im se zabranjuje.zippoo87 wrote: ↑23/10/2025 14:32 Ponavljam da sam pricao sa skoro svim radnicima ovdje oko mene lokalno,svima odgovara. U Bingu znam par radnica,odgovara i njima. Lokalni granap,isto im odgovara. U Etni,gdje sam radio,isto tako,svima odgovara neradna nedjelja.
Bukvalno nisam cuo nikog od radnika da im ne odgovara.
Mozda jednom od 10 radnika da ne godi.
Otidji i ti i pricaj sa ljudima kojih se ovo tice.
Pusti forum,pricaj sa ljudima.
Naravno da bi voljeli da ne rade 2 dana ali za to treba neko presjeci,kao sa minimalnom platom. Ne mogu se radnici izboriti za to,ako vidimo koliko je teska borba i za jedan fiksan slobodni dan.
I ovo oko organizacije da radi ko hoce a ko nece,ne mora...necu reci da je 100% neizvodivo ali u praksi jako tesko izvodivo,jer ne moze se praviti plan rada a da ne znas 2-3 sedmice unaprijed sve. Dodaj na to i neplanske aktivnosti,bolest radnika ...ovo je praksi skoro nemoguce.
Zimus je jedna sefica koja radi u trznom centru demantovala sve vas u jednom svom postu,bas ovakve koji tvrdite da moze raditi ko hoce,zena argumentovano sve navela i objasnila. Kaze i sada sa svim radnicima je muka organizovati posao a kamoli na taj nacin.
Ali ja vjerujem da ti ovo znas,nego eto,treba malo gurati narativ...i ti si uhljebljen preko stranke jbga.
Vi takvi ste svi do jednog diskreditovani.
Ne mozes ni radno vrijeme objekata mijenjati kako tebi odgovara,svake sedmice drugo. Ima tu jos milion stvari,ali ne pije vodu pisati ljudima koji namjerno idu glavom kroz zid a nije bas da nista ne razumiju.
-
kakaljin
#10417 Re: Neradna nedjelja u FBiH
PA ti si Bot, objekat radi u zavisnosti od potrebe a ne samo da mora ili u ovom slucaju ne smije raditi. Kako usko razmisljanje imate da je za ne povjerovati.amidzazeher wrote: ↑23/10/2025 14:55![]()
Koja botina ovaj kakaljin, a ako nije onda je malo reci odvojen od stvarnosti. Puno vremena ispred Plejke šta li?
Evo morao sam se spustiti na njegovu logiku i da ga pitam da li npr. SCC kad se zatvori u 22:00 brani radnicima da rade do eto samo još dva sata extra do 24:00 ili mozda ima onih koji bi radili i do 10:00 ujutro kad opet SCC otvori vrata?
Po ovoj njegovoj logici svi uhljebi koji imaju slobodan vikend ujedno imaju zabranu da rade taj isti vikend!
De se malo saberi ili malo smislenije botuj ovaj forum
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#10418 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Pa sto onda ne radi? Zato sto se pita gazda tc -a .tokio25 wrote: ↑23/10/2025 17:01ova igraonica u merkuru iliti hepoku komotno moze raditi jer se nalazi u dijelu koji ni na koji nacin nije spojen sa bingo supermarketomkonektovan wrote: ↑23/10/2025 16:09Ti si malo glup, a vise puta si to potvrdio. Trzni centri ne funkcionisu ko piljare u tvojoj prdimahovini. Moras za isti obezbjediti osoblje, od security do higijenicara...a vidi, tc to ne moze, jer im je zabranjeno...a igraonica sama isto tako ne moze.elcaliente wrote: ↑23/10/2025 15:59
Pa nije igraonica trgovina, ima pravo na rad nedjeljom kakve veze ima u kojem objektu se nalazi.
-
kakaljin
#10419 Re: Neradna nedjelja u FBiH
PA i ugotiteljski objekti u trznim centrima ne rade a dozvoljeno im je raditi.elcaliente wrote: ↑23/10/2025 15:59Pa nije igraonica trgovina, ima pravo na rad nedjeljom kakve veze ima u kojem objektu se nalazi.drug_profi wrote: ↑23/10/2025 15:47Keslaj se ti, ali masa igraonica propala. Vikendom, a nedeljom pogotovo najbukiraniji bili. Radnim danom ...nah. Opstale one koje su izdvojene iz TC.
Propalo sve.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#10420 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Sto se kalijente naljuti zbog Svabije 
-
elcaliente
#10421 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Pa to je do njih hoce li raditi ili nece.kakaljin wrote: ↑23/10/2025 17:33PA i ugotiteljski objekti u trznim centrima ne rade a dozvoljeno im je raditi.elcaliente wrote: ↑23/10/2025 15:59Pa nije igraonica trgovina, ima pravo na rad nedjeljom kakve veze ima u kojem objektu se nalazi.drug_profi wrote: ↑23/10/2025 15:47
Propalo sve.
Glede igraonica rodjendani i slavlja dolaze i prolaze bez obrzira radi li Bingo samoposluga ili ne. Jos je bolje nedjeljom djeca su sigurna nema puno prolaznika.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#10422 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Pa nije potrosnja samo u TC.maha_xy wrote: ↑23/10/2025 16:20Ti ne razumijes sta dovodi kad se smanji potrosnja u jednom drustvu i kakve reperkusije ima na ekonomiju.amidzazeher wrote: ↑23/10/2025 15:28Pa to je ta logika ovih uhljeba što kazu da je nekome zabranjeno raditi ako je dobio neradnu nedeljuljubijankic wrote: ↑23/10/2025 15:07
Mozda bi i oni u opcini radili nedjeljom i dobili 100% dnevnice, a ovako im je uskracenoBHPosta, Telekom i ostale javne instutucije. Pa sto ne i skole, sto nastavnicima i profesorima zabraniti sirenje znanja vikendom
![]()
Kontam isto ovi sto se busaju argumentom da je opao promet zbog neradne nedelje zar nije to u neku ruku pozitivno za potrošaca? Ako ti neka roba ne ide logicno je da joj smanjiš cijenu isto tako i za promet.
Jok njima je kriv radnik što je preko sindikata izborio fiksnu nedelju da ga gazda ne moze vise zajebavati i za taj slobodan dan.
Dogovorite se vi sa svojim šefovima da vam je utorak slobodan pa onda landarajte po TC
Sad se sve vise i online kupuje.
-
peca777
-
zippoo87
#10424 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Apsolutno je nebitno gdje radis ,cak i da radis privatno,nije tema price,iako najvise botuju uhljebi.kakaljin wrote: ↑23/10/2025 17:28Ja ti radim u privatnom sektoru tako da sve tvoje pisanje pada u vodu jer vidim da niti zelis niti hoces da prihvatis da neko ima drugacije misljenje od tovg. Tako da je suludo raspravljati sa tobom kada mislis da si jedini u pravu i da je samo tvoje istina a svi ostali lazu.zippoo87 wrote: ↑23/10/2025 14:46LAZES kralju kao paskakaljin wrote: ↑23/10/2025 14:38
Priacam i ja u svim prodavnicama u koje udjem i vecina ih je nezadovoljna sa ovakvim stanjem sto imaju samo nedelju slobodnu. Zele da im se vrati prije kako je bilo ali uz adekvatno place rad vikendom. Tako da treba svima dozvoliti da biraju a ne da im se zabranjuje.
Naravno da bi voljeli da ne rade 2 dana ali za to treba neko presjeci,kao sa minimalnom platom. Ne mogu se radnici izboriti za to,ako vidimo koliko je teska borba i za jedan fiksan slobodni dan.
I ovo oko organizacije da radi ko hoce a ko nece,ne mora...necu reci da je 100% neizvodivo ali u praksi jako tesko izvodivo,jer ne moze se praviti plan rada a da ne znas 2-3 sedmice unaprijed sve. Dodaj na to i neplanske aktivnosti,bolest radnika ...ovo je praksi skoro nemoguce.
Zimus je jedna sefica koja radi u trznom centru demantovala sve vas u jednom svom postu,bas ovakve koji tvrdite da moze raditi ko hoce,zena argumentovano sve navela i objasnila. Kaze i sada sa svim radnicima je muka organizovati posao a kamoli na taj nacin.
Ali ja vjerujem da ti ovo znas,nego eto,treba malo gurati narativ...i ti si uhljebljen preko stranke jbga.
Vi takvi ste svi do jednog diskreditovani.
Ne mozes ni radno vrijeme objekata mijenjati kako tebi odgovara,svake sedmice drugo. Ima tu jos milion stvari,ali ne pije vodu pisati ljudima koji namjerno idu glavom kroz zid a nije bas da nista ne razumiju.
Ali ovo sto si ti pisao i sto sam ti ja napisao,dakle u praksi se ne moze sprovesti to,da radi kome se radi a da ne radi kome se ne radi i kada mu se ne radi.
Moze se zalon mijenjati na stotinu nacina i ovako i onako i opet ce neko naci dlaku u jajetu.
Sto se tice tvoje deklarativne podrske za dva neradna dana...ja pricam o tome se sa deklarativne predje na konkretno.
Evo pozvao sma botove,da jave centralama svojim i da po viber bot grupama oocnu pisati kako zele 2 slobodna dana slobodno. Da se izadje na ulicu i ootpisuje peticija. Da se ova tema gurne u javni prostor.
Od deklarativnog nema nista. I za dva slobodna dana bi ogroman otpor,sto od poslodavaca,sto od botova,ovih ili onih.
Ajmo se boriti,jebo botovanje...to ide na mlin samo politici,ovoj ili onoj.
-
elcaliente
#10425 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ma beeze mu komentar ja kao glup i prdimahovina gdje zivim a covjek pise iz nekog gradica u kojem nisu u stanju se organizovati da zastitari otvore sporedna vrata i upale svjetlo.
A neljutim se ja zbog Svabije nego zato sto kolega nezna upaliti mozak i za osnovne stvari naci rijesenje.
A pazi, trenirao sam u Bosanki dok sam bio dole, isti princip Konzum zatvoren al otvoren ulaz u fit bio. Neznam odakle onda ovaj lik pise.