Promasim Opeth ko zadnji kreten.
Izadju karte prvog aprila, proda se sve do kraja augusta
Ja pet dana prije skontam ima Opeth..majmun.
Da ti nisi napisao , ne bih ni znao
Moderator: _BataZiv_0809
Promasim Opeth ko zadnji kreten.
Generalno Eternal Flame bas los ove godine, poslije zadnjeg sa Sinisterom i Pestilance, ocekivao sam iskorak a ne skok unazadchallmander wrote: ↑17/10/2025 12:08 Blaze Bayley na Eternal Flame Festu iduce godine. Drugi pokusaj da nastupi u Sarajevu, valjda ovaj put fakat zapjeva![]()
Jedva cekam cuti neke njegove pjesme iz vremena Iron Maidena, brutalan vokal i dosta odlicnih pjesama sa ta 2 albuma.
Ne znam sta bih ti rekao, ukusi su nam drugaciji. Ja organski ne podnosim taj tip metala tako da mi je ovo sto dolazi iduce godine osvjezenjeSlo Burner wrote: ↑19/10/2025 20:58Generalno Eternal Flame bas los ove godine, poslije zadnjeg sa Sinisterom i Pestilance, ocekivao sam iskorak a ne skok unazadchallmander wrote: ↑17/10/2025 12:08 Blaze Bayley na Eternal Flame Festu iduce godine. Drugi pokusaj da nastupi u Sarajevu, valjda ovaj put fakat zapjeva![]()
Jedva cekam cuti neke njegove pjesme iz vremena Iron Maidena, brutalan vokal i dosta odlicnih pjesama sa ta 2 albuma.
Samo nek se vrti.challmander wrote: ↑21/10/2025 11:07Ne znam sta bih ti rekao, ukusi su nam drugaciji. Ja organski ne podnosim taj tip metala tako da mi je ovo sto dolazi iduce godine osvjezenjeSlo Burner wrote: ↑19/10/2025 20:58Generalno Eternal Flame bas los ove godine, poslije zadnjeg sa Sinisterom i Pestilance, ocekivao sam iskorak a ne skok unazadchallmander wrote: ↑17/10/2025 12:08 Blaze Bayley na Eternal Flame Festu iduce godine. Drugi pokusaj da nastupi u Sarajevu, valjda ovaj put fakat zapjeva![]()
Jedva cekam cuti neke njegove pjesme iz vremena Iron Maidena, brutalan vokal i dosta odlicnih pjesama sa ta 2 albuma.![]()
Messier wrote: ↑22/10/2025 01:46Samo nek se vrti.challmander wrote: ↑21/10/2025 11:07Ne znam sta bih ti rekao, ukusi su nam drugaciji. Ja organski ne podnosim taj tip metala tako da mi je ovo sto dolazi iduce godine osvjezenjeSlo Burner wrote: ↑19/10/2025 20:58
Generalno Eternal Flame bas los ove godine, poslije zadnjeg sa Sinisterom i Pestilance, ocekivao sam iskorak a ne skok unazad![]()
Ona neka ekipa sto je svirala u Agu, oni neki kako su se zvali, diznotor( svinjokolj) poprilicno dobri.
to su finese sve
u Zagrebu sviraju u Arenizomri wrote: ↑27/10/2025 17:26 Evo ima za mjesec Buč Kesidi u Domu Mladih, upad četvrtoba![]()
Baš me, ako ništa a ono čisto fenomenološki, zanima hoće li fakat biti rasprodato kao što najavljuju u ovim promo člancima na Klixu. Jedan indie rock bend iz regije, čak iako je naklonjen mlađoj ženskoj publici, je po meni još uvijek nesposoban za uraditi to po ovoj cijeni u Sarajevu. No, dopustiću da me demantiraju.
Da. Sviraju u Areni u Zagrebu I prodali su sve promotivne karte za amfitetar Doma Mladih u sad se prodaju ove od 40 KM..frit_i_frut wrote: ↑27/10/2025 20:01u Zagrebu sviraju u Arenizomri wrote: ↑27/10/2025 17:26 Evo ima za mjesec Buč Kesidi u Domu Mladih, upad četvrtoba![]()
Baš me, ako ništa a ono čisto fenomenološki, zanima hoće li fakat biti rasprodato kao što najavljuju u ovim promo člancima na Klixu. Jedan indie rock bend iz regije, čak iako je naklonjen mlađoj ženskoj publici, je po meni još uvijek nesposoban za uraditi to po ovoj cijeni u Sarajevu. No, dopustiću da me demantiraju.
Stvarno volim Opeth.
Davali bi i ovdje ljudi da imaju na sta, vjeruj mi.
Iggy Pop je bio otkazan radi jednog zajeba i straha stranog organizatora koji ne poznaje običaje publike ovdje u to vrijeme, tj. neiskustvo sa međunarodnim koncertima.
Samo jedan od ovih je bio poslije Iggy Pop, ali kontam šta hoćeš da kažeš. Bilo je u zadnje vrijeme uspješnih koncerata (Sting, Kraftwerk, Dickinson...) ali to su uglavnom adult oriented izvođači pa ljudima nije neki problem izvaliti za kartu. Posebno jer su ovakvi događaji rijetki.DaysleepeR wrote: ↑30/10/2025 12:28Iggy Pop je bio otkazan radi jednog zajeba i straha stranog organizatora koji ne poznaje običaje publike ovdje u to vrijeme, tj. neiskustvo sa međunarodnim koncertima.
2025 godine sa identičnom publikom koncert ne bi bio otkazan.
Razlika je u tome što u to vrijeme naša publika nije znala šta znači pretprodaja i u to vrijeme su se karte za događaje kupovale u sedmici pred isti.
Danas se zna da publika većinom ima tu naviku, plus što je mlađa publika već navikla na pretprodaju i dosta ranije se vidi da koncert neće propasti.
U to vrijeme organizator i agent iz inostranstva nije bio spreman da rizikuje da ima skoro nikakvu prodaju do sedmicu pred koncert i isti je otkazan.
Nakon tog koncerta dolazilo je mnogo manjih imena i ti koncerti nisu otkazani. (Simple Minds, Eros Ramazotti, Brit Floyd, Deep Purple, itd. sve i jedan u Zetri.)