Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Messier

#2376 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Messier »

kio01 wrote: 04/09/2025 14:57 U zg ove godine QOTSA, Gojira, The Kills, Jerry Cantrell, Godsmack, Joe Satriani i Steve Vai, Skunk Akasie, bit ce Opeth, pa Till Lindemann u areni, itd. Mašala. Da je nama 10% njihovog bio bih prezadovoljan.
Promasim Opeth ko zadnji kreten.
Izadju karte prvog aprila, proda se sve do kraja augusta
Ja pet dana prije skontam ima Opeth..majmun.

Da ti nisi napisao , ne bih ni znao
Digla_da_kreci

#2377 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Digla_da_kreci »

Ccc, a ja ti rekla. Dobro, dobro.. :roll: :D
Juh, zar je takva potraznja za Opethom bila, sve se rasprodalo? Cesto se moze naci na oglasima da neko prodaje, jer ne moze ici pa da ne propadne.
Je li ko isao, kako je bilo?

@Nepenthe11 se jos nije otrijeznio da nam prenese utiske. :D
moon_walker_90

#2378 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by moon_walker_90 »

Pozdrav svima,

Prodajem 2 karte za Crvenu Jabuku veceras u Skenderiji, tribina istok. PP za detalje.

Hvala.
challmander

#2379 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by challmander »

Blaze Bayley na Eternal Flame Festu iduce godine. Drugi pokusaj da nastupi u Sarajevu, valjda ovaj put fakat zapjeva :D

Jedva cekam cuti neke njegove pjesme iz vremena Iron Maidena, brutalan vokal i dosta odlicnih pjesama sa ta 2 albuma.
Messier

#2380 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Messier »

Jel IDEM svirao veceras u Bosni, u Prvom maju ?

Nikad nisi htjela sa mnom slusat pank
zomri

#2381 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by zomri »

Messier wrote: 18/10/2025 01:29 Jel IDEM svirao veceras u Bosni, u Prvom maju ?

Nikad nisi htjela sa mnom slusat pank
Jest, odlično je bilo. Mlađa publika i bend, energija baš kakva treba biti :thumbup:
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#2382 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Slo Burner »

challmander wrote: 17/10/2025 12:08 Blaze Bayley na Eternal Flame Festu iduce godine. Drugi pokusaj da nastupi u Sarajevu, valjda ovaj put fakat zapjeva :D

Jedva cekam cuti neke njegove pjesme iz vremena Iron Maidena, brutalan vokal i dosta odlicnih pjesama sa ta 2 albuma.
Generalno Eternal Flame bas los ove godine, poslije zadnjeg sa Sinisterom i Pestilance, ocekivao sam iskorak a ne skok unazad
challmander

#2383 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by challmander »

Slo Burner wrote: 19/10/2025 20:58
challmander wrote: 17/10/2025 12:08 Blaze Bayley na Eternal Flame Festu iduce godine. Drugi pokusaj da nastupi u Sarajevu, valjda ovaj put fakat zapjeva :D

Generalno Eternal Flame bas los ove godine, poslije zadnjeg sa Sinisterom i Pestilance, ocekivao sam iskorak a ne skok unazad
Ne znam sta bih ti rekao, ukusi su nam drugaciji. Ja organski ne podnosim taj tip metala tako da mi je ovo sto dolazi iduce godine osvjezenje :D
Messier

#2384 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Messier »

Svira Clutch u Zagrebu 06 12 25

44 eura ulaz
Messier

#2385 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Messier »

challmander wrote: 21/10/2025 11:07

Ne znam sta bih ti rekao, ukusi su nam drugaciji. Ja organski ne podnosim taj tip metala tako da mi je ovo sto dolazi iduce godine osvjezenje :D
Samo nek se vrti.

Ona neka ekipa sto je svirala u Agu, oni neki kako su se zvali, diznotor( svinjokolj) poprilicno dobri.
to su finese sve
Messier

#2386 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Messier »

meni se u zagrebu svidja sto uvijek imas neki vintidz i bugalu.
mozes naci nesto, bilo ko da svira.
pank orkestra,negdje....nema tu nekih velikih svirki, ai sta su velike svirke?

nema tu neke scene, al ima svirke,odes u rut i ubijes se kantrijem.

u pravu je rio.

a u principu, ne fali koncerata,fali scene
challmander

#2387 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by challmander »

Messier wrote: 22/10/2025 01:46
challmander wrote: 21/10/2025 11:07

Samo nek se vrti.

Ona neka ekipa sto je svirala u Agu, oni neki kako su se zvali, diznotor( svinjokolj) poprilicno dobri.
to su finese sve

Ma naravno, neka ima svega. Prvi ja kukam kako nema nista u Sarajevu :D

Fazon je sto sam ja poprilicno izbirljiv i ne mogu sve bas slusat.
zomri

#2388 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by zomri »

Evo ima za mjesec Buč Kesidi u Domu Mladih, upad četvrtoba :-)
Baš me, ako ništa a ono čisto fenomenološki, zanima hoće li fakat biti rasprodato kao što najavljuju u ovim promo člancima na Klixu. Jedan indie rock bend iz regije, čak iako je naklonjen mlađoj ženskoj publici, je po meni još uvijek nesposoban za uraditi to po ovoj cijeni u Sarajevu. No, dopustiću da me demantiraju.
frit_i_frut

#2389 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by frit_i_frut »

zomri wrote: 27/10/2025 17:26 Evo ima za mjesec Buč Kesidi u Domu Mladih, upad četvrtoba :-)
Baš me, ako ništa a ono čisto fenomenološki, zanima hoće li fakat biti rasprodato kao što najavljuju u ovim promo člancima na Klixu. Jedan indie rock bend iz regije, čak iako je naklonjen mlađoj ženskoj publici, je po meni još uvijek nesposoban za uraditi to po ovoj cijeni u Sarajevu. No, dopustiću da me demantiraju.
u Zagrebu sviraju u Areni
Better Man

#2390 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Better Man »

frit_i_frut wrote: 27/10/2025 20:01
zomri wrote: 27/10/2025 17:26 Evo ima za mjesec Buč Kesidi u Domu Mladih, upad četvrtoba :-)
u Zagrebu sviraju u Areni
Da. Sviraju u Areni u Zagrebu I prodali su sve promotivne karte za amfitetar Doma Mladih u sad se prodaju ove od 40 KM..
zomri

#2391 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by zomri »

Zagreb je drugi kosmos za nas. Ovdje nema kriticne mase koja je spremna jednom u pola godine dati petobu za koncert, dok u zg daju i vise na mjesecnoj bazi. Ima malo i do standarda ali vecim dijelom je do (ne)kulture odlazaka na dogadjaje.
DaysleepeR

#2392 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by DaysleepeR »

Messier wrote: 16/10/2025 16:42
kio01 wrote: 04/09/2025 14:57 U zg ove godine QOTSA, Gojira, The Kills, Jerry Cantrell, Godsmack, Joe Satriani i Steve Vai, Skunk Akasie, bit ce Opeth, pa Till Lindemann u areni, itd. Mašala. Da je nama 10% njihovog bio bih prezadovoljan.
Promasim Opeth ko zadnji kreten.
Izadju karte prvog aprila, proda se sve do kraja augusta
Ja pet dana prije skontam ima Opeth..majmun.

Da ti nisi napisao , ne bih ni znao
Stvarno volim Opeth.
Gledao sam ih tri puta, svaki put je bila dosada i uspavanka.
Nije baš bend za gledati uživo.
challmander

#2393 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by challmander »

zomri wrote: 28/10/2025 09:54 Zagreb je drugi kosmos za nas. Ovdje nema kriticne mase koja je spremna jednom u pola godine dati petobu za koncert, dok u zg daju i vise na mjesecnoj bazi. Ima malo i do standarda ali vecim dijelom je do (ne)kulture odlazaka na dogadjaje.
Davali bi i ovdje ljudi da imaju na sta, vjeruj mi.

Svaki iole ozbiljan koncert ovdje se rasproda, i to uglavnom prvo odu najskuplje karte.
zomri

#2394 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by zomri »

Ne slazem se. Neki poput Iggy Popa i Stranglersa ne da nisu rasprodati nego su i otkazani.
kio01

#2395 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by kio01 »

zomri wrote: 28/10/2025 15:52 Ne slazem se. Neki poput Iggy Popa i Stranglersa ne da nisu rasprodati nego su i otkazani.
a ne moze nikako biti relevantan otkazani koncert od prije haman dvaest godina
zomri

#2396 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by zomri »

ok evo vidjećemo kako će proći dječkići, niko sretniji od mene ako bude dupke puno.
challmander

#2397 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by challmander »

Za Buc Kesidi mi bas puca neka stvar i nisu mjerilo nicega. Imaju svoju publiku, uglavnom zensku, i nisu neke univerzalne zvijezde koje bi svakako punile arene gdje god da odu.
DaysleepeR

#2398 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by DaysleepeR »

zomri wrote: 28/10/2025 15:52 Ne slazem se. Neki poput Iggy Popa i Stranglersa ne da nisu rasprodati nego su i otkazani.
Iggy Pop je bio otkazan radi jednog zajeba i straha stranog organizatora koji ne poznaje običaje publike ovdje u to vrijeme, tj. neiskustvo sa međunarodnim koncertima.
2025 godine sa identičnom publikom koncert ne bi bio otkazan.

Razlika je u tome što u to vrijeme naša publika nije znala šta znači pretprodaja i u to vrijeme su se karte za događaje kupovale u sedmici pred isti.
Danas se zna da publika većinom ima tu naviku, plus što je mlađa publika već navikla na pretprodaju i dosta ranije se vidi da koncert neće propasti.

U to vrijeme organizator i agent iz inostranstva nije bio spreman da rizikuje da ima skoro nikakvu prodaju do sedmicu pred koncert i isti je otkazan.

Nakon tog koncerta dolazilo je mnogo manjih imena i ti koncerti nisu otkazani. (Simple Minds, Eros Ramazotti, Brit Floyd, Deep Purple, itd. sve i jedan u Zetri.)
challmander

#2399 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by challmander »

Kakvo ludilo u ZG iduce godine :-)

Offspring, Anthrax, Perfect Circle u 3 dana jedni za drugim. Zao mi loseg tajminga, idem na Metallicu u Budimpesti oba dana i ne mogu nikako stici a volio bih Offspring cuti uzivo.

Offspring rasprodat za 3h, zestoko su ih podcijenili sa Salatom a cini mi se da je slicna greska i sa Anthraxom napravljena.
zomri

#2400 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by zomri »

DaysleepeR wrote: 30/10/2025 12:28
Iggy Pop je bio otkazan radi jednog zajeba i straha stranog organizatora koji ne poznaje običaje publike ovdje u to vrijeme, tj. neiskustvo sa međunarodnim koncertima.
2025 godine sa identičnom publikom koncert ne bi bio otkazan.

Razlika je u tome što u to vrijeme naša publika nije znala šta znači pretprodaja i u to vrijeme su se karte za događaje kupovale u sedmici pred isti.
Danas se zna da publika većinom ima tu naviku, plus što je mlađa publika već navikla na pretprodaju i dosta ranije se vidi da koncert neće propasti.

U to vrijeme organizator i agent iz inostranstva nije bio spreman da rizikuje da ima skoro nikakvu prodaju do sedmicu pred koncert i isti je otkazan.

Nakon tog koncerta dolazilo je mnogo manjih imena i ti koncerti nisu otkazani. (Simple Minds, Eros Ramazotti, Brit Floyd, Deep Purple, itd. sve i jedan u Zetri.)
Samo jedan od ovih je bio poslije Iggy Pop, ali kontam šta hoćeš da kažeš. Bilo je u zadnje vrijeme uspješnih koncerata (Sting, Kraftwerk, Dickinson...) ali to su uglavnom adult oriented izvođači pa ljudima nije neki problem izvaliti za kartu. Posebno jer su ovakvi događaji rijetki.

Sa interesovanjem ću pratiti kako će Buč Kesidi proći kod klinaca. Ne znam, meni se čini da je ipak to mnogo para za tinejdžerski i/ili studentski budžet, ali bumo vidjeli.
Post Reply