tokio25 wrote: ↑10/10/2025 12:02do mene u pravu si izvini i ti i ostali na gresciAteista wrote: ↑10/10/2025 11:02Jebla tebe.![]()
Nekoliko puta sam provjerio, podijeli 52.000 sa 60 dana i dobices 866,66 sa neogranicenim brojem sestica.
Toliko bi znaci bilo ukupno stajanja u jednom danu. Ako to podijelimo, evo ne mora na 24 sata, nego na 16 sati da zanemarimo nocne sate, to bi bilo 54 stajanja po satu, sto znaci manje od auta po minuti, a to su ukupna stajanja na svim stajalistima koja imaju kamere, ima ih bar 10 koliko ja znam, tako da kad se podijeli to je u prosjeku tek svakih 10-tak minuta jedno vozilo na jednom stajalistu.
doduse juce sam malo bio pod pritiskom u poslu oko 4 bas oko racunanja kad sam pisao pa ko zna sta sam ja dijelio
kao sto vidim ja sam to podijelio sa 6 i onda na 10 dana
uzmimo u obzir i da nisu sva stajalista tako "bitna" dolazimo opet da ce kod hose biti vise nego kod vjetrenjace npr i sl
Desava se.
Da, to je tacno, ovo sto sam izracunao je prosjek, sigurno da je na nekim vise izrazeno i cesce je stajanje.
Opet, to po meni nije tako strasno kako djeluje na prvu, mislim nije nesto sto predstavlja problem za odvijanje gradskog saobracaja jer nije toliko cesto.
Ono sto je puno bitnije a ne znamo je polozaj gdje stanu, jer nije isto ako stanu na sredinu gdje ce bas smetati, ili na samom pocetku ili kraju. Isto tako ne znamo jeli i to stajanje bilo kiss and fly od nekoliko sekundi, ili je neko odlucio da plati parking 20KM i ostao par sati.
Moj neki utisak je da su stajalista generalno prazna i da je situacija neuporedivo bolja nego prije, tako da koliko god ovaj broj djelovao velik, nije tako strasan i vjerovatno ne utice znacajno na JGS. Sigurno je i da ce vremenom biti sve manje, mnogi mozda jos i ne znaju za kamere pa ce saznati, ako nista kad stigne kazna.