Kako prezivjeti kraj

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

tokio25

#326 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by tokio25 »

e onda se sveti :lol:

ps. kako ste vi zene naopake
ostali muski su samo oni od kojih ti se smuci a smuci ti se mozda najvise upravo od onoga kojeg si volila a sigurno si okolo imala normlanih muskaraca koji bi te drzali kao malo vode na dlanu
Last edited by tokio25 on 11/10/2025 20:16, edited 1 time in total.
Aemeleee1234

#327 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by Aemeleee1234 »

Onda će biti da sam promiskuitetna. Mora barem zvanično na papiru prvo biti.
tokio25

#328 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by tokio25 »

kako ce biti ako ne zna
nece te on pratiti da vidi jesi li spavala s nekim ili nisi

izadji i provedi se zaboravis debila i to je to
ne moras spavati s nekim malo sam i ja u sali otisao dublje :D
Aemeleee1234

#329 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by Aemeleee1234 »

tokio25 wrote: 11/10/2025 20:14 e onda se sveti :lol:

ps. kako ste vi zene naopake
ostali muski su samo oni od kojih ti se smuci a smuci ti se mozda najvise upravo od onoga kojeg si volila a sigurno si okolo imala normlanih muskaraca koji bi te drzali kao malo vode na dlanu
Da. Mislila sam da je on taj koji će čuvati uvijek moju ljubav i znati cijeniti. Ali on je inače nezadovoljan svim i svačim, pa tako i sa mnom. Jedino sam se i njemu u potpunosti predala, zato me ovako i slomio.
tokio25

#330 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by tokio25 »

E pa ispravljaj to sto prije
Kazem ti idi trci idi napij se idi pjevaj druzi se nadji sebi sta ti najvise odgovara posebno jer je su ota
Aemeleee1234

#331 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by Aemeleee1234 »

tokio25 wrote: 11/10/2025 20:27 E pa ispravljaj to sto prije
Kazem ti idi trci idi napij se idi pjevaj druzi se nadji sebi sta ti najvise odgovara posebno jer je su ota

Ne bih voljela da ga kojim slučajem vidim u društvu žene, a to je vrlo moguće. Zato izbjegavam izlaske.
tokio25

#332 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by tokio25 »

Onda nabavi 2 macke i zivi s njima do kraja zivota
Babbuka

#333 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by Babbuka »

Aemeleee1234 wrote: 11/10/2025 19:42 Prije njega sam bila potpuno samostalna.
Živjela sam sama, brinula o svemu, išla gdje hoću, bila sigurna u sebe.

A sad, kao da više ne znam ni disati bez te veze.
Ne znam otići kupiti hljeb, a da mi u glavi ne krene panika.
Kao da mi je oduzeo onu snagu koju sam imala prije njega, onu sigurnost u sebe.

I to mi je najveća izdaja — ne samo što je otišao, nego što me iznutra promijenio i učinio nesigurnom u ono što sam bila.

Iznevjerio me na način koji se ne vidi izvana, ali ja ga osjećam u svakoj sitnici, u svakom koraku koji sad moram sama.

Pa prije da sam u tridesetim 🙂
Nisam psiholog, ali ovo meni malo miriši na narcisoidnog tipa.
MAha

#334 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by MAha »

Nemate djecu? Ako nemate, ti nemas u stvari problem (kako god izgledalo trenutno da imas ogroman problem). Nemoj se "dat u promet" da bi se kao osjetila bolje, mozes u tome izgubiti sebe (a jedino se bez sebe ne moze). Odboluj na svoj nacin, psiholog ne znam dal ce pomoc, al ne dozvoli da "bolovanje" traje predugo. Bice to sve ok. Imas emocije, hrabra, vjerna, nebitno sad izgled. Naice srodna dusa, prepoznaces, i aBd vise srece. Sretno!
Aemeleee1234

#335 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by Aemeleee1234 »

MAha wrote: 11/10/2025 21:27 Nemate djecu? Ako nemate, ti nemas u stvari problem (kako god izgledalo trenutno da imas ogroman problem). Nemoj se "dat u promet" da bi se kao osjetila bolje, mozes u tome izgubiti sebe (a jedino se bez sebe ne moze). Odboluj na svoj nacin, psiholog ne znam dal ce pomoc, al ne dozvoli da "bolovanje" traje predugo. Bice to sve ok. Imas emocije, hrabra, vjerna, nebitno sad izgled. Naice srodna dusa, prepoznaces, i aBd vise srece. Sretno!
Nemamo djecu, nemamo ništa zajedničko da nas veže da može biti problem spora sutra pri razvodu. Svjesna sam svega sto mi vi govorite ovdje, a i ljudi oko mene. Nazalost nije jednostavno ni lako nekoga tako izbrisati kad si mu vjerovao da će ostati do kraja. Kažem, da je bilo nešto nepremostivo, ok, ali ja mislim da se moglo riješiti ali on ne želi.
Aemeleee1234

#336 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by Aemeleee1234 »

Babbuka wrote: 11/10/2025 21:15
Aemeleee1234 wrote: 11/10/2025 19:42 Prije njega sam bila potpuno samostalna.
Živjela sam sama, brinula o svemu, išla gdje hoću, bila sigurna u sebe.

A sad, kao da više ne znam ni disati bez te veze.
Ne znam otići kupiti hljeb, a da mi u glavi ne krene panika.
Kao da mi je oduzeo onu snagu koju sam imala prije njega, onu sigurnost u sebe.

I to mi je najveća izdaja — ne samo što je otišao, nego što me iznutra promijenio i učinio nesigurnom u ono što sam bila.

Iznevjerio me na način koji se ne vidi izvana, ali ja ga osjećam u svakoj sitnici, u svakom koraku koji sad moram sama.

Pa prije da sam u tridesetim 🙂
Nisam psiholog, ali ovo meni malo miriši na narcisoidnog tipa.

Jako. I sebično.
MAha

#337 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by MAha »

Naravno da nije lako, samo ima i mnogo teze. Samo zelim da kazem, da ne odes "uheravo", a nema potrebe, objektivno nije veliki problem.Znam da je tebi najveci na svijetu sada. Proce.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#338 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by Truba »

tuđe probleme lako riješiti
MAha

#339 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by MAha »

Truba wrote: 11/10/2025 21:40 tuđe probleme lako riješiti
Ako se referises na moj komentar, ne pretendiram "rjesit" tudji problem, iznosim svoje misljenje i mozda time malo pomognem da izgleda laksi (objektivno zaista nije prevelik problem, subjektivno, sto je za xovjeka jedino relevantno, vjerivatno izgleda ogroman).
Aemeleee1234

#340 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by Aemeleee1234 »

“Ošamarim” samu sebe s vremena na vrijeme jer znam da je moglo biti i puno gore od ovoga, ali kada prvi put u životu istinski voliš, izgleda da se nećeš nikad izvuci iz ovog trenutnog pakla. Teško je kada te svaka sitnica podsjeća, od praznog kreveta u kojem vise ne mozes da spavaš, do hrane koju ne mozes da jedeš, ulicama kojim ne mozes da hodaš i kafića u kojim ne mozes da sjediš. Mnogima mozda zvuci patetično, ali vjerujem da ljudi koji su slično iskusili, znaju o čemu govorim. Jebeno je teško kada trebaš spavati a nema tog zagrljaja i blizine. Odjednom ti je sve oduzeto sto si imao, bez da imas pravo glasa u svemu tome. I zato bih najradije da vrištim, kako ljudi danas olako shvatjau brak i stavljaju tacku. Svjesna sam bila svojih mana, za koje mi opet moji ljudi govore da nisu mane, nego realni “zahtjevi” ali opet sam i sitnice bila spremna da mijenjam i prilagodim se. Mislim da ja ovdje i nisam mogla ništa vise uraditi jer je on shvatio da mu ovakav način života ne odgovara. Muškarci bi da se ožene a da i dalje žive kao momci. Toga trebaju biti svjesni prije nego se upuste u brak i unište drugu osobu do te mjere da ne zna vise funkcionisati.
NediM17

#341 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by NediM17 »

Popij koju. :mrgreen:
Aemeleee1234

#342 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by Aemeleee1234 »

NediM17 wrote: 11/10/2025 22:25 Popij koju. :mrgreen:
Na antibioticima sam pa ne smijem, još 😀
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#343 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by Truba »

MAha wrote: 11/10/2025 21:47
Truba wrote: 11/10/2025 21:40 tuđe probleme lako riješiti
Ako se referises na moj komentar, ne pretendiram "rjesit" tudji problem, iznosim svoje misljenje i mozda time malo pomognem da izgleda laksi (objektivno zaista nije prevelik problem, subjektivno, sto je za xovjeka jedino relevantno, vjerivatno izgleda ogroman).
Opcenito govorim
Aemeleee1234

#344 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by Aemeleee1234 »

Kako se muškarci nose s ovim? Znam da me ne bi trebalo zanimati i da se trebam sobom pozabaviti ali još nisam došla do te tacke. Svaki dan se pitam da li će se ikad osvijestiti i shvatiti da je izabrao lakši put, ne nužno i bolji? Dok sam pokušavala uspostaviti kontakt i spasiti nas, naišla sam samo na hladnoću i teške riječi, i to stvarno učini da se osjetiš bezvrijednom i da mu nikad nisi valjala. Je li moguće da se tako lako nosi ili je jednostavno psihopata i manipulator? Da li muškarci sebe tako lako ubijede ili je odbrambeni mehanizam. Znam da je i on mene volio, zato me ovoliko i lomi.
Babbuka

#345 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by Babbuka »

Aemeleee1234 wrote: 11/10/2025 23:23 Kako se muškarci nose s ovim? Znam da me ne bi trebalo zanimati i da se trebam sobom pozabaviti ali još nisam došla do te tacke. Svaki dan se pitam da li će se ikad osvijestiti i shvatiti da je izabrao lakši put, ne nužno i bolji? Dok sam pokušavala uspostaviti kontakt i spasiti nas, naišla sam samo na hladnoću i teške riječi, i to stvarno učini da se osjetiš bezvrijednom i da mu nikad nisi valjala. Je li moguće da se tako lako nosi ili je jednostavno psihopata i manipulator? Da li muškarci sebe tako lako ubijede ili je odbrambeni mehanizam. Znam da je i on mene volio, zato me ovoliko i lomi.
Muškarac ne ostavlja ženu koju cijeni. Zreo muškarac ne vrijeđa ženu s kojom okončava vezu.

To što misliš da te volio...stavi prst na čelo i razmisli šta je njegova definicija ljubavi i da li ti odgovara.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#346 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by Velkoski »

post nut clarity je rješenje i za mir u svijetu, eto tako, lagano :mrgreen:
Aemeleee1234

#347 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by Aemeleee1234 »

Babbuka wrote: 11/10/2025 23:59
Aemeleee1234 wrote: 11/10/2025 23:23 Kako se muškarci nose s ovim? Znam da me ne bi trebalo zanimati i da se trebam sobom pozabaviti ali još nisam došla do te tacke. Svaki dan se pitam da li će se ikad osvijestiti i shvatiti da je izabrao lakši put, ne nužno i bolji? Dok sam pokušavala uspostaviti kontakt i spasiti nas, naišla sam samo na hladnoću i teške riječi, i to stvarno učini da se osjetiš bezvrijednom i da mu nikad nisi valjala. Je li moguće da se tako lako nosi ili je jednostavno psihopata i manipulator? Da li muškarci sebe tako lako ubijede ili je odbrambeni mehanizam. Znam da je i on mene volio, zato me ovoliko i lomi.
Muškarac ne ostavlja ženu koju cijeni. Zreo muškarac ne vrijeđa ženu s kojom okončava vezu.

To što misliš da te volio...stavi prst na čelo i razmisli šta je njegova definicija ljubavi i da li ti odgovara.
Imao je isti obrazac ponašanja sa prethodnim ženama, trebalo mi je biti jasno da ću biti samo jedna u nizu koju će otjerati. Vjerujem da će doći vrijeme kada ću biti zahvalna sto se “samo” na ovom završilo ali trenutno sam još uvijek poluslijepa i razmišljam o par dobrih osobina koje je imao.
MAha

#348 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by MAha »

Sve je individualno, ne nose se ni svi muskarci ni sve zene na isti nacin sa tim. Mozda je izabrao bolji put, za oboje, to nikad ne znas.
hali gali halid

#349 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by hali gali halid »

Samo onako odlučio da ode?
Aemeleee1234

#350 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by Aemeleee1234 »

Vjerovatno je to duže vremena u njemu tinjalo. Nikad nije htio sjesti i reci konkretno kakav problem ima, da mirno razgovaramo jer to nije znao, nego je uvijek drama, svadja, pukne u sekundi izadje na vrata i ne dolazi kući, ne javlja se, tretman šutnje dakle. Nudila sam da lijepo razgovaramo i riješimo, da idemo na terapiju, ne želi. Želi razvod. Da ne spominjem da je momenat u kojem je odlučio otići bio najgori mogući; ja trudna s bebom koju sam ubrzo nakon ogromnog stresa i svega, izgubila.
Post Reply