Kako prezivjeti kraj

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
tokio25

#301 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by tokio25 »

sto prije prihvatis da je to gotovo i da moras dalje lakse ce ti biti
da ne ulazim sta se desilo konkretno u tvom slucaju
izlazi druzi se imas prijateljice pa s njima izadji na pice kafu ili sta vec preferiras
tokio25

#302 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by tokio25 »

PixelDrifter wrote: 11/10/2025 19:08 Ima nas 8 milijardi, vise od pola su zene, naci ces neku. Iskreno, nagon godina braka, smijat ces se ovakvim temama. isto vazi i za zene. Ja sam najsretniji kad je zena negdje napolju...
ako sam dobro uhvatio zensko je u pitanju tako da ne trazi zensku ili mozda i trazi :D
Pandakonda

#303 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by Pandakonda »

Aemeleee1234 wrote: 11/10/2025 18:35 Nova sam na forumu, trenutno prolazim kroz težak period razvoda i osjećam se izgubljeno.
Treba mi mjesto gdje mogu podijeliti misli i čuti iskustva drugih koji su prošli nešto slično.

Ponekad mi se čini da neću uspjeti prebroditi ovo, a nekad osjetim tračak snage.
Ako ima neko ko je prolazio kroz sličnu situaciju, voljela bih da napiše kako je to preživio i kako je ponovo pronašao mir.
Nemam ti sta drugo reci osim svaki dan iznad zemlje je dobar dan. Kad god te uhvati tuga radi razvoda imaj na umu koliko tezih bitaka vode drugi ljudi i budi sretna ako je ljubav tvoja jedina bitka/muka.

Ne znam koliko ti je godina i u kojoj si fazi zivota ali sigurno nisi prva ni zadnja koja se razvela pa opet nasla novu ljubav. I takvih primjera mozes pronaci milion koliko god godina imala. Bitno je ostati racionalan i shvatiti brak nije neko sveto slovo na papiru i da je sasvim normalno razvesti se i pronaci novu ljubav ako vec stvari nisu isle. I kao sto rece forumas gore, ako se vec moralo desiti bolje da se desi ranije nego kasnije
Babbuka

#304 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by Babbuka »

Aemeleee1234 wrote: 11/10/2025 19:05 Istina je, to je najteži dio.
Trenutno se baš borim s tim “pomirenjem” — znam da je gotovo, ali kao da srce još uvijek ne može da povjeruje.
Svaki dan pokušavam prihvatiti stvarnost, ali nekad mi se čini da me tuga opet povuče nazad.
Ali vjerujem da si u pravu — da se bez toga ne može ići dalje.
Možda to prihvatanje i dolazi polako, kroz ove dane kad boli, ali bar znam da idem ka tome.
Sudbina je htjela da svaki put kada sam proživljavao nešto teško, naletim na nekoga sa težom nezgodom, i to me trijeznilo momentalno.

Svako malo mi odzvanja u glavi Tolstoj..."Sve sretne porodice liče jedna na drugu, svaka nesretna porodica, nesretna je na svoj način"
Aemeleee1234

#305 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by Aemeleee1234 »

Nismo bili dugo u braku, ali meni je ovo sve teško palo.
Iskreno, smatram da problemi koje smo imali nisu bili toliko veliki da se ne mogu prevazići.
Bila sam spremna da se borim, da pokušamo još jednom, da spasimo to što imamo.
Ali on je samo hladno otišao — ne prvi put.
Prvi put sam vjerovala da će shvatiti da vrijedi pokušati, ali sada vidim da je donio odluku bez imalo dileme.
Ne znam više da li je to umor, razočarenje ili jednostavno njegov karakter, ali meni je teško prihvatiti da neko tako lako odustane od onoga što smo gradili.
Babbuka

#306 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by Babbuka »

Presaberi malo dobre stvari u svom životu, čaša je polupuna, nije poluprazna.
tokio25

#307 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by tokio25 »

Aemeleee1234 wrote: 11/10/2025 19:14 Nismo bili dugo u braku, ali meni je ovo sve teško palo.
Iskreno, smatram da problemi koje smo imali nisu bili toliko veliki da se ne mogu prevazići.
Prvi put sam vjerovala da će shvatiti da vrijedi pokušati, ali sada vidim da je donio odluku bez imalo dileme.
Ne znam više da li je to umor, razočarenje ili jednostavno njegov karakter, ali meni je teško prihvatiti da neko tako lako odustane od onoga što smo gradili.
ma jebat ga kad je tako otisao znaci da te nije nesto ni volio
nemoj sebe podnistavati
izadji nadji drugog i boli te briga
Babbuka

#308 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by Babbuka »

Aemeleee1234 wrote: 11/10/2025 19:14 Nismo bili dugo u braku, ali meni je ovo sve teško palo.
Nekad je moj dobar drugar rekao "ne odričem se olako ljudi". Vremenom sam shvatio šta je rekao i da je to jedna od osnovnih karakternih crta koje neko mora imati da bi mi bio blizak i u mom životu.

Bez toga - odyebaus bez žaljenja
Aemeleee1234

#309 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by Aemeleee1234 »

Znam da mnogima to izgleda jednostavno — ako je mogao tako otići, znači da nije volio.
Ali kad si unutra, kad si ti ta koja je živjela s tom osobom, vidjela i dobre i loše strane, nije to tako crno-bijelo.

Mislim da me je na neki način volio, ali ne onako kako je trebalo — ne zrelo, ne dovoljno da ostane i bori se.
Možda je volio dok je bilo lako, a kad su počeli problemi, povukao se.

Meni je najteže to što sam ja bila spremna boriti se, razgovarati, pokušati još jednom.
Nije da idealizujem, znam da nije sve bilo savršeno, ali ne mogu shvatiti kako neko samo spakuje stvari i ode, kao da nikad nismo ništa dijelili.
tokio25

#310 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by tokio25 »

subota je izadji sama ne treba ti niko
ne znam u kom si gradu al u sarajevo imas par pubova sa svirkama uzivo city pub pub malta jazbina
izadji ispjevaj se provedi se zaboravi debila i kreni dalje
neka to bude los san i nastavi zivjeti

svejedno kako te volio kad je najvaznije mozda bilo otisao je i ostavio te
opet kazem nemoj da sebe ponizavas sputavas i trazis krivicu u sebi
kako je tako otisao? shvati da mu nisi bila dobra al si zato dobra za nekog drugog koji bi jedva cekao da nadje vjernu djevojku koja bi se borila za njih

sto prije prestanes da razbijas glavu o tome sto kako zasto lakse ce ti biti i brze proci
ps. vidim da kazes da nisi bila dugo u braku pa pretpostavljam da si mladja
to ti samo moze biti prednost u svemu sto dolazi
mozda najveca sreca je sto niste dobili dijete
Last edited by tokio25 on 11/10/2025 19:27, edited 1 time in total.
Aemeleee1234

#311 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by Aemeleee1234 »

tokio25 wrote: 11/10/2025 19:23 subota je izadji sama ne treba ti niko
ne znam u kom si gradu al u sarajevo imas par pubova sa svirkama uzivo city pub pub malta jazbina
izadji ispjevaj se provedi se zaboravi debila i kreni dalje
neka to bude los san i nastavi zivjeti

opet kazem nemoj da sebe ponizavas sputavas i trazis krivicu u sebi
kako je tako otisao? shvati da mu nisi bila dobra al si zato dobra za nekog drugog koji bi jedva cekao da nadje vjernu djevojku koja bi se borila za njih

sto prije prestanes da razbijas glavu o tome sto kako zasto lakse ce ti biti i brze proci
Hvala ti na ovome, stvarno.
Znam da si u pravu — da bi bilo najbolje da izađem, skrenem misli, probam živjeti normalno, jer on ionako ne zaslužuje da me više boli.

Ali iskreno, još uvijek nisam na toj tački.
Trenutno mi je teško i pomisao na izlazak mi više izaziva tugu nego želju za provodom.
Kao da nisam još “u sebi završila” sve to.

Znam da ne trebam tražiti krivicu u sebi, i da to kako je otišao više govori o njemu nego o meni, ali valjda svakom treba neko vrijeme da se glava i srce usklade.

Voljela bih da ovo zaista uskoro postane samo loš san, kako si napisao.
I vjerujem da hoće, samo da još malo prođe ovaj najteži dio.
Aemeleee1234

#312 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by Aemeleee1234 »

tokio25 wrote: 11/10/2025 19:23

Upravo tako. Ne možete ni zamisliti u kojoj situaciji ali ne želim javno sve da iznosim.
tokio25

#313 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by tokio25 »

ja ti kazem sto prije rijesis sa sobom to ce ti biti lakse
Aemeleee1234

#314 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by Aemeleee1234 »

Znam da si u pravu, ali ovo je još uvijek previše friško za mene.
Tek sad slijedi ona prava tortura — papiri, razvod, sve to što će me ponovo podsjećati da je stvarno kraj.

Znam da zvuči glupo, ali i dalje u sebi mislim da će se možda predomisliti.
Iako znam da neće, i da to ne bi bilo dobro za mene ni da hoće, jer ništa se suštinski ne bi promijenilo.

Ipak, negdje duboko osjećam da je on već čvrsto odlučio, i da u njemu više nema dileme.
A mene najviše boli to što ga i dalje iskreno volim, uprkos svemu.

Znam da ću jednom doći do te faze kad ću moći mirno reći “prošlo je”, ali trenutno sam još uvijek tu — između razuma i srca.
tokio25

#315 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by tokio25 »

Aemeleee1234 wrote: 11/10/2025 19:33 Znam da si u pravu, ali ovo je još uvijek previše friško za mene.
Tek sad slijedi ona prava tortura — papiri, razvod, sve to što će me ponovo podsjećati da je stvarno kraj.

Znam da zvuči glupo, ali i dalje u sebi mislim da će se možda predomisliti.
Iako znam da neće, i da to ne bi bilo dobro za mene ni da hoće, jer ništa se suštinski ne bi promijenilo.

Ipak, negdje duboko osjećam da je on već čvrsto odlučio, i da u njemu više nema dileme.
A mene najviše boli to što ga i dalje iskreno volim, uprkos svemu.

Znam da ću jednom doći do te faze kad ću moći mirno reći “prošlo je”, ali trenutno sam još uvijek tu — između razuma i srca.
ma nemoj se ti predomisljati kad je izasao ne budi luda
sutra ce to isto uraditi jos mozda i kad budete imali dijete

bez obzira sto je frisko izadji upoznaj neke djevojke veceras popij ako pijes alkohol da se opustis provedi se i kuci lezi spavati

dovoljno ces imati radnim danima da mislis o tome
opet kazem ne znam jesi li iz sarajeva ili neko drugo mejsto pa ne znam koja je mogucnost

ne zali sebe i ne misli da ce ti poslije ovoga misliti dobro
dovoljno je sto si se jednom zeznula i udala nemoj se zeznuti i drugi put

po prici pretpostavljam da si mlada mozda u 20im tako da kao sto rekoh gore to ti je samo prednost i za ubuduce a i sto se nisi dugo vezala pa da ti bude jos teze nego sto je sadasnja mogucnost

devet jebo ti devet
Aemeleee1234

#316 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by Aemeleee1234 »

Prije njega sam bila potpuno samostalna.
Živjela sam sama, brinula o svemu, išla gdje hoću, bila sigurna u sebe.

A sad, kao da više ne znam ni disati bez te veze.
Ne znam otići kupiti hljeb, a da mi u glavi ne krene panika.
Kao da mi je oduzeo onu snagu koju sam imala prije njega, onu sigurnost u sebe.

I to mi je najveća izdaja — ne samo što je otišao, nego što me iznutra promijenio i učinio nesigurnom u ono što sam bila.

Iznevjerio me na način koji se ne vidi izvana, ali ja ga osjećam u svakoj sitnici, u svakom koraku koji sad moram sama.

Pa prije da sam u tridesetim 🙂
tokio25

#317 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by tokio25 »

Aemeleee1234 wrote: 11/10/2025 19:42 Prije njega sam bila potpuno samostalna.
Živjela sam sama, brinula o svemu, išla gdje hoću, bila sigurna u sebe.

A sad, kao da više ne znam ni disati bez te veze.
Ne znam otići kupiti hljeb, a da mi u glavi ne krene panika.
Kao da mi je oduzeo onu snagu koju sam imala prije njega, onu sigurnost u sebe.

I to mi je najveća izdaja — ne samo što je otišao, nego što me iznutra promijenio i učinio nesigurnom u ono što sam bila.

Iznevjerio me na način koji se ne vidi izvana, ali ja ga osjećam u svakoj sitnici, u svakom koraku koji sad moram sama.

Pa prije da sam u tridesetim 🙂
pa nebitno je uopste godine al eto neka si i u tridesetim
mozda malo to otezava okolnosti al ne brini ni prva ni posljednja koja se razvela u 30im
kad si vec bila sama i nezavisna onda znas sta si
kazem ti izlazi i nemoj misliti o tome iako znam da je lako reci
al natjeraj se
napustio te zbog nebitno cega sto znaci da nije bio spreman da se zauzme za vas
odjebes to u glavi i dovidjenja

imas sigurno prijateljica pocni izlaziti upoznaji ljude i proci ce brze nego sto mislis
Aemeleee1234

#318 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by Aemeleee1234 »

Mislim da mi prvo treba psiholog, kažem ti osjećam se kao invalid bez njega. Nevjerovatno je koliko se žene (pojedine) mogu vezati za partnera i idealizirati ga i kada ne treba. Ali ja to opet ne vidim kao svoju slabost, to mi je pokazalo da sam voljela iskreno i duboko. Trebat će vremena za oporavak, jedino to znam.
Izadjem, nisam svaki dan kući i ne oplakujem ga non-stop, ali i kad izadjem sve me na njega podsjeća jer smo svakom ulicom zajedno prošli.
tokio25

#319 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by tokio25 »

pa natjeraj se da gledas druge kad prolazis tom ulicom
imas valjda jednog komsiju koji ti je bar malo privlacan i sl
imas u gradu "milion" njih koji su atraktivni
zamisljaj njih pridji ako si slobodnija izadji sa prijateljicama izadji sama zabavi se stvori nove uspomene
radi sve suprotno od toga sto te podsjeca na njega

nema veze sto je svjeze
i od toga sto si utvrdila da si ti nejga iskreno volila nista ti ne pomaze
predji preko toga i cao
kao sto rekoh izadji pa i ako te vidi sa nekim boli te briga zasluzio je ako je sve istina sto ti govoris
ti znas koliko si ga volila i ostavi to iza sebe a neka on sada razmislja je li pogrijesio ili nije

kako zene same sebi mogu biti zlobne to nema nigdje
jedino mozda izmedju sebe jos mogu tako biti
Aemeleee1234

#320 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by Aemeleee1234 »

Hahah, znam da si u pravu, ali trenutno mi je teško i zamisliti da mi se iko može svidjeti i da iko može biti pažljiv i nježan kao sto je on bio (kada je htio takav da bude).

A što se tiče komšije — ako mi se koji i svidi, moraće mi prvo pomoći da se sjetim kako se uopšte flertuje 😅

Znam da si dobro rekao, moram raditi sve suprotno od onog što me podsjeća na njega.
tokio25

#321 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by tokio25 »

izadji pusti se u promet :lol:
Aemeleee1234

#322 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by Aemeleee1234 »

Ma to mi ništa dobro ne bi donijelo, znala bih da to radim iz osvete i tuge. Ne znaš kako je kad žena zavoli, vidi samo jednu osobu a ostali kao da nisu muškarci, nego neke gadne pojave od kojih ti se život smuči.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#323 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by Velkoski »

je l' ovo gpt? niko ne piše ovakve crtice i stalno :mrgreen:
tokio25

#324 Re: Kako prezivjeti kraj

Post by tokio25 »

Ti onda trazi zene
Aemeleee1234

#325 Re: Kako prezivjeti kraj