BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Edin H.
#28726 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
E ovo ne valja sekunde.,
-
svesuper25
#28727 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Demirovic je mozda bitan za Stutgart,ali za bh repku bas i nije.Ne sjecam se kad je nesto dobro odigrao u repki.
- luckylaka
#28728 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ma nebitan igracsvesuper25 wrote: ↑06/10/2025 20:17 Demirovic je mozda bitan za Stutgart,ali za bh repku bas i nije.Ne sjecam se kad je nesto dobro odigrao u repki.
- Edin H.
#28729 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Uz Anela naš ubjedljivo najbolji igrač, ovo je strašan hendikep.luckylaka wrote: ↑06/10/2025 20:40Ma nebitan igracsvesuper25 wrote: ↑06/10/2025 20:17 Demirovic je mozda bitan za Stutgart,ali za bh repku bas i nije.Ne sjecam se kad je nesto dobro odigrao u repki.To sto preore stadion od gola do gola ,jebo to
-
Dugarry
#28730 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Steta za Demirovica.
Ovo je tekma koja je izuzetno teska, a mi je moramo dobiti. Jos jedan dobar ispit.
Tabakovic ce valjda dobiti sansu, pa neka pokaze koliko vrijedi. Bice tesko...
Ovo je tekma koja je izuzetno teska, a mi je moramo dobiti. Jos jedan dobar ispit.
Tabakovic ce valjda dobiti sansu, pa neka pokaze koliko vrijedi. Bice tesko...
- Edin H.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#28732 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Nikola Katić je trenutno među ključnim igračima Schalkea, u odličnoj je formi.
Lično ga je doveo trener Miron Muslić, i smatra se da je Katić sa Karamanom najvažniji za to što S04 drži 2. mjesto u Cvajti.
Lično ga je doveo trener Miron Muslić, i smatra se da je Katić sa Karamanom najvažniji za to što S04 drži 2. mjesto u Cvajti.
-
ZmajOdBosne76
#28733 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Kao što gledam, odlučujuća utakmica ko će ići direktno na SP će biti u Beču, što i nije toliko loše.
-
Lug
#28734 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
dosadan si brate sa tom lazi. Znas li ista napisati drugo, obrazloziti.. osim nekih fraza bez podloge koje kolaju ovdje.Point. wrote: ↑05/10/2025 00:31Niko njega nije izbacio, sam je odlučio da ne igra. Prestanite se glupirati.Lug wrote: ↑04/10/2025 22:39a sta bi ti, igrao poslije salve uvreda na njegov racun i familije od placenih botova kao sto si ti?!
pa normalno da nece sad igrati kad su ga Vico, Spahic i Barba izbacili i to trajnoeto levata oni nekog trajno izbacuju kao da im je babo ostavio repku u amanet. Doduse Vico ide tim purtem i s obzirom da je podrzan od vas, nikad se ne zna..
ovo je bit, a ne te tvoje price za malu djecu i spinovanja..
"Ahmedhodžić: Prestao sam igrati za BiH zbog amaterskih metoda rada i miješanja politike u izbor tima.
Nisam se mogao nositi s amaterskim metodama rada i miješanja politike u izbor tima. Ponekad su stvari išle dobro neko vrijeme, ali bilo je i perioda kada vidite koliko je sve to neprofesionalno. Odabir igrača nije imao mnogo veze s njihovim igrama", kazao je Ahmedhodžić koji je istakao da je i ljekarski tim reprezentacije radio užasno.
"Povrijedio sam mišić i moj klub je obavijestio ljekare reprezentacije da ne mogu igrati. Ipak, morao sam se javiti na pripreme, gdje su me natjerali da odradim dvadeset sprinteva. Nakon toga sam bio van terena mjesec dana. Magnetna rezonanca je bila neophodna, ali su smatrali da je ultrazvuk dovoljan",
- Point.
#28735 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Nastavljaš da se blamiraš i glupiraš, zašto to radiš? Pitanje je znaš li uopšte tumačiti pročitano?Lug wrote: ↑09/10/2025 00:27dosadan si brate sa tom lazi. Znas li ista napisati drugo, obrazloziti.. osim nekih fraza bez podloge koje kolaju ovdje.Point. wrote: ↑05/10/2025 00:31Niko njega nije izbacio, sam je odlučio da ne igra. Prestanite se glupirati.Lug wrote: ↑04/10/2025 22:39
a sta bi ti, igrao poslije salve uvreda na njegov racun i familije od placenih botova kao sto si ti?!
pa normalno da nece sad igrati kad su ga Vico, Spahic i Barba izbacili i to trajnoeto levata oni nekog trajno izbacuju kao da im je babo ostavio repku u amanet. Doduse Vico ide tim purtem i s obzirom da je podrzan od vas, nikad se ne zna..
ovo je bit, a ne te tvoje price za malu djecu i spinovanja..
"Ahmedhodžić: Prestao sam igrati za BiH zbog amaterskih metoda rada i miješanja politike u izbor tima.
Nisam se mogao nositi s amaterskim metodama rada i miješanja politike u izbor tima. Ponekad su stvari išle dobro neko vrijeme, ali bilo je i perioda kada vidite koliko je sve to neprofesionalno. Odabir igrača nije imao mnogo veze s njihovim igrama", kazao je Ahmedhodžić koji je istakao da je i ljekarski tim reprezentacije radio užasno.
"Povrijedio sam mišić i moj klub je obavijestio ljekare reprezentacije da ne mogu igrati. Ipak, morao sam se javiti na pripreme, gdje su me natjerali da odradim dvadeset sprinteva. Nakon toga sam bio van terena mjesec dana. Magnetna rezonanca je bila neophodna, ali su smatrali da je ultrazvuk dovoljan",
Anelove riječi. Pročitaj komotno 12 puta prije nego shvatiš, nije sramota.
11.09.2024
Ahmedhodžić je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitovao 8. oktobra 2020. godine pod vodstvom Dušana Bajevića, a tokom protekle četiri godine često je zadavao glavobolje selektorima.
Svakako najčuveniji je bio sukob prije tačno godinu kada je Nogometni savez suspendovao Ahmedhodžića jer je odbio doći na okupljanje reprezentacije pod vodstvom Mehe Kodre u okviru kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo protiv Lihtenštajna i Islanda.
Kasnije je ta situacija izglađena, no Ahmedhodžić je prije nekoliko dana napustio pripreme za susrete protiv Nizozemske i Mađarske, te se nakon toga, prema tvrdnjama selektora Sergeja Barbareza, nije želio ni javiti direktoru reprezentacije Emiru Spahiću, a sada je sa 25 godina i završio reprezentativnu karijeru.
To je nogometaš Sheffield Uniteda potvrdio u razgovoru za N1 u kojem je poručio da nakon brojnih uvreda koje je dobio na društvenim mrežama "više nema razloga da dolazi i igra", te da je "odlučio u bliskoj budućnosti ne nastupati za nacionalni tim", te je sada već bivšim saigračima i novom stručnom štabu poželio sve najbolje.
Ahmedhodžić je za Zmajeve odigrao 24 utakmice uz jedan postignuti pogodak i to protiv Ukrajine 2021. godine.
-
hali gali halid
- Edin H.
#28737 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Napustio je pripreme na svoj zahtjev, ali uz odobrenje Barbareza, jer mu nisu htjeli obezbjediti MRI, eto kaže sada da su ga i tjerali da radi sprintove. Smatrao je da ima povredu, tražio da se ozbiljnije ispita.
Onda ga zvao Spaha, on mu se nije javio na telefon, oni ga udaljili iz reprezentacije.
Umješao se otac, onda je Anel da izjavu da se povlači, uz lijepe želje.
Rekao bih, ništa posebno što se nije moglo rješiti uz dobru volju i razgovor.
Onda ga zvao Spaha, on mu se nije javio na telefon, oni ga udaljili iz reprezentacije.
Umješao se otac, onda je Anel da izjavu da se povlači, uz lijepe želje.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#28738 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
hocel se anel vratit u repstaciju?Edin H. wrote: ↑09/10/2025 11:16 Napustio je pripreme na svoj zahtjev, ali uz odobrenje Barbareza, jer mu nisu htjeli obezbjediti MRI, eto kaže sada da su ga i tjerali da radi sprintove. Smatrao je da ima povredu, tražio da se ozbiljnije ispita.
Umješao se otac, onda je Anel da izjavu da se povlači, uz lijepe želje.![]()
-
izbjeglica_iz_besmisla
#28739 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Da se stvarno htjelo naslo bi se rjesenje, slazem se.
Al posto nema rjesenja koje predvidja preskakanje utakmica po vlastitoj procjeni, tu smo gdje jesmo.
Al posto nema rjesenja koje predvidja preskakanje utakmica po vlastitoj procjeni, tu smo gdje jesmo.
- luckylaka
#28740 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Evo i ja da se slozim sa tobom,samo ne treba ovaj advokat da te brani ovdje.Dovoljno si inteligentan i bez njegsizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑09/10/2025 11:27 Da se stvarno htjelo naslo bi se rjesenje, slazem se.
- Edin H.
#28741 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Tu i jeste srž problema.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑09/10/2025 11:27 Da se stvarno htjelo naslo bi se rjesenje, slazem se.
Kada treniraš velike ekipe, kao što se prevare od trenera koje nas treniraju ufuraju da jesu, to i nije neki problem, kvalitetne zamjene postoje.
Kada treniraš male, ekipe poput naše gdje više od pola tima igra po nekim bez veze ligama gdje im ni rođena majka nije u mogućnosti da izgovori ili zapamti ime time, imaš problem.
E za ono malo igrača koji igraju u ozbiljnijim i profesionalniji klubovima, osobito ako su dosegli do nivoa da mogu uzimati lopatom u Engleskoj ili igrači većeg nivoa koji nemaju adekvatne zamijene uloga trenera je vitalna da ih na neki način motiviše i veže za reprezentaciju, u krajnjoj liniji i izađe u susret katkada i isfolira plebs koji želi rad red, disciplinu i poredak da bi imao bolje igrače barem za teže utakmice.
U suprotnom završiš bez plasmana godinama s pričom izdominirali smo neviđeno 60 minuta
Daleko od toga da smo mi jedina reprezentacija koja se suočava sa ovim problemom jer klubovi koji dobro plaćaju svoje igrače i nemaju potrebu da preko reprezentacije prodaju igrače čine sve da vrše pritisak na igrače da se ne odazivaju, te na taj način klubovi izbjegnu obavezu puštanja igrača da igra za reprezentaciju. To naravno uključuje i izmišljanje povreda ili uveličavanje manjih zdravstvenih problema tako da se igrač ne mora ispuniti obavezu prema vlastitoj reprezentaciji.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#28742 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Vas jaran bi trebao biti jedan ronaldo ili messi, i po liderstvu i po zaslugama i po tome koliko odskace kvalitetom od drugih, pa da dobije specijalni tretman.
Takvima se isplati raditi male ustupke. U svakom drugom slucaju, nek ide kuci svojoj pa tamo moze dobiti tretman kakav hoce.
Jedan dzeko je mogao cijelu karijeru biti tu svaki put, igrati slomljenog nosa kao nedavno, i ne traziti ustupke. A vama je normalno da ih trazi i dobije (tada 23-godisnji) igrac engleskog drugoligasa. Ne bi ni vama bilo da vam nije jaran/rod/sta vec.
I ko god je u zivotu bio zaduzen za bilo kakav tim, zna kako utjece preferencijalni tretman na atmosferu u timu. A pogotovo u timu gdje, zbog objektivnog manjka vrhunskog kvaliteta, timski duh je najvaznija stavka i jedino oruzje kojim se mozemo boriti.
Da skratim, zna Barbarez a i Ciro onomad kako se timovi prave, a ne vi ovdje.
Takvima se isplati raditi male ustupke. U svakom drugom slucaju, nek ide kuci svojoj pa tamo moze dobiti tretman kakav hoce.
Jedan dzeko je mogao cijelu karijeru biti tu svaki put, igrati slomljenog nosa kao nedavno, i ne traziti ustupke. A vama je normalno da ih trazi i dobije (tada 23-godisnji) igrac engleskog drugoligasa. Ne bi ni vama bilo da vam nije jaran/rod/sta vec.
I ko god je u zivotu bio zaduzen za bilo kakav tim, zna kako utjece preferencijalni tretman na atmosferu u timu. A pogotovo u timu gdje, zbog objektivnog manjka vrhunskog kvaliteta, timski duh je najvaznija stavka i jedino oruzje kojim se mozemo boriti.
Da skratim, zna Barbarez a i Ciro onomad kako se timovi prave, a ne vi ovdje.
- Point.
#28743 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Mislim da je Anel ovim zadnjim intervjuom jos jednom porucio da ne zeli da igra za repku. Sad mu smetaju i neprofesionalnost te izbor igraca. Ko si ba ti da petljas kljun u selektorov posao. Suti i igraj.
-
Lug
#28744 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
ipak se ti saberi pa procitaj ponovo, znas ono akcija-reakcija.. vec ti se par puta ponavlja ali djaba..
bil' ti igrao da si bio na njegovom mjestu? dakle, nije samovoljno napustio vec poslije zestokih uvreda njega i familije, od takvih kao ti, a sve potencirano Vicom i savezom iz sjene. Barba i Spaha bi ga mozda i zvali ali ne pitaju se oni. Najbolji primjer ti je onaj Mujakic koji igra non stop, a definitivno ne bi trebao. Ne treba biti fudbalski genije da se to shvati. Jeli tesko shvatiti? Nas problem je savez a ne Anel.
- BarbaDue
#28745 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Barbarez je nekad bio reprezentativac i tačka. Gotova priča.
-
Lug
#28746 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
eno procitaj komentare poslije vecerasnje utakmice pa uporedi sa onim sto je Anel rekao, pa nam javi jeli ista Anel ispravno rekao.. tolika mrznja izvire iz tebe da se moze samo objasniti placenim botom, braniocem onih ubleha, politrona iz saveza.
- luckylaka
#28747 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Cak lazu da je u zadnjem intervju izjavio da ne zeli igrati za BiH reprezentaciju
- Point.
#28748 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Duša draga.Lug wrote: ↑09/10/2025 23:48ipak se ti saberi pa procitaj ponovo, znas ono akcija-reakcija.. vec ti se par puta ponavlja ali djaba..
bil' ti igrao da si bio na njegovom mjestu? dakle, nije samovoljno napustio vec poslije zestokih uvreda njega i familije, od takvih kao ti, a sve potencirano Vicom i savezom iz sjene. Barba i Spaha bi ga mozda i zvali ali ne pitaju se oni. Najbolji primjer ti je onaj Mujakic koji igra non stop, a definitivno ne bi trebao. Ne treba biti fudbalski genije da se to shvati. Jeli tesko shvatiti? Nas problem je savez a ne Anel.
Anel je prvi igrač na dunjaluku koji je odlučio okrenuti leđa reprezentaciji i svojoj ekipi zbog komentara anonimusa na društvenim mrežama. Mentalna snaga djeteta od 7 godina koji zaplače kad mu vršnjak na velikom odmoru opsuje mater.
Ko da je jedini igrač na svijetu koji prima uvrede od navijača. Šta se svega npr Džeko naslušao, pa je uvijek bio tu.
-
Lug
#28749 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Cuj, dusa draga..Point. wrote: ↑10/10/2025 06:19Duša draga.Lug wrote: ↑09/10/2025 23:48ipak se ti saberi pa procitaj ponovo, znas ono akcija-reakcija.. vec ti se par puta ponavlja ali djaba..
Anel je prvi igrač na dunjaluku koji je odlučio okrenuti leđa reprezentaciji i svojoj ekipi zbog komentara anonimusa na društvenim mrežama. Mentalna snaga djeteta od 7 godina koji zaplače kad mu vršnjak na velikom odmoru opsuje mater.
Ko da je jedini igrač na svijetu koji prima uvrede od navijača. Šta se svega npr Džeko naslušao, pa je uvijek bio tu.
pa postavljao sam ja jos davno, kad je govorio da su ga tjerali da trci sprint na treningu mada je bio povrijedjen, nisi se ni pocesao na to. Pa postavljao i da su drugi put to radili u Holandiji na prijateljskoj, takodje na treningu. On trazio magnetno snimanje, nisu dali, zasto? Ali djaba tebi pisati. Dusa draga nakon prvog puta i sprintanja nije mogao igrati cijeli mjesec. Karijeru mu htjeli unistiti i jos ga napali preko media. Sta je trebao, vratiti se i isprintati?
Ali izgleda tebi godi i odobravas samo glupe igrace s kojima se moze manipulirati, a sve radi kesa, pa makar im i karijeru unistili, a znali su da mogu, toliko glupi nisu. A ovamo se prodaje patriotizam, eh ko vas ne zna. ..
U posljednjem intervju je on i bio fin i rekao da je sve to amaterizam, a ja mislim i puno vise od toga, ima tu i namjere i zlobe, jer je ocito da je savez na celu sa Vicom za kes spreman sve uraditi pa unistiti i karijeru perspektivnom igracu repke. On je odjebao Svedsku da bi igrao za BiH.
Sramota me takvih kao ti sto pripadamo istom narodu.
Trebao je zapeti pa istrcati to sto su trazili makar mozda i unistio svoju karijeru da bi se dopao tebi i takvima, jel' de?
Sve mi se cini da si jedan od onih politrona iz saveza?!
Moja diskusija sa tobom je zavrsena, jer je ocito da si jedan od njih ili sluzis njima. Djaba ti pisem, Lakse nekom metar u guzicu nego centimetar u glavu.
Lulic, Begovic isto pricali, ali djaba..
- Edin H.
#28750 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Je li i Hadžikadunić zahvaćen stegovnim mjerama?