Vjecita_zavrzlama wrote: ↑08/10/2025 13:22
Jel moram objasnit razliku?
srbin tvrdi da je Srbija majka hrvat da je Hrvatska.Dakle njemu je za ponosa to i reci ce punim plucima ja volim Svoju maticu, i punim plucima govore i to da su Bosbjaci- turci i da treba nazad u Tursku…. Stoga im nase mahanje dodje kao jack pot
Bosnjaci turci nisu i nadji mi bosnjaka koji se nece uvrijedit i psovat da mu kazes poturico ili turcine??
Stoga to nije isto
MOras objasniti razliku jer ocito da ne razumijes. Mi uzivo gledamo proces formiranja nacija, to jest stvaranje Hrvata i Srba. Ili ti ga dodikovo mi nismo bosanski Srbi nego Srbi. Brisu se imena gradova, ulica, bilo sta sta podsjeca na Bosnu jer je potrebno izvrsiti kolektivno brisanje identiteta Bosne iz naroda.
Hrvati su tu malo mudriji, oni mjenjaju Bosna za Hercegovina. Izjednacavajui pojam Hercegovac sa Hrvat, a vece opstine tipa Duvno i Livno prebacuju u Hercegovini, trgaju iz matice Bosne.
Cime se budala ponosi toga se normalan stidi, eh sad da bi se pokrio svoj stid, sto uzivo u doba interneta i televizije brises svoj identitet onda je fokus prebacen na Bosnjake. Ocita je religijska povezanost bosanskih muslimana sa turskom -tu je stolovao sejh ul islam. Uvijek je postojala i veza bosanskih katolika sa Vatikanom, pa tu stoluje Papa, a oni vjesaju svoje vatikanske zastave, okupatorske zastave po hercegovackim kucama.
Ali stigma mora biti samo na bosanskim muslimanima. To je projekat bacanje dimne bombe.
Iskreno Turke ne volim, musliman nisam pa da masem zastavama koje vezu za sejh ul islama. Ali razumijem neciju potrebu da se veze za veci element, kad vec to vide od svojih susjeda svakodnevno. Ja to ne radim.
Dimna bomba.