Popularne stvari koje ne kontam
- dječak sa šibicama
#41351 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Zavisi jesu li dio establishmenta, nakon sto je kralj popa javno obznanio istinu o Soniju jer je bio toliko financijski jak da je mogao reci jebem vam mater, odmah su mu napakovali pedofilsku aferu i nasli dva "svjedoka", pa i sam sam pao na onu pricu.
Kasnije sve demantovali ostali "silovani" djecaci a neki su poznati planetarno da ne pisem sad imena sve je javno, ali ostala mrlja.
Kasnije sve demantovali ostali "silovani" djecaci a neki su poznati planetarno da ne pisem sad imena sve je javno, ali ostala mrlja.
- ZoomZoomKiwi
#41352 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Meni je Taylor strašno odvratna osoba.
Tako da još slabije razumijem sav taj hype.
Al’ eto, bijaše mi baš OT da je ovdje napišem.
Tako da još slabije razumijem sav taj hype.
Al’ eto, bijaše mi baš OT da je ovdje napišem.
-
Osmi Socrates
#41353 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Bruce Springsteen i Eddie Wedder su pričali o utiscima sa njenih koncerata. Obojica imaju kćerke koje su Swifties. Springsteen je hvali jer nikad nije vidio da neko ostavi tako duboko ličan trag na svojoj publici.
Ali kad te jebeni Liam Gallagher brani (ne sjećam se u vezi čega), onda znaš da si izgradio konsenzus. Taj čovjek nikog ne voli u cjelokupnoj muzičkoj industriji, ni u životu uopšte.
Slavu i pritisak koji slava sa sobom nosi sigurno podnosi bolje nego mnogi.
Ali kad te jebeni Liam Gallagher brani (ne sjećam se u vezi čega), onda znaš da si izgradio konsenzus. Taj čovjek nikog ne voli u cjelokupnoj muzičkoj industriji, ni u životu uopšte.
Slavu i pritisak koji slava sa sobom nosi sigurno podnosi bolje nego mnogi.
- ultima_palabra
#41354 Re: Popularne stvari koje ne kontam
A inace ostala muzika koja je trenutno popularna prsti kvalitetom, pa se vi cudite Taylor Swift 
-
Osmi Socrates
#41355 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nisam baš siguran da li je do kvaliteta muzike ili distribucije. Dobre muzike, šta god to značilo, ima i dalje.
Prije nisi imao izbora, gutao si šta ti muzička industrija servira kao dobro, danas imaš više izbora, i muzička industrija ne može ništa uraditi oko toga, ali većina je i dalje zadovoljna da ne koristi taj izbor. Barem ne u zadovoljavajućoj mjeri.
Druga stvar je da kad je muzička industrija nešto servirala, to je moglo imati i "revolucionarne" posljedice. Teško da se danas nešto slično može desiti, jer ne samo da ima previše muzike iz svih pravaca nego je i kakofonija mišljenja koja sve razvodne.
Prije nisi imao izbora, gutao si šta ti muzička industrija servira kao dobro, danas imaš više izbora, i muzička industrija ne može ništa uraditi oko toga, ali većina je i dalje zadovoljna da ne koristi taj izbor. Barem ne u zadovoljavajućoj mjeri.
Druga stvar je da kad je muzička industrija nešto servirala, to je moglo imati i "revolucionarne" posljedice. Teško da se danas nešto slično može desiti, jer ne samo da ima previše muzike iz svih pravaca nego je i kakofonija mišljenja koja sve razvodne.
- dale cooper
#41356 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Tek sad, u ovo gluho doba noći, vidjeh da serete o Tay Tay.
Nemojte da se to ponavlja.
Rijetki su ovako opsesivno posvećeni
svakom djeliću svoje karijere, tako da nije nikakvo čudo što je tu gdje jeste, na samom vrhu već nekoliko godina. Uvijek su te najveće pop zvijezde bile freakovi. Iako da budem iskren, što se kvaliteta tiče, zadnja tri albuma je na autopilotu. Masivna Eras turneja i snimanje i izdavanje albuma u predahu između toga nije neki recept za konzistentan kvalitet. Ali da bi ostala na vrhu i zadovoljila vječito sadržaja gladne mase moraš im i davati stalnu dozu materijala.
svakom djeliću svoje karijere, tako da nije nikakvo čudo što je tu gdje jeste, na samom vrhu već nekoliko godina. Uvijek su te najveće pop zvijezde bile freakovi. Iako da budem iskren, što se kvaliteta tiče, zadnja tri albuma je na autopilotu. Masivna Eras turneja i snimanje i izdavanje albuma u predahu između toga nije neki recept za konzistentan kvalitet. Ali da bi ostala na vrhu i zadovoljila vječito sadržaja gladne mase moraš im i davati stalnu dozu materijala.
-
Osmi Socrates
#41357 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Eto, bila je na Fallonu večeras. Ne može se čovjek oteti utisku da je zaslužila uspjeh.
Dala je ogroman "endorsement" Paul Thomas Andersonu i One Battle After Another. Ako Swifties sad kolektivno navale u kina da pogledaju film...
Ovoga uobičajeno nema u show businessu. Ne reklamiraš ono što ne moraš.
Dala je ogroman "endorsement" Paul Thomas Andersonu i One Battle After Another. Ako Swifties sad kolektivno navale u kina da pogledaju film...
Ovoga uobičajeno nema u show businessu. Ne reklamiraš ono što ne moraš.
-
kakavdanakneiskustvu
#41358 Re: Popularne stvari koje ne kontam
onda treba i iz upotrebe generalno izbaciti izraz dvije hiljade, jer je nekome lakše reći dva i sedamOsmi Socrates wrote: ↑06/10/2025 21:26 Zaključak je da se govori kako je lakše i kako ima smisla.
Twenty twenty five ima smisla.
Za sve godine prije 2010 to ne bi imalo smisla.
-
kakavdanakneiskustvu
#41359 Re: Popularne stvari koje ne kontam
onda treba iu mimo priče o godinama izbaciti izraz hiljadaZoomZoomKiwi wrote: ↑06/10/2025 21:27Ne valja ti logika brate dragi.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑06/10/2025 21:22ne treba onda reći ni sto osmi, nego osmi, hajd bogati ko će se zamaratiZoomZoomKiwi wrote: ↑06/10/2025 21:11 Pa isto k'o na engleskom twenty-twentyfive.
Niko ne govori tauzend.
Viška riječ bezveze.
Kad ka'em dvijedvajespeta zna se na šta mislim.
U dvijedvajespeta se zna šta je govornik mislio.
Kao i u twenty-twentyfive.
Čak je jezički ispravno u engleskom tako skratiti godine.
Tipa nineteenninetytwo za 1992. umjesto onethousandninehundredninetytwo, a može i nineteenhundredninetytwo.
U tvom primjeru se gubi smisao.
Ne mogu da vjerujem da nekom i ovo smeta.
Al’ hajd.
Uostalom, niko nikom ne brani da govori komplet brojku.
I za prošlo stoljeće, kladim se iza 50-ih da niko nije u govornom jeziku koristio hiljadudevetsto/tisućudevetsto prije ostatka broja.
Što kaže kolega, koje si godište, ako si 1959. nećeš reći hiljadudevetstopedesetdeveto. Nego ćeš reći pedesetedeveto. Znamo svi da nemaš 166 godina niti da si iz budućnosti.
-
kakavdanakneiskustvu
#41360 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ja sam nebrojeno puta čuo u poslednih par godina, ne prije, dvije i peta, dvije i osmaZoomZoomKiwi wrote: ↑06/10/2025 21:28Tako je.Osmi Socrates wrote: ↑06/10/2025 21:26 Zaključak je da se govori kako je lakše i kako ima smisla.
Twenty twenty five ima smisla.
Za sve godine prije 2010 to ne bi imalo smisla.
Za godine od 2000. do 2010. se ne koristi kratica u govoru.
-
kakavdanakneiskustvu
#41361 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ne govorim o tome, i ja to i sv i koriste kada govore o godištu.Laertes wrote: ↑06/10/2025 21:41Nisi skontao. Mene kad pitaju, kažem sedamdeset treće. Ne kažem hiljadu devetsto sedamdeset treće. Jezička redundancija.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑06/10/2025 21:21to se i prije deset godina govoriolo dvije i treća, dvije i osma??
počelo je se masovno govoriti dvije i šesnaesta, dvije i treća i tako to. toga nije bilo do prije nekoliko godina
- Chloe
- Photo mod
#41362 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Otišla na Instagram, bila nekulturna i lijepo do kraja pojačala, malo se ostali zagledali, pa počelo smijanje, i čiko napokon prekinuo video poziv.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑06/10/2025 18:21ovo, obaveznoChloe wrote: ↑06/10/2025 18:05 Video pozivi u restoranu/kafićima ... 15ak minuta slušamo ženu koja "trača" nečije dijete koje upalo u probleme i njene roditelje, pametovanje i mudrovanja šta bi ona kako bi ona.
Na suprotnom sam kraju sjedim i čujem svaku njenu riječ a tipa koji je ovdje ne čujem, da bar on više priča ...![]()
![]()
Zvati konobara da upozori na osnove kulture iliili da odem za stol i u kameru kažem " gospođo, sve sam čula, sve ću im prenijeti"
ili zamoliti konobara da pojača muziku ...
![]()
od muke još više izgladnih ...![]()
-
kakavdanakneiskustvu
#41363 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Chloe wrote: ↑07/10/2025 08:15Otišla na Instagram, bila nekulturna i lijepo do kraja pojačala, malo se ostali zagledali, pa počelo smijanje, i čiko napokon prekinuo video poziv.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑06/10/2025 18:21ovo, obaveznoChloe wrote: ↑06/10/2025 18:05 Video pozivi u restoranu/kafićima ... 15ak minuta slušamo ženu koja "trača" nečije dijete koje upalo u probleme i njene roditelje, pametovanje i mudrovanja šta bi ona kako bi ona.
Na suprotnom sam kraju sjedim i čujem svaku njenu riječ a tipa koji je ovdje ne čujem, da bar on više priča ...![]()
![]()
Zvati konobara da upozori na osnove kulture iliili da odem za stol i u kameru kažem " gospođo, sve sam čula, sve ću im prenijeti"
ili zamoliti konobara da pojača muziku ...
![]()
od muke još više izgladnih ...![]()
![]()
- banjaluka078
#41364 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Mislim da mogu prepoznati možda jednu pjesmu Taylor Swift, ali OK, daleko sam ja od nesretno zaljubljene tinejdžerke.
Ne može se pobjeći od naslova o njoj.
Meni je ovo bilo skroz cool https://people.com/taylor-swift-gave-er ... ve-8758216
Ne može se pobjeći od naslova o njoj.
Meni je ovo bilo skroz cool https://people.com/taylor-swift-gave-er ... ve-8758216
- dječak sa šibicama
#41365 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Vala, ne volim Madonu nisam volio Jacksona ali to su dva najveca najpopularnija pop izvodjaca ikada, ali kad poredis njihove hitove i ovo sto ova izvodi... nebo i zemlja.
Muzika se srozala.
Muzika se srozala.
- SmokingMan
#41366 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Najunosniji biznis je okretanje prema depresivnoj publici, a uspjeh leži iza temeljmog poručavanja mora statistika menadženta zaduženog da ispita željeno tržište za plasiranje određene robe. Iza njenog uspjeha stoji jako dobro organiziran PR. Malo karizme, stajlinga, osrednje kvalitetnog teksta, ali isključivo da se sve to oslanja na temelje ranije navedenog.
- banjaluka078
#41367 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Mnogo "Kokolo moj" generacije kritikuju "Shake it off". 
Očigledno ima potražnju. Iskreno, meni je i Beyonce bezveze ishajpovana, ali opet, nisam teen već dugo.
Očigledno ima potražnju. Iskreno, meni je i Beyonce bezveze ishajpovana, ali opet, nisam teen već dugo.
- dale cooper
#41368 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Čim se počne sa "muzika se srozala", "kako je to bilo u moje vrijeme" klišejima znaš da si ostario. 
-
kakavdanakneiskustvu
#41369 Re: Popularne stvari koje ne kontam
dale cooper wrote: ↑07/10/2025 16:02 Čim se počne sa "muzika se srozala", "kako je to bilo u moje vrijeme" klišejima znaš da si ostario.![]()
- dječak sa šibicama
#41370 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ja jesam ostario ali koliko ce danasnjih "hitova" biti popularno za 30-40 godina, koliko je danas pjesama preodredjeno za vanvremenske hitove.
Muzika iz sedamdesetih osamdesetih devedesetih danas se slusa itekako.
Ko ce slusati meketanje Taylor Swift 2065 godine, pretpostavljam niko. Ili ovog Bubu Jalu, ovo mnmnmnm klinka ona je klinka hoce da se dirka
Muzika iz sedamdesetih osamdesetih devedesetih danas se slusa itekako.
Ko ce slusati meketanje Taylor Swift 2065 godine, pretpostavljam niko. Ili ovog Bubu Jalu, ovo mnmnmnm klinka ona je klinka hoce da se dirka
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#41371 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Od Dzeksona je svako nastojao izmusti lovu.dječak sa šibicama wrote: ↑06/10/2025 23:03 Zavisi jesu li dio establishmenta, nakon sto je kralj popa javno obznanio istinu o Soniju jer je bio toliko financijski jak da je mogao reci jebem vam mater, odmah su mu napakovali pedofilsku aferu i nasli dva "svjedoka", pa i sam sam pao na onu pricu.
On je bio izuzetno psihicki labilna osoba, osoba koja je nastojala kompenzirati oduzeto djetinjstvo i zbog toga se ponasao djetinjastvo i volio djecu.
A znamo da je u Americi tuzakanje za nematerijalnu stetu kao vode se napiti. A od Dzeksona se moglo naplatiti da se namiris za zivota.
2+2=4
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#41372 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Sve sto si napisao ja ne kontam samo zamijeni Taylor sa BeyonceZoomZoomKiwi wrote: ↑06/10/2025 22:49 Ma brate mili muzika joj je nigdje veze.
Pa istovremeno si imao najmanje 10 ženskih koje imaju i bolje glasovne sposobnosti i bolju muziku od nje.
I dan danas također.
Ne kažem da je grozna ili šta ti ja znam. Ali da je sveopći i toliko dugotrajan hype itekako neopravdan, to hoću da kažem.
Presmiješno, i meni posve nerazumljivo.
- ZoomZoomKiwi
#41373 Re: Popularne stvari koje ne kontam
_BataZiv_0809 wrote: ↑07/10/2025 16:20Sve sto si napisao ja ne kontam samo zamijeni Taylor sa BeyonceZoomZoomKiwi wrote: ↑06/10/2025 22:49 Ma brate mili muzika joj je nigdje veze.
Pa istovremeno si imao najmanje 10 ženskih koje imaju i bolje glasovne sposobnosti i bolju muziku od nje.
I dan danas također.
Ne kažem da je grozna ili šta ti ja znam. Ali da je sveopći i toliko dugotrajan hype itekako neopravdan, to hoću da kažem.
Presmiješno, i meni posve nerazumljivo.![]()

Složio bih se za ovo danas, ali Beyonce i DC 2000-ih. Hajd vozdra.
-
moimoi
#41374 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne znam po imenu ni jednu TS pjesmu, a sigurno sam cula hiljadu puta. Stvar je sto zenska nema nikakvu specificnu boju glasa, vec zvuci kao back vokal. Ne mozes je prepoznati. Nije ono kao kada cujes tetu madonu.. pa znas odmah da je ona iako nikad pjesmu nisi ranije cuo… jer je ne slusas.. ili cher, whitney, gven stefani etc.. pa cak i fking britney… ne moras slusati taj zanr ali prepoznas glas…sound…”rukopis”… TS ja nikad ne prepoznam.
Zenska je jednostavno-vanilia
Zenska je jednostavno-vanilia
-
Osmi Socrates
#41375 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Najbolja je Adele. Al' ko mene pita.