Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Chloe
Photo mod

#41301 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Chloe »

Messier wrote: 01/10/2025 14:42
milojicabrzi wrote: 01/10/2025 14:38 Pa ima negdje na forumu tema, čini mi se kao "prevaranti u Sarajevu" ili sl. znam da se dosta pisalo o tim raznim fintašima i prevarantima koji kamče novac, od onog što je nosao kanister jer je šatro ostao bez goriva, do onog što mu fali 20-30 feninga za lijekove...
ma ne znam gdje je ta tema, al svi postali ko prije oni u bulevaru kod zeljeznicke stanice sto su prodavali burme za kartu do kiseljaka.
ne znas vise gdje ce te ko probati izvarati
Sve je to sitno naspram ljudi koji na osnovu bolesti djece uzimaju pare, a troše na renoviranje stanova/kuća, kupovinu auta itd ... Od takvih mi se želudac okrene.
Messier

#41302 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Messier »

Chloe wrote: 01/10/2025 16:39
Messier wrote: 01/10/2025 14:42
milojicabrzi wrote: 01/10/2025 14:38 Pa ima negdje na forumu tema, čini mi se kao "prevaranti u Sarajevu" ili sl. znam da se dosta pisalo o tim raznim fintašima i prevarantima koji kamče novac, od onog što je nosao kanister jer je šatro ostao bez goriva, do onog što mu fali 20-30 feninga za lijekove...
ma ne znam gdje je ta tema, al svi postali ko prije oni u bulevaru kod zeljeznicke stanice sto su prodavali burme za kartu do kiseljaka.
ne znas vise gdje ce te ko probati izvarati
Sve je to sitno naspram ljudi koji na osnovu bolesti djece uzimaju pare, a troše na renoviranje stanova/kuća, kupovinu auta itd ... Od takvih mi se želudac okrene.
a to je tek tegoba prica, ovo je vise onako, kroz zajebanciju komentar drustvenih postavki.
jel ikad onaj Batko presudjen?

5 godina od hapsenja
https://www.klix.ba/vijesti/bih/almir-c ... /230630062
banjaluka078

#41303 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by banjaluka078 »

Vlažne maramice za bilo koji slučaj koji nije putovanje ili slična hitnoća.

Ne pere se dječja guza više vodom u kući, daj ga samo prebriši vlažnom maramicom, pa ponovo upakuj u pelene. Ne umiva se, nego se obriše vlažnim antibakterijskim maramicama za lice. Eno, sad najnovije, ne briše se po kući krpom, nego vlažnim maramicama. Još kad ih izreklamira naša "čuvena" BL influenserica, pa žene jedva čekaju da svane da idu u DM/CM da ih kupe da imaju čime prebrisati nešto u kući...

Naravno, maramice 'em koštaju, 'em nisu biorazgradive, a često završe u wc šolji pa zakrče cijevi i onda tek imaju problem.

Nekad se pitam čemu uopšte voda iz vodovoda, pere se i čisti maramicama, pije se flaširana.
Sanjarko

#41304 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Sanjarko »

banjaluka078 wrote: 02/10/2025 09:42 Vlažne maramice za bilo koji slučaj koji nije putovanje ili slična hitnoća.

Ne pere se dječja guza više vodom u kući, daj ga samo prebriši vlažnom maramicom, pa ponovo upakuj u pelene. Ne umiva se, nego se obriše vlažnim antibakterijskim maramicama za lice. Eno, sad najnovije, ne briše se po kući krpom, nego vlažnim maramicama. Još kad ih izreklamira naša "čuvena" BL influenserica, pa žene jedva čekaju da svane da idu u DM/CM da ih kupe da imaju čime prebrisati nešto u kući...

Naravno, maramice 'em koštaju, 'em nisu biorazgradive, a često završe u wc šolji pa zakrče cijevi i onda tek imaju problem.

Nekad se pitam čemu uopšte voda iz vodovoda, pere se i čisti maramicama, pije se flaširana.
Sestra mi ih stalno nosi, ali nije od tih, ima razlog zasto, mi nosimo ubruse, stara i ja, ona radi znoja, ja da mi se nedze kad treba.
banjaluka078

#41305 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by banjaluka078 »

Sanjarko wrote: 02/10/2025 09:45
Sestra mi ih stalno nosi, ali nije od tih, ima razlog zasto, mi nosimo ubruse, stara i ja, ona radi znoja, ja da mi se nedze kad treba.
Govorim o situacijama u kući, kada su dostupni svi ostali načini čišćenja tijela ili površina. Nosim ih i ja ako putujem.
Chloe
Photo mod

#41306 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Chloe »

banjaluka078 wrote: 02/10/2025 09:42 Vlažne maramice za bilo koji slučaj koji nije putovanje ili slična hitnoća.

Lijenost je najopasnija bolest današnjice, i od nje ništa dobra nemamo, kad se dodaju kompleksi dobiješ to o čemu pišeš.

A za nas je većinom ekološka svijest nepoznat pojam, a ni ekomonija nam nije jača strana.
Sanjarko

#41307 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Sanjarko »

banjaluka078 wrote: 02/10/2025 09:49
Sanjarko wrote: 02/10/2025 09:45
Govorim o situacijama u kući, kada su dostupni svi ostali načini čišćenja tijela ili površina. Nosim ih i ja ako putujem.
Jbga, moderno vrijeme, svoje neke stvari donosi, sta da radimo.
banjaluka078

#41308 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by banjaluka078 »

Chloe wrote: 02/10/2025 09:58
Lijenost je najopasnija bolest današnjice, i od nje ništa dobra nemamo, kad se dodaju kompleksi dobiješ to o čemu pišeš.

A za nas je većinom ekološka svijest nepoznat pojam, a ni ekomonija nam nije jača strana.
Plus ovaj "moment" s infuenserima, kao da se mozga nema da razmisli o bilo čemu, dok "ta i ta" ne izdiktira pamet. Čitam komentare nekad na objavama i budem baš tužna.
medvjed23

#41309 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by medvjed23 »

Meni su vlažne maramice i tečnost za dezinfekciju, što bi naše dede rekle, must. Jer veći dio radnog vijeka sam proveo na mjestima bez uslovnog WC-a. A dešavalo se i da imam pristup istom, ali je priroda posla takva da moram jako često čistiti ruke, pa mi se ne da stalno hodati tamo-vamo.

A kod kuće, prednost imaju sapun i tekuća voda.
zigzag

#41310 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by zigzag »

banjaluka078 wrote: 02/10/2025 10:46
Chloe wrote: 02/10/2025 09:58

Plus ovaj "moment" s infuenserima, kao da se mozga nema da razmisli o bilo čemu, dok "ta i ta" ne izdiktira pamet. Čitam komentare nekad na objavama i budem baš tužna.
Ne mora biti diktiranje pameti. Nekad neko sagleda situaciju sa druge strane, ako se već "prati" ta osoba.
Point.

#41311 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Point. »

Gledam neki američki film i scena gdje ga tip treba trehnuti u nesvjest i kontam da u dosta filmova je ta procedura da neku kremu upotrebljavaju, te maramice, te lampice, isto da idu u svatove, a ne da ga instiktivno ne otresu od lavabo. Američka modernost.
dječak sa šibicama

#41312 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dječak sa šibicama »

zasto balkanski narodi svrsavaju kad je neki poznati lik nase gore list, ili kad neka nasa tamo negdje upeca nekog poznatog, ko Sanela ili ova sad sto je onog fudbalera uhvatila... braca Kelce nedavno saznali da su Hrvati, i sad cijeli hrvatski internet ovu razvikanu zabu zovu hrvatska snajka :roll:
moimoi

#41313 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moimoi »

Aaa sada ti kazu strucLjaci da se bebe sto manje peru jer to kao isusuje kozu. Imam u famEliji zaista obrazovane ljude.. koji su svoju djecu/bebe kupali jednom sedmicno.. a nekad ni toliko.
I kao to je ispravno. “Pranje” iskljucivo vlaznim maramicama.. ili mokrom krpom. Jest da im je nakon toga trebalo jedno 2-3 godine da priviknu djecu na kupanje bez vristanja… Mene gledali u soku i nevjerici sto sam tada bebu kupala svaki dan.. a i danas se tusira svaki dan :D
Neise… sve ludo.
banjaluka078

#41314 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by banjaluka078 »

moimoi wrote: 04/10/2025 20:21
Aaa sada ti kazu strucLjaci da se bebe sto manje peru jer to kao isusuje kozu. Imam u famEliji zaista obrazovane ljude.. koji su svoju djecu/bebe kupali jednom sedmicno.. a nekad ni toliko.
I kao to je ispravno. “Pranje” iskljucivo vlaznim maramicama.. ili mokrom krpom. Jest da im je nakon toga trebalo jedno 2-3 godine da priviknu djecu na kupanje bez vristanja… Mene gledali u soku i nevjerici sto sam tada bebu kupala svaki dan.. a i danas se tusira svaki dan :D
Neise… sve ludo.
Ma ne mogu svariti nikako da dijete koje se ukakilo ili upiškilo, u kući pored dostupne vode, radije prebrišu vlažnom maramicom, zamažu kremom i ponovo upakuju u pampersicu.

Vidim da se fura i to da se poslije porođaja ne peru bebe nego tako ostave koju sedmicu.
moimoi

#41315 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moimoi »

banjaluka078 wrote: 04/10/2025 20:58
moimoi wrote: 04/10/2025 20:21
Neise… sve ludo.
Ma ne mogu svariti nikako da dijete koje se ukakilo ili upiškilo, u kući pored dostupne vode, radije prebrišu vlažnom maramicom, zamažu kremom i ponovo upakuju u pampersicu.

Vidim da se fura i to da se poslije porođaja ne peru bebe nego tako ostave koju sedmicu.
E pa vjeruj. Danasnji vrli pedijatri ne savjetuju kupanje beba. Savjetuju samo brisanje mokrom krpom… a onda tu dolaze razno-razni ekolozi i oni “osvjesteni…da li vise zagadjuje svakodnevo pranje krpa ili upotreba vlaznih maramica”. Sa jedne strane imas litree vode, struje i hemije.. sa druge strane klix maramice.. raspadanje etc…mislim da ni njima bas nije najjasnije al eto.. fino ih saltaju u ime nauke, ekologije i osvjestenosti… a ovima kapa u dzep.
banjaluka078

#41316 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by banjaluka078 »

moimoi wrote: 04/10/2025 21:18

E pa vjeruj. Danasnji vrli pedijatri ne savjetuju kupanje beba. Savjetuju samo brisanje mokrom krpom… a onda tu dolaze razno-razni ekolozi i oni “osvjesteni…da li vise zagadjuje svakodnevo pranje krpa ili upotreba vlaznih maramica”. Sa jedne strane imas litree vode, struje i hemije.. sa druge strane klix maramice.. raspadanje etc…mislim da ni njima bas nije najjasnije al eto.. fino ih saltaju u ime nauke, ekologije i osvjestenosti… a ovima kapa u dzep.
Valjda je zato porastao broj djece s atopijskim dermatitisima i ekcemima. Pa im onda prodaju uljane kupke i losione da ih zaliječe.
moimoi

#41317 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moimoi »

banjaluka078 wrote: 04/10/2025 21:23
moimoi wrote: 04/10/2025 21:18

Valjda je zato porastao broj djece s atopijskim dermatitisima i ekcemima. Pa im onda prodaju uljane kupke i losione da ih zaliječe.
Ah slusaj.. sto “bolesnija” nacija to se vise love vrti.
tokio25

#41318 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by tokio25 »

sta je fora sa ovim la buba lutkama?
nisam vidio da je kod nas jos nesto rasireno al ono u svijetu je neka pomama za tim lutkicama
nepass1

#41319 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by nepass1 »

tokio25 wrote: 05/10/2025 12:52 sta je fora sa ovim la buba lutkama?
nisam vidio da je kod nas jos nesto rasireno al ono u svijetu je neka pomama za tim lutkicama
I kod nas je medju djecom. Ali polako popusta.
Sreca ima fake za 14,90
Laplace

#41320 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Laplace »

dembele wrote: 02/07/2025 09:25 Šta reći za roditelje koji na stadionima i dvoranama u moru drugih navijača drže u naručju bebe od 2-3 mjeseca?
Roditelji najbolje znaju šta je dobro za njihovo dijete.
Logovan

#41321 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Logovan »

Laplace wrote: 06/10/2025 10:26
dembele wrote: 02/07/2025 09:25 Šta reći za roditelje koji na stadionima i dvoranama u moru drugih navijača drže u naručju bebe od 2-3 mjeseca?
Roditelji najbolje znaju šta je dobro za njihovo dijete.
https://www.youtube.com/shorts/-J7s21O86Pw
:D
Chloe
Photo mod

#41322 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Chloe »

nepass1 wrote: 05/10/2025 13:15
tokio25 wrote: 05/10/2025 12:52 sta je fora sa ovim la buba lutkama?
I kod nas je medju djecom. Ali polako popusta.
Sreca ima fake za 14,90
Fake - Lafufu ... :D
banjaluka078

#41323 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by banjaluka078 »

Odlična epizoda South Park o Labubu-maniji.

Eno, po Aziji ih nose na krštenje...
detroit-mercy

#41324 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by detroit-mercy »

dječak sa šibicama wrote: 04/10/2025 19:58

zasto balkanski narodi svrsavaju kad je neki poznati lik nase gore list, ili kad neka nasa tamo negdje upeca nekog poznatog, ko Sanela ili ova sad sto je onog fudbalera uhvatila... braca Kelce nedavno saznali da su Hrvati, i sad cijeli hrvatski internet ovu razvikanu zabu zovu hrvatska snajka :roll:
Sindrom malih pimpeka, svi bi da im je veliki pa sta god uleti dobro je.
Chloe
Photo mod

#41325 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Chloe »

Video pozivi u restoranu/kafićima ... 15ak minuta slušamo ženu koja "trača" nečije dijete koje upalo u probleme i njene roditelje, pametovanje i mudrovanja šta bi ona kako bi ona.
Na suprotnom sam kraju sjedim i čujem svaku njenu riječ a tipa koji je ovdje ne čujem, da bar on više priča ... :D :lol:

Zvati konobara da upozori na osnove kulture ili :? ili da odem za stol i u kameru kažem " gospođo, sve sam čula, sve ću im prenijeti" :lol: ili zamoliti konobara da pojača muziku ... :lol:
od muke još više izgladnih ... :facepalm:
Post Reply