Sve je to sitno naspram ljudi koji na osnovu bolesti djece uzimaju pare, a troše na renoviranje stanova/kuća, kupovinu auta itd ... Od takvih mi se želudac okrene.Messier wrote: ↑01/10/2025 14:42ma ne znam gdje je ta tema, al svi postali ko prije oni u bulevaru kod zeljeznicke stanice sto su prodavali burme za kartu do kiseljaka.milojicabrzi wrote: ↑01/10/2025 14:38 Pa ima negdje na forumu tema, čini mi se kao "prevaranti u Sarajevu" ili sl. znam da se dosta pisalo o tim raznim fintašima i prevarantima koji kamče novac, od onog što je nosao kanister jer je šatro ostao bez goriva, do onog što mu fali 20-30 feninga za lijekove...
ne znas vise gdje ce te ko probati izvarati
Popularne stvari koje ne kontam
- Chloe
- Photo mod
#41301 Re: Popularne stvari koje ne kontam
-
Messier
#41302 Re: Popularne stvari koje ne kontam
a to je tek tegoba prica, ovo je vise onako, kroz zajebanciju komentar drustvenih postavki.Chloe wrote: ↑01/10/2025 16:39Sve je to sitno naspram ljudi koji na osnovu bolesti djece uzimaju pare, a troše na renoviranje stanova/kuća, kupovinu auta itd ... Od takvih mi se želudac okrene.Messier wrote: ↑01/10/2025 14:42ma ne znam gdje je ta tema, al svi postali ko prije oni u bulevaru kod zeljeznicke stanice sto su prodavali burme za kartu do kiseljaka.milojicabrzi wrote: ↑01/10/2025 14:38 Pa ima negdje na forumu tema, čini mi se kao "prevaranti u Sarajevu" ili sl. znam da se dosta pisalo o tim raznim fintašima i prevarantima koji kamče novac, od onog što je nosao kanister jer je šatro ostao bez goriva, do onog što mu fali 20-30 feninga za lijekove...
ne znas vise gdje ce te ko probati izvarati
jel ikad onaj Batko presudjen?
5 godina od hapsenja
https://www.klix.ba/vijesti/bih/almir-c ... /230630062
- banjaluka078
#41303 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Vlažne maramice za bilo koji slučaj koji nije putovanje ili slična hitnoća.
Ne pere se dječja guza više vodom u kući, daj ga samo prebriši vlažnom maramicom, pa ponovo upakuj u pelene. Ne umiva se, nego se obriše vlažnim antibakterijskim maramicama za lice. Eno, sad najnovije, ne briše se po kući krpom, nego vlažnim maramicama. Još kad ih izreklamira naša "čuvena" BL influenserica, pa žene jedva čekaju da svane da idu u DM/CM da ih kupe da imaju čime prebrisati nešto u kući...
Naravno, maramice 'em koštaju, 'em nisu biorazgradive, a često završe u wc šolji pa zakrče cijevi i onda tek imaju problem.
Nekad se pitam čemu uopšte voda iz vodovoda, pere se i čisti maramicama, pije se flaširana.
Ne pere se dječja guza više vodom u kući, daj ga samo prebriši vlažnom maramicom, pa ponovo upakuj u pelene. Ne umiva se, nego se obriše vlažnim antibakterijskim maramicama za lice. Eno, sad najnovije, ne briše se po kući krpom, nego vlažnim maramicama. Još kad ih izreklamira naša "čuvena" BL influenserica, pa žene jedva čekaju da svane da idu u DM/CM da ih kupe da imaju čime prebrisati nešto u kući...
Naravno, maramice 'em koštaju, 'em nisu biorazgradive, a često završe u wc šolji pa zakrče cijevi i onda tek imaju problem.
Nekad se pitam čemu uopšte voda iz vodovoda, pere se i čisti maramicama, pije se flaširana.
- Sanjarko
#41304 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Sestra mi ih stalno nosi, ali nije od tih, ima razlog zasto, mi nosimo ubruse, stara i ja, ona radi znoja, ja da mi se nedze kad treba.banjaluka078 wrote: ↑02/10/2025 09:42 Vlažne maramice za bilo koji slučaj koji nije putovanje ili slična hitnoća.
- banjaluka078
- Chloe
- Photo mod
#41306 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Lijenost je najopasnija bolest današnjice, i od nje ništa dobra nemamo, kad se dodaju kompleksi dobiješ to o čemu pišeš.banjaluka078 wrote: ↑02/10/2025 09:42 Vlažne maramice za bilo koji slučaj koji nije putovanje ili slična hitnoća.
A za nas je većinom ekološka svijest nepoznat pojam, a ni ekomonija nam nije jača strana.
- Sanjarko
#41307 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jbga, moderno vrijeme, svoje neke stvari donosi, sta da radimo.banjaluka078 wrote: ↑02/10/2025 09:49Govorim o situacijama u kući, kada su dostupni svi ostali načini čišćenja tijela ili površina. Nosim ih i ja ako putujem.
- banjaluka078
#41308 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Plus ovaj "moment" s infuenserima, kao da se mozga nema da razmisli o bilo čemu, dok "ta i ta" ne izdiktira pamet. Čitam komentare nekad na objavama i budem baš tužna.
- medvjed23
#41309 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Meni su vlažne maramice i tečnost za dezinfekciju, što bi naše dede rekle, must. Jer veći dio radnog vijeka sam proveo na mjestima bez uslovnog WC-a. A dešavalo se i da imam pristup istom, ali je priroda posla takva da moram jako često čistiti ruke, pa mi se ne da stalno hodati tamo-vamo.
A kod kuće, prednost imaju sapun i tekuća voda.
A kod kuće, prednost imaju sapun i tekuća voda.
-
zigzag
#41310 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne mora biti diktiranje pameti. Nekad neko sagleda situaciju sa druge strane, ako se već "prati" ta osoba.banjaluka078 wrote: ↑02/10/2025 10:46Plus ovaj "moment" s infuenserima, kao da se mozga nema da razmisli o bilo čemu, dok "ta i ta" ne izdiktira pamet. Čitam komentare nekad na objavama i budem baš tužna.
- Point.
#41311 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Gledam neki američki film i scena gdje ga tip treba trehnuti u nesvjest i kontam da u dosta filmova je ta procedura da neku kremu upotrebljavaju, te maramice, te lampice, isto da idu u svatove, a ne da ga instiktivno ne otresu od lavabo. Američka modernost.
- dječak sa šibicama
#41312 Re: Popularne stvari koje ne kontam
zasto balkanski narodi svrsavaju kad je neki poznati lik nase gore list, ili kad neka nasa tamo negdje upeca nekog poznatog, ko Sanela ili ova sad sto je onog fudbalera uhvatila... braca Kelce nedavno saznali da su Hrvati, i sad cijeli hrvatski internet ovu razvikanu zabu zovu hrvatska snajka
-
moimoi
#41313 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Aaa sada ti kazu strucLjaci da se bebe sto manje peru jer to kao isusuje kozu. Imam u famEliji zaista obrazovane ljude.. koji su svoju djecu/bebe kupali jednom sedmicno.. a nekad ni toliko.banjaluka078 wrote: ↑02/10/2025 09:42 Vlažne maramice za bilo koji slučaj koji nije putovanje ili slična hitnoća.
I kao to je ispravno. “Pranje” iskljucivo vlaznim maramicama.. ili mokrom krpom. Jest da im je nakon toga trebalo jedno 2-3 godine da priviknu djecu na kupanje bez vristanja… Mene gledali u soku i nevjerici sto sam tada bebu kupala svaki dan.. a i danas se tusira svaki dan
Neise… sve ludo.
- banjaluka078
#41314 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ma ne mogu svariti nikako da dijete koje se ukakilo ili upiškilo, u kući pored dostupne vode, radije prebrišu vlažnom maramicom, zamažu kremom i ponovo upakuju u pampersicu.moimoi wrote: ↑04/10/2025 20:21
Aaa sada ti kazu strucLjaci da se bebe sto manje peru jer to kao isusuje kozu. Imam u famEliji zaista obrazovane ljude.. koji su svoju djecu/bebe kupali jednom sedmicno.. a nekad ni toliko.
I kao to je ispravno. “Pranje” iskljucivo vlaznim maramicama.. ili mokrom krpom. Jest da im je nakon toga trebalo jedno 2-3 godine da priviknu djecu na kupanje bez vristanja… Mene gledali u soku i nevjerici sto sam tada bebu kupala svaki dan.. a i danas se tusira svaki dan![]()
Neise… sve ludo.
Vidim da se fura i to da se poslije porođaja ne peru bebe nego tako ostave koju sedmicu.
-
moimoi
#41315 Re: Popularne stvari koje ne kontam
E pa vjeruj. Danasnji vrli pedijatri ne savjetuju kupanje beba. Savjetuju samo brisanje mokrom krpom… a onda tu dolaze razno-razni ekolozi i oni “osvjesteni…da li vise zagadjuje svakodnevo pranje krpa ili upotreba vlaznih maramica”. Sa jedne strane imas litree vode, struje i hemije.. sa druge strane klix maramice.. raspadanje etc…mislim da ni njima bas nije najjasnije al eto.. fino ih saltaju u ime nauke, ekologije i osvjestenosti… a ovima kapa u dzep.banjaluka078 wrote: ↑04/10/2025 20:58Ma ne mogu svariti nikako da dijete koje se ukakilo ili upiškilo, u kući pored dostupne vode, radije prebrišu vlažnom maramicom, zamažu kremom i ponovo upakuju u pampersicu.moimoi wrote: ↑04/10/2025 20:21
Aaa sada ti kazu strucLjaci da se bebe sto manje peru jer to kao isusuje kozu. Imam u famEliji zaista obrazovane ljude.. koji su svoju djecu/bebe kupali jednom sedmicno.. a nekad ni toliko.
I kao to je ispravno. “Pranje” iskljucivo vlaznim maramicama.. ili mokrom krpom. Jest da im je nakon toga trebalo jedno 2-3 godine da priviknu djecu na kupanje bez vristanja… Mene gledali u soku i nevjerici sto sam tada bebu kupala svaki dan.. a i danas se tusira svaki dan![]()
Neise… sve ludo.
Vidim da se fura i to da se poslije porođaja ne peru bebe nego tako ostave koju sedmicu.
- banjaluka078
#41316 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Valjda je zato porastao broj djece s atopijskim dermatitisima i ekcemima. Pa im onda prodaju uljane kupke i losione da ih zaliječe.moimoi wrote: ↑04/10/2025 21:18
E pa vjeruj. Danasnji vrli pedijatri ne savjetuju kupanje beba. Savjetuju samo brisanje mokrom krpom… a onda tu dolaze razno-razni ekolozi i oni “osvjesteni…da li vise zagadjuje svakodnevo pranje krpa ili upotreba vlaznih maramica”. Sa jedne strane imas litree vode, struje i hemije.. sa druge strane klix maramice.. raspadanje etc…mislim da ni njima bas nije najjasnije al eto.. fino ih saltaju u ime nauke, ekologije i osvjestenosti… a ovima kapa u dzep.
-
moimoi
#41317 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ah slusaj.. sto “bolesnija” nacija to se vise love vrti.banjaluka078 wrote: ↑04/10/2025 21:23Valjda je zato porastao broj djece s atopijskim dermatitisima i ekcemima. Pa im onda prodaju uljane kupke i losione da ih zaliječe.moimoi wrote: ↑04/10/2025 21:18
E pa vjeruj. Danasnji vrli pedijatri ne savjetuju kupanje beba. Savjetuju samo brisanje mokrom krpom… a onda tu dolaze razno-razni ekolozi i oni “osvjesteni…da li vise zagadjuje svakodnevo pranje krpa ili upotreba vlaznih maramica”. Sa jedne strane imas litree vode, struje i hemije.. sa druge strane klix maramice.. raspadanje etc…mislim da ni njima bas nije najjasnije al eto.. fino ih saltaju u ime nauke, ekologije i osvjestenosti… a ovima kapa u dzep.
-
tokio25
#41318 Re: Popularne stvari koje ne kontam
sta je fora sa ovim la buba lutkama?
nisam vidio da je kod nas jos nesto rasireno al ono u svijetu je neka pomama za tim lutkicama
nisam vidio da je kod nas jos nesto rasireno al ono u svijetu je neka pomama za tim lutkicama
- nepass1
- Laplace
- Logovan
- Chloe
- Photo mod
- banjaluka078
#41323 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Odlična epizoda South Park o Labubu-maniji.
Eno, po Aziji ih nose na krštenje...
Eno, po Aziji ih nose na krštenje...
-
detroit-mercy
#41324 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Sindrom malih pimpeka, svi bi da im je veliki pa sta god uleti dobro je.dječak sa šibicama wrote: ↑04/10/2025 19:58
zasto balkanski narodi svrsavaju kad je neki poznati lik nase gore list, ili kad neka nasa tamo negdje upeca nekog poznatog, ko Sanela ili ova sad sto je onog fudbalera uhvatila... braca Kelce nedavno saznali da su Hrvati, i sad cijeli hrvatski internet ovu razvikanu zabu zovu hrvatska snajka![]()
- Chloe
- Photo mod
#41325 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Video pozivi u restoranu/kafićima ... 15ak minuta slušamo ženu koja "trača" nečije dijete koje upalo u probleme i njene roditelje, pametovanje i mudrovanja šta bi ona kako bi ona.
Na suprotnom sam kraju sjedim i čujem svaku njenu riječ a tipa koji je ovdje ne čujem, da bar on više priča ...
Zvati konobara da upozori na osnove kulture ili
ili da odem za stol i u kameru kažem " gospođo, sve sam čula, sve ću im prenijeti"
ili zamoliti konobara da pojača muziku ...
od muke još više izgladnih ...
Na suprotnom sam kraju sjedim i čujem svaku njenu riječ a tipa koji je ovdje ne čujem, da bar on više priča ...
Zvati konobara da upozori na osnove kulture ili
od muke još više izgladnih ...