Pa ti si zemljakinja ocito, vidimo se sutra tamo.
Od koga kupujes?
Pa ti si zemljakinja ocito, vidimo se sutra tamo.
I još uz to nekakvo glupavo sranje o ostavljanju srca na Neretvi.
Hiljaditi put pisem ne vjerujem da pomozi ba vara ali prodje im ispod radara.dječak sa šibicama wrote: ↑25/06/2025 12:24 Ja sam vec cuo price o pomozi.ba i nekakvim mahinacijama, ne vjerujem u to ali eto, prica se vec.
Po meni samo jos jedna dokona mahalska prica uz kafu ujutro, inace mi je fascinantna ta potreba nasih ljudi da se nacale negdje u kafic, cvike na vrh glave, vrti kutiju cigara po stolu, izbaci kljuceve kola naravno, zvjernja okolo prati svakog ko prodje i tako dva debela sata. A sve fol zaposleni ljudi.
Da se razumijemo nisam ni ja cvjecka, popijem, zapalim, volim pizzu, rostilj, pitu, cips eto jedino to slatko moze prestati da postoji sto se mene tice. Ali nemam hvala bogu nikakvih hronicnih oboljenja. Cak mi garmin kaze da mi je tijelo 8g mladjeHendrix wrote: ↑04/07/2025 01:50 Ma daj jos jednu pivu... ili daj jos par komada mesa pa nek ide sve u pm!
Pade mi na pamet ovo jer dobih vijest covjek iz komsiluka umro u 53 godini zivota. Seceras standardno i sa ugradjenim stentom nakon srcanog.
Ja znam za jedno 10 ljudi koji su umrli u 50im od srcanog ili secera iz obijesti i uz recenicu "Ma nek ide sve u pm!". Tolika tvrdoglavost i sebicnost prema vlastitoj familiji, to ne znam da li jos igdje ima fakat. Prvi komsija imao teski slucaj secera, lik dero pola bijelog hljeba dnevno. Za Bajram ide od kuce do kuce udara po baklavama i nosi tablete za secer da odma pije. Kazes mu bolan popusti sa takvom ishranom..."Ma meni je merak pa nek ide sve u pm!". I fakat ode sve u pm, umro je sa 52 godine, ostade dvoje djece za njim i zena.
Drugi slucaj rodjak, imao srcani udar i frajer nastavio da pusi cigare. Doktor mu otvoreno reko ako nastavis ovako iduci put te necemo moci spasiti. Zena mu govorila, sva familija ali ne mozes ti nasem covjeku "cejf" uzet. "Meni je moja cigara cejf i nek ide sve u pm eto!" I naravno, otislo sve u pm, umro sa 55 i na taj dan je u Jablanici krko jagnjetinu sa jaranima. Dvoje unucadi sada ne zna za dedu niti ce ga ikada upoznati. Kcerka izgubila oca sa 17 godina, traumirana za citav zivot.
Ja fakat ne kontam tu tvrdoglavost naseg insana. Jebote, zivot u pitanju ono opet ide po starom. Pa ako makar ne brines za svoj zivot oko tebe ljudi se sikiraju traumiraju i jebe se njemu. Pa nek ide sve u pm, jel.
ok je kad stanes da zamjenis ulozak za hemijsku olovku al nemoj voziti suprotnom stranom kruznog tokaBetter Man wrote: ↑04/07/2025 13:12 Ključ je u umjerenosti. Ok pojedeš kolač, ali nemoj dva ili više. Jedan i ok. Isto i za drugu hranu i piće. Ja lično nisam ljubitelj masne hrane i izbjegavam je. Isto tako od slatka priznajem samo vrhunsku čokoladu i ako je kolač u pitanju mora biti od čiste čokolade bez voća i drugih sastojaka. Žestoko ne pijem, samo dbro kvaliteno pivo i vino.
i ja samo kvalitetne picoke guzim i vrhunska auta vozam ali omakne mi se nekad klipaca sarajevskaBetter Man wrote: ↑04/07/2025 13:12 Ključ je u umjerenosti. Ok pojedeš kolač, ali nemoj dva ili više. Jedan i ok. Isto i za drugu hranu i piće. Ja lično nisam ljubitelj masne hrane i izbjegavam je. Isto tako od slatka priznajem samo vrhunsku čokoladu i ako je kolač u pitanju mora biti od čiste čokolade bez voća i drugih sastojaka. Žestoko ne pijem, samo dbro kvaliteno pivo i vino.
nepass1 wrote: ↑01/07/2025 07:55Hiljaditi put pisem ne vjerujem da pomozi ba vara ali prodje im ispod radara.dječak sa šibicama wrote: ↑25/06/2025 12:24 Ja sam vec cuo price o pomozi.ba i nekakvim mahinacijama, ne vjerujem u to ali eto, prica se vec.
Po meni samo jos jedna dokona mahalska prica uz kafu ujutro, inace mi je fascinantna ta potreba nasih ljudi da se nacale negdje u kafic, cvike na vrh glave, vrti kutiju cigara po stolu, izbaci kljuceve kola naravno, zvjernja okolo prati svakog ko prodje i tako dva debela sata. A sve fol zaposleni ljudi.
Pa covjek sto radi samnom osvanuo na pomozi ba da mu se skupib400KM za drva. To pricu sastavili suze same teku. Ima platu blizu 2k. On se prijavio ovi nisu provjeravali ili zna nekog tamo pa ga ubacio ili u talu sa nekim pojedincem u pomozi ba
Prevelik je pomozi ba da se ne bi moglo hapati na razne nacine
I to. Ako ti djete nije bucmasto odmah je nesta bolesno i slabusnjavoDigla_da_kreci wrote: ↑04/07/2025 20:23 Treba od malena razvijati umjerenost i zdravije navike.
Ja kad vidim kako neki djecu tove, tacno mi bude zao, jos je narodu simpaticno sto je buckasto i sve vicu masala jes napredno, a sopaju ga grickalicama i secerima. I tako odrastu naviknuti na stalno zderanje i rjesavanje svega ikad hranom, jal tuga jal merak, u hrani je utociste ili nagrada.