Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Messier

#39951 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Messier »

suspect_zero wrote: 29/06/2025 19:15 Uredno sam javila da ne mogu, moram kupit' sijeno u Hrenovici :D
Pa ti si zemljakinja ocito, vidimo se sutra tamo.
Od koga kupujes?
oXavier

#39952 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by oXavier »

Članak o Bojanu Bogdanoviću na centralnoj poziciji Klixovog portala, i to autorski članak ne "suha" vijest o kraju karijere :-)
Tito_i_Partija

#39953 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tito_i_Partija »

oXavier wrote: 01/07/2025 00:20 Članak o Bojanu Bogdanoviću na centralnoj poziciji Klixovog portala, i to autorski članak ne "suha" vijest o kraju karijere :-)
I još uz to nekakvo glupavo sranje o ostavljanju srca na Neretvi. :roll:

Dobro su autora članka poklopili u komentarima. Nemojte nam prodavat' muda za bubrege.
kakavdanakneiskustvu

#39954 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by kakavdanakneiskustvu »

kao da je u pitanju neki naš igrač
dembele

#39955 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dembele »

Ma ovi će i za Ronalda kada se bude opraštao od fudbala napisati da mu je srce ostalo u Zenici.
nepass1

#39956 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by nepass1 »

dječak sa šibicama wrote: 25/06/2025 12:24 Ja sam vec cuo price o pomozi.ba i nekakvim mahinacijama, ne vjerujem u to ali eto, prica se vec.
Po meni samo jos jedna dokona mahalska prica uz kafu ujutro, inace mi je fascinantna ta potreba nasih ljudi da se nacale negdje u kafic, cvike na vrh glave, vrti kutiju cigara po stolu, izbaci kljuceve kola naravno, zvjernja okolo prati svakog ko prodje i tako dva debela sata. A sve fol zaposleni ljudi.
Hiljaditi put pisem ne vjerujem da pomozi ba vara ali prodje im ispod radara.
Pa covjek sto radi samnom osvanuo na pomozi ba da mu se skupib400KM za drva. To pricu sastavili suze same teku. Ima platu blizu 2k. On se prijavio ovi nisu provjeravali ili zna nekog tamo pa ga ubacio ili u talu sa nekim pojedincem u pomozi ba
Prevelik je pomozi ba da se ne bi moglo hapati na razne nacine
dembele

#39957 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dembele »

Šta reći za roditelje koji na stadionima i dvoranama u moru drugih navijača drže u naručju bebe od 2-3 mjeseca?
Chloe
Photo mod

#39958 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Chloe »

dembele wrote: 02/07/2025 09:25 Šta reći za roditelje koji na stadionima i dvoranama u moru drugih navijača drže u naručju bebe od 2-3 mjeseca?
Isto što bih rekla onima koji male bebe uvode u kafiće, posebno dok su bili zapušeni. Neodgovorni i egositični. :oops:
Karikaturist

#39959 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Karikaturist »

Pozu djevojke sa slike Damira Dzumhura.
Jack Be Nimble

#39960 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Jack Be Nimble »

dembele wrote: 02/07/2025 09:25 Šta reći za roditelje koji na stadionima i dvoranama u moru drugih navijača drže u naručju bebe od 2-3 mjeseca?
Jebiga, imaju se karte. Ja isao sa prijateljom, nas cetvorica plus beba. Prespavala citavu tekmu.
zigzag

#39961 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by zigzag »

kako je pinjo?
kakavdanakneiskustvu

#39962 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by kakavdanakneiskustvu »

Ne kontam šta u mailovima znači riječ "fakultetice". U mailu piše "drage fakultetice i fakulteti ". Šta je fakultetica?
canvra888

#39963 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by canvra888 »

https://www.klix.ba/sport/nogomet/brita ... /250703169

Britanski parlament zbog Jote prekinuo sjednicu: Pogledajte trenutak kada su saznali užasne vijesti

Ne kontam kako život jednog sportiste (dakle ne doktora, naučnika - koji doprinose i drugim ljudima) može biti bitniji od hiljada života drugih ljudi tj. djece koja se svakodnevno ubijaju i još to isti ovi i finansiraju/odobravaju.
Hendrix

#39964 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hendrix »

Ma daj jos jednu pivu... ili daj jos par komada mesa pa nek ide sve u pm!

Pade mi na pamet ovo jer dobih vijest covjek iz komsiluka umro u 53 godini zivota. Seceras standardno i sa ugradjenim stentom nakon srcanog.

Ja znam za jedno 10 ljudi koji su umrli u 50im od srcanog ili secera iz obijesti i uz recenicu "Ma nek ide sve u pm!". Tolika tvrdoglavost i sebicnost prema vlastitoj familiji, to ne znam da li jos igdje ima fakat. Prvi komsija imao teski slucaj secera, lik dero pola bijelog hljeba dnevno. Za Bajram ide od kuce do kuce udara po baklavama i nosi tablete za secer da odma pije. Kazes mu bolan popusti sa takvom ishranom..."Ma meni je merak pa nek ide sve u pm!". I fakat ode sve u pm, umro je sa 52 godine, ostade dvoje djece za njim i zena.

Drugi slucaj rodjak, imao srcani udar i frajer nastavio da pusi cigare. Doktor mu otvoreno reko ako nastavis ovako iduci put te necemo moci spasiti. Zena mu govorila, sva familija ali ne mozes ti nasem covjeku "cejf" uzet. "Meni je moja cigara cejf i nek ide sve u pm eto!" I naravno, otislo sve u pm, umro sa 55 i na taj dan je u Jablanici krko jagnjetinu sa jaranima. Dvoje unucadi sada ne zna za dedu niti ce ga ikada upoznati. Kcerka izgubila oca sa 17 godina, traumirana za citav zivot.

Ja fakat ne kontam tu tvrdoglavost naseg insana. Jebote, zivot u pitanju ono opet ide po starom. Pa ako makar ne brines za svoj zivot oko tebe ljudi se sikiraju traumiraju i jebe se njemu. Pa nek ide sve u pm, jel.
sinuhe

#39965 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sinuhe »

Antivaxeri i neko ih truje nezdravom hranom.
nepass1

#39966 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by nepass1 »

Hendrix wrote: 04/07/2025 01:50 Ma daj jos jednu pivu... ili daj jos par komada mesa pa nek ide sve u pm!

Pade mi na pamet ovo jer dobih vijest covjek iz komsiluka umro u 53 godini zivota. Seceras standardno i sa ugradjenim stentom nakon srcanog.

Ja znam za jedno 10 ljudi koji su umrli u 50im od srcanog ili secera iz obijesti i uz recenicu "Ma nek ide sve u pm!". Tolika tvrdoglavost i sebicnost prema vlastitoj familiji, to ne znam da li jos igdje ima fakat. Prvi komsija imao teski slucaj secera, lik dero pola bijelog hljeba dnevno. Za Bajram ide od kuce do kuce udara po baklavama i nosi tablete za secer da odma pije. Kazes mu bolan popusti sa takvom ishranom..."Ma meni je merak pa nek ide sve u pm!". I fakat ode sve u pm, umro je sa 52 godine, ostade dvoje djece za njim i zena.

Drugi slucaj rodjak, imao srcani udar i frajer nastavio da pusi cigare. Doktor mu otvoreno reko ako nastavis ovako iduci put te necemo moci spasiti. Zena mu govorila, sva familija ali ne mozes ti nasem covjeku "cejf" uzet. "Meni je moja cigara cejf i nek ide sve u pm eto!" I naravno, otislo sve u pm, umro sa 55 i na taj dan je u Jablanici krko jagnjetinu sa jaranima. Dvoje unucadi sada ne zna za dedu niti ce ga ikada upoznati. Kcerka izgubila oca sa 17 godina, traumirana za citav zivot.

Ja fakat ne kontam tu tvrdoglavost naseg insana. Jebote, zivot u pitanju ono opet ide po starom. Pa ako makar ne brines za svoj zivot oko tebe ljudi se sikiraju traumiraju i jebe se njemu. Pa nek ide sve u pm, jel.
Da se razumijemo nisam ni ja cvjecka, popijem, zapalim, volim pizzu, rostilj, pitu, cips eto jedino to slatko moze prestati da postoji sto se mene tice. Ali nemam hvala bogu nikakvih hronicnih oboljenja. Cak mi garmin kaze da mi je tijelo 8g mladje :lol: :lol:
U porodici gledam srcani udar, secer i dalje se mete sve pred sobom, slatko u enormnim kolicinama, masno, przeno ide sve
Druga osoba pretila pa i u texasu bi bila pretila :D seceras, jedva se krece. To jede sve sta stigne, nedo bog da se sta baci. Bajram ide 5-6 kolaca, sokova isto toliko kafa. Samo se razmislja sta ce se jesti i ima li dovoljno hrane.
Najgore po meni djeca tih osoba ono haj sta fali pojedite ili im kupe pizzu, slatko, sladolede, kolace, palacinke
Ja kazem jbt veci sevap bi bio da koju vocku kupite, ovako ih u smrt gurate bukvalno.
Nije to ni sto se pojede i popije vec nema umjerenosti nikakve, da sam sebi kaze trebba malo usporiti, da djeca pricaju snjima.
Jos ljuti kaze bio doktoru rekao mu smrsaj i nece te boljeti koljena, a bukvalno 80kg viska ima jbt
I za unucad sam govorio, nece vas upoznati, necete ih moci pricuvati, izaci sa njima do parka a kamo li potrcati za njima.
Ali nema fajde
Better Man

#39967 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Better Man »

Ključ je u umjerenosti. Ok pojedeš kolač, ali nemoj dva ili više. Jedan i ok. Isto i za drugu hranu i piće. Ja lično nisam ljubitelj masne hrane i izbjegavam je. Isto tako od slatka priznajem samo vrhunsku čokoladu i ako je kolač u pitanju mora biti od čiste čokolade bez voća i drugih sastojaka. Žestoko ne pijem, samo dbro kvaliteno pivo i vino.
Jack Be Nimble

#39968 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Jack Be Nimble »

A onda imas mene. Ishrana uvijek dobra, pritisak odlican, srce fercera kao nikada, a cekam sada nalaze da vide mogucnost raka.

Mozda sam i ja trebao zivjeti pod neka sve ise u pi ku materinu, jer na kraju kada tijelo krene protiv samog sebe, ode ionako sve u picku materinu.
tokio25

#39969 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by tokio25 »

Better Man wrote: 04/07/2025 13:12 Ključ je u umjerenosti. Ok pojedeš kolač, ali nemoj dva ili više. Jedan i ok. Isto i za drugu hranu i piće. Ja lično nisam ljubitelj masne hrane i izbjegavam je. Isto tako od slatka priznajem samo vrhunsku čokoladu i ako je kolač u pitanju mora biti od čiste čokolade bez voća i drugih sastojaka. Žestoko ne pijem, samo dbro kvaliteno pivo i vino.
ok je kad stanes da zamjenis ulozak za hemijsku olovku al nemoj voziti suprotnom stranom kruznog toka

ustvari nije ni jedno ni drugo ok
mali_balon

#39970 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mali_balon »

Stres ubijan vise od svih masnoca cigara i alkohola......secer holesetrol ode 3 pm ako si pod stresom
Npr genetika losa dodas sters i eto secera pritiska i holesterola
Moj otac se cuvao kardiovaskularnih problema imao anginu pektoris da bi umro od raka.....jbga....zato i narod kaze cejf ili ko ga jebe....tako da razumijem takve ljude
Digla_da_kreci

#39971 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Digla_da_kreci »

Treba od malena razvijati umjerenost i zdravije navike.

Ja kad vidim kako neki djecu tove, tacno mi bude zao, jos je narodu simpaticno sto je buckasto i sve vicu masala jes napredno, a sopaju ga grickalicama i secerima. I tako odrastu naviknuti na stalno zderanje i rjesavanje svega ikad hranom, jal tuga jal merak, u hrani je utociste ili nagrada.
nepass1

#39972 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by nepass1 »

Better Man wrote: 04/07/2025 13:12 Ključ je u umjerenosti. Ok pojedeš kolač, ali nemoj dva ili više. Jedan i ok. Isto i za drugu hranu i piće. Ja lično nisam ljubitelj masne hrane i izbjegavam je. Isto tako od slatka priznajem samo vrhunsku čokoladu i ako je kolač u pitanju mora biti od čiste čokolade bez voća i drugih sastojaka. Žestoko ne pijem, samo dbro kvaliteno pivo i vino.
i ja samo kvalitetne picoke guzim i vrhunska auta vozam ali omakne mi se nekad klipaca sarajevska
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#39973 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

nepass1 wrote: 01/07/2025 07:55
dječak sa šibicama wrote: 25/06/2025 12:24 Ja sam vec cuo price o pomozi.ba i nekakvim mahinacijama, ne vjerujem u to ali eto, prica se vec.
Po meni samo jos jedna dokona mahalska prica uz kafu ujutro, inace mi je fascinantna ta potreba nasih ljudi da se nacale negdje u kafic, cvike na vrh glave, vrti kutiju cigara po stolu, izbaci kljuceve kola naravno, zvjernja okolo prati svakog ko prodje i tako dva debela sata. A sve fol zaposleni ljudi.
Hiljaditi put pisem ne vjerujem da pomozi ba vara ali prodje im ispod radara.
Pa covjek sto radi samnom osvanuo na pomozi ba da mu se skupib400KM za drva. To pricu sastavili suze same teku. Ima platu blizu 2k. On se prijavio ovi nisu provjeravali ili zna nekog tamo pa ga ubacio ili u talu sa nekim pojedincem u pomozi ba
Prevelik je pomozi ba da se ne bi moglo hapati na razne nacine
:lol: :lol:

Boze sacuvaj
nepass1

#39974 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by nepass1 »

Digla_da_kreci wrote: 04/07/2025 20:23 Treba od malena razvijati umjerenost i zdravije navike.

Ja kad vidim kako neki djecu tove, tacno mi bude zao, jos je narodu simpaticno sto je buckasto i sve vicu masala jes napredno, a sopaju ga grickalicama i secerima. I tako odrastu naviknuti na stalno zderanje i rjesavanje svega ikad hranom, jal tuga jal merak, u hrani je utociste ili nagrada.
I to. Ako ti djete nije bucmasto odmah je nesta bolesno i slabusnjavo
dembele

#39975 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dembele »

Danas je nezamislivo da dijete ide u kino a da se ne naždere kokica, slatkiša i gaziranih pića. Neki ponesu zaliha za dva-tri dana, čak i ne gledaju film ili crtić već kontinuirano krkaju sve što su ponijeli sa sobom.

Važnije im je šta će unijeti u bioskop od same bioskopske projekcije. Znam malca koji je četvri osnovne, roditelji mu aplaudirali svaki put kada nešto pojede dok je bio skroz mali, sada ima 99 kilograma.
Post Reply