Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Djewojka

#73251 Re: Zeničani

Post by Djewojka »

_BataZiv_0809 wrote: 03/10/2025 11:23
jasko_ba wrote: 03/10/2025 10:29 Da je obrnuto bilo, sad bi i Dzonlicblog i Klix i Zenit odmah stavili kao prvu vijest i vrtili danima, ovako tisina svaki put kad im ne odgovara. Valja opravdati onih 15 hiljada sto im je Pivic dodijelio :lol:
Ustavni sud BiH potvrdio da je Vlada ZDK narušila autonomiju Univerziteta u Zenici
Naravno.
Kao i vijest o pruzanju botoksa i filera na crno po stanovima na dan od strane najvisih zdravstvenih zvanicnika u ZDK.
Javna tajna, već godinama obavlja ove radnje neregistrirano.
https://www.zurnal.info/clanak/navali-n ... lera/28263
Ipak, ona je barem doktorica, pa koliko toliko postoji neka “sigurnost”. Nego šta ćemo sa kozmeticarkama ala S.J. koje isto obavljaju na crno. Profil Russian lips na instagramu. Ali vidim da ga je ugasila 😀
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#73252 Re: Zeničani

Post by Bobi »

rikta123 wrote: 03/10/2025 14:40 Jel Pujdo pustio grijanje zeničaniiii
Sezona grijanja otkad znam za sebe pocinje 15.10. .
rikta123

#73253 Re: Zeničani

Post by rikta123 »

Bobi wrote: 03/10/2025 15:02
Sta sad treba da se mrznu gradjani? Ne kontam?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#73254 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

rikta123 wrote: 03/10/2025 15:51
Bobi wrote: 03/10/2025 15:02
Sta sad treba da se mrznu gradjani? Ne kontam?
Pa je li se ti mrznes?
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#73255 Re: Zeničani

Post by gentoo »

_BataZiv_0809 wrote: 03/10/2025 16:00 Pa je li se ti mrznes?
Pogledaj historiju upisa doticnog na ovoj temi i bit ce ti jasno sve.
Bobi
Forum administrator

#73256 Re: Zeničani

Post by Bobi »

gentoo wrote: 03/10/2025 16:03
_BataZiv_0809 wrote: 03/10/2025 16:00 Pa je li se ti mrznes?
Pogledaj historiju upisa doticnog na ovoj temi i bit ce ti jasno sve.
Image
Image
kakavdanakneiskustvu

#73257 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

_BataZiv_0809 wrote: 03/10/2025 14:15
Kunem ti se bogom da sam neku noc razmisljao o onoj koliko ce se radnih mjesta u Zenici otvoriti kad on ode...
:lol: :lol:
Bobi
Forum administrator

#73258 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Image
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#73259 Re: Zeničani

Post by anex »

Planiran je asfalt u Radinovićima u dužini 13 metara...i put Arnauti - Kakanj u dužini do Hašimove štale...
Rothmans

#73261 Re: Zeničani

Post by Rothmans »

Bas neki danu bingu , tako neka zvalja oteklih mi privuce paznju na kasi i haj zaboravim je ,kad eto je na krov centra kad i ja i sjeda u nekog ofucanog punta starog(i ona je sva nekakva ofucana). Kontam se ,bolje da mu je gume nove nabacila.
Eh i ova iz clanka, svojevoljno dodje da je ova u nekoj zatamnjenoj stancugi ubrizgava ko zna cim . Nevjerovatno koja glupa odvaznost i odsustvo straha, koje na kraju rezultira katastrofom po ostecenu.
kamberovica polje

#73262 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

anex wrote: 03/10/2025 19:08 Planiran je asfalt u Radinovićima u dužini 13 metara...i put Arnauti - Kakanj u dužini do Hašimove štale...
Fala kurcu.
Dosta više asValtiranja po gradu. Valja pogurat i ove više nadmorske visine.
belfy

#73263 Re: Zeničani

Post by belfy »

_BataZiv_0809 wrote: 03/10/2025 07:23
belfy wrote: 03/10/2025 01:44
_BataZiv_0809 wrote: 02/10/2025 22:03 A.Dž. i tekst o Interu :lol:
ja sam mislio komentarisati, ali sam onda shvatio da je besmisleno... onakv tekst neko moze objaviti na blogu, ali kao novinarsku vijest nikako...

"ja da imam", "ja da se pitam" i mnogo ostalog ne ide nikako u neki novinarski tekst ikada ikako. umjesto da prenosi informacije on prenosi licno misljenje...

ono FPN treba uzeti kao los primjer da nauci studente kako isti izgleda... tuzno i zalosno, iako se slazem dobrim dijelom napisanog. no, jednostavno receno - ono je odron od clanka/teksta i bolje da ga nije napisao. jer, iako je pao nisko prije, ovo je par stepenica ispod. ja sam (i ovo bez zahebancije) poceo traziti druge izvore za informacije iz Zenice. naravno, svi su pristrasni, ali mozda tupi Klix bude dovoljan, jer dijele iste (vise-manje)...
Taman tako. Pazi molim te ovih "bravura"

Živimo u državi koja je u posljednjih 35 godina doživjela dvostruku agresiju, rušenje, razaranje, a potom i ekonomsko iscrpljivanje istoka i zapada, ali i domaćih, unutrašnjih neprijatelja, od političara svih boja, klasa i opcija, pa do tajkuna koji su grabili, uzimali, a državi i narodu davali ništa ili vrlo malo.

A onda malo dalje u tekstu

Ne znam hoće li Eldin Vrače dobiti dozvole i graditi što je zamislio. Znam da su on, kao i Almir Begić i Almy, uložili u grad u kojem živim milione koje su mogli uložiti negdje drugdje, a da ih mnogo manje boli glava.
:lol: :lol:
I ovo-kako pokazati da si i dalje u dusi dosljak i da nemas pojma sta je Inter:

I sad odjednom, ne možemo živjeti bez starog izgleda Internacionala. Lično, kultna najbolja šampita u kafiću u prizemlju, nekoliko političkih skupova i zabava na spratu, te nekoliko sindikalnih presica u salonu me “vežu” za ovaj objekt

Da, "novinar" je zaista napisao "objekt" a ne "objekat"

I za kraj pokusava on biti duhovit, a humor level revizora Grasa:

Ako bi na kraju i propala priča o spoju starog/novog na placu Intera, predlažem da prijavi mnogo skromniji objekt za gradnju – kuću, s bazenom i zabavnim sadržajima, bez visokih ograda. Naravno, da bi dobio na komociji, postojeći objekt hotela, koji je “zaštićeno blago” samo u glavama nostalgičara i interesnih grupa, poravna sa kotom “nula. A da na mjestu srušenog hotela okači sliku objekta u prirodnoj veličini, naprimjer ovu s naslovnice ovog teksta s natpisom “Pogled od 20 miliona KM”.

:) :-)
Doduse ovo je vjerovatno ideja novog vlasnika Intera i sponzora ovog teksta, na njega lici ovaj stil.
drug Bata, prvo moram priznati da sam sokiran na si se javio na moj post, a jos vise da se slazemo (mada se sa mnom tesko ne sloziti :mrgreen:)... mislio sam napisati i vic (jer me ovo podsjetilo na isti) , ali sam siguran da bi bio pogresno shvacen, pa cu to ostaviti za neku iducu priliku. :)

P.S. a u nevezanim vijestima - upravo izgubih 28 miliona eura... pih. valja opet raditi. majku mu....
belfy

#73264 Re: Zeničani

Post by belfy »

Rothmans wrote: 03/10/2025 23:29 Bas neki danu bingu , tako neka zvalja oteklih mi privuce paznju na kasi i haj zaboravim je ,kad eto je na krov centra kad i ja i sjeda u nekog ofucanog punta starog(i ona je sva nekakva ofucana). Kontam se ,bolje da mu je gume nove nabacila.
Eh i ova iz clanka, svojevoljno dodje da je ova u nekoj zatamnjenoj stancugi ubrizgava ko zna cim . Nevjerovatno koja glupa odvaznost i odsustvo straha, koje na kraju rezultira katastrofom po ostecenu.
to je tako kada se ne razmislja dublje... ako napuca usne (ili sta drugo) onda ima vece sanse da ce joj neko drugi kupiti, ne samo nove gume, nego i novo auto. docim, ako za te pare nabavi nove gume na punta nije postigla nista... :D ili, sto bi danasnje generacije rekle "ulaganje u sebe". :lol:

jeste da se taj izraz prije odnosio na obrazovanje, ali sada je poprimio malo sire znacenje... (sad mi naumpadne onaj azijat sto je dobio ruznu djecu sa "predivnom zenom" jer je uradila kamaru operacija za koje on nije znao, pa je onda tuzio...)
belfy

#73265 Re: Zeničani

Post by belfy »

Bobi wrote: 03/10/2025 18:51 Image
ne znam odakle potice ovo sto si postavio, ali pretpostavit cu da je od ovih arhitekata koji se "bore za urbanizam" i koji se "bore za ocuvanje bastine". i da je napisan povodom Intera koji se prodaje godinama i niko nikada od njih nije predlozio da se ocuva na bilo koji nacin. ne znam ni za sta se sada bore kada je, napokon, prodan. da uslovljavaju kupca sa necim sto prije nije bilo dogovoreno? ne znam da li to tako moze proci u arhitekturi, ali zasigurno znam da je najgluplje pokusavati biti general poslije bitke... no, sada mogu iz toga da nauce lekciju i djeluju proaktivno u buducnosti oko slicnih projekata. nadajmo se da hoce...

mislim, hebe me se za Vraceta, nek tamo napravi i kucu sa bazenom. on kupio i on radi sta hoce sa tim u okviru regulacije koja postoji u trenutku kupovine i onoga sto je u hebenom kopoprodajnom ugovoru. nista drugo ga ne obavezuje.

i, u onom tekstu koji je dat kao odgovor, opet i nazalost, objavljen na zenicablogu, je za hurac. u svima drugima vide problem ali ne kod sebe... bitka za prodaju traje koliko dugo? a oni bi sada da se bore za nesto sto je vec jucer postalo proslost... da bude jos zalosnije, oni bi trebali da budu neke "pametne glave". ali, eto, hebe ih samo sto nista ne prate i ni u sta nisu upuceni, a toliko su pametni da ne mogu reagovati unaprijed ni sa obavijesti ili nekom protestnom notom.

ne mozes protestvovati kad je slucaj gotov ako prije toga nisi ukazivao na to nije dobro. jer im cak ni argument "jesam vam rekao" onda ne prolazi... kako opravdati argument koji dolazi poslije...?

zna li iko da li je neko od njih reagovao prije da se ocuva ta bastina?

P.S. i sto nam brises onako lijepu komunikaciju? falilo mi je samo dva posta da poentiram, sada neces znati ni ishod... :D
Ci-Nick

#73266 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Povećanje plate u Zdravstvu za 10%.
Jebo poso ako nije državni.
Bobi
Forum administrator

#73267 Re: Zeničani

Post by Bobi »

belfy wrote: 04/10/2025 06:35
Bobi wrote: 03/10/2025 18:51 Image
ne znam odakle potice ovo sto si postavio, ali pretpostavit cu da je od ovih arhitekata koji se "bore za urbanizam" i koji se "bore za ocuvanje bastine". i da je napisan povodom Intera koji se prodaje godinama i niko nikada od njih nije predlozio da se ocuva na bilo koji nacin. ne znam ni za sta se sada bore kada je, napokon, prodan. da uslovljavaju kupca sa necim sto prije nije bilo dogovoreno? ne znam da li to tako moze proci u arhitekturi, ali zasigurno znam da je najgluplje pokusavati biti general poslije bitke... no, sada mogu iz toga da nauce lekciju i djeluju proaktivno u buducnosti oko slicnih projekata. nadajmo se da hoce...

mislim, hebe me se za Vraceta, nek tamo napravi i kucu sa bazenom. on kupio i on radi sta hoce sa tim u okviru regulacije koja postoji u trenutku kupovine i onoga sto je u hebenom kopoprodajnom ugovoru. nista drugo ga ne obavezuje.

i, u onom tekstu koji je dat kao odgovor, opet i nazalost, objavljen na zenicablogu, je za hurac. u svima drugima vide problem ali ne kod sebe... bitka za prodaju traje koliko dugo? a oni bi sada da se bore za nesto sto je vec jucer postalo proslost... da bude jos zalosnije, oni bi trebali da budu neke "pametne glave". ali, eto, hebe ih samo sto nista ne prate i ni u sta nisu upuceni, a toliko su pametni da ne mogu reagovati unaprijed ni sa obavijesti ili nekom protestnom notom.

ne mozes protestvovati kad je slucaj gotov ako prije toga nisi ukazivao na to nije dobro. jer im cak ni argument "jesam vam rekao" onda ne prolazi... kako opravdati argument koji dolazi poslije...?

zna li iko da li je neko od njih reagovao prije da se ocuva ta bastina?

P.S. i sto nam brises onako lijepu komunikaciju? falilo mi je samo dva posta da poentiram, sada neces znati ni ishod... :D
Pička ko je obrisao :D, a nema ti veze ova gore fotografija s tvojim tim kako ga vec zoveš, dublja je poenta :D.
kakavdanakneiskustvu

#73268 Re: Zeničani

Jedan kilogram zeljanice 19 KM u buregdžinici na staroj pijaci. ne mogu da vjerujem
Bobi
Forum administrator

#73269 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Kila špinata 8 KM :D . Neki dan bila neka akcija fileti pileci kila 10,5 KM.
kakavdanakneiskustvu

#73270 Re: Zeničani

Bobi wrote: 04/10/2025 08:18 Kila špinata 8 KM :D . Neki dan bila neka akcija fileti pileci kila 10,5 KM.
ma preskupo vala, dobra zeljanica ali 19 maraka
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#73271 Re: Zeničani

Post by anex »

Kupi 2 kg zelja, 3 jaja, mlijeko i pavlaku (struja) pa vidi jel skupa za 19 KM.
Throttle

#73272 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Rothmans wrote: 03/10/2025 23:29 Bas neki danu bingu , tako neka zvalja oteklih mi privuce paznju na kasi i haj zaboravim je ,kad eto je na krov centra kad i ja i sjeda u nekog ofucanog punta starog(i ona je sva nekakva ofucana). Kontam se ,bolje da mu je gume nove nabacila.
Crven puntić? Izblijedio
Ci-Nick

#73273 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Sjećam se neke starlete koja se pojavljivala na njemačkim kanalima i tako svakih par mjeseci isla na estetske zahvate.
Na jednoj od operacija se nije probudila.
Ne treba iz čista mira provocirati sudbinu.
Nekad davno mi jedna doktorica reče da je već i injekcija agresija na tijelo.
Treba biti lud pa se podvrgavati kojekakvim zahvatima u "Zdravstvenim ustanovama" bez imena i registracije.
Sanjarko

#73274 Re: Zeničani

Post by Sanjarko »

Ci-Nick wrote: 04/10/2025 12:17 Sjećam se neke starlete koja se pojavljivala na njemačkim kanalima i tako svakih par mjeseci isla na estetske zahvate.
Na jednoj od operacija se nije probudila.
Ne treba iz čista mira provocirati sudbinu.
Nekad davno mi jedna doktorica reče da je već i injekcija agresija na tijelo.
Treba biti lud pa se podvrgavati kojekakvim zahvatima u "Zdravstvenim ustanovama" bez imena i registracije.
Mene previse penicilina sjblo, predozirali me, imao penicilinski sok zbog toga, sav poplavio bio, gusio se vjerojatno i izgubio svijest, maksumce bio tada, mozda oko 3 ili 4 godine, srecom brzo su reagirali, stavili me na kisik itd.

Ali posljedice su tu, nazalost i vjerojatno od toga, ali ne daju reci to bas.
kakavdanakneiskustvu

#73275 Re: Zeničani

anex wrote: 04/10/2025 09:19 Kupi 2 kg zelja, 3 jaja, mlijeko i pavlaku (struja) pa vidi jel skupa za 19 KM.
A kontam da je skupa zeljanica od 19 ako je sirnica 13 maraka

A možda je i tako kao što pišeš
Post Reply