Bobi wrote: ↑03/10/2025 18:51
ne znam odakle potice ovo sto si postavio, ali pretpostavit cu da je od ovih arhitekata koji se "bore za urbanizam" i koji se "bore za ocuvanje bastine". i da je napisan povodom Intera koji se prodaje godinama i niko nikada od njih nije predlozio da se ocuva na bilo koji nacin. ne znam ni za sta se sada bore kada je, napokon, prodan. da uslovljavaju kupca sa necim sto prije nije bilo dogovoreno? ne znam da li to tako moze proci u arhitekturi, ali zasigurno znam da je najgluplje pokusavati biti general poslije bitke... no, sada mogu iz toga da nauce lekciju i djeluju proaktivno u buducnosti oko slicnih projekata. nadajmo se da hoce...
mislim, hebe me se za Vraceta, nek tamo napravi i kucu sa bazenom. on kupio i on radi sta hoce sa tim u okviru regulacije koja postoji u trenutku kupovine i onoga sto je u hebenom kopoprodajnom ugovoru. nista drugo ga ne obavezuje.
i, u
onom tekstu koji je dat kao odgovor, opet i nazalost, objavljen na zenicablogu, je za hurac. u svima drugima vide problem ali ne kod sebe... bitka za prodaju traje koliko dugo? a oni bi sada da se bore za nesto sto je vec jucer postalo proslost... da bude jos zalosnije, oni bi trebali da budu neke "pametne glave". ali, eto, hebe ih samo sto nista ne prate i ni u sta nisu upuceni, a toliko su pametni da ne mogu reagovati unaprijed ni sa obavijesti ili nekom protestnom notom.
ne mozes protestvovati kad je slucaj gotov ako prije toga nisi ukazivao na to nije dobro. jer im cak ni argument "jesam vam rekao" onda ne prolazi... kako opravdati argument koji dolazi poslije...?
zna li iko da li je neko od njih reagovao prije da se ocuva ta bastina?
P.S. i sto nam brises onako lijepu komunikaciju? falilo mi je samo dva posta da poentiram, sada neces znati ni ishod...