Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
sumirprimus
#34576 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
dobro jeza, sta je vama koji zivite u usa i osjetite to iz prve ruke osnovna razlika izmedju demokrata i republikanaca? po cemu se razlikuju?
u nekim osnovnim crtama unutarnje i vanjske politike?
-
sumirprimus
#34577 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
recimo nemoguce je ne osjetiti to plasenje strasnim republikancima pred svake izbore, ali kad svedes vanjsku politiku skoro pa ista politika, sto jedni zapocnu, drugi dovrse.
- jeza u ledja
#34578 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Dobro znaci nisu jevreji vec cionisti. Zasto bi postavljali Trumpa kad vec imaju sve i pod Bidenom?Danguba wrote: ↑29/09/2025 10:42Ti tamo zivis i naravno da to posmatras iz druge perspektive u odnosu na nas koji misljenje formiramo na osnovu novinskih clanaka.jeza u ledja wrote: ↑29/09/2025 06:19Omogucili mu jevreji? Jevreji u Americi glasaju mahom za Demokrate. O cemu bolan pricas?
Ah, mislis na bogate cioniste jelde, pobornike Izraela? Zasto bi mu oni nesto omogucavali kad su imali sve pod Bidenom? Jesi li pratio sta die hard MAGA debili govore o podrsci Izraelu? Ova fasisticka vlast se vrlo lako moze okrenuti protiv jevreja i to je mnogim jevrejima u Americi i vise nego jasno.
Kako objasniti da jedna Amerika bezuslovno i bezgranicno podrzava cioniste u cinjenju genocida.
Kako objasniti da sve cine da se Izrael prosiri, ne postuju se rezolucije, prijeti sudijama krivicnog suda, stiti Netanjahu...i to sve bezuslovno.
Nekada imam osjecaj da im Jevreji(cionisti) isporuce spisak zelja a ovi im to ispunjavaju.
Trenutno, ko je nep. Izraela je ujedno nep.Amerike.
Imajuci u vidu da oni drze sve medj. finansijske institucije, bice da to mi svi finansiramo kroz povecanje kamata.
Je li i Mamdani izraleski igrac, da znamo unaprijed?
Je li Tucker Carlson izraleski igrac?
-
sumirprimus
#34579 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
jebga cionisti krivi za sve. lagano ide u antisemitizam. 
- ultima_palabra
#34580 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Po podacima koje sam ja nasao, Jevreji su glasali 71-26 u korist Kamale prosle godine.
Ali to je obicni narod, milijarderi su odlucili da im Trump moze bolje posluziti, i sto se tice Izraela i sto se tice privatnih i poslovnih interesa.
Druga stvar, krscani fundamentalisti (ponajvise evangelisti) su veci fanatici za Izraelom od Jevreja.
Ali to je obicni narod, milijarderi su odlucili da im Trump moze bolje posluziti, i sto se tice Izraela i sto se tice privatnih i poslovnih interesa.
Druga stvar, krscani fundamentalisti (ponajvise evangelisti) su veci fanatici za Izraelom od Jevreja.
- jeza u ledja
#34581 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
sumirprimus wrote: ↑29/09/2025 15:00 dobro jeza, sta je vama koji zivite u usa i osjetite to iz prve ruke osnovna razlika izmedju demokrata i republikanaca? po cemu se razlikuju?
Ti zivis vani i gledas sve iz perspektive americke spoljne politike. Ljudi koji zive u Americi gledaju na sve iz perspektive americke unutrasnje politike. Nije to tesko razumjeti.sumirprimus wrote: ↑29/09/2025 15:00 recimo nemoguce je ne osjetiti to plasenje strasnim republikancima pred svake izbore, ali kad svedes vanjsku politiku skoro pa ista politika, sto jedni zapocnu, drugi dovrse.
A sto se tice razlika izmedju jedne i druge administracije, mislim da je razlika poprilicno jasna. Ako pitas o nekim drugim vremenima, pa onda se zapitaj da se nesto drasticno mijenja u bilo kojoj demokratskoj drzavi sa smjenama administracija.
-
zigzag
#34582 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zašto?ultima_palabra wrote: ↑29/09/2025 15:41 Po podacima koje sam ja nasao, Jevreji su glasali 71-26 u korist Kamale prosle godine.
Nisam tu nešto načitan pa ako može pojašnjenje.
- ultima_palabra
#34583 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zato sto im je po njihovom tumacenju Biblije, to vjerska obaveza.zigzag wrote: ↑29/09/2025 15:53Zašto?ultima_palabra wrote: ↑29/09/2025 15:41 Po podacima koje sam ja nasao, Jevreji su glasali 71-26 u korist Kamale prosle godine.
Nisam tu nešto načitan pa ako može pojašnjenje.
-
zigzag
#34584 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Država izrael? ili svi jevreji u jednoj državi?
Ne znam šta im je obaveza. Pogotovo ako su druge vjere.
Ne znam šta im je obaveza. Pogotovo ako su druge vjere.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#34585 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
ma vjeruju da će Isus doći u Jeruzalem kada Jevreji budu vladali ili nešto tako 
- jeza u ledja
#34586 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ti milijarderi su oduvijek podrzavali Republikance generalno.ultima_palabra wrote: ↑29/09/2025 15:41
Ja bih pak podsjetio da su se najpoznatiji jevrejski donori borili svim silama protiv izbora Trumpa na republikanskim predizborima 2016-e.
-
zigzag
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- jeza u ledja
#34589 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ovo kaze AI:
S malim detaljem da ce u ovom scenariju na kraju svi jevreji nestati.Christian fundamentalists, particularly Christian Zionists, generally hold a strong, supportive view of Israel due to a belief that the modern state of Israel fulfills biblical prophecy and is essential for the Second Coming of Jesus Christ. Key tenets include interpreting the Bible literally, believing God granted the land to the Jewish people, supporting the gathering of Jews in Israel as a prerequisite for the end times and Armageddon, and seeing Israel as a sign of God's continued covenant with the Jewish people.
Key Beliefs and Interpretations
Biblical Prophecy: Many fundamentalists view the existence of the state of Israel as a fulfillment of ancient biblical prophecies, such as those in the Old Testament and Revelation.
God's Promise: They believe God promised the land of Israel to the Jewish people and that their return to the land is a sign of God's continued favor.
End Times and the Second Coming: For many, the establishment of Israel and the gathering of the Jewish people in the Holy Land are crucial steps leading to the end times, including the Second Coming of Christ and the battle of Armageddon.
Christian Zionism: This ideology, prominent among evangelicals, supports the concept that the return of Jews to Israel is a prerequisite for Jesus's return.
Divine Intervention: They often see Israel's existence as a result of direct divine intervention or favor.
Practical Expressions of Belief
Political Support: These beliefs translate into significant political backing for Israel within the U.S. political system.
Financial Support: Many fundamentalist Christian organizations and individuals provide financial aid and support to Israel and its people, especially during times of conflict.
Opposition to Two-State Solutions: Some fundamentalists oppose the two-state solution, believing the land was given to the Jews by God and should not be given up.
Historical and Theological Roots
Literal Interpretation of the Bible: The belief stems from a literal interpretation of the Hebrew Bible (Old Testament), viewing Israel as central to God's plan for history.
Atonement for Christian Anti-Semitism: Some also see their support for Israel as a way to atone for Christianity's historical legacy of anti-Semitism and to elevate Jewish values.
- ultima_palabra
#34590 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Koliko je generalno korporacija bilo protiv Trumpa u prvom mandatu, a sad su podvili rep?jeza u ledja wrote: ↑29/09/2025 15:58Ti milijarderi su oduvijek podrzavali Republikance generalno.ultima_palabra wrote: ↑29/09/2025 15:41
Ja bih pak podsjetio da su se najpoznatiji jevrejski donori borili svim silama protiv izbora Trumpa na republikanskim predizborima 2016-e.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#34591 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa da, to je ono što napisah nedavno, nisu ovi načelno desničari na strani Izraela jer vole Jevreje nego zbog agende.jeza u ledja wrote: ↑29/09/2025 16:03
S malim detaljem da ce u ovom scenariju na kraju svi jevreji nestati.![]()
Fuentes je i dalje najbolji primjer šta zapravo misle o njima, samo se trenutno poklopilo da je guranje Izraela prioritet zbog tih bajka stvari
- jeza u ledja
#34592 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma znam ja to sve, ali da je Trump dio neke cionisticke agende i fantasticnih planova, ne bi mu se originalno suprostavljali.ultima_palabra wrote: ↑29/09/2025 16:04Koliko je generalno korporacija bilo protiv Trumpa u prvom mandatu, a sad su podvili rep?jeza u ledja wrote: ↑29/09/2025 15:58Ti milijarderi su oduvijek podrzavali Republikance generalno.ultima_palabra wrote: ↑29/09/2025 15:41
- jeza u ledja
#34593 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Da, a ono sto ja jos na to dodajem je da je jevrejima to jasno.Velkoski wrote: ↑29/09/2025 16:06Pa da, to je ono što napisah nedavno, nisu ovi načelno desničari na strani Izraela jer vole Jevreje nego zbog agende.jeza u ledja wrote: ↑29/09/2025 16:03
S malim detaljem da ce u ovom scenariju na kraju svi jevreji nestati.![]()
Fuentes je i dalje najbolji primjer šta zapravo misle o njima, samo se trenutno poklopilo da je guranje Izraela prioritet zbog tih bajka stvari
E sad, oni sto nisu u Izraelu i sto imaju malo vise od dva klikera u glavi razumiju da sto je vise Izrael ovisan o Americi i pogotovo ovim MAGA debilima, to se sve vise guraju u propast. Jer jednog dana bi ovi kao prekidac samo mogli prebaciti od absolutne pomoci Izraelu do neceg potpuno suprotnog.
Spominjes Fuentesa, ali i Tucker Carlson i Megyn Kelly ih vec uveliko kritikuju. I ova Candace Owens, koja je novi superstar u MAGA Avenger podcast universeu.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#34595 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Upravo u tome je kvaka. To se je desavalo u proslosti, gdje su ih osudjivali za lihvarstvo, izdaje, sektastvo, herestvo itd itd. Mnogi jevreji su svjesni zamke u koju mogu upasti. Blagonaklonost hriscanskog zapada je dvojaka. Istorija je neumoljiva u cinjenicama i dokazima. Cionisticki režim se igra sa samom sudbinom kompletne svjetske jevrejske zajednice. Kao sto su amerikanci imali rezervate za indijance tako su rusi imali sibirsku hladnu oblast za jevreje. Ovaj trenutni nacisticki izraelski rezim gubi svaki vid podrske i bilo kakvog suosjecaja oko ne tako davnog holokausta. Jevreji moraju biti pametni i oprezni, pogotovo sa MAGA pokretom, koji je krajnje netrpeljiv prema svima. Kravari su zajebani od progona inijanskih plemena i otimanja zemlje, robstva do bacanja atomskih i i sektaskih pokreta. Nikad im se ne zna tj nepredvidljivi su a nosi ih samo profit.
Trenutno otvoreno zagovaraju lobiranje i potkupljivanje njihove moči. Njihov Bog je Dollar.
Trenutno otvoreno zagovaraju lobiranje i potkupljivanje njihove moči. Njihov Bog je Dollar.
-
plavi_E
- ultima_palabra
#34597 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Trump odgovara svakome ko zeli da lovi u mutnom. Tu se uklapa i agenda o velikom Izraelu.jeza u ledja wrote: ↑29/09/2025 16:10Ma znam ja to sve, ali da je Trump dio neke cionisticke agende i fantasticnih planova, ne bi mu se originalno suprostavljali.ultima_palabra wrote: ↑29/09/2025 16:04Koliko je generalno korporacija bilo protiv Trumpa u prvom mandatu, a sad su podvili rep?jeza u ledja wrote: ↑29/09/2025 15:58
Ti milijarderi su oduvijek podrzavali Republikance generalno.
-
Osmi Socrates
#34598 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ima mala skupinica (
) Jevreja koji vjeruju da je Isus bio the Messiah.
Oni glasaju za Sandersa, vjerovatno, ako ih uopšte ima u Americi.
Oni glasaju za Sandersa, vjerovatno, ako ih uopšte ima u Americi.
- jeza u ledja
#34599 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne kontam. Al nebitno.ultima_palabra wrote: ↑29/09/2025 17:20Trump odgovara svakome ko zeli da lovi u mutnom. Tu se uklapa i agenda o velikom Izraelu.jeza u ledja wrote: ↑29/09/2025 16:10Ma znam ja to sve, ali da je Trump dio neke cionisticke agende i fantasticnih planova, ne bi mu se originalno suprostavljali.ultima_palabra wrote: ↑29/09/2025 16:04
Koliko je generalno korporacija bilo protiv Trumpa u prvom mandatu, a sad su podvili rep?
-
Bossona
#34600 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Trumpova mega MAGA čmaroljupka niskog IQ-a, inače bivša starleta iz noćnih barova sa šipke, nakon što je sisla sa šipke među republikance, morališe i širi MAGA kultnu zavjeru,.