Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Osmi Socrates wrote: ↑28/09/2025 13:56
Svi govore o Crystal Palace. I u pravu su. Klub je an outlier. Prvo, igraju 3-4-2-1 u Premier Ligi, i drugi su na tabeli. Drugo, imaju niz od 18 utakmica bez poraza u takmičarskim utakmicama. Dosta od toga je neriješenih utakmica. Poenta je da ih ne možeš pobjediti. Od polovine aprila, kada su fasovali dvije uzastopne petarde od Newcastlea i Cityja, nisu izgubili (takmičarsku) utakmicu. Treće, u prelaznom roku su potrošili 28 miliona funti. Prodali najboljeg igrača za 61 milion. Net profit 33 miliona funti. Četvrto, nesposobna uprava ih je koštala igranja u Europa Ligi. Šta još?
Glasner je fudbalski genijalac. Nema drugog objašnjenja.
Mladi, trče, brze kontre, zato i mlate rutinski jače klubove koji igraju na posjed,a muče se protiv manjih koji igraju više defanzivno.
Jedini imaju navijačku grupu u crnim majicama koji kao kod nas drndaju cijelu utakmicu.
Ogromna pobjeda za Arsenal, pogotovo uzimajući u obzir da u sljedećih 4-5 kola ja mislim ne idu nigdje van Londona. U EPL su sve utakmice nezgodne, ali tu osim gostovanja Fulhamu i domaće sa Palaceom mogu se prognozirati rutinske pobjede.
Do novembra bi se mogli i odvojiti na vrhu, ako se u Liverpoolu ne trznu.
Danas u 2 utakmice 3,4 cista penala nisu svirana i vadili su se na neke sitne tehnikalije. Prvo Kingov sut iz Fulhama pogadja cisto u ruku igraca Ville, sudija ni da se trzne. Ono sto sam mislio da je skolski primjer penala golmana nad napadacem, nedosudjeno radi minimalnog kontakta golmana s loptom. Isto i za Gabriela vazi, ruka u nebesima i ne sudi penal opet radi nekog prethodnog kontakta s loptom. Za kraj, ruka Guimaraesa koja se opet nije ni pogledala valjda jer je lopta prvo u pod udarila. Stvarno ne znam vise pravila, kad je penal a kad nije.
Apsolutno zasluzena pobjeda po svim mogucim parametrima. Jos sladje na kraju ispade, dobit ove cigane nasred SJP u nadoknadi je neprocjenjivo. Bice ovo zanimljiva sezona, ganjacemo se jos puno.
jeza u ledja wrote: ↑30/09/2025 17:23
ALi onaj nedosudjeni penal nad Gyokeresom. Pa jesam li ja corav ili Pope nije ni dotakao loptu?
I sudije, i VAR, i komentatori, niko ne vidi ono sto ja vidim. Ocigledno sam slijep.
Jeste je dodirnuo ali nije startao na loptu nego slučajno. Isto i s druge strane penal Gabriela - nije mi jasno kako ondje mogu tvrditi da je lopta prvo išla od Elange pa od Gabriela - kompletno nemoguće po onim snimkama, isto kao ona Salahova ruka - jednom gledaš jeste, drugo gledanje nije.
ALi onaj nedosudjeni penal nad Gyokeresom. Pa jesam li ja corav ili Pope nije ni dotakao loptu?
I sudije, i VAR, i komentatori, niko ne vidi ono sto ja vidim. Ocigledno sam slijep.
Jeste je dodirnuo ali nije startao na loptu nego slučajno. Isto i s druge strane penal Gabriela - nije mi jasno kako ondje mogu tvrditi da je lopta prvo išla od Elange pa od Gabriela - kompletno nemoguće po onim snimkama, isto kao ona Salahova ruka - jednom gledaš jeste, drugo gledanje nije.
Uglavnom fino su zasrali vikend, kao i obično.
Ja koliko sam vidio Gyokeres je jedini dotakao loptu. Pope ga sapleo.
Ma dlaka dodir vrhom kopačke. Apsolutno nedovoljno da se ikako razmatra da nije penal - ali to je PGMOL. Uglavnom nova sezona - isti problemi. Webb došao kao reformator i samo dodatno srozao standarde ali upalio turbo na spinovanju kroz medije.
Uglavnom fino su zasrali vikend, kao i obično.
Ja koliko sam vidio Gyokeres je jedini dotakao loptu. Pope ga sapleo.
Hocu reci, vidi se da je lopta promjenila smjer, tj. nekoga je dotakla, i zbog toga sudija nije dosudio penal - jer je mislio da je lopta dotakla Popea, a ne Gyokeresa.
I ne razumijem kako se to iz dva ponudjena ugla kamere jasno ne vidi.
Taj dio nikom nije jasan. U pet deka sve tri situacije koje sam naveo su trebale ostati ‘odluka glavnog sudije’ jer snimak nikako nije 100% potvrdio išta, a najmanje ‘clear and obvious’.