nije to poenta mog posta nego da ja sad na sred otoke pocnem graditi kucu a ti ne mozes kucicu za psa napraviti a da ne dobijes kaznu ili sl ili da platis milion nekih dozvola koje kostaju ko zna koliko da bi izgradio isto kao jadrug_profi wrote: ↑28/09/2025 11:51 Pravo na krov je osnovno ljudsko pravo.
Pravo na automobil to nije.
Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
-
tokio25
#1451 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
-
tokio25
#1452 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
jeste ako je objekat na normalnom mjestukabal1337 wrote: ↑28/09/2025 11:50Opcini je u interesu da legalizujes objekat ( placas ) nego da ga sruse (trosak).tokio25 wrote: ↑28/09/2025 11:18je li tezimo pravnoj drzavi ili anarhiji?
svi se bunimo sto drzava ne kaznjava sto ne uradi ovo ono a onda opravdavamo sve sto se uradi protiv drzave
uglavnom idu komentari snaso se drazava uzima a ne da nista i sl
ne da je malo licemjerno nego giga licemjerno
uzet cemo najbanalniji primjer
ti i ja komsije
ti registrujes auto sa svim onim taksama klincima palcima a ja vozam neregistrovan sa nekim divljim tablicama i nikad ne placam registraciju
da li bi ti bio ljut na to sto godisnje das cca 700 maraka za razliku od mene koji ne daje nista
da ne pisemo npr o komunalijama da ti placas vodu ja ne odvoz smeca i sta ja znam jos neke stvari koji se mogu izbjeci
al koliko njih je izgradjeno nelegalno pa legalizovano pa smeta kasnije kao npr kod situacija prosirenja ulica i sl
najbolji primjer slican ovome sto govorim je penny velesici
- Haris.ba
#1453 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Kakav to poziv opcina NG objavljuje kada zakonski nema legalizacije? Mozda samo da postojece stare zahtjeve se pokusaju konacno okoncati.Styling wrote: ↑28/09/2025 09:47 Ne znam čemu frka. Općina Novi Grad svakih par godina objavljuje pozive za legalizaciju. Znači, svjesni su da se nelegalno gradi, ništa ne poduzimaju već naknadno reaguju. Time direktno stimulišu ljude da grade nelegalno jer je lakše i jeftinije naknadno legalizovati nego ići po zakonu i unaprijed tražiti dozvole.
Tu grešku prave i javna preduzeća što ih priključuju na struju i vodu bez papira.
Ja bih sve nelegalne objekte nacionalizovala, pa fino plaćaj državi kiriju. Nisi htio ići legalno sad ćeš plaćati kaznu, ako nećeš da ti rušimo objekat.
Haj malo logike. Opcina NG salje zahtjeve, a Sdp hoce da omoguci legalizaciju? Jelde da nema smisla?
Jeftinije nije legalizovati. Mora se platiti i "kazna" za legalizaciju.
Od nacionalizacije nema nista. Kanton nema para za kifle.
P.S.
Posto vidim da vecina ne shvata odakle nelegalni objekti.
To su uglavnom objekti u podrucijima gdje se po papirima ne moze graditi. To je uglavnom poljoprivredno zemljiste, ima dosta i vodozastitne zone. Ima slucajeva i da je u zoni npr.dalekovoda, zastitnog pojasa vodotoka, zastitnog pojasa odredjene saobracajnice (pruga...).
Ima ih i u rejonu deponije.
To sto se dopusta legalizacija je samo dio situacije.
Zato su u onom novinskom tekstu spomenuli misljenje zavoda za prostorno planiranje.
Naravno, ogromna vecina nece shvatiti zasto.
Radi se o tome da redovnim putem ne mogu npr.smanjiti vodozastitnu zonu. E, pokusace misljenjem Zavoda da to urade.
Znaci, ovaj narativ nelegalni/legalni objekti nije u tome je li zapocet objekat bez procedure i je li placena renta.
Vec, da li uopce tu treba objekat.
Meni je fascinantno da u urbanoj sredini postoji odijum na gradnju. Idiotluci tipa uzese nam zelenilo, sunce, zagadjenje zraka...a nista na probleme tipa - hocemo li sutra imati deponiju jer ce se dopustiti gradnja uz deponiju. Pa slican problem postoji bas sada u Mostaru. Da ne pricam o vodozastitnoj zoni.
-
Malisa11
#1454 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
A joj, opet normalni izvisise. Dok su gledali komsije kako grade nelegalne objekte, kontali da su pametni. Sada kada se komsija setka i sepuri i za koji mjesec legalnom objektu oni jedu svoja muda.
Jebaji ga drugovi, u ovoj drzavi se gleda ko ima kakva muda, a ne ko je kakav pravnik. To sto vi niste gradili je samo vas problem
PS: nisam ni ja gradio, steta.

Jebaji ga drugovi, u ovoj drzavi se gleda ko ima kakva muda, a ne ko je kakav pravnik. To sto vi niste gradili je samo vas problem
PS: nisam ni ja gradio, steta.
Sarajevo,opcina Novi grad.Svekar treba da legalizuje kucu,246m2.Kao RVI oslobodjen je placanja za 200m2.Mozete li reci koliko okvirno kosta legalizacija preostali 46m2 i odakle da krene?
- kabal1337
#1455 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Zgrade, sportsko- realreativni centri mogu po vodozastitnoj zoni? jel takoHaris.ba wrote: ↑28/09/2025 12:30Kakav to poziv opcina NG objavljuje kada zakonski nema legalizacije? Mozda samo da postojece stare zahtjeve se pokusaju konacno okoncati.Styling wrote: ↑28/09/2025 09:47 Ne znam čemu frka. Općina Novi Grad svakih par godina objavljuje pozive za legalizaciju. Znači, svjesni su da se nelegalno gradi, ništa ne poduzimaju već naknadno reaguju. Time direktno stimulišu ljude da grade nelegalno jer je lakše i jeftinije naknadno legalizovati nego ići po zakonu i unaprijed tražiti dozvole.
Tu grešku prave i javna preduzeća što ih priključuju na struju i vodu bez papira.
Ja bih sve nelegalne objekte nacionalizovala, pa fino plaćaj državi kiriju. Nisi htio ići legalno sad ćeš plaćati kaznu, ako nećeš da ti rušimo objekat.
Haj malo logike. Opcina NG salje zahtjeve, a Sdp hoce da omoguci legalizaciju? Jelde da nema smisla?
Jeftinije nije legalizovati. Mora se platiti i "kazna" za legalizaciju.
Od nacionalizacije nema nista. Kanton nema para za kifle.
P.S.
Posto vidim da vecina ne shvata odakle nelegalni objekti.
To su uglavnom objekti u podrucijima gdje se po papirima ne moze graditi. To je uglavnom poljoprivredno zemljiste, ima dosta i vodozastitne zone. Ima slucajeva i da je u zoni npr.dalekovoda, zastitnog pojasa vodotoka, zastitnog pojasa odredjene saobracajnice (pruga...).
Ima ih i u rejonu deponije.
To sto se dopusta legalizacija je samo dio situacije.
Zato su u onom novinskom tekstu spomenuli misljenje zavoda za prostorno planiranje.
Naravno, ogromna vecina nece shvatiti zasto.
Radi se o tome da redovnim putem ne mogu npr.smanjiti vodozastitnu zonu. E, pokusace misljenjem Zavoda da to urade.
Znaci, ovaj narativ nelegalni/legalni objekti nije u tome je li zapocet objekat bez procedure i je li placena renta.
Vec, da li uopce tu treba objekat.
Meni je fascinantno da u urbanoj sredini postoji odijum na gradnju. Idiotluci tipa uzese nam zelenilo, sunce, zagadjenje zraka...a nista na probleme tipa - hocemo li sutra imati deponiju jer ce se dopustiti gradnja uz deponiju. Pa slican problem postoji bas sada u Mostaru. Da ne pricam o vodozastitnoj zoni.
-
Dimu1927
#1456 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
e cuj nemaju para za rusenje, pa nek promjene zakon, rusiti na racun vlasnika nelegalne... ako nece da plati oduzimati auta mobitele televizore i od toga finansirati rusenje... kako se mora kazna platit da se auto registruje... sve mu zakacit na jmbg dok se ne dovede u zakonski okvir pa taman u satoru ziviodječak sa šibicama wrote: ↑26/09/2025 17:08 Zato sto se vec 30 godina, a prije rata ko zna koliko jos, nelegalno gradi slobodno i bez sakncija, i nema druge nego legalizovati.
Sta raditi sa nelegalnim objektima, kad je u svakom sokaku bar pola kuca, malo sam i rekao... kad su nelegalno dozidane, dogradjene, sagradjene, o pomocnim objektima da ne govorim.
Srusiti se hipotetski moze, ali prvo navuces bijes gradjana na sebe, drugo od kojih para. Nama su iz opcine SG rekli otvoreno da oni nemaju ni priblizno novca koliko je potrebno, da bi se srusili svi nelegalni objekti. Sve i da zele to uraditi, ne postoji mogucnost.
Sistem je takav, legalizacija jedina opcija. A sta ce biti dalje, u narednim godinama, ne znam.
- Haris.ba
#1457 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Kod nas moze sve.
Vodozastitna zona je kompleksna prica. Ima nekoliko nivoa zastite. Pa ima, 1,2,3 (zavisi sta ko misli od propisa da vazi, pa mislim da negdje spominju i 4).
Od toga bi trebalo i da zavisi sta se gdje moze praviti, a sta ne.
U prvoj ne bi trebalo nista osim neophodnog. Tipa gradjevine usko povezane sa vodosnadbjevanjem.
Ili gradjevine koja ne smeta vodosnadbjevanju. Tipa dalekovoda. Ili, cak i solarnih ploca.

- drug_profi
#1458 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Znači osnovno ljudsko pravo.tokio25 wrote: ↑28/09/2025 12:23nije to poenta mog posta nego da ja sad na sred otoke pocnem graditi kucu a ti ne mozes kucicu za psa napraviti a da ne dobijes kaznu ili sl ili da platis milion nekih dozvola koje kostaju ko zna koliko da bi izgradio isto kao jadrug_profi wrote: ↑28/09/2025 11:51 Pravo na krov je osnovno ljudsko pravo.
Ako nekom srušiš kuću, moraš mu obezbjediti neki smještaj.
Mislim i ne moraš, naći ćeš neku krivinu da bude sve po zakonu, ali će te ispirati mediji.
I onda će biti što si njemu, a što nisi ovome. Pa taj ima rođaka u istoj stranci, pa ovo pa ono...
To kad je pušteno u startu tome nema kraja.
Jedinp, JEDINO da se zakonodavac uhaviza pa kaže hajmo naći sredstva. Legalizovati uz malu naknadu koju moze svako platiti sve što ne ugrožava klizište, saobraćajnicu, instalacije, infrastrukturu i tsl.
A rušenje takvih objekata uz procjenu vrijednosti uloženog rada i materijala i trenutnu isplatu za sve ostalo.
A od tog datuma, svako ko temelj napravi bez da upita opštinu dobiće bager odmah i račun za troškove.
-
tokio25
#1459 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
znaci ko ljubo cesic rojs ko je jamio jamiodrug_profi wrote: ↑28/09/2025 14:55Znači osnovno ljudsko pravo.tokio25 wrote: ↑28/09/2025 12:23nije to poenta mog posta nego da ja sad na sred otoke pocnem graditi kucu a ti ne mozes kucicu za psa napraviti a da ne dobijes kaznu ili sl ili da platis milion nekih dozvola koje kostaju ko zna koliko da bi izgradio isto kao jadrug_profi wrote: ↑28/09/2025 11:51 Pravo na krov je osnovno ljudsko pravo.
Mislim i ne moraš, naći ćeš neku krivinu da bude sve po zakonu, ali će te ispirati mediji.
I onda će biti što si njemu, a što nisi ovome. Pa taj ima rođaka u istoj stranci, pa ovo pa ono...
Jedinp, JEDINO da se zakonodavac uhaviza pa kaže hajmo naći sredstva. Legalizovati uz malu naknadu koju moze svako platiti sve što ne ugrožava klizište, saobraćajnicu, instalacije, infrastrukturu i tsl.
A rušenje takvih objekata uz procjenu vrijednosti uloženog rada i materijala i trenutnu isplatu za sve ostalo.
A od tog datuma, svako ko temelj napravi bez da upita opštinu dobiće bager odmah i račun za troškove.
- drug_profi
#1460 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Pa to ti je tranzicija.
A od toga nije bila imuna ni SFRJ.
Drugim riječima takvo smo podneblje.
Ali negdje moraš crtu podvući, a ne možeš retroaktivno.
- tramvajtrojka
#1461 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Samo da se ode na temu vodosnadbijevanja u Sarajevu pa vidis koji su nickovi pisali u vezi ukidanja nelegalnih korisnika na Gorici i koja se hampa digla od nickova koji sada malo drugačije pisu po ovom pitanjudrug_profi wrote: ↑28/09/2025 14:55Znači osnovno ljudsko pravo.tokio25 wrote: ↑28/09/2025 12:23nije to poenta mog posta nego da ja sad na sred otoke pocnem graditi kucu a ti ne mozes kucicu za psa napraviti a da ne dobijes kaznu ili sl ili da platis milion nekih dozvola koje kostaju ko zna koliko da bi izgradio isto kao jadrug_profi wrote: ↑28/09/2025 11:51 Pravo na krov je osnovno ljudsko pravo.
-
tokio25
#1462 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
pa trebalo bi retroaktivnodrug_profi wrote: ↑28/09/2025 15:28 Pa to ti je tranzicija.
ustvari nije retroaktivno jer ako je sada nelegalno onda kazni izmjesti itd i od sada ko blok stavi nelegalno bager dolazi
- drug_profi
#1463 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Ma vidi, ja imam neku zemlju od 1983. tj. stari je kupio. Poljoprivredno zemljiste. Ne mozes dobiti dozvolu. Stari nije ni imao namjeru graditi ništa, već malo voćki, jagoda, bašte, za izlet, roštilj i tsl.
Izlio malo ploče 4x5 m da se sjedi na ravnom i da se sklepa od dreta šupa i šadrvan. Privremeni objekti, ništa protiv propisa. Stari je osjetljiv bio na to da neko prst ne upre u nega da je nešto kontra zakona uradio.
U ratu sve to izgorilo, okupirana teritorija. Vratilo se poslije Federaciji, izvršeno avio snimanje da se ažurira katastar. Pošto je bila okupirana teritorija, ta moja ploča sa snimka se uvede kao u ratu porušen objekat u katastar ali kao 5x6, ne znam kako i zašto. Možda namjerno, možda greškom.
Pitamo šta sada? Kažu ništa, legalno je da obnoviš kuću u tim gabaritima.
I eto tako ja dobio legalni objekat na poljoprivrednom zemljištu, bez ikakve namjere da gradim bespravno.
Na karti katastra oko mene nema ništa, a u realnosti kuća do kuće niču.
Izlio malo ploče 4x5 m da se sjedi na ravnom i da se sklepa od dreta šupa i šadrvan. Privremeni objekti, ništa protiv propisa. Stari je osjetljiv bio na to da neko prst ne upre u nega da je nešto kontra zakona uradio.
U ratu sve to izgorilo, okupirana teritorija. Vratilo se poslije Federaciji, izvršeno avio snimanje da se ažurira katastar. Pošto je bila okupirana teritorija, ta moja ploča sa snimka se uvede kao u ratu porušen objekat u katastar ali kao 5x6, ne znam kako i zašto. Možda namjerno, možda greškom.
I eto tako ja dobio legalni objekat na poljoprivrednom zemljištu, bez ikakve namjere da gradim bespravno.
-
HelaS
#1464 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Vjerujem da je ovako. Tačno jedan precizan primjer nestručnosti i neznanja službenika u javnoj upravidrug_profi wrote: ↑28/09/2025 15:52 Ma vidi, ja imam neku zemlju od 1983. tj. stari je kupio. Poljoprivredno zemljiste. Ne mozes dobiti dozvolu. Stari nije ni imao namjeru graditi ništa, već malo voćki, jagoda, bašte, za izlet, roštilj i tsl.
- dječak sa šibicama
#1465 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
JEdno je realno stanje drugo je ono sta bi moralna policija htjela.
Sve nelegalno srusiti u nekoj utopiji sto da ne ja sam prvi za, vjerovatno bi grad prodisao za 30% vise, ali da se ruse i privatne kuce i mafijaske zgrade. No, moralna policija se tu vec dijeli, nelegalne supe i garaze da ali nemoj dirati mafijaske SPO jer "to je lijepo i napredno".
Posto od utopije nema nista, jer kako rekoh 30 godina bezakonja nije malo (plus prijeratna nelegalna gradnja koja je takodje tokom osamdesetih divljala po gradu) o to je danas vise nemoguce regulisati rusenjem. Mozes samo legalizovati. Mada, moze se rusiti parcijalno, recimo jedan postotak nelegalne gradnje, nesto sto bode oci, nesto sto smeta prljavoj kotlini prepunoj smoga. Ali nece da moze, jer opet se vracamo na SPO, recimo Brajkovic nije imao dozvolu da Tibru gradi "do neba" ali on je izgradio. I sta sad?
Primjer drugi, supa na Drveniji, novi nacelnik pokusao sprijeciti, Ajnadzic dao dopustenje, supa izgradjena. I sta sad?
Moralna policija bi naravno rusila po mahalama, garaze kokosinjce, cisto da se kaze eto mi nesto radimo. Tako da kako god okrenes, legalizacija svima a uskoro krece smog pa cemo opet na temu o zagadjenju grada. Do marta, kad se prebacujemo na vrucine.
U idealnoj utopiji, na tvorza bi mafija koja je dopustila nelegalnu gradnju za glasove, nelegalne zgrade kuce bi bile srusene, sa neba bi padale cokolade i svi bi jeli zlatnim kasikama.
Sve nelegalno srusiti u nekoj utopiji sto da ne ja sam prvi za, vjerovatno bi grad prodisao za 30% vise, ali da se ruse i privatne kuce i mafijaske zgrade. No, moralna policija se tu vec dijeli, nelegalne supe i garaze da ali nemoj dirati mafijaske SPO jer "to je lijepo i napredno".
Posto od utopije nema nista, jer kako rekoh 30 godina bezakonja nije malo (plus prijeratna nelegalna gradnja koja je takodje tokom osamdesetih divljala po gradu) o to je danas vise nemoguce regulisati rusenjem. Mozes samo legalizovati. Mada, moze se rusiti parcijalno, recimo jedan postotak nelegalne gradnje, nesto sto bode oci, nesto sto smeta prljavoj kotlini prepunoj smoga. Ali nece da moze, jer opet se vracamo na SPO, recimo Brajkovic nije imao dozvolu da Tibru gradi "do neba" ali on je izgradio. I sta sad?
Primjer drugi, supa na Drveniji, novi nacelnik pokusao sprijeciti, Ajnadzic dao dopustenje, supa izgradjena. I sta sad?
Moralna policija bi naravno rusila po mahalama, garaze kokosinjce, cisto da se kaze eto mi nesto radimo. Tako da kako god okrenes, legalizacija svima a uskoro krece smog pa cemo opet na temu o zagadjenju grada. Do marta, kad se prebacujemo na vrucine.
U idealnoj utopiji, na tvorza bi mafija koja je dopustila nelegalnu gradnju za glasove, nelegalne zgrade kuce bi bile srusene, sa neba bi padale cokolade i svi bi jeli zlatnim kasikama.
- Styling
#1466 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Ja nisam rekla da ih treba istjerati napolje, samo adekvatno sankcionisati. Tolerisati bespravnu gradnju vodi u bezvlašće.I naravno Dzej wrote: ↑28/09/2025 10:49Jeste , srušiti i istjerati napolje , neka žive u šatorima ko u Gazi.Styling wrote: ↑28/09/2025 09:47 Ne znam čemu frka. Općina Novi Grad svakih par godina objavljuje pozive za legalizaciju. Znači, svjesni su da se nelegalno gradi, ništa ne poduzimaju već naknadno reaguju. Time direktno stimulišu ljude da grade nelegalno jer je lakše i jeftinije naknadno legalizovati nego ići po zakonu i unaprijed tražiti dozvole.
- Styling
#1467 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Ne nego ja treba da sve državi plaćam i radim po zakonu, ali moram pokazati merhametluk za one koji krše zakon. I boli me đon ko koga voli ili ne voli.
Ti i tebi slični stalno nešto pametujete oko pravne države a onda napišeš ovakvu glupost.
- Styling
#1468 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Da, ali po zakonu.drug_profi wrote: ↑28/09/2025 11:51 Pravo na krov je osnovno ljudsko pravo.
- Styling
#1469 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Samo se treba popeti na Mojmilo iznad Švrakina. Katastrofa. Ne mogu se dva auta okrenuti, a kuće nabacane s’ brds s’ dola.tokio25 wrote: ↑28/09/2025 12:24jeste ako je objekat na normalnom mjestukabal1337 wrote: ↑28/09/2025 11:50Opcini je u interesu da legalizujes objekat ( placas ) nego da ga sruse (trosak).tokio25 wrote: ↑28/09/2025 11:18
je li tezimo pravnoj drzavi ili anarhiji?
svi se bunimo sto drzava ne kaznjava sto ne uradi ovo ono a onda opravdavamo sve sto se uradi protiv drzave
uglavnom idu komentari snaso se drazava uzima a ne da nista i sl
ne da je malo licemjerno nego giga licemjerno
uzet cemo najbanalniji primjer
ti i ja komsije
ti registrujes auto sa svim onim taksama klincima palcima a ja vozam neregistrovan sa nekim divljim tablicama i nikad ne placam registraciju
da li bi ti bio ljut na to sto godisnje das cca 700 maraka za razliku od mene koji ne daje nista
da ne pisemo npr o komunalijama da ti placas vodu ja ne odvoz smeca i sta ja znam jos neke stvari koji se mogu izbjeci
al koliko njih je izgradjeno nelegalno pa legalizovano pa smeta kasnije kao npr kod situacija prosirenja ulica i sl
najbolji primjer slican ovome sto govorim je penny velesici
- Styling
#1470 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Kao što se svugdje u svijetu radi. Za kršenje zakona sankcija. Plaćaš rušenje nelegalnog objekta koji si izgradio.Dimu1927 wrote: ↑28/09/2025 13:47e cuj nemaju para za rusenje, pa nek promjene zakon, rusiti na racun vlasnika nelegalne... ako nece da plati oduzimati auta mobitele televizore i od toga finansirati rusenje... kako se mora kazna platit da se auto registruje... sve mu zakacit na jmbg dok se ne dovede u zakonski okvir pa taman u satoru ziviodječak sa šibicama wrote: ↑26/09/2025 17:08 Zato sto se vec 30 godina, a prije rata ko zna koliko jos, nelegalno gradi slobodno i bez sakncija, i nema druge nego legalizovati.
Sta raditi sa nelegalnim objektima, kad je u svakom sokaku bar pola kuca, malo sam i rekao... kad su nelegalno dozidane, dogradjene, sagradjene, o pomocnim objektima da ne govorim.
Srusiti se hipotetski moze, ali prvo navuces bijes gradjana na sebe, drugo od kojih para. Nama su iz opcine SG rekli otvoreno da oni nemaju ni priblizno novca koliko je potrebno, da bi se srusili svi nelegalni objekti. Sve i da zele to uraditi, ne postoji mogucnost.
Sistem je takav, legalizacija jedina opcija. A sta ce biti dalje, u narednim godinama, ne znam.
-
tokio25
#1471 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
pa eto neka rat bude pocetna tacka a ne ono od 2025 kad je "pola" sarajeva bespravnodrug_profi wrote: ↑28/09/2025 15:52 Ma vidi, ja imam neku zemlju od 1983. tj. stari je kupio. Poljoprivredno zemljiste. Ne mozes dobiti dozvolu. Stari nije ni imao namjeru graditi ništa, već malo voćki, jagoda, bašte, za izlet, roštilj i tsl.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1472 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
imam garažu, jedna u nizu pored zgrade, sve izgrađeno nekada 80-tih
kontao sam da je legalizujem...zna li iko kakva je procedura
mislim da je to, barem što sam vidio na nekom starom papiru iz 1984, da općina prijašnjem vlasniku stana daje dozvolu da tu gradi privremeni objekat
kontao sam da je legalizujem...zna li iko kakva je procedura
mislim da je to, barem što sam vidio na nekom starom papiru iz 1984, da općina prijašnjem vlasniku stana daje dozvolu da tu gradi privremeni objekat
- Logovan
- Isner
#1474 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
a) Gradiš legalno s papirima,
b) Tvoj prvi komšija gradi nelegalno bez ijednog papira..
a) Dok izganjaš gomilu papira za legalnu gradnju potrošiš hrpu para, bruku vremena i po kile živaca,
b) Za isto to vrijeme tvoj komšija završio do ploče, sve nelegalno...
a) Ti legalno napravio i legalizovao,
b) On ilegalno napravio i legalno legalizovao..
a -) Ti legalno budala,
b +) On (i)legalno Gospodin s velikm G...

b) Tvoj prvi komšija gradi nelegalno bez ijednog papira..
a) Dok izganjaš gomilu papira za legalnu gradnju potrošiš hrpu para, bruku vremena i po kile živaca,
b) Za isto to vrijeme tvoj komšija završio do ploče, sve nelegalno...
a) Ti legalno napravio i legalizovao,
b) On ilegalno napravio i legalno legalizovao..
a -) Ti legalno budala,
b +) On (i)legalno Gospodin s velikm G...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1475 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Logovan wrote: ↑29/09/2025 11:24 https://www.klix.ba/vijesti/bih/protest ... /250929071
Bijednih 50 hiljada....![]()
da im je Colibri dobra za samopromociju ili ugradnju , kao npr. Jug na Grbavici ili tramvaji, bilo bi para