Bobi wrote: ↑25/09/2025 22:09
belfy wrote: ↑25/09/2025 22:00
Bobi wrote: ↑25/09/2025 20:54
Pa nije u skladu, tu su prilazni putevi i park. OV i sluzbe u gradu mijenjaju plan u skladu sa strukom, tu normalnom covjeku gradjaninu ne odgovara hotel jos jedan. Kome normalnom odgovara tu jos jedna zgrada? Jedino investitoru.
ovo za plan i struku stoji, ali cemu nebuloze? ko je ikada pitao ljude iz zgrade pored da li im odgovara dodatna zgrada/hotel ili ne? da li znas ijedan takav primjer u Zenici?
Ne znam i ima primjera, svi nešto gundjaju ali niko ne reaguje,
ili ne znamo ili se bojimo, evo lično ja, da povedem a imao sam priliku neku inicijativu sa vecinom na kraju bi se svi ti povukli pod prijetnjama uvredama i sta ti ja znam kakvim pritiskom. zato svi gundjamo na ulici a javno niko da pokrene ikakvu inicijativu, sve se svodi kao ne mozemo nista oni su vlast, koju god da BIRAS.
Evo jedna teta poslala zahtjev za izmjenu pozicija kontejnera i dobili odbijenicu, nije dobro napisala zahtjev, likovi je otkantali, rekoh ne valja ti dopis moras se pozvati na clan taj i taj zakon ovaj onaj pravilnik taj i taj, jok zna ona, nema veze sa pravom ekonomistica, jok ona pametna pise fakture

, rekoh eto vam a je potpisao sam.
nije da se ne zna. evo, sve si lijepo opisao. ali povodom ove price oko Intera sve smatram supljom pricom. on se prodaje koliko ono godina? niko nikada nije kurcem mrdnuo. sada prodat privatniku i sada se svima kurac nadigao... sta ocekuju? ja mislim da ih se samo treba lagano odjebati jer se prave generalima poslije bitke. da im je bilo bitno krenuli bi ranije. puno ranije... i sa konkretnim prijedlozima, koje cak ni sada nemaju...
nemam pojma sta misle postici sa ovim dopisima i treba ih prvo pitati gdje su bili do sada da sve to stite, kao i zasto se, sada, odjednom, tu pojavise...
ja da sam na mjestu razmazenog i nadrogiranog supka Vranjeta bi im cak dao i gori odgovor...
mene cak ne brine ni sam koncept onoga sto smo vidjeli da cemo tamo biti (ili treba da bude) nego koliko ce brzo propasti zbog neodrzavanja u cemu smo sampioni. ako bi se samo ta stavka promijenila - onda super. no, poznavajuci kako je islo sa njegovim ostalim ulaganjima - tesko.
a ovo laprdanje "strucnjaka" treba zatjerati u hurac ili samo ignorisati. da im je do struke mi bi o ovoj temi pricali vec 5-7 godina najmanje... godinama se prodaje i cijena je sve niza, jer niko nece pod bilo kakvim uslovima to da kupi, a sada, kad je kupljeno, se prica o uslovima pod kojima vjerovatno niko ne bi ni nadalje kupio, nego bi propadalo kao i do sada...
ne znam da li je moguce to uciniti, ako je kupoprodajni ugovor vec napravljen, ali da sam ja sa druge strane bih jednostavno odustao. imaju se pare gdje uloziti i mimo toga, a da te ne optuzuju i razvlace po vijestima... pa neka onda ti arhitekti odluce kako to smije izgledati i koliko kostati. i neka se onda ceka investitor koji ce te zahtjeve ispuniti. dok mi nadalje tarabimo kako to propada...
bez trunke zajebancije.