Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

ZoomZoomKiwi

#73101 Re: Zeničani

Post by ZoomZoomKiwi »

_BataZiv_0809 wrote: 26/09/2025 18:01 Meni licno Beslic ni u najboljem izdanju ne moze vode donijeti Salcinovicu.
Jos kad mi onu malu limenku na kojoj pise 0.90 KM prodaje za 3 KM....sirotinja u glavi.
100%

Mada sam zadnje pojeo u SAM-u i mnogo su mu dobri.

SAM i Merdanović su mi u Zenici vrh bili.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#73102 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ci-Nick wrote: 26/09/2025 18:49
_BataZiv_0809 wrote: 26/09/2025 18:01 Meni licno Beslic ni u najboljem izdanju ne moze vode donijeti Salcinovicu.
Jos kad mi onu malu limenku na kojoj pise 0.90 KM prodaje za 3 KM....sirotinja u glavi.
A ja sam od Salčinovića odustao prije 20 godina, bili su drvenasti, suhi.
I ja sam bio jedno vrijeme, ono kad je Rasim bio bolestan i firma je bila bolesna sa njim.
Ali sad su stvarno dobri.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#73103 Re: Zeničani

Post by gentoo »

Eno kaze Fudo da su se neke zivotinje okretale u Sericima.. Dakle bio sam u pravu za vola :mrgreen: :lol:
belfy

#73104 Re: Zeničani

Post by belfy »

Chmoljo wrote: 26/09/2025 11:46
_BataZiv_0809 wrote: 26/09/2025 11:20
Chmoljo wrote: 26/09/2025 11:18

E cuj dnevna 4 marke. :mrgreen: pa da je u Tarcinu nije skupo. :D
O vidi Čmoljage na ćevapima kod Salčinovića :kiss:
zaboravi. kada je pecivo uz ćevape u pitanju, zadrti sam lokal patriota. te svoje mokre hljebove držite dalje od mene :D
i onda se pitaju cemu animozitet...? :D ajde, evo cevapi na stranu, gdje su bolje pite? :P
DonieBrasco

#73105 Re: Zeničani

Post by DonieBrasco »

Fudo ce na drugostepenoj dobiti 12. mjeseci, a onda po starome.
belfy

#73106 Re: Zeničani

Post by belfy »

Bobi wrote: 25/09/2025 22:09
belfy wrote: 25/09/2025 22:00
Bobi wrote: 25/09/2025 20:54

Pa nije u skladu, tu su prilazni putevi i park. OV i sluzbe u gradu mijenjaju plan u skladu sa strukom, tu normalnom covjeku gradjaninu ne odgovara hotel jos jedan. Kome normalnom odgovara tu jos jedna zgrada? Jedino investitoru.
ovo za plan i struku stoji, ali cemu nebuloze? ko je ikada pitao ljude iz zgrade pored da li im odgovara dodatna zgrada/hotel ili ne? da li znas ijedan takav primjer u Zenici?
Ne znam i ima primjera, svi nešto gundjaju ali niko ne reaguje, ili ne znamo ili se bojimo, evo lično ja, da povedem a imao sam priliku neku inicijativu sa vecinom na kraju bi se svi ti povukli pod prijetnjama uvredama i sta ti ja znam kakvim pritiskom. zato svi gundjamo na ulici a javno niko da pokrene ikakvu inicijativu, sve se svodi kao ne mozemo nista oni su vlast, koju god da BIRAS.
Evo jedna teta poslala zahtjev za izmjenu pozicija kontejnera i dobili odbijenicu, nije dobro napisala zahtjev, likovi je otkantali, rekoh ne valja ti dopis moras se pozvati na clan taj i taj zakon ovaj onaj pravilnik taj i taj, jok zna ona, nema veze sa pravom ekonomistica, jok ona pametna pise fakture :D, rekoh eto vam a je potpisao sam.
nije da se ne zna. evo, sve si lijepo opisao. ali povodom ove price oko Intera sve smatram supljom pricom. on se prodaje koliko ono godina? niko nikada nije kurcem mrdnuo. sada prodat privatniku i sada se svima kurac nadigao... sta ocekuju? ja mislim da ih se samo treba lagano odjebati jer se prave generalima poslije bitke. da im je bilo bitno krenuli bi ranije. puno ranije... i sa konkretnim prijedlozima, koje cak ni sada nemaju...

nemam pojma sta misle postici sa ovim dopisima i treba ih prvo pitati gdje su bili do sada da sve to stite, kao i zasto se, sada, odjednom, tu pojavise...

ja da sam na mjestu razmazenog i nadrogiranog supka Vranjeta bi im cak dao i gori odgovor...

mene cak ne brine ni sam koncept onoga sto smo vidjeli da cemo tamo biti (ili treba da bude) nego koliko ce brzo propasti zbog neodrzavanja u cemu smo sampioni. ako bi se samo ta stavka promijenila - onda super. no, poznavajuci kako je islo sa njegovim ostalim ulaganjima - tesko.

a ovo laprdanje "strucnjaka" treba zatjerati u hurac ili samo ignorisati. da im je do struke mi bi o ovoj temi pricali vec 5-7 godina najmanje... godinama se prodaje i cijena je sve niza, jer niko nece pod bilo kakvim uslovima to da kupi, a sada, kad je kupljeno, se prica o uslovima pod kojima vjerovatno niko ne bi ni nadalje kupio, nego bi propadalo kao i do sada...

ne znam da li je moguce to uciniti, ako je kupoprodajni ugovor vec napravljen, ali da sam ja sa druge strane bih jednostavno odustao. imaju se pare gdje uloziti i mimo toga, a da te ne optuzuju i razvlace po vijestima... pa neka onda ti arhitekti odluce kako to smije izgledati i koliko kostati. i neka se onda ceka investitor koji ce te zahtjeve ispuniti. dok mi nadalje tarabimo kako to propada...

bez trunke zajebancije.
Ermin ZM

#73107 Re: Zeničani

Post by Ermin ZM »

Meni nije jasno kako niko od ovih investitora sa parama ne prepozna potencijal u nekom kompleksu sa malim stanovima.

Npr neki energetski efikasan objekat sa podzemnom garazom, solarnom elektranom na krovu, grijanjem na toplotne pumpe, po 20tak kvadrata(mini kuhinju i wc ubaciti) i staviti pristupacnu kiriju.
Islo bi ko halva(studenti, samci, ljudi iz drugih gradova itd)
belfy

#73108 Re: Zeničani

Post by belfy »

Ermin ZM wrote: 26/09/2025 23:18 Meni nije jasno kako niko od ovih investitora sa parama ne prepozna potencijal u nekom kompleksu sa malim stanovima.

Npr neki energetski efikasan objekat sa podzemnom garazom, solarnom elektranom na krovu, grijanjem na toplotne pumpe, po 20tak kvadrata(mini kuhinju i wc ubaciti) i staviti pristupacnu kiriju.
da, a zasto ne i neka mala fuzijska elektrana...? da li ti zivis u objektu koji ima solarnu elektranu na krovu, podzemnu garazu i grijanje na toplotne pumpe u Njemackoj u toj zgradi gdje zivis?

nego, posto je vec kasno doba vreme je i postaviti nesto "zenicko":

Ermin ZM

#73109 Re: Zeničani

Post by Ermin ZM »

belfy wrote: 27/09/2025 02:35
Ermin ZM wrote: 26/09/2025 23:18 Meni nije jasno kako niko od ovih investitora sa parama ne prepozna potencijal u nekom kompleksu sa malim stanovima.

da, a zasto ne i neka mala fuzijska elektrana...? da li ti zivis u objektu koji ima solarnu elektranu na krovu, podzemnu garazu i grijanje na toplotne pumpe u Njemackoj u toj zgradi gdje zivis?

Da, Da, Ne.
kakavdanakneiskustvu

#73110 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Prije 20-tak dana su mi radnici jedne firme postavili vanjske roletne. nakon par dana jedna nije radila kako treba. zvao ih da dodju to popraviti, slao sms poruke, nema odgovora. prije toga kad su postavili roletne, nisu imali racun a kada sam zvao firmu, navodno ne radi fiskalna kasa. kada sam ih nazvao i rekao da cu se obratiti inspekciji, postom su mi racun poslali. je li imam osnova sada se fakat obratiti inspekciji, i kojoj tacno?
Ci-Nick

#73111 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

kakavdanakneiskustvu wrote: 27/09/2025 09:33 Prije 20-tak dana su mi radnici jedne firme postavili vanjske roletne. nakon par dana jedna nije radila kako treba. zvao ih da dodju to popraviti, slao sms poruke, nema odgovora. prije toga kad su postavili roletne, nisu imali racun a kada sam zvao firmu, navodno ne radi fiskalna kasa. kada sam ih nazvao i rekao da cu se obratiti inspekciji, postom su mi racun poslali. je li imam osnova sada se fakat obratiti inspekciji, i kojoj tacno?
https://zdk.ba/ostali-organi/uprave/kan ... ke-poslove

Samo ih nazovi.
kakavdanakneiskustvu

#73112 Re: Zeničani

Ci-Nick wrote: 27/09/2025 09:48
kakavdanakneiskustvu wrote: 27/09/2025 09:33 Prije 20-tak dana su mi radnici jedne firme postavili vanjske roletne. nakon par dana jedna nije radila kako treba. zvao ih da dodju to popraviti, slao sms poruke, nema odgovora. prije toga kad su postavili roletne, nisu imali racun a kada sam zvao firmu, navodno ne radi fiskalna kasa. kada sam ih nazvao i rekao da cu se obratiti inspekciji, postom su mi racun poslali. je li imam osnova sada se fakat obratiti inspekciji, i kojoj tacno?
https://zdk.ba/ostali-organi/uprave/kan ... ke-poslove

Samo ih nazovi.
hvala
kakavdanakneiskustvu

#73113 Re: Zeničani

ima li neko kontakt broj, email ili slično od Kantonalnog udruženja za zaštitu potrošača?
Ci-Nick

#73114 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

_BataZiv_0809 wrote: 26/09/2025 18:50
I ja sam bio jedno vrijeme, ono kad je Rasim bio bolestan i firma je bila bolesna sa njim.
Danas sam po prvi put bio kod Merdanovića.
Prvi i posljednji.
Ćevapi bez ukusa, plastika, kao da su kuhani, ili spremljeni na električnnom rostilju.
A WC je zajebancija, sirina 60 cm, ne možeš se okrenuti, ne možeš vrata zatvoriti. Žao mi sto ostavih 20 maraka, jer ne zaslužuje da postoji.
I još na Google ima ocjenu 4.8. :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#73115 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ci-Nick wrote: 27/09/2025 17:43
_BataZiv_0809 wrote: 26/09/2025 18:50
Danas sam po prvi put bio kod Merdanovića.
Prvi i posljednji.
Ćevapi bez ukusa, plastika, kao da su kuhani, ili spremljeni na električnnom rostilju.
A WC je zajebancija, sirina 60 cm, ne možeš se okrenuti, ne možeš vrata zatvoriti. Žao mi sto ostavih 20 maraka, jer ne zaslužuje da postoji.
I još na Google ima ocjenu 4.8. :lol:
Jednom jeo kod njega. Maj 2012. Nikad vise.
Rothmans

#73116 Re: Zeničani

Post by Rothmans »

Ma Bajra najbolji, odem i Pruscanovic ako sam na skuteru pa mogu pric da ne hodam
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#73117 Re: Zeničani

Post by anex »

Opaa...opet vrijeme za razgovor o hranu...vrlo dobra tema... :gladna:

Merdanovic, baš kako je kolega opisao...njesra od vapaće...
Prusčanović...OK al nije više od 4- ocjena...max.
Bajra OK, bii...ne znam sada...nisam bio sto godina...

Kažu Piccolo isto njasre...
Ci-Nick

#73118 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Kad smo kod hrane. Treba pohvaliti onog ko zaslužuje pohvale.
Jučer moja žena sa radnim kolegama naručili uštipke iz Sofre, Crkvice, kaže odlično.
Za 6 maraka uštipci, sudžuka, suho meso, sir, salata sa pavlakom, sve uredno, tu je i dostava.
Ne znam gdje joj je zarada.
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#73119 Re: Zeničani

Post by anex »

Digla_da_kreci

#73120 Re: Zeničani

Post by Digla_da_kreci »

Koliko se ovdje hvalio Merdanović prije koju godinu, cim sam dosla u Ze isla ih probati. Em mi se nisu svidjeli, em bili poskupi. :D

E ovi ustipci iz Sofre se cine po mom ukusu, to cu sljedece.
kakavdanakneiskustvu

#73121 Re: Zeničani

anex wrote: 27/09/2025 20:25
rade li nedjeljom?
belfy

#73122 Re: Zeničani

Post by belfy »

Ermin ZM wrote: 27/09/2025 08:48

Da, Da, Ne.
znaci sve navedeno nemas ni u Njemackoj, ali je prijedlog da mi radimo to bolje. nema para niko za to bolan. gdje si kod nas solare na stambenim zgradama vidio? a u tim istim zgradama nikada nije bilo podzemnih garaza, nego samo podrumi. poredis neuporedivo i predlazes nemoguce...
Ermin ZM

#73123 Re: Zeničani

Post by Ermin ZM »

belfy wrote: 28/09/2025 00:04

Da, Da, Ne.
znaci sve navedeno nemas ni u Njemackoj, ali je prijedlog da mi radimo to bolje. nema para niko za to bolan. gdje si kod nas solare na stambenim zgradama vidio? a u tim istim zgradama nikada nije bilo podzemnih garaza, nego samo podrumi. poredis neuporedivo i predlazes nemoguce...
Sta je tu krik tehnologije? Toplotnih pumpi na pasija preskakala, solare sam vidio kod Ladjane. A podzemne garaze imas eno u onoj novoj zgradi pored medicinske
belfy

#73124 Re: Zeničani

Post by belfy »

Ermin ZM wrote: 28/09/2025 00:26

Da, Da, Ne.
Sta je tu krik tehnologije? Toplotnih pumpi na pasija preskakala, solare sam vidio kod Ladjane. A podzemne garaze imas eno u onoj novoj zgradi pored medicinske
pa, ako je toplotnih pumpi na preskakala kako ih ti nemas tu gdje zivis u Njemackoj, a predlazes ih za Bosnu? jel ti znas koliko kostaju solarni paneli za jednu kucu i zasto ih nema svaka u Njemackoj (iako dobijaju subvencije i imaju zakon o prosumerima)? a ja lijepo rekoh da se kod nas nisu pravile podzemne garaze i ti meni odgovoris kako ih ima u nekoj novoj zgradi? idi malo porazgovaraj sa mozgom (a i potrazi na netu malo odgovore i na ovo sto ti napisah)...
Ermin ZM

#73125 Re: Zeničani

Post by Ermin ZM »

belfy wrote: 28/09/2025 00:35
Ermin ZM wrote: 28/09/2025 00:26

pa, ako je toplotnih pumpi na preskakala kako ih ti nemas tu gdje zivis u Njemackoj, a predlazes ih za Bosnu? jel ti znas koliko kostaju solarni paneli za jednu kucu i zasto ih nema svaka u Njemackoj (iako dobijaju subvencije i imaju zakon o prosumerima)? a ja lijepo rekoh da se kod nas nisu pravile podzemne garaze i ti meni odgovoris kako ih ima u nekoj novoj zgradi? idi malo porazgovaraj sa mozgom (a i potrazi na netu malo odgovore i na ovo sto ti napisah)...
Zato sto je ovde gdje sam ja pouzdan sistem grijanja na daljinu, navodno vecina proizvodnje dolazi iz geotermalnih izvora. Za Zenicu se to nmz reci pa bi oslanjanje na centralno zenicko grijanje bilo big no no.

Ja upravo i jesam govorio o novom energetski efikasnom objektu. Procitaj moj post.
Mada kao sto sam naglasio to i jest sve u domenu teorije, bez veze diakutovati o ovoj temi.

Ps(vecina novogradnji u Njemackoj sto sam ja vidio u posljednje vrijeme imaju solarne panele i podzemne garaze i bas debelu izolaciju, ugl kako sam vidio stavljaju 20tak centi mineralne vune na zidove)
No pusta teorija, bezveze dalje o tome razglabati
Post Reply