Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
P.Starck wrote: ↑22/09/2025 13:29
Halooo ba. Šta ste se upalili ko kutnjaci.
Zatrpali ste mi pitanje!
Pitanje vezano za led H7 sijalice. Izbor je ogroman ali ne želim zasljepljivati druge vozače. Koliko sam upratio imaju sada i sa H7 klasičnim nožicama. Ali imaju i sa okruglom lećom na vrhu. Koji tip se preporučuje. Brend nije bitan.
H7 sa lecom ako su ti farovi ( sjenila u losijem stanju) ma da su odlicne.
Sa lecom ako imas kapicu na faru neces je moci postaviti bez da uklonis kapicu iz fara. Nekad je lahko nekad je teze.
Ako ti far nema kapicu u faru preko sijalice onda mozes sa lecom postaviti bez ikakvih prepravki.
Sta je bitno, da sijalice imaju prsten koji omogucava da se sijalicu okrenes u odgovarajuci polozaj ( obicno vertikalno) kako ne bi bilo rasipanja.
ElRe wrote: ↑27/09/2025 08:33
Ford Puma je mogao biti odličan automobil, možda i najbolji u klasi. Ali osim 1.5 EcoBlue, ostali pogoni su za izbjegavanje.
1.5 dizel motor se u Pumu prestao ugrađivati krajem 2021-e godine.
Pozdrav forumasi, godinama pratim forum, ali ovo je moj prvi post.
Planiram uskoro kupovati vozilo, najvjerovatnije novo.
S obzirom da vozim taxi razmisljam o nekom hibridu.
Po OLX-u sam gledao sta ima kod nas pa su mi zanimljivi npr renault austral, citroen c4x, peugeot 408, opel frontera itd…
Znam da svi hvale toyote, ali su mi ili premale za taxi ili preskupe.
Najvise me interesuje kakva je potrosnja kod ovih blagih hibrida, to je ova oznaka cini mi se mhev? Isplati li se uopste u odnosu na dizela? Koliko oni trose po gradu?
Kakvo je odrzavanje?
Zanima me i garancija kod npr citroena i opela. Pise 5 godina ili 100.000km. Moze li se produziti ta garancija? Ja bi okvirno prelazio godisnje 60.000km i vozio bi to auto 3-4 godine pa opet mijenjao za novo.
Ken Follet wrote: ↑28/09/2025 21:38
Po OLX-u sam gledao sta ima kod nas pa su mi zanimljivi npr renault austral, citroen c4x, peugeot 408, opel frontera itd…
Najvise me interesuje kakva je potrosnja kod ovih blagih hibrida, to je ova oznaka cini mi se mhev? Isplati li se uopste u odnosu na dizela? Koliko oni trose po gradu?
Kakvo je odrzavanje?
Zanima me i garancija kod npr citroena i opela. Pise 5 godina ili 100.000km. Moze li se produziti ta garancija? Ja bi okvirno prelazio godisnje 60.000km i vozio bi to auto 3-4 godine pa opet mijenjao za novo.
Imas par kolega koji voze hibride. Vitare, aurise...
Ken Follet wrote: ↑28/09/2025 21:38
Kakvo je odrzavanje?
Imas par kolega koji voze hibride. Vitare, aurise...
Suzuki mi se iskreno ne svidja, a auris mislim da je mali.