Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
Lug
#44026 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
izvodjaci radova uracunaju poskupljenja u vremenu dok traju radovi, ne rade se putevi za mjesec dana valjda. Tu i lezi problem prema revizorima.
- Danguba
#44027 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
+1muha_sa wrote: ↑23/09/2025 17:11drug_profi wrote: ↑23/09/2025 17:04Sto znači 60-70 maraka za onog ko je od početka do kraja bio u formacijama.toska wrote: ↑23/09/2025 16:50 Mi o vuku, vuk na vrata, prije sat:
237 miliona KM godišnje: Lokmić predstavio plan za borački dodatak
Radna grupa predlaže da iznos za izračun boračkog dodatka bude 1,5 KM po provedenom mjesecu u oružanim snagama Bosne i Hercegovine.
https://www.federalna.ba/237-miliona-km ... data-5sivj
Pa ne znam šta bih rekao...![]()
![]()
![]()
![]()
Nek moj dodatak u Pomozi ba proslijede--halalosum.
Certifikate im nisam dao.
- Danguba
#44028 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovdje je samo nebo granica.
Ide se sa najnizom ponudom(svjesno) i onda se potpisuju aneksi za dodatne radove, za naknadne radove, za nepredvidjene radove...i onda kilometar izadje duplo vise a sve ili skoro sve se moze pretpostaviti jer se rade geo istrazivanja prije projektovanja.
- Haris033
#44029 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Baš bi bilo interesantno vidjeti o kakvoj se vezi radi između Amira Gross Kabirija, Draže Čovića, Andreja Plenkovića, Grlić Radmana i vepra Dodika?
Ima neka tajna veza između ove četvorke..
Ima neka tajna veza između ove četvorke..
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#44030 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
tronozac je davno slomljen, sad jedni po jedni padaju, covic i hdz su dosli na red...drug_profi wrote: ↑23/09/2025 22:23 Napisah na temi autocesta. Moglo bi ovo biti interesantno. Lova je vrlo vjerovatno otisal u stranku, jer nema otkud drugo da se hapa. Aluminij, Elektroprivreda, Eronet, sve je pupa hava.
I ako bi to bilo tacno, onda bi se mogla neka saznanja koristiti za povećanje kooperativnosti HDZa, ili možda za jedan fin remont preko Vojkovića.
Nagađam, ali mi se nešto učinilo kao moguće.
- vee-jay
#44031 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I Dodika i Vucica i Orbana.
Domagoj Margetic sve objasnio i opisao, ali who cares
- Cherry-Cherry
#44032 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne znam, gdje da pitam, je li tačno da se pojavila epidemija tubrkoloze?
- Billy The Pljuc
#44033 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da je baš epidemija i nije, kao povećan broj oboljelih kod mlađe populacije zbog korištenja nargile. Skreće se pažnja i tako to, bio je negdje nekakav članak o istom.Cherry-Cherry wrote: ↑24/09/2025 09:07 Ne znam, gdje da pitam, je li tačno da se pojavila epidemija tubrkoloze?
- drug_profi
#44034 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A BCG vakcinu su naravno izbjegli.
- Billy The Pljuc
#44035 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A bacili nam udicu i mi se upecali, znanje je zlato a nereagovanje na prvu mudrost.tramvajtrojka wrote: ↑23/09/2025 22:41Pa nema za svaku dionicu autoceste je ovaj problem za ove oko Zenice isto tako jer su prvobitne pare trazene za vrijeme prvog nekinog mandata, i od tada se promijenilo sve živo u cijenama repromaterijala i izvodjenja radova, i kreditor tj. EBRD uvijek odobri dodatno zaduzenje da ne stoje radovi u vazduhu
I plus dodatna financijske obaveze dolaze i od nacina jel zuti il crveni fidic u pitanju
- video
#44036 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vakcine su zlo, sorosi i koNpanija nas ubija, moRe i bRez toga
- Cherry-Cherry
#44037 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
U nekim domovima zdravlja je povećan broj prijema pacijenata sa upalom pluća
Vakcine su izmislili masoni.
Vakcine su izmislili masoni.
- Billy The Pljuc
#44038 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ima i takvih bezbeli, nego da te pitam glede boračkog dodatka. Jutros na kafi sa jaranom koji isti prima, velim mu ono što pročitah ovdje juče a on me ubjeđuje da je tih 1,5 KM po mjesecu kao dodatno na ono što već ima (meščini 6 KM da mu se trenutno obračunava). Ne bi mi mrsko da pročitam sve sa linka postavljenog juče a evo i njemu upravo poslah, ne u namjeri da ga nasikiram nego da se i on upozna sa istim. I ja to shvatam kao konačni izgled boračkog dodatka na onoliki broj korisnika, kao što ti napisa otprilike 60-70 KM za full time angažmana u ratu.
- drug_profi
#44039 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne znam šta je pitanje meni?Billy The Pljuc wrote: ↑24/09/2025 09:42Ima i takvih bezbeli, nego da te pitam glede boračkog dodatka. Jutros na kafi sa jaranom koji isti prima, velim mu ono što pročitah ovdje juče a on me ubjeđuje da je tih 1,5 KM po mjesecu kao dodatno na ono što već ima (meščini 6 KM da mu se trenutno obračunava). Ne bi mi mrsko da pročitam sve sa linka postavljenog juče a evo i njemu upravo poslah, ne u namjeri da ga nasikiram nego da se i on upozna sa istim. I ja to shvatam kao konačni izgled boračkog dodatka na onoliki broj korisnika, kao što ti napisa otprilike 60-70 KM za full time angažmana u ratu.
Nisam upućen ni u šta više nego što smo pročitali ovdje na forumu. Mislim lično da niko raadno sposoban ne treba dobijati od države ništa, a također mislim da su svi borci zaslužili neku malo bolju sumu od ove kad prestanu biti radno sposobni. Recimo 3-4 marke za mjesec učešća, ili još bolje podijeliti na dane pa reći npr. 11 feninga za dan u sastavu OSBiH za vrijeme rata. I da se to isplaćuje mjesečno uz penziju.
- Billy The Pljuc
#44040 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma samo da potvrdiš jesam li ja to dobro skontao. Helem nemam ni ja plaho drugačiji stav a pogotovo sam frapiran kad vidjeh cifru od 383500 korisnika, ne skontah da li već koriste ili će biti toliko uz ovaj prijedlog. Ima smisla to što pišeš kao dodatak uz penziju a opet ima određeni broj njih koji nisu u stanju zaraditi ništa mimo onoga što primaju kao socijalnu pomoć. Kako god znati će se sve u narednom periodu.drug_profi wrote: ↑24/09/2025 09:48Ne znam šta je pitanje meni?Billy The Pljuc wrote: ↑24/09/2025 09:42Ima i takvih bezbeli, nego da te pitam glede boračkog dodatka. Jutros na kafi sa jaranom koji isti prima, velim mu ono što pročitah ovdje juče a on me ubjeđuje da je tih 1,5 KM po mjesecu kao dodatno na ono što već ima (meščini 6 KM da mu se trenutno obračunava). Ne bi mi mrsko da pročitam sve sa linka postavljenog juče a evo i njemu upravo poslah, ne u namjeri da ga nasikiram nego da se i on upozna sa istim. I ja to shvatam kao konačni izgled boračkog dodatka na onoliki broj korisnika, kao što ti napisa otprilike 60-70 KM za full time angažmana u ratu.
Nisam upućen ni u šta više nego što smo pročitali ovdje na forumu. Mislim lično da niko raadno sposoban ne treba dobijati od države ništa, a također mislim da su svi borci zaslužili neku malo bolju sumu od ove kad prestanu biti radno sposobni. Recimo 3-4 marke za mjesec učešća, ili još bolje podijeliti na dane pa reći npr. 11 feninga za dan u sastavu OSBiH za vrijeme rata. I da se to isplaćuje mjesečno uz penziju.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#44041 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- drug_profi
#44042 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa nisam ih pomenuo, ali svakako sam ih podrazumjevao.Billy The Pljuc wrote: ↑24/09/2025 10:07 Ima određeni broj njih koji nisu u stanju zaraditi ništa mimo onoga što primaju kao socijalnu pomoć.
Međutim i tu treba biti oprezan jer mnogi rade na crno, a vode se kao nezaposleni i u socijalnoj potrebi.
-
elk
#44043 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da nas je bilo 383500 u arbih sad bi komsic oko negotina pravio gradjansku bih.
- drug_profi
#44044 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Htjedoh isto reći. U ovoj cifri je vjerovatno i HVO, ali svejedno, pretjerano puno je nosilaca statusa borca koje nikad niko nije ni vidio u jedinici, ili onih koji nikad nisu vidjeli ništa osim pozadine.
Pa više od takvih je neko na radnoj obavezi izvan postrojbi OSBiH pridonio odbrani. Električari, medicinari, inženjeri...
- banjaluka078
#44045 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zamalo smo imali Elonove pare u Bosni, ali...
https://www.klix.ba/biznis/investicije/ ... /250722137
https://www.rollingstone.com/culture/cu ... 235433114/
https://www.klix.ba/biznis/investicije/ ... /250722137
https://www.rollingstone.com/culture/cu ... 235433114/
- Billy The Pljuc
#44046 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A znam nažalost nekoliko istih, neke od njih na super plaćenim poslovima za današnji vakat, ne diram ih iz samo jednog razloga, odazovu se uredno kad je kakva akcija u pitanju da se nekome pomogne. Što se cifre od 383500 tiče to bi, kako sam ja shvatio, bila konačna cifra svih onih koji imaju pravo na isto uključujući i HVO. Kako god valjda se nađe neki modus pa da se novac usmjerava onima kojima stvarno treba, dosta forumaša kako ja vidim ne koristi to pravo a mogu i kako muha napisa halalolsum što se njega tiče. Razlog da formiram ovako mišljenje mi je vijest da je odobrena isplata klix pomoći korisnicima u iznosu od 200 KM i u njemu se spominje cifra od 99000 korisnika koji će dobiti isto.drug_profi wrote: ↑24/09/2025 10:12Pa nisam ih pomenuo, ali svakako sam ih podrazumjevao.Billy The Pljuc wrote: ↑24/09/2025 10:07 Ima određeni broj njih koji nisu u stanju zaraditi ništa mimo onoga što primaju kao socijalnu pomoć.
Međutim i tu treba biti oprezan jer mnogi rade na crno, a vode se kao nezaposleni i u socijalnoj potrebi.
- Billy The Pljuc
#44047 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kakve su ovo priče o kupovini:
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... aka/606840
I ova stara vijest, ne znam da li se to realizovalo il' je bila patka:
https://www.zurnal.info/clanak/nikada-p ... vima/27994
Jbga sad, zbunjoza, prodaje li trojka, šta se dešava, ko nas to kupuje i čemu kupovina ako se razilazimo
, milion pitanja a odgovora nigdje.
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... aka/606840
I ova stara vijest, ne znam da li se to realizovalo il' je bila patka:
https://www.zurnal.info/clanak/nikada-p ... vima/27994
Jbga sad, zbunjoza, prodaje li trojka, šta se dešava, ko nas to kupuje i čemu kupovina ako se razilazimo
- Billy The Pljuc
- DaysleepeR
#44049 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Šta kažu, nema države BiH na cijeloj teritoriji?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/snsd-u- ... /250924121
https://www.klix.ba/vijesti/bih/snsd-u- ... /250924121
"Više stranaka sa sjedištem u RS najavilo podnošenje prijave kandidature za izbore za predsjednika RS-a i time se otvoreno suprotstavilo zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske. Izlazak nekoliko stranaka i izbor predsjednika s manjim legitimitetom, a koji bi bio priznat u skladu s Izbornim zakonom BiH od strane Centralne izborne komisije BiH i drugih BiH institucija proizveo bi sukob s navedenim zaključcima i stavom Narodne skupštine i doveo u krizu funkcionisanje vlasti". kazao je Mazalica.
Narodni poslanik SDS-a
Mazalica je dodao da, kada su predlagani zaključci da su predlagani za sve i da su pretpostavili da će svi poštovati zaključke Narodne skupštine, a da je opozicija otvoreno rušila odgovor iz Republike Srpske.
"Da li smo u stanju da spriječimo provođenje volje Suda i Centralne izborne komisije, da ljude ne dovedemo u opasnost, armiju ljudi koji mogu doći na udar Tužilaštva BiH zbog sprečavanja izbora. Najmanji problem smo mi koji ne bismo dali polaganje zakletve lažnom predsjedniku. Gdje su svi oni u odborima, školama, policiji. Zašto da ugrozimo njih, a smo svi ovdje trebali pokazati odgovornost i slogu i reći da se nećemo pojaviti na izborima?", kazao je Mazalica i dodao da će ako treba biti nedosljedni ako treba da se zaštite interesi RS-a.
Mazalica je kazao da se može postaviti pitanje da li se krše zaključci RS-a i da prema CIK-u i Apelacionom vijeću on nije predsjednik, a da će ako prihvate "izbore to biti zato što smo mi to odlučili, a ne zato što je CIK odlučio".
"Milorad Dodik se jeste pojavio u Sudu BiH i mnogi su ga kritikovali, ali mnoge majke mirno spavaju. Da li je manje Republike Srpske, nije", kazao je Mazalica i poručio da je Dodik platio kaznu da ne ide u zatvor, ali da zato ne mora ići za njim policija i strahovati se od sukoba.
-
neraaaa
#44050 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Današnjom sjednicom HCPC, trojka je dobila još jedan mandat u BIH i čestitam im.
Samo je pitanje sa NIP-om, ili bez NIP-a, al vjerovatno bez. Možda bude dvojka, a možda samo SDP, mada glasači NS-a neće nikome dati glas sem NS-u, a NIP ovi idu SDP-u, vjerovatno.
Današnjom sjednicom, i de jure i de facto, Dodik je politički mrtav. SDA pokazuje izdaju, kao i sve do sada kroz historiju što su radili, od namjernog produženja opsade Sarajeva, izdaje Srebrenice, saradnje sa VRS-om kroz cijeli rat, pljačkom, privatizacijom, uhljebljivanjem, sabotiranjem tužbe protiv Srbije oba puta (prvi put na način da su ispred BIH postavili najnesposobniji pravni tim sa namjerom da tužba padne, a drugi put još direktnije i bezobraznije), pandemije, respiratora, neviđene pljačke za vrijeme pandemije, lažnih profesorica i lažnih diploma pa sve do zadnjeg sastanka sa Rusima i Mađarima. Sastanka sa ambasadorima dvije fašističke vlade, mada i pni samo nisu puno odmakli. Desničari su svakako.
Kako god, naš narod je malo poglup, koliko god mu pričao ovo navedeno, ali bez obzira na to, sama činjenica da je Trojka politički sahranila Dodika, čovjeka koji je od 2006. godine nedodirljiv, konstanta kao broj Pi, i u par godina ga riješila.
To je veliko i to će sigurno donijeti još jedan mandat. Sad sad da budu pametniji, pogotovo u biranju “partnera”
Samo je pitanje sa NIP-om, ili bez NIP-a, al vjerovatno bez. Možda bude dvojka, a možda samo SDP, mada glasači NS-a neće nikome dati glas sem NS-u, a NIP ovi idu SDP-u, vjerovatno.
Današnjom sjednicom, i de jure i de facto, Dodik je politički mrtav. SDA pokazuje izdaju, kao i sve do sada kroz historiju što su radili, od namjernog produženja opsade Sarajeva, izdaje Srebrenice, saradnje sa VRS-om kroz cijeli rat, pljačkom, privatizacijom, uhljebljivanjem, sabotiranjem tužbe protiv Srbije oba puta (prvi put na način da su ispred BIH postavili najnesposobniji pravni tim sa namjerom da tužba padne, a drugi put još direktnije i bezobraznije), pandemije, respiratora, neviđene pljačke za vrijeme pandemije, lažnih profesorica i lažnih diploma pa sve do zadnjeg sastanka sa Rusima i Mađarima. Sastanka sa ambasadorima dvije fašističke vlade, mada i pni samo nisu puno odmakli. Desničari su svakako.
Kako god, naš narod je malo poglup, koliko god mu pričao ovo navedeno, ali bez obzira na to, sama činjenica da je Trojka politički sahranila Dodika, čovjeka koji je od 2006. godine nedodirljiv, konstanta kao broj Pi, i u par godina ga riješila.
To je veliko i to će sigurno donijeti još jedan mandat. Sad sad da budu pametniji, pogotovo u biranju “partnera”