Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

drug_profi

#44001 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

toska wrote: 23/09/2025 14:23 Poenta je u satisfakciji, priznanju uloge u očuvanju BiH.
Satisfakcija bi bila da borac ima uvecanu penziju. Dok je radno sposoban ne treba biti teret budzetu.
Ali kad ode u penziju, onda bi trebalo spram broja dana u ratnim formacijama imati i neke procente na svoju osnovicu, ili fiksno izrazen iznos (sto je pravednije jer nije svima osnovica ista).
toska

#44002 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by toska »

Mi o vuku, vuk na vrata, prije sat:

237 miliona KM godišnje: Lokmić predstavio plan za borački dodatak

Radna grupa predlaže da iznos za izračun boračkog dodatka bude 1,5 KM po provedenom mjesecu u oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

https://www.federalna.ba/237-miliona-km ... data-5sivj
Malisa11

#44003 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Malisa11 »

toska wrote: 23/09/2025 16:50 Radna grupa predlaže da iznos za izračun boračkog dodatka bude 1,5 KM po provedenom mjesecu u oružanim snagama Bosne i Hercegovine.
buhahahahahhahahahahahha a smijemo se rscetnitetu hahahahhaha
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#44004 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

SNSD ce glasat za Plan rasta:

"Plan rasta ima 133 tačaka i skoro 700 primjedbi i skoro niko ne zna šta je to. Stavit ćemo to pitanje na dnevni red i ako bude u interesu RS-a, bit će usvojen, ako ne, bit će odbačen", kazao je.
drug_profi

#44005 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

toska wrote: 23/09/2025 16:50 Mi o vuku, vuk na vrata, prije sat:

Radna grupa predlaže da iznos za izračun boračkog dodatka bude 1,5 KM po provedenom mjesecu u oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

Sto znači 60-70 maraka za onog ko je od početka do kraja bio u formacijama.
Pa ne znam šta bih rekao... :lol:
toska

#44006 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by toska »

drug_profi wrote: 23/09/2025 17:04

pa ono, simbolična satisfakcija.

Vratite nam cigare :lol:
muha_sa

#44007 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

drug_profi wrote: 23/09/2025 17:04

:lol: :lol: :lol:

Nek moj dodatak u Pomozi ba proslijede--halalosum.
kakabanja213

#44008 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kakabanja213 »

Iznos je smijesan, nekima, a nekom ce sigurno i ovakav dobro doci. Uglavnom, napokon, sto se ovih tice kao da su shvatili da su izbori za godinu dana. Jebat ce ih zeleni zbog iznosa ali mislim da ovo nije los potez.
Bosanski_kralj

#44009 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bosanski_kralj »

_BataZiv_0809 wrote: 23/09/2025 13:30 Opet se ljulja Vlada USK sta je ovo
Zvanično pala. Napokon
muha_sa

#44010 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/43 ... na_km.html

REVIZORSKI IZVJEŠTAJ ZA JP AUTOCESTE FBiH OTKRIO NIZ PROPUSTA: Kroz četiri dionice "isparilo" 255 miliona KM
Billy The Pljuc

#44011 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Billy The Pljuc »

Ma samo nek' je veselo, nema sumnje da će ih koštati u nekoj mjeri potez sa boračkim dodatkom plus evo afera što drug muha posta. Ako je istina ovo drugo mogu misliti al' će se dići galama.
vee-jay

#44012 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

dr_Evil wrote: 23/09/2025 08:46
vee-jay wrote: 22/09/2025 22:44
dr_Evil wrote: 22/09/2025 15:55

Svakako da jesu, makar sam ja to naglasio u vise navrata u ovom mandatu, to su potezi na koje SDFA nema odgovora, cim ih izbijes sa patriJotizma ne snalaze se, ljudska i radnicka prava su im misaona imenica.

Mene vise brinu dvije stvari, ocito okretanje desnici, cak je Mijatovic mozda jedini sta ima nekog osjecaja prema onome sta bi trebali da rade. SDA struja unutar SDP-a, ili ti nasi omiljeni politicari na forumu, Becirovic, Helez, Cengic, i njima slicni. Nerkino ocito ulazenje u biznis sa HZHB rukovodstvom(privatno), te ni pokusaj da se udje na taj teritorij institucijama, za razliku od Walter-Wolf koalicije kad su zadnji put bili na vlasti(Sjetimo se Bradvice) - znam, znam, SDA je bila jos i gora, ali ja sa MM fasistima nemam bas mnogo dodirnih tacaka. Totalni poraz sto se tice autoputa, a tekuce probleme oko istog su u potpunosti HDZ domena - nije bilo tako u proslom mandatu SDP-a.

Gdje su ti mladi, sposobni, obrazovani koji su obecani. Gdje su te tuzbe i presude za kriminal i korupciju, jel sve stalo na begu i njegovom parkingu? Platforma je svojevremeno podigla 3000 optuznica, cisto radi uporedbe.

Moze ih spasiti ako uspiju i de facto skloniti Dodicka sa scene, realno na dobrom su putu.
Upravo ti "Becirovic, Helez, Cengic, i njima slicni" su oni koji ce SDPu i Trojci donijeti prevagu.
SDA nema svoju ljevicu zato su napravili DF.
No ovaj put po pitanju DFa - sve maske su pale a i Komsic im ode - tako da: ko za DF glasa, glasa za SDA "gradjansku".
Ne znam kako ti, ali ja ne bih sjeo za isti stol gdje je Helez.

Ma SDA i jeste stvorila DF, to je njihov satelit, a vrijeme ce pokazati da su Becirovic, Helez i Cengic njihov ubaceni satelit.
Ogledalo "ljevice".

Dok Izetbegovic dogovara sa Rusijom novu koaliciju HDZ-SNSD-SDA --> dakle sa drzavom koja aktivno radi na novom ratu u BiH i njenom nestanku ... ja sada trebam da moralisem o nekim "narodnjackim" istupima Heleza.

U potpunosti se pogresna pitanja postavljaju u javnom diskursu BiH.

Da li je OK ili nije OK sto se Izetbegovic sastavljao sa CETNIKOM RUSSOM?

Naravno da NIJE -- to je u ovom trenutku VELEIZDAJA.

Ali to nije pitanje - pitanje je:

Ako je Izetbegovic dogovarao potporu od Rusije za novu koaliciju na BiH/FBiH nivou --> STA je ON zauzvrat NUDIO RUSSIJI?

I mi sada da forsiramo raspravu o politickim kapacitetima SDP BiH - Helezu, Cengicu ili drugim?

To je u ovom trenutku nonsens!

Zasto?

Zato sto je u pitanju kapacitet kojeg Bosna i Hercegovina trenutno ima -- politicari sve i jedne stranke koji su tu - su cinjenica i NEMA DRUGIH niti ce ih u narednim godinama biti.

Da u Trojci postoji trunak marketinsko-propagandnog znanja -- oni bi ovo sastancenje sa RUSSIJOM na dnevnoj dozi mogli i trebali tematizirati --- ali u medjuvremenu znamo: svi kosovci i udbasi su u SDA. ... eh, jel' kao pitanje je "kako to?"
vee-jay

#44013 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

DaysleepeR wrote: 23/09/2025 09:39
ocekujemo ogromnu hajku Avde, Hajata, Semira i citave jel' svanulo ekipe
Hakiz

#44014 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

Kako kažu, premalo i prekasno.

Pogotovo što ima para jer se ne krade.
DonieBrasco

#44015 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

muha_sa wrote: 23/09/2025 17:32 https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/43 ... na_km.html

REVIZORSKI IZVJEŠTAJ ZA JP AUTOCESTE FBiH OTKRIO NIZ PROPUSTA: Kroz četiri dionice "isparilo" 255 miliona KM
Niko nece nikad za ovo odgovarati, Bog ne zna koja je konacna cifra koliko je pokradeno ovdje.
Lug

#44016 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Lug »

Ovakav ustroj drzave, tj. sudstva, policije.. ne vodi ni kuda. Totalna anrhija.
drug_profi

#44017 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Napisah na temi autocesta. Moglo bi ovo biti interesantno. Lova je vrlo vjerovatno otisal u stranku, jer nema otkud drugo da se hapa. Aluminij, Elektroprivreda, Eronet, sve je pupa hava.

I ako bi to bilo tacno, onda bi se mogla neka saznanja koristiti za povećanje kooperativnosti HDZa, ili možda za jedan fin remont preko Vojkovića.

Nagađam, ali mi se nešto učinilo kao moguće.
neraaaa

#44018 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by neraaaa »

drug_profi wrote: 23/09/2025 22:23 Napisah na temi autocesta. Moglo bi ovo biti interesantno. Lova je vrlo vjerovatno otisal u stranku, jer nema otkud drugo da se hapa. Aluminij, Elektroprivreda, Eronet, sve je pupa hava.

I ako bi to bilo tacno, onda bi se mogla neka saznanja koristiti za povećanje kooperativnosti HDZa, ili možda za jedan fin remont preko Vojkovića.

Ima i EP, a ima i Eronet. I firma Hape Hapića bi u tim sektorima bila profitabilna, i to dobro.

Drugo je pitanje da li se u knjigama i bilansima prikazuje pravo stanje, i ako ne prikazuje, gdje su te pare? Mislim, možemo pretpostaviti svi, međutim stvar je da nisu baš sve te firme pupa hava.
Billy The Pljuc

#44019 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Niko sretniji od mene da je to namjerno napravljeno da se skine vrhuška HDZ-a ali sam skeptičan pravo. Mislim realno da ako bude nešto od toga onda trojka zacementira vladavinu, da u jednom mandatu skinu Dodika i Čovića, previše lijepo zvuči da bi bilo istinito.
tramvajtrojka

#44020 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

drug_profi wrote: 23/09/2025 22:23 Napisah na temi autocesta. Moglo bi ovo biti interesantno. Lova je vrlo vjerovatno otisal u stranku, jer nema otkud drugo da se hapa. Aluminij, Elektroprivreda, Eronet, sve je pupa hava.

Nema nista cudno ovdje za ovu dionicu autoceste pare uzete i dobijene prije osam godina i taj prvobitni iznos nije ni dovoljan dns ni za upola dionice, to se dešava kad ne krenes na vrijeme graditi dionicu jer je tadasnji saziv autocesta htio namjestiti tender i EBRD im ga stalno obarao

Povećana vrijednost nabavke posljedica je neefikasnog vođenja postupka po procedurama međunarodnih kreditora, koji je trajao više od šest godina (tačka 8.2 Izvještaja), navodi se u Revizorskom izvještaju

sama ti revizija sve kaze
Prpa.ba

#44021 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

vee-jay wrote: 23/09/2025 18:24
DaysleepeR wrote: 23/09/2025 09:39
ocekujemo ogromnu hajku Avde, Hajata, Semira i citave jel' svanulo ekipe
Trebaju "novi pregovaraci" u SBK, da poprave situaciju i vrate pozicije.

Pa da HDZ zavrsi sa 6 ministara i direktorima svih preduzeca, a Trojka ce vratiti pozicije koje je SDA davala HDZ-u, i imati Premijera i 2 ministra, od cega ce jedan biti SNSD-ovac iz Banjaluke. :serbo:
Billy The Pljuc

#44022 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Onda ništa, izjeo vuk magarca, faktički i nema afere.
tramvajtrojka

#44023 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

Billy The Pljuc wrote: 23/09/2025 22:36 Onda ništa, izjeo vuk magarca, faktički i nema afere.
Pa nema za svaku dionicu autoceste je ovaj problem za ove oko Zenice isto tako jer su prvobitne pare trazene za vrijeme prvog nekinog mandata, i od tada se promijenilo sve živo u cijenama repromaterijala i izvodjenja radova, i kreditor tj. EBRD uvijek odobri dodatno zaduzenje da ne stoje radovi u vazduhu

I plus dodatna financijske obaveze dolaze i od nacina jel zuti il crveni fidic u pitanju
Lug

#44024 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Lug »

tramvajtrojka wrote: 23/09/2025 22:34 Nema nista cudno ovdje za ovu dionicu autoceste pare uzete i dobijene prije osam godina i taj prvobitni iznos nije ni dovoljan dns ni za upola dionice, to se dešava kad ne krenes na vrijeme graditi dionicu jer je tadasnji saziv autocesta htio namjestiti tender i EBRD im ga stalno obarao

Povećana vrijednost nabavke posljedica je neefikasnog vođenja postupka po procedurama međunarodnih kreditora, koji je trajao više od šest godina
hvala bogu pa sadasnji tenderi su ni po babi ni po stricevima..

a povecana vrijednost i posljedice .. to je samo uhodana taktika, dobro smo i prosli. U sustini nema razloga da se revizija ni pravi, sve posteno pa ko koga zahebe.
tramvajtrojka

#44025 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

Lug wrote: 23/09/2025 22:53
tramvajtrojka wrote: 23/09/2025 22:34 Nema nista cudno ovdje za ovu dionicu autoceste pare uzete i dobijene prije osam godina i taj prvobitni iznos nije ni dovoljan dns ni za upola dionice, to se dešava kad ne krenes na vrijeme graditi dionicu jer je tadasnji saziv autocesta htio namjestiti tender i EBRD im ga stalno obarao

Povećana vrijednost nabavke posljedica je neefikasnog vođenja postupka po procedurama međunarodnih kreditora, koji je trajao više od šest godina
hvala bogu pa sadasnji tenderi su ni po babi ni po stricevima..

a povecana vrijednost i posljedice .. to je samo uhodana taktika, dobro smo i prosli. U sustini nema razloga da se revizija ni pravi, sve posteno pa ko koga zahebe.
Pa isto ce ti biti i za dionicu kod Žepča jer nije krenula na vrijeme zafaliti ce kesha jer je proracun za kostanje dionice radjen 2019e kad se apliciralo za kredit
Post Reply