dr_Evil wrote: ↑23/09/2025 08:46
vee-jay wrote: ↑22/09/2025 22:44
dr_Evil wrote: ↑22/09/2025 15:55
Svakako da jesu, makar sam ja to naglasio u vise navrata u ovom mandatu, to su potezi na koje SDFA nema odgovora, cim ih izbijes sa patriJotizma ne snalaze se, ljudska i radnicka prava su im misaona imenica.
Mene vise brinu dvije stvari, ocito okretanje desnici, cak je Mijatovic mozda jedini sta ima nekog osjecaja prema onome sta bi trebali da rade. SDA struja unutar SDP-a, ili ti nasi omiljeni politicari na forumu, Becirovic, Helez, Cengic, i njima slicni. Nerkino ocito ulazenje u biznis sa HZHB rukovodstvom(privatno), te ni pokusaj da se udje na taj teritorij institucijama, za razliku od Walter-Wolf koalicije kad su zadnji put bili na vlasti(Sjetimo se Bradvice) - znam, znam, SDA je bila jos i gora, ali ja sa MM fasistima nemam bas mnogo dodirnih tacaka. Totalni poraz sto se tice autoputa, a tekuce probleme oko istog su u potpunosti HDZ domena - nije bilo tako u proslom mandatu SDP-a.
Gdje su ti mladi, sposobni, obrazovani koji su obecani. Gdje su te tuzbe i presude za kriminal i korupciju, jel sve stalo na begu i njegovom parkingu? Platforma je svojevremeno podigla 3000 optuznica, cisto radi uporedbe.
Moze ih spasiti ako uspiju i de facto skloniti Dodicka sa scene, realno na dobrom su putu.
Upravo ti "Becirovic, Helez, Cengic, i njima slicni" su oni koji ce SDPu i Trojci donijeti prevagu.
SDA nema svoju ljevicu zato su napravili DF.
No ovaj put po pitanju DFa - sve maske su pale a i Komsic im ode - tako da: ko za DF glasa, glasa za SDA "gradjansku".
Ne znam kako ti, ali ja ne bih sjeo za isti stol gdje je Helez.
Ma SDA i jeste stvorila DF, to je njihov satelit, a vrijeme ce pokazati da su Becirovic, Helez i Cengic njihov ubaceni satelit.
Ogledalo "ljevice".
Dok Izetbegovic dogovara sa Rusijom novu koaliciju HDZ-SNSD-SDA --> dakle sa drzavom koja aktivno radi na novom ratu u BiH i njenom nestanku ... ja sada trebam da moralisem o nekim "narodnjackim" istupima Heleza.
U potpunosti se pogresna pitanja postavljaju u javnom diskursu BiH.
Da li je OK ili nije OK sto se Izetbegovic sastavljao sa CETNIKOM RUSSOM?
Naravno da NIJE -- to je u ovom trenutku VELEIZDAJA.
Ali to nije pitanje - pitanje je:
Ako je Izetbegovic dogovarao potporu od Rusije za novu koaliciju na BiH/FBiH nivou --> STA je ON zauzvrat NUDIO RUSSIJI?
I mi sada da forsiramo raspravu o politickim kapacitetima SDP BiH - Helezu, Cengicu ili drugim?
To je u ovom trenutku nonsens!
Zasto?
Zato sto je u pitanju kapacitet kojeg Bosna i Hercegovina trenutno ima -- politicari sve i jedne stranke koji su tu - su cinjenica i NEMA DRUGIH niti ce ih u narednim godinama biti.
Da u Trojci postoji trunak marketinsko-propagandnog znanja -- oni bi ovo sastancenje sa RUSSIJOM na dnevnoj dozi mogli i trebali tematizirati --- ali u medjuvremenu znamo: svi kosovci i udbasi su u SDA. ... eh, jel' kao pitanje je "kako to?"