AMERIKA

Post Reply
Rob_Atl

#15676 Re: AMERIKA

Post by Rob_Atl »

Evo ukino je i Jimmy Kimela, Znaci Colbert, Kimmel jos Stewarta da ukine i to je to. Nema vise kritika. :run:
Osmi Socrates

#15677 Re: AMERIKA

Post by Osmi Socrates »

Je l' i njemu kraj ugovora?

Ima tu i toga da je prošlo vrijeme Late Night televizije. Niko to više ne gleda. Ne isplati se. I prije Trumpa su im kresali ugovore, ukinuli emisije petkom, duže pauze između sezona, itd. Mada, ne kažem, i Trump ih na razne načine ucjenjuje.

Stewarta će malo teže ukinuti, jer je Comedy Central cable televizijska stanica. Tu igra ulogu volja ljudi da plate.
Last edited by Osmi Socrates on 18/09/2025 01:23, edited 1 time in total.
Dead Man Walking

#15678 Re: AMERIKA

Post by Dead Man Walking »

Yebes Vucica sta ovaj radi medijima :roll:

Katastrofa.
Rob_Atl

#15679 Re: AMERIKA

Post by Rob_Atl »

Zalila se MAGA FCC-u(to je ovdje ako opsujes na TV, pokazes nesto sto ne treba onda se zalis njima) valjda reko da je ubica Kirka bio MAGA. Odatle je krenulo sve, a Trump je postavio svugdje svoje ljude pa cak i u ovom FCC. Preko njih je otpustio i Colberta jer FCC odlucuje kad neko hoce da kupi neku TV kucu. Siguran sam da je to bio jedan od uslova da se mora Colbert otpustiti kako bi Paramount kupio CBS. A danas ove tv kuce nece puno da se peglaju po sudovima tako da im je najlakse suspendovati ili otpustiti. Prije se predsjednik nikad nije mijesao u FCC, al eto ovog svugdje ima. :mrgreen:
jeza u ledja

#15680 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Velkoski wrote: 17/09/2025 14:59 U demokratiji u kojoj neki SUPER PAC ili ovaj što stoji iza Vancea, Thiel, skrše milione i milione da njihovi kandidati budu izabrani. Ok?

Prije da živimo u feudalizmu u kojem kmetovi imaju malo veću prividnu slobodu nego prije.

Doduše, vaistinu, postoje i ekstremni primjeri tipa Zohran da i neki kmet može doći do nečega, mada će efektivno biti MOŽDA koristan za New York. Idu podmetanja, milioni da ga se skloni, a možda bude i ruski primjer skoka kroz prozor, ko zna na današnjem vaktu. A možda su i ovo sve teorije zavjere, ko je meni kriv što ne mogu da budem Thiel.
Neko ti je vec napisao, Hillary je imala vise para od Trumpa pa prc. Cak sta vise, tada Trump nije imao podrsku gotovo nikoga iz establishmenta. Jeb Bush takodje. Mitt Romney je takodje imao bruku para. Itd.

Zohran nije jedini primjer. Gradonacelnik Chicaga je isto izrazita ljevica. O nekim gradovima tipa Portland da ne govorim. Bernie Sanders je senator decenijama. AOC i Rashida Tlaib u Kongresu bivaju reizabrane.
To da se "ne moze" i da "se nista nece promjeniti" upravo odgovara tim koji drze status quo.
jeza u ledja

#15681 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

dale cooper wrote: 17/09/2025 15:11 Birači nemaju nekog velikog izbora, biraju ono što im se nudi, a ako ćemo pošteno ne nudi im se ništa posebno. Populizam i oštra retorika
desnih i vječito održavanje status quoa lijevih odnosno same old same old. Zadnja reforma zdravstvene skrbi je bila Obamacare, koja
je i sama bila puna manjkavosti, a republikanci su i to počeli lagano rasformirati. Nikome od političara nije zaista stalo za zdravstenu
skrb koja je priuštiva i dostupna za sve, jer većinu njih finansiraju, između ostalih, korporativni interesi iz te industrije.
dale cooper wrote: 17/09/2025 15:15 Neko ko hoće zaista dobro Americi bi morao prvo da se pozabavi reformom i ograničavanju mogućnosti finansiranja ovih raznih lobističkih skupina.
Ali kome je to od političara u interesu?
"Politicari" nisu neka apstraktna masa, vec ljudi kao i svi ostali. U Kongresu, drzavnim senatima, na mjestima gradonacelnika, bukvalno sjede mnogi ljudi koji su ovako iz price s rajom odlucili da se kandiduju. Normalno trebas imati nekog talenta, ali nije to toliko komplikovano. Ja znam lika, par ulica od moje, koji je odlucio da bude clan city council, tj. da se kandiduje. I tako probao jednom, dva put, i izabran. I tako malo po malo, evo ga danas sjedi u senatu moje drzave. Bukvalno znam lika vidjao ga kako voda djecu u skolu prije 10 godina.
Ko zna taj lik se jednog dana mozda odluci i za federalni Kongres. Nije to bas nesto apstraktno, odnosno funkcionise isto kao i u BiH. ( :skoljka: )

Reforma finansiranja politicara takodje dolazi od glasaca. Ko je glasacima kriv sto su glasali za politicare koji su napunili sudove ljudima poput ovih danas? Ili sudije koji su dopustili da prodje Citizens United? Nije to tako apstraktno. Lazu ljude da jeste jer ignorantnost i dovodi do nebrige o tome ko nas predstavlja.

Fino vam detroit kaze - boli ljude kurac jer imaju hljeba i igara. Odabir Trumpa i diskusija o Mamdaniju su first world problems. Ljude boli kurac za sve ostalo, dok mecka ne zakuca na vrata.

Narod ima vlast kakvu zasluzuje.
jeza u ledja

#15682 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Tito_i_Partija wrote: 17/09/2025 15:23
jeza u ledja wrote: 16/09/2025 22:00
Tito_i_Partija wrote: 16/09/2025 20:43

Sudska pravda za niže klase više ne postoji, pogotovo kad se suočavaju sa vladajućom klasom.
I na koji nacin to promjeniti? Random nasiljem? Ko odlucuje o tome?

Ljudi imaju vrlo jednostavne opcije da to mijenjaju, ali sa svim mogucnostima pristupu informacijama opet biraju sve gore i gore ljude na vlast.
Nasilje u ovom slučaju nije random, nego baš ciljano. I toga ćemo sigurno vidit' još, jer je pričanje i demonstriranje beskorisno.
Mislio sam random u smislu zasto bas on, a ne XY. Isto kao sto su ciljani oni politicari iz MN, ili ne znam, sjecam se napada na Steve Scalesea ili Rand Paula, ili napad na onu politicarku iz AZ (ciji je muz danas senator, austronaut). I napadac je to uradio jer se ovaj nasao u njegovom selu. Igra slucajnosti.

Ne trebas pricati i demonstirati. Jednostavno samo izaci na izbore i glasati za pravu osobu. Stvarno nije tesko, vjeruj mi.
U mnogim zemljama svijeta obicni gradjanin bi dao sve samo da ima taj izbor.
Osmi Socrates

#15683 Re: AMERIKA

Post by Osmi Socrates »

Meni je Kimmel bio favourite.

Ali nijedan od njih nije peglao Trumpa k'o Seth Meyers. On je nakon Falona na NBC. Nadam se da on nije sljedeći.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#15684 Re: AMERIKA

Post by Velkoski »

House Oversight Committee Chairman James Comer (R-Ky.) invited the CEO's of Discord, Steam, Twitch, and Reddit to testify on the Radicalization of Online Forum Users.

Humam Sakhnini, Discord
Gabe Newell, Steam
Dan Clancy, Twitch
Steve Huffman, Reddit
Kim Jong Trump :mrgreen:
jeza u ledja

#15685 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Ja moram priznati da sam prestao gledati te komedijase. Sjecam se negdje cca 2015-e da sam druge podjebavao da o politici spoznaju preko Colberta, Stewarta i ostalih. Ili ne daj boze SNL. :run: I onda i ja ko budala poceo pratiti.

I tako 6-7 godina dok mi je jednostavno postalo muka da se smijem ljudima koji zaradjuju desetine miliona dolara godisnje. Jednostavno ono sto govore i ono sto jesu su u sukobu jedno s drugim. Sve ok, ljudi su super, razumiju kako i sta, razumijem odakle su dosli, ali djaba, znam da idu kuci u Beverly Hills, Hamptons, ili wherever the fuck. Jednostavno mi se gadi taj cijeli svijet, bez obzira koliko neko bio razumljiv, pametan, itd.

Helem, cujem u medjuvremenu da im svakako opada rating i da takve showove uglavnom prate old farts poput mene, a ne mladjarija, pa se osjecam kao da sam jos i napredan u odnosu na svoju generaciju jer sam sam odlucio da ne pratim. :lol:

Volim pogledati John Stewarta, i volim ovaj John Oliverov show o random stvarima. Kimmel i Colbert su smijesni, ali jednostavno osjecam prazninu kad ih gledam. Ovaj Falon i ti ostali...to i ne pratim.
Dead Man Walking

#15686 Re: AMERIKA

Evo i South Park cancelovo vecerasnju epizodu :-)
jeza u ledja

#15687 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Evo ja cancelujem sljedecu pivu u znak solidarnosti.
Rob_Atl

#15688 Re: AMERIKA

Post by Rob_Atl »

Dead Man Walking wrote: 18/09/2025 02:20 Evo i South Park cancelovo vecerasnju epizodu :-)
Oni su odma cancel nakon ubistva. Mislim da se Charlie trebao naci u epizodi koja se nece emitovati. Mada i sam Charlie je rekao da mu nije smetao South Park tako da ne znam sto su odlucili ali eto. Cudno od South Parka ali sta je tu je.
ultima_palabra

#15689 Re: AMERIKA

Post by ultima_palabra »

Te TV stanice svakako propadaju, sad si jos dodatno pucaju u noge. Trumpovci ih svakako mrze, sad pokazuju srednji prst svojoj standardnoj publici, mladji od 30-35 svakako ne gledaju nista na tvu… to je jos koja godina i kljuc u bravu.
zilog

#15690 Re: AMERIKA

Post by zilog »

Jack Be Nimble

#15691 Re: AMERIKA

Post by Jack Be Nimble »

Velkoski wrote: 18/09/2025 02:12
House Oversight Committee Chairman James Comer (R-Ky.) invited the CEO's of Discord, Steam, Twitch, and Reddit to testify on the Radicalization of Online Forum Users.

Humam Sakhnini, Discord
Gabe Newell, Steam
Dan Clancy, Twitch
Steve Huffman, Reddit
Kim Jong Trump :mrgreen:
Ima da nas Truba sve redom prijavi sa klix foruma!
Point.

#15692 Re: AMERIKA

Post by Point. »

jeza u ledja wrote: 18/09/2025 02:15 Ja moram priznati da sam prestao gledati te komedijase. Sjecam se negdje cca 2015-e da sam druge podjebavao da o politici spoznaju preko Colberta, Stewarta i ostalih. Ili ne daj boze SNL. :run: I onda i ja ko budala poceo pratiti.

I tako 6-7 godina dok mi je jednostavno postalo muka da se smijem ljudima koji zaradjuju desetine miliona dolara godisnje. Jednostavno ono sto govore i ono sto jesu su u sukobu jedno s drugim. Sve ok, ljudi su super, razumiju kako i sta, razumijem odakle su dosli, ali djaba, znam da idu kuci u Beverly Hills, Hamptons, ili wherever the fuck. Jednostavno mi se gadi taj cijeli svijet, bez obzira koliko neko bio razumljiv, pametan, itd.

Helem, cujem u medjuvremenu da im svakako opada rating i da takve showove uglavnom prate old farts poput mene, a ne mladjarija, pa se osjecam kao da sam jos i napredan u odnosu na svoju generaciju jer sam sam odlucio da ne pratim. :lol:

Volim pogledati John Stewarta, i volim ovaj John Oliverov show o random stvarima. Kimmel i Colbert su smijesni, ali jednostavno osjecam prazninu kad ih gledam. Ovaj Falon i ti ostali...to i ne pratim.
Nije poenta je li tebi, meni ili nekome trećem smiješan Kimmel i Colbert, nego represija medija koja je očigledna i koja se neće završiti samo na njima i udar na slobodu govora.
Last edited by Point. on 18/09/2025 06:57, edited 1 time in total.
Point.

#15693 Re: AMERIKA

Post by Point. »

Znači Magatorskim snježnjim pahuljicama je zasmetalo što je Kimmel rekao da je ubica Kirka jedan od njih. Poslije je pokazao video gdje pitaju Trumpa kako podnosi Kirkovo ubistvo a ovaj rekao prilično dobro i odmah krenuo brbljati o nekakvim radovima na Bijeloj Kući i skelama, na što je Kimmel komentirao ne izgleda da mu je previše teško palo i da ovako četvorogodišnjaci oplakuju kad im ugine zlatna ribica.

Kim Jong Trump je ovo pozdravio i napisao Seth Meyers i Jimmy Fallon next.

Dobrodošli u North USA. Kakva lakrdija od države je postala.
Kimmel said on Jimmy Kimmel Live! on Monday, “We had some new lows over the weekend with the MAGA gang desperately trying to characterize this kid who murdered Charlie Kirk as anything other than one of them and with everything they can to score political points from it.”
drogon2

#15694 Re: AMERIKA

Post by drogon2 »

Dead Man Walking wrote: 18/09/2025 02:20 Evo i South Park cancelovo vecerasnju epizodu :-)
E ako likove iza South Parka odrade,onda znas da je sve otislo u k
jeza u ledja

#15695 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Point. wrote: 18/09/2025 06:37
jeza u ledja wrote: 18/09/2025 02:15 Ja moram priznati da sam prestao gledati te komedijase. Sjecam se negdje cca 2015-e da sam druge podjebavao da o politici spoznaju preko Colberta, Stewarta i ostalih. Ili ne daj boze SNL. :run: I onda i ja ko budala poceo pratiti.

Nije poenta je li tebi, meni ili nekome trećem smiješan Kimmel i Colbert, nego represija medija koja je očigledna i koja se neće završiti samo na njima i udar na slobodu govora.
Ma jasno ba. Ja samo trazim trazim razlog da nadjem nesto pozitivno.
jasko_ba

#15696 Re: AMERIKA

Post by jasko_ba »

definitivno bolesna nacija. jebo sjevernu koreju sta ovo govno pokusava :-)
Image
+ Jon Stewart
Dead Man Walking

#15697 Re: AMERIKA

Point. wrote: 18/09/2025 06:47 Znači Magatorskim snježnjim pahuljicama je zasmetalo što je Kimmel rekao da je ubica Kirka jedan od njih. Poslije je pokazao video gdje pitaju Trumpa kako podnosi Kirkovo ubistvo a ovaj rekao prilično dobro i odmah krenuo brbljati o nekakvim radovima na Bijeloj Kući i skelama, na što je Kimmel komentirao ne izgleda da mu je previše teško palo i da ovako četvorogodišnjaci oplakuju kad im ugine zlatna ribica.

Kim Jong Trump je ovo pozdravio i napisao Seth Meyers i Jimmy Fallon next.

Dobrodošli u North USA. Kakva lakrdija od države je postala.
Kimmel said on Jimmy Kimmel Live! on Monday, “We had some new lows over the weekend with the MAGA gang desperately trying to characterize this kid who murdered Charlie Kirk as anything other than one of them and with everything they can to score political points from it.”
Pa cak nije ni rekao da je ovaj MAGA, nego da oni kopaju i rukama i nogama da dokazu da nije, sto je potpuno tacno. Kurton Cox je svakako rekao da jeste jedan od njih.
iz zadnje klupe

#15698 Re: AMERIKA

Post by iz zadnje klupe »

Što balija može imati pileći mozak pa to je nevjerovatno !

Ne znam ima li na na Moja TV ali moja ovdašanja kablovksa počela prenositi nekakav News Balkan sa sjedištem u Srbiji, koji prenosi i titluje najgore američko desničarsko medijsko smeće, sinoć sam se toliko iznervirao da nisam mogao zaspati, nije bio Foks News, ali vrlo slično, šta ti desničari pričaju, kako pumpaju narod na mržnju, ma to nije mržnja, to je poziv na oružani sukob, i bukvalno fizičko uništenje svega što je po njima lljevičarsko,

Gledajući ono sinoć, ja ne znam kako Amerika misli izbjeci novi građanski rat pored onakvih ludaka, znači sinoš na bukvalno fizičko uništenje svega ljevičarskog poziva čovjek koji je trenutni kongresmen, znači čovjek koji ima vlast u svojim rukama, ali balija to normalno prenosi, nije mu dosta Happy televizija,

Da me Trup canceluj, ali ja koji mrava ne bih zgazio, stvarno bi bez problema doživio da ih neko skine ko Kirkać, jer količima mržnje koje oni emitiraju, ih isključuje da ih posmatram kao ljudska bića, već prijetnju ćovječanstvu :roll:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#15699 Re: AMERIKA

Post by Truba »

daj primjer te mržnje

konkretno gdje si prepoznao mržnju i esktremizam?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#15700 Re: AMERIKA

Post by Truba »

Jack Be Nimble wrote: 18/09/2025 04:58

Ima da nas Truba sve redom prijavi sa klix foruma!
nikog ja ne prijavljujem niti se radujem icijoj smrti
da zivimo vjecno ismijavanje necije smrti imalo bi smisla

autocenzura je najgori oblik cenzure zato mi je drago da su neki dobili otkaze
kako bi drugi 2 puta razmislili sto pisu
Post Reply