nermin-z wrote: ↑11/09/2025 23:40Ja nisam uzeo ni najbolje ni najgore. Ja nisam vadio iz konteksta, to si radio ti. Ja sam samo ukazao na ono što si napisao i to sam citirao doslovno i obrazložio prilično jasno.belfy wrote: ↑11/09/2025 23:18izgleda da bas nisi uzeo najbolje iz onoga sto sam napisao, ali moguce je i da nisi razumio. jer sam jasno podvukao bukvalno to sto si ti rekao da nisam, a skratio sam samo zbog napomene, a ne citiranja (jer sam vec oznacio)... doduse, jasno mi je da to nisi vidio.
druze nermin, samo si odgovorio impulsivno, a i bez razmisljanja. sta da ti kazem... pa ti onda hehehaj, a ja cu ti postaviti samo ovo:
P.S. ne rece da li si uspio zavrsiti srednju skolu...
A dali sam završio srednju školu? Hehehee. Daj mi samo jedan razuman razlog zbog čega to pitaš i odgovoriću ti.
Tema je religija (istina o Bogu). To nikave veze nema sa školom. Osim ako se radi o nekoj vjerskoj školi tipa medrese. Ako se i tamo uči o ovome (sumnjam).
tako malo je dovoljno da se izgubi kredibilitet. osporavanje onoga sto stoji napisano, kao recimo ovo sto sam napisao:
vidis li sada malo bolje ko vadi iz konteksta? a na stranu, sto cak i da si napisao na onaj drugi nacin ne mijenja nista...belfy wrote: ↑11/09/2025 22:28jel ovo onaj argument da ako milijarde muha lete na izmet sto ne bi i mi? jako je lose zanemarivati koliko je glupih ljudi na svijetu...nermin-z wrote: ↑11/09/2025 20:44- U tvrdnju da Bog postoji, vjeruje milijarde ljudi na planeti a u tvrdnju da postoji takav jednorog, niko. Ti to dvoje guraš u isti koš. Po tome ispada da su milijarde ljudi isto što i "NIKO". Oprosti, ali samo teška budala može tek tako ignorisati mišljenje milijardi ljudi.Dozer wrote: ↑11/09/2025 10:01
Pa i pricamo o "Istini o bogu". To sto neko misli da bog postoji ne znaci da zaista postoji, zar ne? Nikad i nidje nesto ne znaci da je sitina ako neka vecina misli i vjeruje da jeste.
U cemu je razlika u tvrdnji "bog postoji" i "konj jednorog sa 6 nogu i 4 repa postoji"?
Sad da otvorimo temu o ovakvom jednorogu, ne bismo dosli do bilo cega drugacije od ovoga o bogu, jer nijedno - ne postoji. Jednostavno nema dokaza za to postojanje.
- Što se tiče dokaza, slažem se s tim da nauka nema dokaza da Bog postoji (ali to ne znači da Bog ne postoji). Mnogo toga što danas postoji nekad nije postojalo pa s tog aspekta, niko normalan ne može isključiti mogućnost da će se možda, vremenom, i postojanje Boga naučno dokazati. Isto tako postoje stvari za koje svi znamo da postoje a koje nauka ne može objasniti, Znači, uz dužno poštovanje nauci, nauka ne zna sve i ne može dokazati sve, bar za sad.
opet, kakva glupa konstatacija. skoro sve i jedan naucnik je isao protiv milijardi ljudi koji su mislili drugacije da bi pokazao/otkrio nesto novo, jer su do tog momenta svi na svijetu mislili drugacije... kada bi sutra nauka otkrila da je judaizam prava vjera sta bi ti uradio?![]()
a za ovo "duzno postovanje nauci" se moze samo reci:cuj duzno postovanje nauci... hebote...
nego, de ti nermine prvo malo oko skole... jesi uspio zavrsiti srednju?
a za skolu sam te pitao jer ti je stajaliste ovakvo (ovo si sam rekao):
dakle ne treba ni skola, a ni pamet. nekada je trebalo oboje. sto ljudi danas odustaju od istih je cudno. jer, evo da i tebi postavim isto pitanje, kao i kolegi ti: sta ako ti taj AI jednom kaze da nema Boga? hoces li i to prihvatiti kao sto sada prihvacas njegove odgovore?nermin-z wrote: ↑11/09/2025 23:09 ...
Sve to što si ti napisao, chat bot ispiše za sekund. Za takvo nešto (i mnogo više), danas ne treba škola a ni neka velika pamet.
Ja nisam rekao da religija i nauka idu zajedno, (ako jesam onda sam gadno pogriješio). Mislim da sam rekao da "vjera i nauka idu zajedno".
i sa svim ovim pisanjem mislim da lazes i koliko godina imas. sto bi o tome lagao? koji penzioner sa 66 godina se zahebava sa AI? njima jos uvijek objasnjavamo kako mobitel radi...
moje licno misljenje je da malo znas, ali puno lazes. jedino sto je jasno je tvoj cilj.
eh, sada, kada fino sve pojasnih, moram te podsjetiti da si obecao da ces nakon toga reci da li si zavrsio srednju skolu i koju.