Najbolje je što ova priča vazda ima pokriće.Logovan wrote: ↑10/09/2025 11:01Ako si i prije čitao ovaj forum, a ne samo zadnjih godinu ili ako si čitao komentare po društvenim mrežama ili ako si recimo raspravljao uživo sa više ljudi, onda bi trebao znati da se sralo. Recimo unazad jedno 10-tak godina se prigovorilo jer su ostvarili baraž. Vazda neka kuknjava kako je opet baraž, kako nikad ne možemo direktno otići, vazda se moramo dodatno patiti. Vazda plakali, muka svima od baraža, a tada nije valjalo, sad valja jer je Barbarez selektor pa eto nećemo se ljutiti.Plavo-bijeli wrote: ↑10/09/2025 10:46 kome se sralo jer se islo u baraz? Budi konkretan molim te. Koje godine i kada... i ko nam je igrao tada u ekipi.
Ok je "prigovarati" ali konstruktivno, ne samo ovom nego bilo kojem selektoru.Evo konkretno ispadanje od Irske i Sjeverne Irske.
I opet kažem, nije ni glavni problem baraž, problem je kako dolaziš do tog baraža.
Od koga god da izgubiš, a da nisu San Marino i Lihtenšajn, možeš reći ili da:
- im je država uređenija
- više ulažu u sport
- imaju bolju domaću ligu i stručnjake
- imaju nacionalni plan za sve selekcije, od omladinskih do seniorske
- im igrači igraju u dobrim timovima
Može i kombinacija tih faktora.
Tako da ako je to pristup i priča, onda u suštini treba dati nekome da bude selektor dok god pobjeđuje "slabije" od nas i to je to.
Moram reći da ja uopšte ne tvrdim da se Barbarez neće plasirati negdje.
Trenutno imamo i dalje šanse, iako će biti jebeno.
Ono što ja kažem je da je (po ovoj priči) nebitno hoće li.
Ako se na plasiramo sad, nikom ništa, ako se ne plasiramo na sljedeće prvenstvo, opet može neki od prethodno navedenih razloga i tako do beskraja?
Realno, koji mi možemo imati plan/uslov za bilo kojeg selektora, ako je priča da je većina repki "objektivno" jača od nas.
Jedino da nam se nekad posreći da sve druge repke podbace?