San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Plavo-bijeli

#1051 Re: San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.

Post by Plavo-bijeli »

Logovan wrote: 10/09/2025 10:41
Plavo-bijeli wrote: 10/09/2025 10:30 Jao, nećemo valjda u baraž, a svaki put idemo direktno na sva Evropska i Svjetska prvenstva, pa smo sad uzasnuti sto idemo u baraz...

Dajte nam opet Peteva gdje smo sa njim bili četvrti od 5 reprezentacija u kvalifikacijama za SP i imali pazite sad, jednu pobjedu :D ali dajte petevaa on je Del Bosque za Barbareza..a to što smo kući imali od 4 utakmice jedan bod....ma dobro je to...
Što se onda sralo ostalim selektorima jer su otišli u baraž?
Nije ni glavni problem što je baraž, problem je kako si došao do tog baraža.
Ako ne griješim mrsko mi provjeravati, Petev je isto tako završio prvi u Ligi nacija. Grupa sa Rumunijom, Crnom Gorom i ne znam ko je bio treći.

Može li se išta prigovoriti selektoru, a da se vas par složi sa tim?
kome se sralo jer se islo u baraz? Budi konkretan molim te. Koje godine i kada... i ko nam je igrao tada u ekipi.

Ok je "prigovarati" ali konstruktivno, ne samo ovom nego bilo kojem selektoru.
skrbavi-admin

#1052 Re: San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.

Post by skrbavi-admin »

izvrsni direktor wrote: 10/09/2025 08:39 preskupo je za okreciti par kvadrata nacionalnog stadiona :run:
Image
idi i kreci ko ti brani.....nacionalni moj
Plavo-bijeli

#1053 Re: San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.

Post by Plavo-bijeli »

Tromblon wrote: 10/09/2025 10:44
Plavo-bijeli wrote: 10/09/2025 10:38
Tromblon wrote: 10/09/2025 10:35 Ko ne vidi da je selektor izgubio sinoć ili nema pojma o fudbalu ili je trol mrtvi.
Pa hajde objasni kako je selektor izgubio, a primili 2 gola na odbicu :zzzz:

evo ja pojma nemam o fudbalu, pa objasni mi i ostalima na forumu
Evo stručnjak. Prvo je pogrešno postavio ekipu od početka. Da ti ne ulazim u detalje, ali lijevo i desno smo imali prostora koji je ostao neiskorišten.

Mlitav ulazak u drugo poluvrijeme. Energije i borbenosti iz prvog poluvremena na mapi nije bilo. Konstantno uvlačenje u 16. Ostavljanje prostora na bokovima je dovelo do prvog gola.

Radnik pravi 3 izmjene. Preuzima inicijativu, pritišću nas. Odgovora nema. Vidio se pad u igri. Očit. Primamo drugi gol. Izmjene dolaze kasno. Nema se plana u igri. Nabija se lopta napamet i gubi posjed i vrijeme.

Treba li još?
:-) :lol: Treba te u reprezentaciju zaposliti da budeš glavni za analizu.

"imali smo prostora koji je ostao neiskoristen".

Energije i borbenosti nije bilo..jes, nikako...

Ostavljanje prostora, inace se ostavljao prostor namjerno...

Primiš 2 gola iz nicega, logicno da je pad u igri, ovaj uvodi petoricu iz Bundeslige..a mi..koga mi imamo , nemamo ozbiljnog igraca u vezi da se nosi sa 5x kvalitetnijim igracima...
skrbavi-admin

#1054 Re: San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.

Post by skrbavi-admin »

ZoomZoomKiwi wrote: 10/09/2025 10:32 Kad se sjetim kad smo bili 13. na FIFA rankingu. eeee
kad se sjetim da si i ti zivio nekad u Zenici i bio zadovoljan eeeeee :mrgreen:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#1055 Re: San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.

Post by izvrsni direktor »

Plavo-bijeli wrote: 10/09/2025 10:30 Jao, nećemo valjda u baraž, a svaki put idemo direktno na sva Evropska i Svjetska prvenstva, pa smo sad uzasnuti sto idemo u baraz...

Dajte nam opet Peteva gdje smo sa njim bili četvrti od 5 reprezentacija u kvalifikacijama za SP i imali pazite sad, jednu pobjedu :D ali dajte petevaa on je Del Bosque za Barbareza..a to što smo kući imali od 4 utakmice jedan bod....ma dobro je to...

Hej za kvalifikacije na Euro bili samo ispred Liheštajna od 6 reprezentacija, Luksemburg imao duplo više bodova od nas, ali hej sjećate se kako smo 2000.g igrali sa SAlihamidzicem, hocemo sad isto samo sto nam je sad tu Gazibegović, tu su oni negdje...

Ba mi smo 72. u Svijetu ali hej zamislite sramote da idemo u baraz, pored jedne Austrije koja je 22. i Rumunije koja je 48.

Još da spomenem jos jednom lika koji je ubijedjen da mi imamo jaču ekipu od Austrije jer prati fudbal jednom godišnje, a zadnji put cesce pratio 2006. kad je igrao Ronaldinho i Zidane, pa kao ko to ima poznat u Austriji...

Baraz je sasvim ok i mali uspjeh s obzirom na prethodne godine i na prosjek godina reprezentacije i gdje nam igraju igrači.

Sve iznad je senzacija.

Da je Dzeko 10g mlađi, da imamo par igrača koji su vrhunski igrači, pa ok..ne bi to bila tolika senzacija, ali ovako jeste.

P.S aaa mentalitet, aa mentalitet.. kako Hrvatska..jaro Hrvatska u vezi imala i ima jednog od najboljih veznih igrača ikada..dovoljan je samo jedan takav igrač i to je to...a i ostali im igraju u Chelseu, Cityu itd...kod nas Dzeko predvodi napad lik se nudio i Rapidu, trebao u Hajduk da pređe da su imali para...
IGra nam Muharemović koji se pokazao kao vrlo dobar ali 99,9999% raje sto prati fudbal nije nikad culo za njeg, kao ni za Mujakića, kao i za Katića, kao i za 95% nase ekipe. "Ne igramo nesto fantasticno" pa jel to Austrija nesto igrala bolje od nas..joj...
to je to. odjednom je baraz neuspjeh..
ali sta ocekivati od navijaca koji i dan danas pljuju susica i pisu da je najlosiji selektor ikad..
Tromblon

#1056 Re: San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.

Post by Tromblon »

Plavo-bijeli wrote: 10/09/2025 10:49
Tromblon wrote: 10/09/2025 10:44
Plavo-bijeli wrote: 10/09/2025 10:38

Pa hajde objasni kako je selektor izgubio, a primili 2 gola na odbicu :zzzz:

evo ja pojma nemam o fudbalu, pa objasni mi i ostalima na forumu
Evo stručnjak. Prvo je pogrešno postavio ekipu od početka. Da ti ne ulazim u detalje, ali lijevo i desno smo imali prostora koji je ostao neiskorišten.

Mlitav ulazak u drugo poluvrijeme. Energije i borbenosti iz prvog poluvremena na mapi nije bilo. Konstantno uvlačenje u 16. Ostavljanje prostora na bokovima je dovelo do prvog gola.

Radnik pravi 3 izmjene. Preuzima inicijativu, pritišću nas. Odgovora nema. Vidio se pad u igri. Očit. Primamo drugi gol. Izmjene dolaze kasno. Nema se plana u igri. Nabija se lopta napamet i gubi posjed i vrijeme.

Treba li još?
:-) :lol: Treba te u reprezentaciju zaposliti da budeš glavni za analizu.

Primiš 2 gola iz nicega, logicno da je pad u igri, ovaj uvodi petoricu iz Bundeslige..a mi..koga mi imamo , nemamo ozbiljnog igraca u vezi da se nosi sa 5x kvalitetnijim igracima...
Znaci veze blage nemaš. Ne znaš gledati utakmicu, uvidjeti sta je bitno. Ispadaš iz konverzacije kao neadekvatan sagovornik. Ciao.
mirota

#1057 Re: San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.

Post by mirota »

de ba , danas svi igraju fudbal i kosarku, vidjeli smo na primjeru Srbije...baraz nije neuspjeh, mada sam ja siguran da cemo 1. biti, AUS ima da kiksne jednu, nisu oni nesto ...i mi i SRB smo neka sredina, svako svakog moze pobijediti, zavisi od dana, raspolozenja..
Logovan

#1058 Re: San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.

Post by Logovan »

Plavo-bijeli wrote: 10/09/2025 10:46 kome se sralo jer se islo u baraz? Budi konkretan molim te. Koje godine i kada... i ko nam je igrao tada u ekipi.

Ok je "prigovarati" ali konstruktivno, ne samo ovom nego bilo kojem selektoru.
Ako si i prije čitao ovaj forum, a ne samo zadnjih godinu ili ako si čitao komentare po društvenim mrežama ili ako si recimo raspravljao uživo sa više ljudi, onda bi trebao znati da se sralo. Recimo unazad jedno 10-tak godina se prigovorilo jer su ostvarili baraž. Vazda neka kuknjava kako je opet baraž, kako nikad ne možemo direktno otići, vazda se moramo dodatno patiti. Vazda plakali, muka svima od baraža, a tada nije valjalo, sad valja jer je Barbarez selektor pa eto nećemo se ljutiti. :D Evo konkretno ispadanje od Irske i Sjeverne Irske.

I opet kažem, nije ni glavni problem baraž, problem je kako dolaziš do tog baraža.
palermo

#1059 Re: San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.

Post by palermo »

Thorgerson wrote: 10/09/2025 10:32 Ali odavno nismo imali laksu grupu. U tome je fazon. I jebo baraz. Ako i odemo u taj baraz, po ovom novom sistemu ne da nemamo sansi.

Da smo sastavljali sebi grupu za kvalifikacije, ne bi je mogli bolju namjestiti.

Steta je da nismo barem bod izvukli. Jer sad se valja negdje vaditi. A gdje? U austriji?

Pokusat ne izgubit bodove protiv Kipra. Rumunija se mora normalno dobiti. A onda jbg, pokusati sve u austriji. I nadati se da i austrija negdje posrne, ali tesko da ce se to desiti.
Ali.mi smo jos prije godinu dana gubili od Luksemburga 4:1 i sad kao necemo direktno na svjetsko. Jeste, grupa je laka,.Ali za austrijance, oni da se direktno ne.plasiraju bio bi ogroman podbacaj,.mi da se.direktno ne plasiramo je objektivna realnost.
Meni je najvaznije da postoji progres...Ono sinoc je.meni bilo znatno bolje od recimo utakmice sa Madjarskom kad zijanismo 0:2....neke stvari su po meni postale jasnije.nakon sinoc...npr. da Alajbegovic je vec sada ozbiljan fudbaler...da Tahirovic ukoliko bude standardno igrao u klubu jeste za prvih 11, da Muharemovic treba biti standardan....

I meni je zao sto.ne.dobismo sinoc utakmicu, jeste bila je sansa, jeste I Barba napravio neke greske (prevashodno je kasnio sa zamjenama)....al takodje kao sto nas je sreca pomilovala u Bukurestu tako nas.je ovdje I mimoisla....a ko imalo prati fudbal zna da nema nisya bez mrvice srece....

Vazno je da smo konkurentni ovim ekipama iz stednjeg doma.. a sinoc smo bili...a sad ho's pobijediti ili izgubiti, svasta tu odlucuje...
kakotakonikako

#1060 Re: San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.

Post by kakotakonikako »

Kada smo izjednacili i imali taj momentum, neobjasnjivo smo se povukli i dopustili Austriji da nas napadne, umjesto da mi to uradimo. To je greska Barbareza i strucnog staba.

:bih:
izvrsni direktor

#1061 Re: San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.

Thorgerson wrote: 10/09/2025 10:32 Ali odavno nismo imali laksu grupu. U tome je fazon. I jebo baraz. Ako i odemo u taj baraz, po ovom novom sistemu ne da nemamo sansi.

Da smo sastavljali sebi grupu za kvalifikacije, ne bi je mogli bolju namjestiti.

Steta je da nismo barem bod izvukli. Jer sad se valja negdje vaditi. A gdje? U austriji?

Pokusat ne izgubit bodove protiv Kipra. Rumunija se mora normalno dobiti. A onda jbg, pokusati sve u austriji. I nadati se da i austrija negdje posrne, ali tesko da ce se to desiti.
pljuvalo se nekad na susica sto je kao "jedva"otisao na svjetsko u najlaksoj grupi ikad. sad je eto neuspjeh sa barbarezom ako odemo u baraz samo jer je to najlaksa grupa ikad.
zaboravilo se zacas da smo od jedne sjeverne irske ispali, tamburao nas luksemburg, pukki se izivljavao..ma strahota sve tesko bilo a mi leprsavo igrali sa najjacim timom ikad..sad barbarez sve unisti i baraz bi bio bas ogroman neuspjeh
splinter

#1062 Re: San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.

Post by splinter »

mirota wrote: 10/09/2025 10:59 de ba , danas svi igraju fudbal i kosarku, vidjeli smo na primjeru Srbije...baraz nije neuspjeh, mada sam ja siguran da cemo 1. biti, AUS ima da kiksne jednu, nisu oni nesto ...i mi i SRB smo neka sredina, svako svakog moze pobijediti, zavisi od dana, raspolozenja..
Dobit ćemo Austriju na Prateru, 18.11. Nama će biti lakše igrati tamo nego sinoć u Zenici. Dovoljno velika podrška (15-20 milja naših minimum) a opet velik stadion da se to nekako istopi i nema tog pritiska sa tribina kao ovdje. Još ako se oporave povrijeđeni igrači, sve se otvara.
Logovan

#1063 Re: San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.

Post by Logovan »

Plavo-bijeli wrote: 10/09/2025 10:49 :-) :lol: Treba te u reprezentaciju zaposliti da budeš glavni za analizu.

Lik ti fino ukratko napisao, a ti mu odgovaraš "treba te u reprezentaciju zaposliti bla, bla". :lol: Pa svašta majke mi.

Još napiši da su igrači krivi za sve loše, nisu slušali selektora pa da sam sebe izbaciš iz rasprave.
Tromblon

#1064 Re: San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.

Post by Tromblon »

Logovan wrote: 10/09/2025 11:07
Plavo-bijeli wrote: 10/09/2025 10:49 :-) :lol: Treba te u reprezentaciju zaposliti da budeš glavni za analizu.

Lik ti fino ukratko napisao, a ti mu odgovaraš "treba te u reprezentaciju zaposliti bla, bla". :lol: Pa svašta majke mi.

Još napiši da su igrači krivi za sve loše, nisu slušali selektora pa da sam sebe izbaciš iz rasprave.
Izbacio se.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1065 Re: San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.

Post by plain vanilla »

Koe prvi? :mrgreen:
DaysleepeR

#1066 Re: San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.

Post by DaysleepeR »

Previše se ovdje negativa prosipa.
Plavo-bijeli

#1067 Re: San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.

Post by Plavo-bijeli »

Logovan wrote: 10/09/2025 11:07

Pa napisao je post i stvari koje nemaju veze sa vezom, to je ono kad hoces nesto da kazes, a ne znas sta ces, pa lupas gluposti i neke fraze...
to sto je on napisao je mogao neko napisati i za utakmicu koju nije gledao.

Falilo je borbenosti. Kad su usle izmjene nismo adekvatno uzvratili boljim izmjenama. Igra je morala biti brza, morali smo stajati blize uz njihove igrače, ne dopustiti da se razmahaju... Igrači su morali brze se vracati u odbranu kad idu u napad..znači to bi neko mogao napisati i sa 12godina.

To nije analiza utakmice i greške Barbareza, to su greske i problemi koji se dešavaju u svakoj utakmici i to se moze napisati za svaku utakmicu i tim koji izgubi. Svaku.

Jel bilo ista dobro sinoć od nase strane?
Logovan

#1068 Re: San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.

Post by Logovan »

Plavo-bijeli wrote: 10/09/2025 11:16 Pa napisao je post i stvari koje nemaju veze sa vezom, to je ono kad hoces nesto da kazes, a ne znas sta ces, pa lupas gluposti i neke fraze...
to sto je on napisao je mogao neko napisati i za utakmicu koju nije gledao.

Falilo je borbenosti. Kad su usle izmjene nismo adekvatno uzvratili boljim izmjenama. Igra je morala biti brza, morali smo stajati blize uz njihove igrače, ne dopustiti da se razmahaju... Igrači su morali brze se vracati u odbranu kad idu u napad..znači to bi neko mogao napisati i sa 12godina.

To nije analiza utakmice i greške Barbareza, to su greske i problemi koji se dešavaju u svakoj utakmici i to se moze napisati za svaku utakmicu i tim koji izgubi. Svaku.

Jel bilo ista dobro sinoć od nase strane?
Pa kakav god da je napisao post bolje recimo od tebe kojem sve počinje i završava sa "ma biće bolje, mladi igrači, Barbarez radi na tome da bude bolje, nemojte da pametujete niste vi selektori, niste vi igrači" i slično.

Hajde nam ti napravi analizu utakmice, a bez objašnjavanja na nivou balavca od 12 godina, kako i sam kažeš.
Koje su greške Barbareza? Daj nam ti napiši. A prvo da vidimo da li je po tebi uopšte selektor pravio greške.

Dobro sa naše strane je bila odbrana i dobro pozicioniranje igrača u prvih 45 minuta, tako da nam je Austrija prvi put prišla golu u 23. minuti i još ja mislim samo dva puta. Je li ovo do Barbareza ili do igrača?
izvrsni direktor

#1069 Re: San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.

Logovan wrote: 10/09/2025 10:41

Što se onda sralo ostalim selektorima jer su otišli u baraž?
Kadse sralo ijednom seöektoru za baraz?

Sralo se jedino susicu "jer ga Hajrovic spasio i odveo direktno u nikad laksoj grupi", i sad se sere barbarezu sto ce mozda u baraz iz nikad lakse grupe.

Reci kome se srslo za baraz? Ciri mozda? Ciro se dize u nebesa zbog toga i zbog "jebacemo im majku"
Edin H.

#1070 Re: San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.

Post by Edin H. »

Stegovne mjere su došle na naplatu u ovoj utakmici, kada igraš protiv iole kvalitetnijeg tima, o ovome se govorilo ranije.

Da smo u punom sastavu bilo bi teško izvući povoljan rezultat, a kamoli ovako.

Istina da kvalitetniji igrači izbjegavaju slabije, osobito prijateljske utakmice,
Selektori koji su popustljivljiji su napadani zbog toga, ali mi kvalitetnijih zamjena nemamo, mali smo tim.

Pozitivan je nastup ovog mladića od 17 godina na lijevoj strani, ali za uspjeh je potreban tim, tj. da koliko je to moguće svaku poziciju pokrijemo iole kvalitetnim igračem

I da igramo sa najboljim timom još uvijek bi škripalo, ali bi to ipak bilo čvršće.
dječak sa šibicama

#1071 Re: San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.

Post by dječak sa šibicama »

Ljudi zaboravili da su se Rumunija i Cipar dobili na guzove, uz puno srece u te dvije utakmice.

Negdje dobijes, negdje izgubis.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1072 Re: San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.

Post by Bobi »

Ma zinut ce oni od Rumunije u Bukureštu a mi cemo ih uzet dva razlike u Beču, nekad naš glavni grad :D, dva razlike bice 1:3.
Edin H.

#1073 Re: San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.

Post by Edin H. »

skrbavi-admin wrote: 10/09/2025 04:11
amidzazeher wrote: 09/09/2025 22:58 :lol: :lol:
Evo cestitaju selektoru!!!
srpsholmski sindrom :lol:
Moraju, da im ne zagalami. :D
Edin H.

#1074 Re: San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.

Post by Edin H. »

I ja sam mislio prije da bi smo ih u Beču trebali uzeti na navijače, ali sa ovim timom je malo vjerovatno.
Logovan

#1075 Re: San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.

Post by Logovan »

izvrsni direktor wrote: 10/09/2025 11:51 Kadse sralo ijednom seöektoru za baraz?

Sralo se jedino susicu "jer ga Hajrovic spasio i odveo direktno u nikad laksoj grupi", i sad se sere barbarezu sto ce mozda u baraz iz nikad lakse grupe.

Reci kome se srslo za baraz? Ciri mozda? Ciro se dize u nebesa zbog toga i zbog "jebacemo im majku"
Ma jok, eto vazda smo bili sretni, veseli i nasmijani zbog baraža. :mrgreen: Vazda je bila kuknjava da se ne lažemo. Jedino nije eto kada smo ostvarili prvi baraž.
Sralo se Sušiću i sere se i dan danas, čak se piše da nas nije on odveo na SP nego Hajrović. :mrgreen: Sve što je loše kriv Sušić, sve što je dobro zaslužni igrači. Glupa priča. Sada sve ide na to da bude "sve što je loše krivi igrači, sve što je dobro zaslužan Barbarez" ili je već ovako. I opet ponavljam, nije ni problem baraž, problem je kako se dolazi do baraža. Dvije različite stvari.
Locked